Προς το περιεχόμενο

Η οθόνη του Galaxy Z Flip της Samsung δεν είναι και τόσο ανθεκτική τελικά


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαζί με τη νέα κορυφαία της σειράς smartphones, Galaxy S20, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung αποκάλυψε και το 2ο της foldable smartphone με την μορφή του Galaxy Z Flip. 

Η συσκευή διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, αρκετά «δυνατό» hardware και προσθήκες στο λογισμικό που το καθιστούν ξεχωριστό.

Η εταιρεία επιπλέον έδωσε έμφαση στην προστασία της οθόνης, που είναι κατασκευασμένη από γυαλί, και υποτίθεται ότι έδινε ανώτερη αίσθηση από την πλαστική προστασία του Galaxy Fold και ήταν ανθεκτικότερη.

Ο Zack Nelson, από το κανάλι JerryRigEverything στο YouTube ακολούθησε την συνηθισμένη ρουτίνα για να δοκιμάσει τις αντοχές του Galaxy Z Flip και βρέθηκε μπροστά από μία έκπληξη: η οθόνη του Galaxy Z Flip δεν αντιμετωπίζει καλύτερα τις χαρακιές και τις γρατσουνιές από τις πλαστικές οθόνες των Galaxy Fold και Motorola RAZR. Ο γνωστός YouTuber μάλιστα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η Samsung δεν χρησιμοποιεί πραγματικό γυαλί για την προστασία της οθόνης του Flip, αλλά ότι πρόκειται για κάποιο συνδυασμό πολυμερούς υλικού (πλαστικό) με γυαλί, κάτι που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος που διαφήμισε η Samsung το υλικό είναι παραπλανητικός. Άλλωστε, αν υποστηρίζεις ότι κάτι είναι γυάλινο, δεν θα έπρεπε να έχει τις ιδιότητες του γυαλιού και να συμπεριφέρεται όπως το γυαλί;

Η Samsung δήλωσε στον δημοσιογράφο του The Verge, Dieter Bohn ότι χρησιμοποιεί ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από το γυαλί της οθόνης όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Galaxy Fold, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η οθόνη του Galaxy Z Flip είναι ευαίσθητη και θα πρέπει ο χειρισμός της να γίνεται με προσοχή.

Αναφορά σε κείμενο

«Το Galaxy Z Flip διαθέτει οθόνη (τεχνολογίας) Infinity Flex με το εξαιρετικά λεπτό γυαλί της Samsung (UTG) για να έχει κομψή, πολυτελή εμφάνιση και να προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην ιστοσελίδα The Verge. «Η πρώτη στο είδος της τεχνολογία UTG της Samsung είναι διαφορετική από τις άλλες ναυαρχίδες Galaxy. Αν και η οθόνη λυγίζει, πρέπει να την χειρίζεστε με προσοχή. Επίσης, το Galaxy Z Flip έχει ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από το UTG παρόμοιο με αυτό του Galaxy Fold» συμπλήρωσε.

layer.gif.16ba6917571fff517c6e48b89b271388.gif

Στη συνέχεια, ο Dieter Bohn από την ιστοσελίδα The Verge ρώτησε την Samsung, αν σκοπεύει να προσφέρει μία υπηρεσία αντικατάστασης της οθόνης όπως έκανε και στην περίπτωση του Galaxy Fold, με την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να λέει πως η αγοραστές του Z Flip θα μπορούν –με την Premier Service- για μία φορά να αλλάξουν από εξουσιοδοτημένο κέντρο service το προστατευτικό φιλμ της οθόνης δωρεάν και πως η εταιρεία, αν χρειαστεί, θα αντικαταστήσει την οθόνη του Galaxy Z Flip μία φορά με αντίτιμο $119.

The Verge


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει οκ, Samsung ολόκληρος κολοσσος, "σπάμε τους κανόνες της φύσης", "γυαλί που διπλώνει" και τρελό marketing.

Και δεν έχουν προνοήσει οτι θα βγει ένας Jerryrig στο ΥΤ και θα τους αδειάσει μέσα σε 10 λεπτά βιντεάκι?

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Καλα, διαμάντι να του δώσεις αυτου του ανθρώπου, θα βρει τρόπο να το χαλάσει :P

Με το νύχι του άφηνε γραμμές πάνω στην οθόνη. 

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά εντάξει στο σημείο που αναβεί τον αναπτήρα απλά το έκλεισα το βιντεο. Πόσο @#$@# πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο στο κινητό σου, που έσκασες μάλιστα και 1600 ευρώ για να το πάρεις; Είπαμε, δεν πάμε την σαμσουνγκ αλλά όχι κι έτσι.

  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κινητό τα σπάει πάντως. Αν έχεις σκάσει τόσα λεφτά και το βάζεις ξεδίπλωτο μαζί με το σπαθί σου δε σου φταίει κανείς...

Επεξ/σία από mordred
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι περιμέναμε, ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο. Κρίμα που όταν κόβεται δεν γίνονται 2 νέα smartphone. Έτσι θα βγαίναμε διπλά κερδισμένοι!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...