Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε λογικά αν επεμενες λιγο παραπανω με το βουτυρο θα ηταν κομπλέ. Γευστικά παντως ειπες οτι ειναι μια χαρά οπότε ντάξει. Προσωπικά ειναι το 2ο γλυκό που φτιάχνω στην ζωή μου οπότε ας ειναι τουλάχιστον νόστιμο.

Δημοσ.

δεν θελει χοντρο αλατι! Θελει ανθο αλατιου, ειναι σαν λεπια εμφανισιακα.

Και για το βουτυρο για να μην τα κανετε σκατα επειδη μπορει να πεταξει πραμα απο την κατσαρολα, εγω το βαζω σε ενα σακουλακι και αυτο μεσα σε βραστηρα νερου με ζεστο νερο. Μεχρι να μαζεψω τα υλικα που θελω θα λιωσει

Δημοσ.

Τουφ, απορία: ότι φαγητό κι αν κάνω με χοιρινό (σε κατσαρόλα), ότι κομμάτι του γούρουνου κι αν πάρω, το κρέας μου βγαίνει σκληρό. Πήρα μπούτι, πήρα λαιμό, πήρα δεν ξέρω τι άλλο πήρα, δεν είμαι και πολύ γνώστης των κομματιών ναούμ, το αφήνω στον χασάπη μου να διαλέξει. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Τι κάνω: καίω λάδι, περνάω μια το κρέας (συνήθως σε μέτρια κομμάτια) να ροδίσει, προς το τέλος θα ρίξω κρεμμύδι, ίσως μετά σβήσω μα κάνα κρασί, μετά βάζω νερό και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά, όταν μου φανεί σχεδόν βρασμένο θα συνεχίσω ανάλογα το φαγητό (πχ με πράσα-σέλινο, με λάχανο, μια φορά έκανα και με κυδώνια και δαμάσκηνα - ΓΑΜΗΣΕ λέμε το φαγητό ε :-)  ). Το βράζω λίγο, ή το βράζω πολύ; Ή να αλλάξω χασάπη; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Επίσης, παίζει να βρω πουθενά ταψάκια αλουμινένια για πίτσα; Αυτά που δεν έχουν καθόλου πλαϊνό τοίχωμα, ένας σκέτος αλουμινένιος δίσκος δηλαδή. Θέλω 4 των 30 εκ σε διάμετρο (τόσο χωράει ο φούρνος στο χωριό :-)  ). Θεσσαλονίκη πουλάνε πουθενά; Ή και στο ίντερνετς, αν δεν κοστίζουν τα μαλιοκέφαλά μου (δεν έχω, δεν μου μείναν μαλιοκέφαλα ντιπ, άρα πώς να πληρώσω :-D  ). Επίσης, πού μπορεί να πουλάνε Σαλλονίκη κάνα σινί (το ρηχό ταψί που είναι για πίτες) αλουμινένιο στην ίδια διάμετρο;

Δημοσ.

Είμαι για ένα μαθημα που κάνω τώρα αλλά για να μην σε αφήσω πεινασμενο, χονδρικα, είναι επειδή δεν το μαγειρευεις σωστά (χρόνος/θερμοκρασια)

Πάρε κομμάτι από τον λαιμό ή την κοιλιά και κανε ότι κανείς απλά βάλε το στην χυτρα. Σε κανά 40λεπτο-1 ώρα θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Υπάρχει καμιά συνταγή για ζυμαρικά με σολωμό, εύκολη και χωρίς εξωτικά υλικά; Επειδή ο σολωμός για πολλούς είναι περίεργη υπόθεση γευστικά, δεν θέλω κάτι εξεζητημένο. Οπότε μόνο σιγουράκια παρακαλώ:)

Δημοσ.

Υπάρχει καμιά συνταγή για ζυμαρικά με σολωμό, εύκολη και χωρίς εξωτικά υλικά; Επειδή ο σολωμός για πολλούς είναι περίεργη υπόθεση γευστικά, δεν θέλω κάτι εξεζητημένο. Οπότε μόνο σιγουράκια παρακαλώ :)

αυτη ειναι δοκιμασμενη και εγκεκριμενη : Link.png Site: http://www.radicio.com/%CE%B6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%8C/">Zυμαρικα με σολομο.

βεβαια θελει καπνστο σολομο αλλα και φρεσκο εαν εχεις λογικα μπορεις να τον κουμπωσεις λιγο φουρνο χωρις να τον μαγειρεψεις εντελως και μετα οτι λεει η συνταγη. 

Δημοσ.

αυτη ειναι δοκιμασμενη και εγκεκριμενη : Link.png Site: http://www.radicio.com/%CE%B6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%8C/">Zυμαρικα με σολομο.

βεβαια θελει καπνστο σολομο αλλα και φρεσκο εαν εχεις λογικα μπορεις να τον κουμπωσεις λιγο φουρνο χωρις να τον μαγειρεψεις εντελως και μετα οτι λεει η συνταγη. 

Τέλεια, αφού την έχεις δοκιμάσει και δεν είναι π@π@ριά αυτήν θα κάνω.  Ευχαριστώ πολύ. Καπνίστό έχω, no prob.

Δημοσ.

γιατι εχεις την εντυπωση οτι ο καπνιστος σολωμος ειναι ψημενος;

Δημοσ.

Λοιπόν εψησα τα μπισκότα. Βγήκαν αρκετά νοστιμα αλλα πολύ τραγανά(οχι οτι ήταν ασχημα απλά περίμενα να ειναι καπως πιο αφράτα). 

Παραθέτω μια εικόνα με τα πρώτα που βγήκαν απο τον φούρνο.

post-172621-0-34305300-1359752493_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλά φαίνονται, δεν σου άπλωσαν πολύ. Τα δικά μου έγιναν δίσκοι. Αλάτι έβαλες σε κανένα; Η σοκολάτα τι είναι; Εγώ πήρα ιον κουβερτούρα 72% και έγινε τρομερή, την έσπασα σε πιο μεγάλα κομμάτια με το μαχαίρι.

Εμένα πάντως παραείναι γλυκά, μουδιάζει το στόμα και πονάνε και τα δόντια. Κάτι με την ζάχαρη παίχτηκε εμένα...

Δημοσ.

ο φουρνος σου ειναι ψιλομαπα jake. Σου αρπαξανε

Παρε ενα θερμομετρο φουρνου, κανα 5ευρω παει το πολυ απο ebay

Δημοσ.

Κουβερτούρα γιώτης σε σταγόνες (55% κακάο αν δεν απατόμαι).  Δεν ειχε τπτ αλλο πέρα απο τις κλασσικες κουβερτούρες και πηρα αυτές για να μην κοβω κομμάτια. Απο αποψη γλυκύτητας είναι όσο πρέπει θα ελεγα.

Τούφα ισως τα άφησα λίγο παραπάνω, αυριο που θα ψήσω τα υπόλοιπα θα δοκιμάσω λιγο νωρίτερα απο 20λεπτά. Επισης ειχα βαλει το ταψί στην μεσαία σκάλα αν εχει καμια σχέση αυτό.

Δημοσ.

ο φουρνος σου ειναι ψιλομαπα jake. Σου αρπαξανε

Τι λε ρε Τουφ. Ηρθε κανεις να σου πει εσενα κουβεντα για το σουβιντ σου? Μη νομιζεις τοσο καιρο βλεπω τις φωτογραφιες που ανεβαζεις και με το ζορι σιωπώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...