Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μιας και ο καιρος εφτιαξε παρτε μια ιδεα για κοτοπουλο: http://www.youtube.com/watch?v=Bu0YC4zICyc ανοιχτε τα annotations, στο τελος του video λεει πως να το κανετε μονο με τηγανι, και εξηγει τον καθε ορο που λεει μεσα Α και εμαθα πλεον το κολπο για popcorn που δεν παπαριαζει πανω πανω λογω του ατμου! Μεχρι τωρα ανοιγα το καπακι 1 εκατοστο στο πλαι για να φυγει ο ατμος αλλα και παλι δεν ηταν οπως ηθελα. Και επειδη δεν θελω να δουλευω τον φουρνο για να το κανω πιο τραγανο βρηκα μια μεση λυση: παρτε ενα σουρωτηρι και βαλτε το για καπακι με την σφαιρικη πλευρα προς τα πανω!
Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 πως σου παπαριαζει δλδ το ποπ κορν; Απο τον ατμο. Ελαχιστα, αλλα δεν θελω να ειναι καθολου. Δες το καπακι πως ειναι την επομενη φορα και θα καταλαβεις τι εννοω.
Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Άμα το κάνεις στα μικροκύματα θα παπαριάσει και πάλι; Btw, η πανακότα ξέρει κανείς πως γίνεται; Έχω μία συνταγή: - Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση - Μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα 180 gr - Ζελατίνη 3 φύλλα Τα δύο πρώτα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μετά διαλύω τη ζελατίνη και τη ρίχνω, αφήνω να φουσκώει και το πετάω στη φόρμα, μετά ψυγείο. Αλλά δε ξέρω αν αυτό θα βγάλει πανακότα ή "πανακότα". :-/
Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Άμα το κάνεις στα μικροκύματα θα παπαριάσει και πάλι; Btw, η πανακότα ξέρει κανείς πως γίνεται; Έχω μία συνταγή: - Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση - Μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα 180 gr - Ζελατίνη 3 φύλλα Τα δύο πρώτα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μετά διαλύω τη ζελατίνη και τη ρίχνω, αφήνω να φουσκώει και το πετάω στη φόρμα, μετά ψυγείο. Αλλά δε ξέρω αν αυτό θα βγάλει πανακότα ή "πανακότα". :-/ Μονο αυτος ο τροπος υπαρχει για μικροκυματα: http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/plain-brown-popper-recipe/index.html (τα μπαχαρικα ειναι προαιρετικα) Ετοιμες σακουλες του εμποριου ειναι εντελως χαλια. Εντελως τεχνητη γευση και χαλια. ΧΑΛΙΑ! Panna cotta (αυτο που σου ειπανε δεν εχει καμια σχεση ) απο το silver spoon: http://i.imgur.com/j8nGM.jpg τωρα στο τελευταιο μαγαζι το καναμε ετσι: τα γραμματα δεν ειναι δικα μου, εγω γραφω σαν καλικαντζαρος. Οτι δεν καταλαβαινεις για την νοοτροπια της ρωτα να σου εξηγήσω. Ειναι απο τα πιο ευκολα γλυκα που υπαρχουν. Τα tonka beans που λεει ειναι ενα πραγμα που θυμιζει βανιλια και αμυγδαλο μαζι. Πολυ ξεχωριστη γευση. Δεν χρειαζετε να βαλεις απαραιτητα βανιλια για να δωσεις γευση. Πχ μπορεις να βαλεις μεσα στο γαλα/κρεμα γαλακτος φλουδες απο φρουτα για να δωσεις γευση, μπορεις να αλεσεις φρουτα με το γαλα (σουρωσε τα αν εχουν σπορους οπως η φραουλα) μπορεις να βαλεις και συμπυκνωμενο χυμο απο αυτους που βαζουμε νερο και τους πινουμε (προσοχη στην ζαχαρη εδω)
SpirtouLisS Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 παιδια ειπα να μοιραστω εδω τη συνταγη για ζυμαρι πιτσας που κανω. για μια πιτσα 32εκ νεουρκεζικη που λεμε με μετριο προς λεπτο ζυμαρι. 275 γραμμαρια σκληρο αλευρι ή για ολες τις χρησεις(αλλα επωνυμο για ολες τις χρησεις καθως τα υπολοιπα ειναι μαλακα κοινως δε θα σας βγει η αναλογια με το νερο και το ζυμαρι δε θα ειναι ελαστικο λογω ελλειψης γλουτενης) 165 γραμμαρια νερο (χλιαρο περιπου 39-40 βαθμους) 1 κροκο αυγου μισο κοφτο κουταλακι αλατι μισο φακελακι μαγια 4γρμ 1 κουταλακι κοφτο μπεικιν παουντερ 1 κουταλια σουπας κοφτη ελαιολαδο 1 κουταλακι ζαχαρη κοφτο ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ με το γαντζο (εκτος το αλατι που θα το εχετε ανακατεψει με το αλευρι ξεχωριστα για να μην ακουμπησει αμεσα τη