NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δεν ξερω αν διαβασατε για τι σπιτι πρόκειται και τι έλεγε το καταστατικό που ίσχυε στο συγκεκριμένο συγκρότημα
christakos07 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Υποθέτω κρατώντας ίδιες τις τιμές ενοικίασης με αυτές που έχουν τώρα έτσι? 😛 Δεν με αφορά αυτό. Ας μελετήσουν αν αξίζει τέτοια επένδυση. Αν εν τέλει το ίδιο σύστημα φορολόγησης, τους κάνει πιο ακριβούς από το εκάστοτε ξενοδοχείο/μονάδα, τότε κρίμα. Το επιχειρείν τους απέτυχε. Ρίσκο λέγεται. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 minute ago, christakos07 said: Δεν με αφορά αυτό. Ας μελετήσουν αν αξίζει τέτοια επένδυση. Αν εν τέλει το ίδιο σύστημα φορολόγησης, τους κάνει πιο ακριβούς από το εκάστοτε ξενοδοχείο/μονάδα, τότε κρίμα. Το επιχειρείν τους απέτυχε. Ρίσκο λέγεται. Δεν πρόκειται να γίνει.
giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, phanispal είπε Τι λε ρε παιδί μου, για πες, για πες... Δεν θα πω τίποτα, δεν θα κάτσω να κανω αντιπαραθεσεις από το forum για τις τιμες. Τις περιπτώσεις τις έχουμε ακούσει στα ΜΜΕ πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Η ουσία ειναι ότι έτσι όπως είχε καταντήσει η κατάσταση στην αγορά μέχρι το 14-15 αρκετοί δεν τους συνέφερε να ρισκαρουν να νοικιάζουν ακόμα και με χαμηλές τιμές διότι έφευγαν οι ενοικιαστές και έτρωγαν πιστολιασμα. Ετσι σου λέει ο άλλος από το να ψάχνομαι με τα νοίκια θα τα παίξω όλα για όλα και θα βάλω μια τιμή αυξημένη και σε όποιον αρέσει / οποίος έχει. Αρχισαν λοιπόν την αυξηση στις τιμές με το δεδομένο ότι μπορεί να μην έρθει και κανείς να νοικιάσει και ας μείνει κλειστό επ' αόριστον. Μετα από αυτό το φαινόμενο πλάκωσε το airbnb και πηραν ακόμα περισσότερο αέρα. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από giorgoskouro
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Το βασικό (πανευρωπαϊκό) πρόβλημα είναι οτι οι πλατφόρμες τύπου Airbnb με την ευνοϊκή (για την ώρα) φορολογία δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο ως προς τους εγχώριους ξενοδόχους όσο και προς τους εγχώριους ενοικιαστές. Έτσι με πολύ λιγότερες απαιτήσεις (και κόστη) από ότι θα ήταν υποχρεωμένοι να καλύψουν εφόσον είχαν ξενοδοχείο ή rooms to let εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ, χτυπάνε τις τιμές διαμονής ενώ την ίδια ώρα ρίχνουν πόρτα στους μακροχρόνιους ενοικιαστές γιατί με τα λεφτά που διαθέτει ο Έλληνας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Ιτάλο, ο Ιταλός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Γερμανό, ο Γερμανός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ελβετό και πάει λέγοντας... Η λύση στα παραπάνω; 1ον εξίσωση των απαιτήσεων λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων με την βραχυχρόνια μίσθωση. 2ον τουριστικός φόρος εφόσον το διαμέρισμα-οίκημα διατίθεται για αυτόν το σκοπό και όχι ως κατοικία. Άμα γίνουν αυτά τότε θα δεις πολλά πειρατικά site που θα νοικιάζουν βραχυχρόνια. Και το κράτος θα πάρει τα @@ μου. Η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει πάρτε το χαμπάρι
agnostos13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Lumini είπε Άμα γίνουν αυτά τότε θα δεις πολλά πειρατικά site που θα νοικιάζουν βραχυχρόνια. Και το κράτος θα πάρει τα @@ μου. Η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει πάρτε το χαμπάρι Γιατί δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το κράτος σε αυτά αν θέλει; Η βραχυχρόνια μίσθωση δουλεύει με βάση τις πλατφόρμες κοινοποίησης των ενοικιαζόμενων χώρων και ότι είναι κοινοποιημένο σαφώς μπορεί να ελεγχθεί! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από agnostos13 1
phanispal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Ετσι σου λέει ο άλλος θα βάλω μια τιμή αυξημένη και σε όποιον αρέσει / οποίος έχει. Αρχισαν λοιπόν την αυξηση στις τιμές με το δεδομένο ότι μπορεί να μην έρθει και κανείς να νοικιάσει και ας μείνει κλειστό επ' αόριστον. Πολύ λογικά όλ' αυτά..
