Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

 

ΥΓ: Μόλις ανακάλυψα ότι είχε μια ακόμη σελίδα το θέμα, χαχα. Μια φωτογραφία του αποτελέσματος, billdanos, θα ήταν τέλεια!

 

Κάπως έτσι: fasolakia.jpg

  • Like 2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.

πάνκο σε ποιο σουπερ μάρκετ βρισκεις δικε μου; αγγλια εβρισκα εδώ τπτ

ΑΒ στο ράφι με τα ασιατικά,τα μεξικανικα και τις σάλτσες.

Δημοσ.

Εχει βρει καποιος, αλευρι κασαβα/ταπιοκα σε λογικη τιμη στην Αθηνα; Αν ναι, πειτε παρακαλω που.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εχει βρει καποιος, αλευρι κασαβα/ταπιοκα σε λογικη τιμη στην Αθηνα; Αν ναι, πειτε παρακαλω που.

 

Νομίζω πως το είδα στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στην αρχή της Σοφοκλέους στο κέντρο.

Δημοσ.

Νομίζω πως το είδα στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στην αρχή της Σοφοκλέους στο κέντρο.

Οι περισσοτεροι εχουν και πουλανε, αλλα σε απιστευτα ακριβες τιμες. Ειναι κυριολεκτικα λιγο ακριβοτερο απο το χωμα στις χωρες παραγωγης του, Ελλαδα δυστυχως το βρισκω για πολυ υψηλες τιμες.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε μαγαζια που τα εχουν μεταναστες? Οι αφρικανοι το τρωνε με τα παντα, και οντως εχει τιμη 0.0001

Δημοσ.

Σε μαγαζια που τα εχουν μεταναστες? Οι αφρικανοι το τρωνε με τα παντα, και οντως εχει τιμη 0.0001

Σε καποια Ασιατικα που πηγα ειναι και παλι με τσιμπιμενες τιμες. Δεν εχω δει ποτε Αφρικανικο καταστημα με ειδη διατροφης, εχεις προσεξει εσυ καποιο;

Δημοσ.

Νομιζω ευριπιδου θα βρεις λογικα κατι. Ρωτα για αλευρι για φουφου αν δεν ξερουν στα μαγαζια που πας.

Δυστηχως δεν ξερω κατι πιο συγκεκριμενο.

Δημοσ.

Επειδη δε βρισκω θεμα το νημα της μαγειρικης για αμπαλους ας ρωτησω εδω και ας καταγραψω μια πρωτη προσπαθεια να ετοιμασω κιμα για μακαρονια

 

*Πηρα χθες 200 γρ κιμα μοσχαρισιο για 2 μεριδες, και ηταν υπερβολικα λιγος τελικα, τουλαχιστον 300 επρεπε να ειχα παρει.

 

Τσιγαρισα πρωτα λιγο κρεμμυδι, μετα το πεταξα και εριξα το κιμα στο τηγανι, προσθεσα λαδι, χαμηλσα φωτια να μη πιτσιλαει, οταν αλλαξε χρωμα εβαλα αλατο πιπερο και εριξα το πουμαρο. Ξανασυμπληρωσα οταν ειδα να το πινει, και συνολικα το αφησα να σιγοψησει για κανα 20 λεπτα ενω ημουν απο πανω και ανακτευα με ξυλινα κουταλα. Δεν εκανα και κατι το ιδιαιτερο απλα επειδη ειμαι σκληροπυρηνικος νουμπας, περιγραφω τη διαδικασια για να ακουσω συμβουλες και αν εκανα κατι λαθος.

 

-Επειδη ηταν τηγανι δεν εβαλα νερο

-Γενικα κατεληξε στεγνο παρα τη μετρια φωτιο το αρκετο λαδακι και 60γρ πουμαρο.

-Γενικοτερα τι προτιματε, βρασιμο σε κατσαραλο και με νερο, η στο τηγανι με λαδι οπως τωρα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επειδη δε βρισκω θεμα το νημα της μαγειρικης για αμπαλους ας ρωτησω εδω και ας καταγραψω μια πρωτη προσπαθεια να ετοιμασω κιμα για μακαρονια

 

*Πηρα χθες 200 γρ κιμα μοσχαρισιο για 2 μεριδες, και ηταν υπερβολικα λιγος τελικα, τουλαχιστον 300 επρεπε να ειχα παρει.

 

Τσιγαρισα πρωτα λιγο κρεμμυδι, μετα το πεταξα και εριξα το κιμα στο τηγανι, προσθεσα λαδι, χαμηλσα φωτια να μη πιτσιλαει, οταν αλλαξε χρωμα εβαλα αλατο πιπερο και εριξα το πουμαρο. Ξανασυμπληρωσα οταν ειδα να το πινει, και συνολικα το αφησα να σιγοψησει για κανα 20 λεπτα ενω ημουν απο πανω και ανακτευα με ξυλινα κουταλα. Δεν εκανα και κατι το ιδιαιτερο απλα επειδη ειμαι σκληροπυρηνικος νουμπας, περιγραφω τη διαδικασια για να ακουσω συμβουλες και αν εκανα κατι λαθος.

 

-Επειδη ηταν τηγανι δεν εβαλα νερο

-Γενικα κατεληξε στεγνο παρα τη μετρια φωτιο το αρκετο λαδακι και 60γρ πουμαρο.

-Γενικοτερα τι προτιματε, βρασιμο σε κατσαραλο και με νερο, η στο τηγανι με λαδι οπως τωρα

 

Το παν είναι να τσιγαρίσεις καλά τον κιμά και όχι να τον βράσεις μέσα σε πολύ λάδι και υγρά. Απο κει και πέρα, βάλε όση σάλτσα θες και αστο να βράζει μέχρι να έχεις την πυκνότητα που θέλεις. Μην προσθέτεις λάδι μετά, ρίξτο απο την αρχή που θα τσιγαρίσεις τ κρεμμύδι για να μη ρίξεις τη θερμοκρασία και άλλο όταν πέσει ο κιμάς.

 

Τα 200γρ μου φαίνονται λίγα για 2 άτομα, θα ξεκινούσα από το διπλάσιο. Αντί για το κλασκό πουμαρό δοκίμασε και την κονσέρβα με την ψιλοκομμένη ντομάτα που έχει πιο πολλά υγρά και βάλε και μια κουταλιά πελτέ για να πετύχεις το χρώμα. 

 

Εγώ βάζω κατσαρόλα γιατί με το τηγάνι μετά βλέπεις τι γίνεται γύρω απο αυτό και βρίζεις (ή σε βρίζουν)  :ph34r:

 

:)

  • Like 2
Δημοσ.

Επειδη δε βρισκω θεμα το νημα της μαγειρικης για αμπαλους ας ρωτησω εδω και ας καταγραψω μια πρωτη προσπαθεια να ετοιμασω κιμα για μακαρονια

 

*Πηρα χθες 200 γρ κιμα μοσχαρισιο για 2 μεριδες, και ηταν υπερβολικα λιγος τελικα, τουλαχιστον 300 επρεπε να ειχα παρει.

 

Τσιγαρισα πρωτα λιγο κρεμμυδι, μετα το πεταξα και εριξα το κιμα στο τηγανι, προσθεσα λαδι, χαμηλσα φωτια να μη πιτσιλαει, οταν αλλαξε χρωμα εβαλα αλατο πιπερο και εριξα το πουμαρο. Ξανασυμπληρωσα οταν ειδα να το πινει, και συνολικα το αφησα να σιγοψησει για κανα 20 λεπτα ενω ημουν απο πανω και ανακτευα με ξυλινα κουταλα. Δεν εκανα και κατι το ιδιαιτερο απλα επειδη ειμαι σκληροπυρηνικος νουμπας, περιγραφω τη διαδικασια για να ακουσω συμβουλες και αν εκανα κατι λαθος.

 

-Επειδη ηταν τηγανι δεν εβαλα νερο

-Γενικα κατεληξε στεγνο παρα τη μετρια φωτιο το αρκετο λαδακι και 60γρ πουμαρο.

-Γενικοτερα τι προτιματε, βρασιμο σε κατσαραλο και με νερο, η στο τηγανι με λαδι οπως τωρα

 

Ό,τι σου έγραψε ο billdanos παρακάτω, με την διαφορά αντί για κονσέρβα ντομάτα και πελτέ ή pumarro να βάλεις φρέσκια ντομάτα.

 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ό,τι σου έγραψε ο billdanos παρακάτω, με την διαφορά αντί για κονσέρβα ντομάτα και πελτέ ή pumarro να βάλεις φρέσκια ντομάτα.

 

 

Ακόμη καλύτερα (αφού τις ξεφλουδίσεις). Απλά σε αυτή την περίπτωση ο πελτές επιβάλλεται μιας και δεν θα πετύχει το κόκκινο χρώμα με τίποτα με τη φρέσκια ντομάτα μόνο! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...