μαγια). δεν διαλυεται τη μαγια στο νερο απλα προσεχετε να μην εχει ληξει. αν δειτε οτι το ζυμαρι κολλαει ελαχιστα προσθεστε με τα δαχτυλα λιγο αλευρι ακομα. αφηστε το 1 ωρα να φουσκωσει και στη μια ωρα το ξαναζυμωνετε ελαφρα να κατσει. το ξανακανετε μπαλα και το αφηνετε για αλλη μια ωρα. τελικα το απλωνετε με πλαστη ή με την τεχνικη σας με τα δαχτυλα. αν το απλωσετε στα 32 εκατοστα βγαινει μετριο προς λεπτο. ο κροκος αυγου κατ εμε βελτιωνει την υφη και γευστικα το ζυμαρι ειναι πιο γεματο. για εμας που φτιαχνουμε πιτσα σπιτι οπου το ζυμαρι δε παιρνει γεύση απο ξυλοφουρνο ή απο πυριμαχη πλακα πιτσας νομιζω ειναι ιδανικος. 1
Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μπορεις να παρεις μια πλακα πετρας απο αυτην που εχουν για τα τζακια και να την εχεις μεσα στον φουρνο για αυτη την δουλεια
SpirtouLisS Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μπορεις να παρεις μια πλακα πετρας απο αυτην που εχουν για τα τζακια και να την εχεις μεσα στον φουρνο για αυτη την δουλεια δε το ηξερα οτι κανου και αυτες οι πλακες. απλα στην ελλαδα δυσκολα βρισκει κανεις πλακα ειδικα για πιτσα σε μεγαλο μεγεθος. και ειναι και πανακριβες. σε μικρο δεν αξιζει. γιατι φαντασου να προθερμαινεις μιση ωρα ενα φουρνο-πλακα για να ψησεις μια πιτσουλα. δεν αξιζει οικονομικα.
Toufas Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 και παλι ερχεται πιο φτηνα απο το delivery! ασε που δεν θελει και μιση ωρα. Το αυγο btw την κανει πιο αφρατη. Χωρις γινεται πιο τραγανη. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 και παλι ερχεται πιο φτηνα απο το delivery! ασε που δεν θελει και μιση ωρα. Το αυγο btw την κανει πιο αφρατη. Χωρις γινεται πιο τραγανη. κοιτα λογω του οτι ζουμε δυσκολους καιρους πιτσα εχω 2 χρονια να παρω ντελιβερι σπιτι. εχω καταντησει να βγαλω κοστολογιο. τα υλικα για το ζυμαρι περιπου 0,5 ευρω για μια πιτσα με 8 κομματια. αλλο 0,5 ευρω για 100 γραμμαρια gooda και 0,5-1 ευρω αναλογα τα γουστα για τα αλλαντικα-σαλτσα (που αν το παρεις απο μακρο το γκουντα ερχεται ακομα φθηνοτερο καθως εχει και με 3-4 ευρω/κιλο). συνολο 1,5-2 ευρω το μεγιστο. και ξερω και τι βαζω μεσα και εχω το κεφαλι μου ησυχο. τη μιση ωρα που ανεφερα προθερμανση στη πλακα απο κατι βιντεακια που ειδα το μετεφερα αν και πιστευω οτι σε αδυναμους φουρνους οπως ο δικος μου τοσο θα θελει. οσο για το αυγο αν το καλοσκεφτεις αν το αφαιρεσουμε εχουμε μια ζυμη ψωμιου στη συνταγη που ανεφερα. (αν εξαιρεσεις το μπεικιν που δε παιζει και πολυ ρολο πιστευω βαζω πολυ λιγο) γουστα ειναι αυτα βεβαια.
Haldol Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Τελικά η συνταγή για πανακότα που είχα έβγαλε... κότα. Σκέτη. Ή τα σκάτωσα εγώ. Πάντως το αποτέλεσμα είχε γεύση γιαούρτι και υφή από στόκο τοίχου. Πήγε στα σκουπίδια. Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω του Τούφα, από το Silver Spoon. Δύο απορίες όμως. Βανίλια κανονική (αυτά τα μακριά μαύρα πράγματα) δε παίζει να βρω. Και να βρω μου είναι άχρηστη οπότε δε θα πάρω, και να πάρω σιγά μη καταφέρω να την κάνω καλά. Η κλασσική σκόνη που είναι σε μικρά πλαστικά κουτάκια με κόκκινο καπάκι κάνει; Έπειται, η "double cream" τι είναι; Απ' όσο έψαξα στο Google κατάλαβα ότι είναι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρπά τουλάχιστον. Σωστό; Αν είναι αυτό, που το βρίσκουμε; Στα S/M κυριαρχούν οι πιο "ελαφριές". Ή και να βάλω με 30% δε παίζει πρόβλημα;
Pantelwolf Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Haldol, να ναι καλα ο τουφ, μας ειχε προτείνει εναν τυπο γάλλο στο ημπεη που πουλαει βανιλια μαδαγασκαρης (την καλη) και σαφραν παμφθηνα. Παρήγγειλα μια 100δα ξυλάκια , κρατησαμε απο 20, 5 ατομα,και δώσαμε <5€ ο καθένας, σε 4 μέρες ήταν σπίτι. Και τα σπάει σε γεύση Στο σουπερμαρκετ εχουν 2 ευρω το ενα, η ληστεία του αιώνα.
Toufas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Ji1J0QZkKA4 Τελικά η συνταγή για πανακότα που είχα έβγαλε... κότα. Σκέτη. Ή τα σκάτωσα εγώ. Πάντως το αποτέλεσμα είχε γεύση γιαούρτι και υφή από στόκο τοίχου. Πήγε στα σκουπίδια. Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω του Τούφα, από το Silver Spoon. Δύο απορίες όμως. Βανίλια κανονική (αυτά τα μακριά μαύρα πράγματα) δε παίζει να βρω. Και να βρω μου είναι άχρηστη οπότε δε θα πάρω, και να πάρω σιγά μη καταφέρω να την κάνω καλά. Η κλασσική σκόνη που είναι σε μικρά πλαστικά κουτάκια με κόκκινο καπάκι κάνει; Έπειται, η "double cream" τι είναι; Απ' όσο έψαξα στο Google κατάλαβα ότι είναι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρπά τουλάχιστον. Σωστό; Αν είναι αυτό, που το βρίσκουμε; Στα S/M κυριαρχούν οι πιο "ελαφριές". Ή και να βάλω με 30% δε παίζει πρόβλημα; Μην βαλεις απο αυτην την σκονη. Δεν εχει καμια σχεση με την βανιλια. Παρε απο αυτον: http://stores.ebay.co.uk/madagascan-vanilla-spices?_trksid=p4340.l2563 και παρε και ενα μπουκαλι καλη βοτκα ή καλο ρουμι, και βαλε τα υπολοιπα μεσα σε αυτο και πιες το με την παρεα σου (4-5 στο μπουκαλι και 3+ μερες = το πιο γαματο ποτο) ή το κρατας στο σακουλακι που θα σου στειλει σε σκοτεινο μερος. Εγω τα ειχα 2 χρονια στο ντουλαπι, και ηταν οκ. Επισης η βανιλια απο την ινδια ειναι αρκετα καλης ποιοτητας. Το μαγαζι που παω για παγωτο πλεον δουλευει αυτη. For the record ειναι το μοναδικο μαγαζι που εχω δει να δουλευει μαστιχα στην αγγλια. Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την κρεμα. Μπορεις να μειωσεις την περιεκτικοτητα της σε νερο για να ανεβασεις τα λιπαρα της αν θες να εισαι πιο σιγουρος αλλα δεν χρειαζεται. Στα ελληνικα supermarket η κατασταση με τις κρεμες γαλακτος ειναι για κλαματα. Βλεπεις φυτικες παπαριες, και υγρα πηγμενα με καραγενανη (απο φυκια βγαινει αυτο, δεν κανει κακο, εχει παρα πολλες χρησεις σε μια μοντερνα κουζινα, αλλα δεν χρειαζεται να μπει στην κρεμα γαλακτος γαμω την αγελαδα!). Μαζι με το βουτυρο(το ποιο?) ειναι απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω δει σε εκεινο τον διαδρομο στα ελ-super market.
evabb Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την κρεμα. Μπορεις να μειωσεις την περιεκτικοτητα της σε νερο για να ανεβασεις τα λιπαρα της αν θες να εισαι πιο σιγουρος αλλα δεν χρειαζεται. Στα ελληνικα supermarket η κατασταση με τις κρεμες γαλακτος ειναι για κλαματα. Βλεπεις φυτικες παπαριες, και υγρα πηγμενα με καραγενανη (απο φυκια βγαινει αυτο, δεν κανει κακο, εχει παρα πολλες χρησεις σε μια μοντερνα κουζινα, αλλα δεν χρειαζεται να μπει στην κρεμα γαλακτος γαμω την αγελαδα!). Μαζι με το βουτυρο(το ποιο?) ειναι απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω δει σε εκεινο τον διαδρομο στα ελ-super market. χαχαχαχα! ποσο δικιο εχεις.
traganeus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Το μόνο καλό που έχουν τα ελληνικά σουπερ μάρκετ είναι ποικιλία σε σακούλες σκουπιδιών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα