Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ryfarqt είπε

Δεβ θα ξινισω διοτι καταλαβαινω απολυτα το υφος της περιγραφης σου.

1ον: Δεν ειμαι σε θεση να αποταμιευσω τοσο ωστε να κανω την κινηση να τελειωσω το σπιτι μου διοτι οπως ειπα ειμαι ο μονος που βαζει χρηματα στο σπιτι για την ωρα. Ικανοποιητικα μεν αλλα οχι οσο πρεπει.

2ον: Δεν πληρω προυποθεσεις τυπογραφικα τουλαχιστον ωστε να εγκριθει ενα δανειο μεσω τραπεζας.

3ον: Εχω αγορασει αυτοκινητο στο παρελθον με γραμματια μεταξυ μας και ειναι παρα πολυ συνεπεις, οπως κ σε δοσεις που εχω κανει σε αλλα προιοντα στο παρελθον.

Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση.

Η αποπεράστωση του σπιτιού δεν μπορεί να γίνει τμηματικά; Δηλαδή είναι τόση μεγάλη ανάγκη να πληρώσεις κάποιον να στο φτοιάξει προκαταβάλοντας όλο το ποσό; Δεν θα μπορούσες να βάζεις κάθε μήνα λίγα χρήματα στην άκρη και όποτε έχεις να το προχωράς;

Επίσης ανέφερες οτι εκτός της αποπεράτωσης τα χρήματα θα πάνε και σε ανάγκες οικογένειας.Πρώτη προτεραιότητα θα ήταν οι ανάγκες της οικογένειας και τελευταίο θα έπρεπε να αφήσεις την αποπεράτωση του σπιτιού.

Φιλικά στο λέω , εαν δεν βγαίνει ο μισθός για τα βασικά του σπιτιού , όπως παιδιά,λογαριασμοί κλπ , είσαι σε αρκετά δύσκολη κατάσταση και ένα δάνειο , από όπου και αν προέρχεται (είτε με νόμιμες διαδικασίες είτε με πλάγιους τρόπους) μόνο λύση δεν θα σου δώσει παρά θα σε βάλει σε μπελάδες.

Πήρες λες αυτοκίνητο με γραμμάτια.Οκ αλλά μήπως τα έξοδά του είναι παραπάνω από αυτά που αντέχει η τσέπη σου; Δεν θέλω να σου κάνω τον έξυπνο αλλά εγώ έχω μια γερή καβάτζα στην άκρη από χρήματα , αλλά κυκλοφορώ με ένα αμάξι 25ετίας ενώ έχω την άνεση να πάρω κάτι σχετικά ακριβό.Αν μου τύχει κάτι έκτακτο, πχ με τρακάρουν και δεν έχω αμάξι, έχω χρήματα να πάρω καινούριο χωρίς δάνεια.Αν χτύπα ξύλο χρειαστώ έξτρα μετρητά για το οτιδήποτε έκτακτο, τα έχω άμεσα χωρίς να μπω στη διαδικασία να ζητάω από δω και από κει.

Έχω γνωστούς που όσα βγάζουν τα χαλάνε πριν καν τα πάρουν στα χέρια τους και απορώ ώρες ώρες πως και δεν τους νοιάζει να μην έχουν ένα backup για μια ώρα ανάγκης.

Δεν ξέρω , αλλά έχω διαφορετική οπτική του τι σημαίνει να είναι κάποιος financial secure.

10 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ευκολία που έχουν μερικοί να βγάζουν συμπεράσματα και να  χτίζουν προφίλ προσωπικότητας μέσω ιντερνετ.
Δηλαδή, ειλικρινά, γιατί οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι ξημεροβραδιάζονται πάνω απο βιβλία και διατριβές για να μορφωθούν αφού υπάρχουν οι ιντερνετικοί εξυπνάκηδες που κάνουν εξίσου αν όχι καλύτερα την ίδια δουλειά και τσάμπα.
Μπράβο στον @tarantules που τόσο αβίαστα και χωρίς την σχετική μόρφωση (δεν γράφω παιδεία διότι αυτή προφανώς δεν υπάρχει) κατάφερε να ξεσκεπάσει τον @Ryfarqt .
Ελπίζω @Ryfarqt μετά απο αυτή τη δωρεάν συνεδρία, και χωρίς ψυχοφάρμακα, να διορθωθείς και να μπεις στον σωστό δρόμο.

Κοίτα, εαν σε ενοχλεί η άποψή μου , απλά προσπερνάς.Με βάση αυτά που διάβασα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία είπα αυτά που είπα στον ts.Τώρα ποιος από τους δυο μας είναι ο ιντερνετικός εξυπνάκιας , κρίνε το μόνος σου.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tarantules είπε

Η αποπεράστωση του σπιτιού δεν μπορεί να γίνει τμηματικά; Δηλαδή είναι τόση μεγάλη ανάγκη να πληρώσεις κάποιον να στο φτοιάξει προκαταβάλοντας όλο το ποσό; Δεν θα μπορούσες να βάζεις κάθε μήνα λίγα χρήματα στην άκρη και όποτε έχεις να το προχωράς;

Επίσης ανέφερες οτι εκτός της αποπεράτωσης τα χρήματα θα πάνε και σε ανάγκες οικογένειας.Πρώτη προτεραιότητα θα ήταν οι ανάγκες της οικογένειας και τελευταίο θα έπρεπε να αφήσεις την αποπεράτωση του σπιτιού.

Φιλικά στο λέω , εαν δεν βγαίνει ο μισθός για τα βασικά του σπιτιού , όπως παιδιά,λογαριασμοί κλπ , είσαι σε αρκετά δύσκολη κατάσταση και ένα δάνειο , από όπου και αν προέρχεται (είτε με νόμιμες διαδικασίες είτε με πλάγιους τρόπους) μόνο λύση δεν θα σου δώσει παρά θα σε βάλει σε μπελάδες.

Πήρες λες αυτοκίνητο με γραμμάτια.Οκ αλλά μήπως τα έξοδά του είναι παραπάνω από αυτά που αντέχει η τσέπη σου; Δεν θέλω να σου κάνω τον έξυπνο αλλά εγώ έχω μια γερή καβάτζα στην άκρη από χρήματα , αλλά κυκλοφορώ με ένα αμάξι 25ετίας ενώ έχω την άνεση να πάρω κάτι σχετικά ακριβό.Αν μου τύχει κάτι έκτακτο, πχ με τρακάρουν και δεν έχω αμάξι, έχω χρήματα να πάρω καινούριο χωρίς δάνεια.Αν χτύπα ξύλο χρειαστώ έξτρα μετρητά για το οτιδήποτε έκτακτο, τα έχω άμεσα χωρίς να μπω στη διαδικασία να ζητάω από δω και από κει.

Έχω γνωστούς που όσα βγάζουν τα χαλάνε πριν καν τα πάρουν στα χέρια τους και απορώ ώρες ώρες πως και δεν τους νοιάζει να μην έχουν ένα backup για μια ώρα ανάγκης.

Δεν ξέρω , αλλά έχω διαφορετική οπτική του τι σημαίνει να είναι κάποιος financial secure.

Κοίτα, εαν σε ενοχλεί η άποψή μου , απλά προσπερνάς.Με βάση αυτά που διάβασα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία είπα αυτά που είπα στον ts.Τώρα ποιος από τους δυο μας είναι ο ιντερνετικός εξυπνάκιας , κρίνε το μόνος σου.

Τα χρηματα αυτα θα χρησιμοποιηθουν σε βαθος χρονου σε συνδυασμο με τον μισθο μου κ οχι μονομιας, ταυτοχρονα θα καλυπτουν τις αναγκες τις οικογενειας.

Το αυτοκινητο το ειχα παρει 19 χρονων. Τωρα ειμαι 31.

Οπως κ να χει, η ερωτηση μου ηταν σαφεις. Ουτε χρειαζεται να τρωγεστε ουτε περιττα σχολια του τυπου πως, τι κ γιατι εκανα στο παρελθον. Εαν καποιος μπορει να απαντησει τον ευχαριστω.

Ευχαριστω ταυτοχρονα κ ολες τις αλλες ασχετες απαντησεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οι δρομοι ειναι δυο, τράπεζες με τα γνωστά επιτόκια και ενεχυροδανειστήρια.

.

Τα υπόλοιπα που λες χωρις στοιχεια κλπ δεν τα ξερω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RVgtr είπε

Οι δρομοι ειναι δυο, τράπεζες με τα γνωστά επιτόκια και ενεχυροδανειστήρια.

.

Τα υπόλοιπα που λες χωρις στοιχεια κλπ δεν τα ξερω

Ενεχυροδανειστηρια πρεπει να εχω χρυσο  να πουλησω ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ryfarqt είπε

Ενεχυροδανειστηρια πρεπει να εχω χρυσο  να πουλησω ετσι δεν ειναι;

Μπορείς να βάλεις το σπίτι.

Βάλε ένα παράδειγμα απο αυτους που σκέφτεσαι να πάρεις δάνειο να δούμε.Σε βλέπω να να πέφτεις σε τοκογλύφους και να μη ξεμπερδευεις ποτέ.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορείς να βάλεις το σπίτι.

Βάλε ένα παράδειγμα απο αυτους που σκέφτεσαι να πάρεις δάνειο να δούμε.Σε βλέπω να να πέφτεις σε τοκογλύφους και να μη ξεμπερδευεις ποτέ.

Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα το σπιτι, αντε να βαλω μια τηλεοραση που εχω που κανει 2500 η το αυτοκινητο που δεν με πολυ καιει, κ οσα μου δωσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tarantules είπε

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον @tarantules όταν παίρνεις έναν καλό μισθό από την δουλειά σου

πρέπει να είσαι προνοητικός

Πρώτη προτεραιότητα είναι η οικογένεια (βασικές ανάγκες-λογαριασμοί)

Δεύτερη προτεραιότητα είναι να βάζεις στην άκρη χρήματα για κάποια έκτακτη ανάγκη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί (μακάρι να μην τύχει σε κανέναν) αλλά επειδή μου έχει συμβεί φροντίζω να έχω στην άκρη χρήματα

Μετά έρχονται όλα τα άλλα...

αυτοκίνητο/μηχανή ... κτλ

Η δική μου συμβουλή προς τον TS είναι απλά ότι κάτι δεν κάνει σωστά στην διαχείριση των οικονομικών του και παρά τον ικανοποιητικό μισθό δεν του φτάνουν για αυτό ζητάει δάνειο είτε από τράπεζα (που δεν το συνιστώ) ούτε από τους διάφορους τοκογλύφους-απατεώνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (ούτε αυτό το συνιστώ γιατί εκεί αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα με αυτούς δεν παίζεις γιατί στην καλύτερη θα σε σαπίσουν στο ξύλο και θα σε στείλουν στο νοσοκομείο στην χειρότερη θα δεις τα ραδίκια ανάποδα και τότε κρίμα στην οικογένεια σου που θα μείνει πίσω και θα ψάχνεται μετά να σώσει ότι μπορεί)

για ψάξε την διαχείριση των οικονομικών σου να βρεις τι δεν κάνεις καλά και να το διορθώσεις

αυτή είναι η δική μου συμβουλή που την τηρώ από τα νιάτα μου καθώς τώρα είμαι 48 χρονών

στα λέω εντελώς φιλικά και χωρίς διάθεση για παρεξήγηση

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ryfarqt είπε

Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα το σπιτι, αντε να βαλω μια τηλεοραση που εχω που κανει 2500 η το αυτοκινητο που δεν με πολυ καιει, κ οσα μου δωσουν.

Ποιο μοντέλο είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Ryfarqt είπε

Αν πάρεις δάνειο παράτυπο , οι τρόποι να σε αναγκάσουν να τους αποπληρώσεις (με πολύ μεγάλο τόκο) είναι γνωστοί.

Μπορεί να θεωρήσεις ότι είσαι έξυπνος ή της πιάτσας αλλά οι άλλοι είναι επαγγελματίες που έχουν μάθει να παίρνουν τα λεφτά τους με κάθε μέσο.

Δεν είναι τράπεζες να παρακαλάνε και να περιμένουν τα δικαστήρια.

Τα 20.000 είναι μεγάλο ποσό και θα σου ζητήσουν το σπίτι "εγγύηση" και στους εξωτραπεζικούς που ψάχνεις θα έχεις πολύ υψηλό τόκο. Κάτι μου λέει ότι τα ξέρεις όλα αυτά , αν είσαι ήδη μέσα στον φαύλο κύκλο σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.

ΥΓ

Δυστυχώς επειδή λόγω της κρίσης οι τράπεζες δίνουν ελάχιστα δάνεια , έχουμε 4εκ "κόκκινα" ΑΦΜ και ο κόσμος ψάχνει πίστωση όπως παλιά με αδιέξοδους-καταστροφικούς τρόπους.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί συμφορουμίτες, ο άνθρωπος δεν σας ζήτησε να τον νουθετήσετε για την οικονομική συμπεριφορά του. Ρώτησε αν γνωρίζετε κάτι για τις εταιρείες που δίνουν δάνεια στο Ιντερνετ. Δε ρώτησε να του συστήσετε τοκογλύφους της μαφίας, δε ρώτησε για ενεχυροδανειστήρια. Είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ πού θα ξοδέψει τα λεφτά του, αν θα κάνει αποταμίευση, αν θα τα φάει στα μπουζούκια. Δεν σας ζήτησε λεφτά, να του πείτε αν οι ιντερνετικές εταιρείες κάνουν αυτό που νομίζει.

Παρεπιπτόντως, υπάρχει documentary στο Netflix για αυτές τις εταιρείες, δείχνει ότι ακόμα και οι συνεπείς φτάνουν να χρωστούν 100-200% του κεφαλαίου σαν τόκους μέσα σε μήνες.

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Like 6
Δημοσ.

Εγώ απλώς θα αναρωτηθώ γιατί να δώσει δάνειο κάποιος εκεί που μια τράπεζα δεν δίνει; Σίγουρα είναι λιγότερο ρυθμιζόμενες αλλά συγχρόνως πρέπει να εξασφαλιστουν.

Οπότε προσοχή στους όρους, στις εξασφαλίσεις και στα επιτόκια.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Αγαπητοί συμφορουμίτες, ο άνθρωπος δεν σας ζήτησε να τον νουθετήσετε για την οικονομική συμπεριφορά του. Ρώτησε αν γνωρίζετε κάτι για τις εταιρείες που δίνουν δάνεια στο Ιντερνετ. Δε ρώτησε να του συστήσετε τοκογλύφους της μαφίας, δε ρώτησε για ενεχυροδανειστήρια. Είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ πού θα ξοδέψει τα λεφτά του, αν θα κάνει αποταμίευση, αν θα τα φάει στα μπουζούκια. Δεν σας ζήτησε λεφτά, να του πείτε αν οι ιντερνετικές εταιρείες κάνουν αυτό που νομίζει.

Παρεπιπτόντως, υπάρχει documentary στο Netflix για αυτές τις εταιρείες, δείχνει ότι ακόμα και οι συνεπείς φτάνουν να χρωστούν 100-200% του κεφαλαίου σαν τόκους μέσα σε μήνες.

Τα κόκκινα δάνεια επιβαρύνουν ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας και όχι μόνο τον άμεσο ενδιαφερόμενο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ryfarqt είπε

Αυτή αξίζει 1500€ οχι 2500€

https://www.skroutz.gr/s/18480942/LG-65SM9800.html

Για να την πάρει αυτη κάποιος για ενέχυρο άντε να σου ΄δωσει 900€ όσο την κρατάει, πέφτει η αξία της.

Το καλοκάιρι θα κοστίζει 1000€

Επεξ/σία από panoskir
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...