Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα γνωρίζει κάποιος στο περίπου τι τελώνιο έχει ένα Renault kadajar 1.2 βενζίνη και ένα kadhar 1.6 d 4x4?

και τα δύο είναι του 2015 euro6 με 130.000 χλμ

• Απαντ. 542
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, patsakos. D είπε

Καλημέρα γνωρίζει κάποιος στο περίπου τι τελώνιο έχει ένα Renault kadajar 1.2 βενζίνη και ένα kadhar 1.6 d 4x4?

Δεν βλέπω να ξεπερνάει κανένα από τα 2 που αναφέρεις τα 1200 ευρώ (στο περίπου που ζητάς...)

Για τιμή πιο κοντά στην πραγματικότητα, θα πρέπει να στείλεις άδεια αυτοκινήτου στον εκτελωνιστή, για να δεί και τα extra που έχει το κάθε αμάξι. Ενδεικτικά, δερμάτινα καθίσματα, gps / ηχοσύστημα , ζάντες επιρρεάζουν την τιμή ενός αυτοκινήτου.

Άρα το ίδιο μοντέλο kadjar, που εκτελωνίζεται "γυμνό" θα έχει χαμηλότερη τιμή εκτελωνισμού από το ίδιο ακριβώς μοντέλο με "full extra". Παίζουν και τα χλμ ρόλο στο κόστος εκτελωνισμού, αλλά δεν το αναφέρω γιατί και τα 2 που αναφέρεις λές ότι έχουν παρόμοια χλμ.

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να το ξαναπώ μετά από πολύ καιρό, όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να σου πει το τελωνείο στο 100% πριν έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα και χωρίς το επίσημο χαρτί από την αντιπροσωπεία είναι ψεύτης και το μόνο που θέλει είναι να σου φάει λεφτά!!! ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ στο 100% το τελωνείο ενός εισαγώμενου αυτοκινήτου εφόσον δεν έρθει το αυτοκίνητο εδώ και να πάρες ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ!!! Οπότε μόνο στο περίπου μπορεί να γίνει.

Στις 21/5/2024 στις 8:38 ΜΜ, giorgosideriss είπε

Καλησπέρα σας. 

Σκέφτομαι να εισάγω Mazda MX-5 2016 1500cc, Euro 6b, 140g CO2, και η ερώτηση μου ειναι η εξής

Ποιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης θα ισχύσει; 17.6%, 26,4% ή 52,8%;

Ρωτάω διότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί πίνακες συντελεστών τέλους ταξινόμησης και ειναι δύσκολο να βρω ποιος ειναι ο τελευταίος που ισχύει. 

Δεν μπορεί να δωθεί απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν γνωρίζεις την τιμή λιανικής προ φόρων...

Στις 8/5/2024 στις 12:21 ΜΜ, gbak είπε

Μηπως γνωριζει καποιος BMW 330e 2020''  , τι εκτελωνισμο θα εχει ?  λογικα ειναι το 50%

Δεν μπορεί να δωθεί απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που χρειάζονται, όπως εκπομπές καυσαερίων, τι γιουρο είναι το αμάξι, τιμή λιανικής προ φόρων.

Στις 1/6/2024 στις 3:31 ΜΜ, gbak είπε

γνωρίζει κανείς από την στιγμή που κατεβάσεις από Γερμανια αμάξι με πινακίδες ενός μηνός , ποσο χρονικό περιθώριο έχεις για να το εκτελωνίσεις?

μόλις φτάσεις στο τελωνείο και γίνει ο έλεγχος 30 μέρες μάξιμουμ μετά πρόστιμο ανα ημέρα.

Στις 15/8/2024 στις 9:03 ΜΜ, liobrando είπε

Θελω να μετοικησω ελλαδα απο ολλανδια. Εχω 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα. Ποσα δικαιουνται ατελη εκτελωνισμο;

Για το ενα αυτοκινητο που πηρα απο ιδιωτη δεν υπαρχει αποδειξη αγορας ουτε ιδιωτικο συμφωνητικό (ουτε μπορει να υπαρξει μιας και ζει εκτος ολλανδιας πλέον) παρα μονο η τραπεζικη συναλλαγη και τα στοιχεια μεταβιβασης απο το υπ. Μεταφορων. Διαβασα στο φορουμ οτι χρειαζεται για καποιο λογο ιδιωτικο συμφωνητικο. Διαβασα καπου αλλου οτι σε περιπτωση μετοικεσιας δε χρειαζεται ιδιωτικο συμφωνητικο η αποδειξη αγορας. Δεν θυμαμαι που το διαβασα και αν ισχυει.

Επίσης διαβασα καπου οτι χρειαζεται ενα εγγραφο συμμορφωσης ρυπων απο τον κατασκευαστη που ολα τα καινουρια το εχουν. Εγω ομως δεν εχω βρει κατι τετοιο στα χαρτια μου. Τι ισχυει; Χρειαζεται και αν ναι πως το βγαζω;

Επισης το ενα αυτοκινητο και η μοτοσυκλέτα βρισκονται στην ελλαδα αυτη τη στιγμη. Δεν εχω κανει δηλωση προσωρινής εισαγωγης γιατι δεν ξερω αν θα μετοικησω εντος η εκτος 6μηνου. Μπορω να περασω απλα τα συνορα και να κανω τη δηλωση οταν οριστικοποιηθει η ημερομηνια μετοικεσιας;

Σε περιπτωση που χρειαστει να πληρωσω τελη, ισχυει οτι ολα τα euro 5 πληρωνουν προστιμο 1000 ευρω η καποια εξαιρουνται πχ euro 5c κτλ;

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Έχεις δικαίωμα να φέρεις ΕΝΑ ΜΟΝΟ σαν μετοίκηση δωρεάν όλα τα υπόλοιπα θα τα πληρώσεις... EURO 5a 3000ευρώ πρόστιμο, 5β και μετά 1000ευρώ. Μόνο γιουρο 6 δεν έχει. Το COC το ζητάς από την αντιπροσωπεία.

Στις 22/8/2024 στις 11:39 ΠΜ, doctor_667 είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχει ο αδερφός μου ένα αυτοκίνητο στη Ρουμανία και θέλουμε να το φέρουμε Ελλάδα να το έχει ο πατέρας μου. Όποιον εκτελωνιστη ρώτησα, ανέφερε ότι είναι πιο εύκολο να γίνει η διαδικασία στο όνομα του αδερφού μου και αργότερα η μεταβίβαση. 

Από τη Ρουμανία όμως λένε ότι δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του αδερφού μου στην Ελλάδα μιας και δεν κατοικεί εκεί. Επειδή μου ακούγεται πολύ περίεργο, είχε κανείς παρόμοια εμπειρία; Ισχύει αυτό για άλλες χώρες; 

Αν και πολύ αργά, ο αδερφός σου θα πάει σε μια μάντρα, θα συνενοηθεί και ο μαντρας θα το πουλήσει στον πατέρα σου με ΦΠΑ κλπ για να γίνει άμεσα η δουλειά, όλα τα υπόλοιπα είναι αλχημίες.

Στις 29/5/2025 στις 5:15 ΠΜ, patsakos. D είπε

Για να βγει τελωνείο ενός αυτοκινήτου χρειάζεται πέρα τις χρονολογίας, τα χλμ και το γιουρο και την τιμή λιανικής προ φόρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...