christakos07 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Lumini είπε Άμα γίνουν αυτά τότε θα δεις πολλά πειρατικά site που θα νοικιάζουν βραχυχρόνια. Και το κράτος θα πάρει τα @@ μου. Η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει πάρτε το χαμπάρι Ψευδαισθήσεις. Άντε καμιά ομάδα διαμοιρασμού σε στυλ φβ, αλλά δε θα διασφαλίζεται κανείς έτσι. 1
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Γιατί δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το κράτος σε αυτά αν θέλει; Στην Ελλάδα είσαι. Εγώ στο υπογράφω αν μπει έστω και ένας φόρος παραπάνω από τον ΕΝΦΙΑ και το 15% που δίνω ήδη για το Airbnb μου τότε θα το έχω μόνο Facebook και σε άλλα site για αλλοδαπούς τουρίστες. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ Μόλις τώρα, christakos07 είπε Ψευδαισθήσεις. Άντε καμιά ομάδα διαμοιρασμού σε στυλ φβ, αλλά δε θα διασφαλίζεται κανείς έτσι. Τα λεφτά μπροστά αλλιώς δε σε βάζω στο σπίτι μου 1 1
agnostos13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Lumini είπε Στην Ελλάδα είσαι. Εγώ στο υπογράφω αν μπει έστω και ένας φόρος παραπάνω από τον ΕΝΦΙΑ και το 15% που δίνω ήδη για το Airbnb μου τότε θα το έχω μόνο Facebook και σε άλλα site για αλλοδαπούς τουρίστες. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ Όπου το έχεις κοινοποιημένο (facebook, instagram, tinder κλπ) μπορούν να το βρουν αν θέλουν... Το ερώτημα είναι...θέλουν; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από agnostos13
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Όπου το έχεις κοινοποιημένο (facebook, instagram, tinder κλπ) μπορούν να το βρουν αν θέλουν... Το ερώτημα είναι...θέλουν; Ναι θα το βρουν και πάλι θα Μ κλασουν τα @@. Στην Ελλάδα είσαι!!!! 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Lumini είπε Στην Ελλάδα είσαι. Εγώ στο υπογράφω αν μπει έστω και ένας φόρος παραπάνω από τον ΕΝΦΙΑ και το 15% που δίνω ήδη για το Airbnb μου τότε θα το έχω μόνο Facebook και σε άλλα site για αλλοδαπούς τουρίστες. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ Τα λεφτά μπροστά αλλιώς δε σε βάζω στο σπίτι μου Κούγκι να το κάνεις.
christakos07 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Lumini είπε Τα λεφτά μπροστά αλλιώς δε σε βάζω στο σπίτι μου Μωρέ θα σου δώσω τα λεφτά μπροστά. Αμα μείνω παραπάνω ή σου τσουρνέψω πράγματα αξίας από μέσα, μετά μην κλαίγεσαι.
giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Πολύ λογικά όλ' αυτά.. Η λογική ποτέ δεν υπήρχε σε αυτή την χώρα. Λογική δεν είχαν ούτε οι φόροι που μπήκαν σε όλους από τα μνημόνια και μετά και ευθυνονται ως ένα ποσοστό για αυτή την κατάσταση, είναι φαύλος κύκλος. 6 λεπτά πριν, Lumini είπε Ναι θα το βρουν και πάλι θα Μ κλασουν τα @@. Στην Ελλάδα είσαι!!!! Ότι να ναι....
manolis115 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Οτάν τα ενοίκια ηταν χώμα και έμεναν 15 Ρόμα,Πακιστανοί, η οτι άλλο θέλετε σε ενα διαμέρισμα τηρούνταν κανονισμοί υγιεινής η ξέραμε ποιός μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία η σίγουρα δεν έκαναν καθόλου θόρυβο. Όταν λόγω αυτής της κατάστασης τα ενοίκια είχαν πιάσει πάτο κανείς δεν μιλούσε για στρέβλωση της αγοράς. Σε όλα τα κέντρα πρωτευουσών της Ευρώπης οι τιμές στον θεό και εμείς πάτο με πολυκατοικίες γκέτο. Σας άρεσε και ήταν ηθικό και καλό επειδή συμφέρε. Τώρα ενοχλεί επειδή δεν συμφερεί αυτή είναι η αλήθεια. Ας αφήσουμε τις ηθικολογίες και ας δούμε την πραγματικότητα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις