Toxo <3 lover Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Νομίζω ότι αυτό που σου λείπει είναι ένα καλό μαχαίρι chef. Είναι θαυμαστό το πόσο εύκολη μπορεί να σου κάνει τη ζωή στην κουζίνα.
therock Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Θα παρω ενα μοντολινο για αρχη να κοβω τα χοντρα λαχανικα σε κυβακια και λωριδες, και μετα βλεπουμε και για μαχαιρι να ψιλοκοβω και τα μυρωδικα. Περιπου ποσο παει ενα μαχαιρι σεφ, δε θελω να δωσω πολλα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Θα παρω ενα μοντολινο για αρχη να κοβω τα χοντρα λαχανικα σε κυβακια και λωριδες, και μετα βλεπουμε και για μαχαιρι να ψιλοκοβω και τα μυρωδικα. Περιπου ποσο παει ενα μαχαιρι σεφ, δε θελω να δωσω πολλα Ξεκίνα από κάνα ΙΚΕΑ. Μπορεί να κάνει από 5 ευρώ μέχρι ...500! Να προσέξεις να έχει καλό κράτημα και να μην είναι πολύ λεπτό στη λαβή. Και πάρε και κάτι για να το ακονίζεις αν το θες πάντα σε ετοιμότητα (έχω τρέλα με τα κοφτερά μαχαίρια, μέχρι που προχθές μου γλίστρησε ένα από τον πάγκο και είχα την ...έξυπνη ιδέα να το πιάσω στον αέρα από τη λάθος πλευρά ). 1
siracos Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.driskas.com%2FUserFiles%2FImage%2Fsxoleio%2Fmetzalounasite.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.driskas.com%2Farticles.php%3Fproduct_id%3D115&docid=M0kWKZVSqTkYCM&tbnid=dwlNX2a3NoVrZM%3A&w=180&h=196&bih=956&biw=1920&ved=0ahUKEwjg9J7TkunMAhVrDMAKHaG3C3IQMwg8KBcwFw&iact=mrc&uact=8 Θα σε βόλευε κάτι τέτοιο ;
therock Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Εχω τετοιο με μονη λεπιδα, αλλα πως χρησιμοποιειται Επισης ρε μαγκες ποσο κρατανε στο ψυγειο μετα, ειτε τα κοψω ειτε θελω να τα διατηρησω οπως τα πηρα απο μαναβικο
astrosunnefo Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Επισης ρε μαγκες ποσο κρατανε στο ψυγειο μετα, ειτε τα κοψω ειτε θελω να τα διατηρησω οπως τα πηρα απο μαναβικο Τα μυρωδικά; Έχω ακούσει άλλους πως τα βάζουν σε ένα ποτήρι με νερό (δεν το 'χω δοκιμάσει ποτέ), για να διατηρούνται περισσότερο. Προσωπικά, τα ψιλοκόβω, τα βάζω σε σακουλάκια και τα βάζω στον καταψύκτη. 2
Norone92 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Θα ήθελα μερικά tips για το παρακάτω. Όταν φτιάχνω σουφλέ, τον προτιμώ με τορτελλίνια γεμιστά με προσούτο, μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Συνήθως ρίχνω μόνο γκούντα τριμμένη. Έχετε καμιά ιδέα τί παραλλαγή μπορώ να κάνω ή τί μπορώ να προσθέσω;; Προσπαθώ να βρω τρόπους να τον τελειοποιήσω
astrosunnefo Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Θα ήθελα μερικά tips για το παρακάτω. Όταν φτιάχνω σουφλέ, τον προτιμώ με τορτελλίνια γεμιστά με προσούτο, μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Συνήθως ρίχνω μόνο γκούντα τριμμένη. Έχετε καμιά ιδέα τί παραλλαγή μπορώ να κάνω ή τί μπορώ να προσθέσω;; Προσπαθώ να βρω τρόπους να τον τελειοποιήσω Μπορείς να προσθέσεις κάνα δυο τυριά ακόμα, λουκάνικα, μπουκιές κοτόπουλο, ζαμπόν... ή ακόμα και πιπεριές ή λίγο αρακά. Γενικά, η μαγειρική θέλει και λίγο φαντασία. Βάσει τα γούστα του καθενός, μπορούν να παίξουν προσθαφαιρέσεις σε υλικά, και το αποτέλεσμα να είναι ανεπανάληπτο. 2
ΜΙχαλιεςς Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Συμφωνω με αστροσυννεφο!! Μπορεις να προσθεσεις μερικα τυρια ακομα (ενταμ-ρεγκατο..) φιλετο κοτοπουλο σε μπουκιες,λουκανικο,μανιταρια... Εγω θα σου ελεγα να τα σωταρεις λιγο πριν με λιγο βιταμ η βουτυρο κ λιγο ψιλοκομμενο κρεμμυδι κ αν θες τα σβηνεις με λιγο κρασι!! 1
Norone92 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Πολύ καλά ακούγονται, σας ευχαριστώ! Με παραπάνω τυριά αργά ή γρήγορα θα το δοκίμαζα, αλλά θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα που είπατε. Κυρίως κοτόπουλο και πιπεριές είναι αυτά που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον! 1
l337 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Θα ήθελα μερικά tips για το παρακάτω. Όταν φτιάχνω σουφλέ, τον προτιμώ με τορτελλίνια γεμιστά με προσούτο, μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Συνήθως ρίχνω μόνο γκούντα τριμμένη. Έχετε καμιά ιδέα τί παραλλαγή μπορώ να κάνω ή τί μπορώ να προσθέσω;; Προσπαθώ να βρω τρόπους να τον τελειοποιήσω Λιαστή ντομάτα, πιπεριά φλωρίνης, αντί για μπέικον θα έβαζα κοτόπουλο με τζίντζερ, αντί για κρέμα γάλακτος θα έβαζα καλό στραγγιστό γιαούρτι και αντί για τορτελίνια με προσουτο θα έβαζα ραβιόλια. (προσωπικά δεν θα έβαζα gouda σε pasta αλλά είναι γούστα αυτά)
Toufas Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 ενω θα εβαζες τζιντζερ στα μακαρονια... οκ btw, σουφλε, δεν ειναι αυτο. 1
l337 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 ενω θα εβαζες τζιντζερ στα μακαρονια... οκ btw, σουφλε, δεν ειναι αυτο. Βάζω πολλές φορές τζίντζερ σε pasta όταν έχω και κοτόπουλο στήθος μέσα. (δεν είναι σουφλέ αυτό, πράγματι)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Έχω καιρό να σας καταπλήξω με συνταγή by BillDanos οπότε για πάμε μία: Ας το βαφτίσουμε Σουφλέ με φασολάκια! - 1 πακέτο πράσινα φασολάκια (και τα κατεψυγμένα μια χαρά είναι) - 1 πακέτο μπέικον (αν βρείτε τη διπλή συσκευασία που το έχει σε κυβάκια είναι η πιο κατάλληλη) - 4 κουταλιές βούτυρο - 4 Κουταλιές αλεύρι - 2-3 κουπες γάλα - Καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες - Μια κίτρινη και μια κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες - Μερικές ελιές (χωρίς κουκούτσι) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες - 1 πακετάκι τυρί τσένταρ (αν βρείτε αυτό που λέει mature) - 1 πακετάκι πάνκο (είναι είδος τριμμένου ψωμιού σε νιφάδες και θα το βρείτε στο ράφι με τα κινεζικα κλπ. Αν δεν βρείτε πάρτε φρυγανιά τριμμένη ή ακόμη καλύτερα πάρτε 1-2 πακετάκια απο τα αγαπημένα σας κριτσίνια με γεύσεις κλπ και τρίψτε τα στο multi. Απλά το πάνκο παραμένει πιο τραγανό, δεν τραβάει υγρασία και δεν καίγεται εύκολα) - Αλάτι (με προσοχή γιατί θα βάλετε και τυρί και μπέικον, οπότε μπορεί να μη χρειαστεί) & πιπέρι - Ένα άτομο για να καθαρίσει μετά το χάος στην κουζίνα... Εκτέλεση: Βάζετε νερό να βράσει με λίγο αλάτι μέσα (ή και κάναν κύβο για εξτρα γεύση) και μόλις αρχίσει o βρασμός ρίχνεται μέσα τα φασολάκια κατευθείαν απο τη συσκευασία και τα αφήνετε το πολύ 3-4 λεπτά. Μετά τα σουρώνετε και τα ρίχνετε αμέσως μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό (αν έχετε και παγάκια ρίξτε τα μέσα) και τα αφήνετε εκεί μέχρι το επόμενο βήμα. Έτσι θα παραμείνουν πράσινα και τραγανά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα, τις πιπεριές και τις ελιές μέχρι να μαλακώσουν (5-10 λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτετε και το μπέικον και το αφήνετε να βγάλει κι αυτό το λίπος του κλπ. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη. Φτιάχνουμε μια απλή μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Μόλις αλλάξει λίγο χρώμα προς το κιτρινωπό ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Θέλουμε μια παχύρευστη κρέμα που να μην είναι ούτε στόκος ούτε και ...νερό, να μπορεί ας πούμε να βγει απο την κατσαρόλα αν τη γυρίσετε ανάποδα. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα όλο το μείγμα με τις πιπεριές και το μπέικον, το τυρί τριμμένο και όσο πιπέρι θέλετε. Το ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και μετά μέσα σε όλο αυτό ρίχνετε και τα φασολάκια τα οποία προφανώς τα έχετε στραγγίξει από το κρύο νερό και τα ανακατεύετε άλλη μία πολύ καλά. Παίρνετε ένα τυπικό ταψάκι πυρέξ (ή κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος) και αδειάζετε μέσα όλο το μείγμα και το στρώνετε για να είναι στο ίδιο ύψος σε όλο το ταψί. Και απο πάνω το καλύπτετε όλο με το πάνκο ή ό,τι τρίμμα έχετε. Βάζετε μια καλή ποσότητα για να το καλύψει καλά (ας πούμε ένα στρώμα 2-3mm). Συνολικά σαν ποσότητα δεν θα γεμίσει το ταψί. Υπολογίστε πως πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου το συνολικό ύψος του φαγητού μεσα στο ταψί. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και το ψήνετε για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να δείτε απο πάνω να γίνεται χρυσαφί αλλά όχι ...μαύρο! Το βγάζετε, το αφήνετε 5 λεπτάκια να ηρεμήσει και το σερβίρετε όπως είναι στο ταψί μαζί με μια σπάτουλα για βάζει ο καθένας στο πιάτο του. Πάει με μπύρα, λευκό/ροζέ κρασί. 2
Toxo <3 lover Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σουφλέ γίνεται με τυρί και αυγά. Πολλά αυγά. Αυτό που περιγράφεις δεν το λέμε σουφλέ. Αυτό που περιγράφεις το κάνεις ό,τι θέλεις και προσθέτεις ό,τι θέλεις. Το gouda είναι ένα αρωματικό και γλυκό τυρί. Ανάλογα με το τι σου αρέσει στη γεύση προσθέτεις, αφαιρείς, τροποποιείς. Δεν ξέρω πώς είναι τα έτοιμα τορτελίνια με προσούτο, δεν έχω φάει ποτέ, ωστόσο αν είναι πολύ αλμυρά, μόνο γλυκά τυριά μπορείς να προσθέσεις, διαφορετικά θα γίνει το φαγητό σου λύσσα. Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι αντί για κρέμα γάλακτος, να φτιάξεις μια αραιή μπεσαμέλ στην οποία θα ρίξεις τυριά ώστε να έχεις πλέον μια σάλτσα μορνέ. Το μπέικον και τα μανιτάρια τα κρατάς ως έχουν. Καθενός ο ουρανίσκος έχει διαφορετικές απαιτήσεις όμως κι έτσι μόνος/μόνη θα βρεις αυτό που για σένα αγγίζει την τελειότητα. ΥΓ: Μόλις ανακάλυψα ότι είχε μια ακόμη σελίδα το θέμα, χαχα. Μια φωτογραφία του αποτελέσματος, billdanos, θα ήταν τέλεια! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα