Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, speedman_26 είπε

Ξέρετε πως λέγονται στα αγγλικά οι πατατοκεφτεδες; 

potato nuggets

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ψάχνω κανά ορεκτικό εύκολο για πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα κροκέτες (πατάτας, τυριού ή κ.α.) αλλά δεν θέλω να το κάνω deep fry.  Έχετε καμιά ιδέα; Κάτι για φούρνο ή και να μην θέλει ψήσιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπουρεκακια με ανθότυρο

Γαρίδες γκρατεν

Ψαροκροκετες

Παστουρμαδοπιτα

Κις Λόρεν

Κρεατοπιτα

Κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού

Σαγανάκι με μέλι

Στις 11/12/2018 στις 9:05 ΠΜ, evabb είπε

και οι δυο συνταγες μου φαινονται λιγο overkill για να πω την ταπεινη μου αποψη, χανεται λιγο η μπανανιλα. Προσωπικα κανω κεικ μπανανας με βανιλια και βογγαει ο τοπος απο την μυρωδια.

φαινεται ταπεινο και απλο μεχρι να το πλησιασεις στην μυτη σου και να το βαλεις στο στομα, μετα το ξεχνας κι απλα μουγκριζεις

EeAqZJ.jpg

Zvwm2v.jpg

YgJYM9.jpg

Banana cake

Ingredients
Serves: 10 

  • 125g butter
  • 150g caster sugar (μπορεις να αφαιρεσεις λιγο ζαχαρη αν σου φαινεται πολυ γλυκο επειδη εχει κι αλλες ζαχαρες πιο κατω)
  • 1 teaspoon vanilla extract (3 φακελακια ζαχαρη με βανιλια και μια δοση υγρη βανιλια με αρωμα βουτυρο)
  • 1 egg, beaten
  • 2 very ripe bananas, mashed
  • 190g self raising flour
  • 60ml milk

Method
Prep:10min  ›  Cook:40min  ›  Ready in:45min 

  1. Grease and line a 2lb loaf tin. Melt butter, sugar and vanilla in a saucepan over a medium heat.
  2. Remove from heat and add the mashed bananas, mix well.
  3. Add the egg, mix well.
  4. Stir in the flour and the milk.
  5. Pour into the prepared tin, sprinkle with a tablespoon of demerara sugar to give a crunch topping if liked.(του γαμαω το σπιτι με κρυσταλλικη ζαχαρη εδω)
  6. Bake at 170 C / Fan 150 C / Gas 3 for 35 minutes, or until a skewer comes out clean. Leave to cool and enjoy!

asset-1046826.jpg

κι επειδη εχω οιστρο βαζω και μια συνταγη σουπας που εφτιαξα την κυριακη

Σουπα πρασο - πατατα

iiw70J.jpg
pxm0Bm.jpg
1Fpw5O.jpg

βαζω μονο τα υλικα, τα υπολοιπα βρειτε τα

4 πρασα, 1 κρεμμυδι, 1 μεγαλη πατατα, λαδι και βουτυρο, 2 κυβοι ζωμος λαχανικων ή κοτοπουλου ή ενας κι ενας, νερο, φρεσκοτριμμενο πιπερι για την σουπα και για το γαρνιρισμα. καθολου αλατι!!!

Κέικ μπανάνας.Εμπνευση από το ποστ σου χωρίς σοκο.

 

IMG_20181221_180809-1000x750.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πιο πολύ ψάχνω σε μπουκίτσες και όχι πίτα ή κάτι τέτοιο. Τα μπουρεκάκια θα γίνουν τραγανά από έξω; Θα έφτιαχνα κροκέτες αλλά φοβάμαι πως μέχρι να ψηθούν θα χυθεί η γέμιση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, frozex είπε

Πιο πολύ ψάχνω σε μπουκίτσες και όχι πίτα ή κάτι τέτοιο. Τα μπουρεκάκια θα γίνουν τραγανά από έξω; Θα έφτιαχνα κροκέτες αλλά φοβάμαι πως μέχρι να ψηθούν θα χυθεί η γέμιση.

τις βαζεις στην καταψυξη πριν τις τηγανισεις! αλλιως οντως θα χυνεται η γεμιση.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Μπουρεκακια με ανθότυρο

Γαρίδες γκρατεν

Ψαροκροκετες

Παστουρμαδοπιτα

Κις Λόρεν

Κρεατοπιτα

Κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού

Σαγανάκι με μέλι

Κέικ μπανάνας.Εμπνευση από το ποστ σου χωρίς σοκο.

IMG_20181221_180809-1000x750.jpg

Εύκολα είναι αυτά;; :P

 

  • Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, frozex said:

ψάχνω κανά ορεκτικό εύκολο για πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα κροκέτες (πατάτας, τυριού ή κ.α.) αλλά δεν θέλω να το κάνω deep fry.  Έχετε καμιά ιδέα; Κάτι για φούρνο ή και να μην θέλει ψήσιμο.

Φετα με μέλι και σουσαμι. (Φαντασου, μεχρι κι εγω η ασχετη πιστευω θα καταφερω να την φτιαξω!)

Μπρουσκετες που βαζεις ο,τι θες πανω. Ευκολακι.

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, therock είπε

Πως αποθηκευεις κρεμμυδια. Ακουσα δε μπαινουν ψυγειο. Τα αφησα εξω και μαλλον απο την υγρασια βγαλαν ριζες

Καλύτερα χωρίς το δυχτάκι και σίγουρα με ανοιχτή σακούλα.
(εκτός ψυγείου φυσικά)

  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, therock είπε

Η αληθεια ειναι οτι τα χα κλεισει στη σακουλα. Τωρα τα πεταω τι κανω

Όταν το κρεμμύδι βγάλει φύτρες (μικρότερες από τις δικές σου) σημαίνει ότι θα πρέπει να πεταχτεί σύντομα.
Στη δική σου περίπτωση δεν γνωρίζω. Αρχικά θα το μύριζα εξωτερικά και εάν δεν είχε κάποια περίεργη μυρωδιά τότε θα το έκοβα και θα έβλεπα το εσωτερικό του. Εάν το εσωτερικό είναι οκ, τότε θα του έβγαζα την φύτρα και ύστερα θα χρησιμοποιούσα το κρεμμύδι.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Πως αποθηκευεις κρεμμυδια. Ακουσα δε μπαινουν ψυγειο. Τα αφησα εξω και μαλλον απο την υγρασια βγαλαν ριζες

 

Πάντα σε χαρτοσακούλα, κλειστή.

Συνήθως παίρνω λίγα όσα χρειάζομαι για μία εβδομάδα.

Αλλά αν τυχόν πάρω περισσότερα τα κόβω σε φέτες για σαλάτα, ψιλοκομμένο για φαγητό και τα βάζω σε ταπεράκια στην κατάψυξη, έτοιμα για όποτε ξεμείνω ή βιάζομαι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...