Προς το περιεχόμενο

Xbox - Συνδρομές: Ultimate / Game Pass / Gold / Core

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sphinxgr,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/3/2020 στις 4:03 ΜΜ, sphinxgr είπε

(Updated 8/2023) Στη συνέχεια περιγράφεται, πως μπορεί κάποιος να πάρει 25 μήνες Ultimate συνδρομής, με περίπου 100€ (αρχική τιμή 360€).

Τα παρακάτω βήματα είναι ίδια και για όσους θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια της συνδρομής, σε PC. Επίσης μπορούν να γίνουν ακόμα και αν δεν έχετε XBOX, έτσι ώστε να παίζετε σε PC ή να έχετε έτοιμη τη συνδρομή, όταν αποκτήσετε XBOX.

Το άθροισμα πολλών συνδρομών λέγεται στακάρισμα (stacking) και έχει στόχο να επιτύχουμε χαμηλότερο κόστος για τη συνδρομή Ultimate (περίπου 4€/μήνα σε σχέση με το αρχικό κόστος που είναι 15€/μήνα). Το στακάρισμα συνδρομών στο XBOX έχει μέγιστη διάρκεια συνδρομών τους 36 μήνες. 

Η διαδικασία την οποία ακολουθούμε για να επιτύχουμε φθηνότερη συνδρομή, είναι σε λογαριασμό XBOX που δεν έχει ενεργή συνδρομή, να βάλουμε συνδρομές Gold Live και στο τέλος να βάλουμε 1 μήνα Ultimate.  Αυτή η διαδικασία μετατρέπει του μήνες που έχουμε Gold συνδρομή και τους κάνει Ultimate σε αναλογία 3 μήνες Gold -> 2 μήνες Ultimate. Έτσι οι 36 μήνες Gold γίνονται 24 μήνες Ultimate. 

image.png.28672cb0e50c1fa3b558e25bad9ea47d.png

Μπορούμε να βάλουμε το μέγιστο έως 36 μήνες Gold Live συνδρομής και μετά να προσθέσουμε 1 μήνα Ultimate και να έχουμε σύνολο 25 μηνών Ultimate. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για λιγότερους μήνες (12 ή 24). Οι συνδρομές Gold Live συνήθως είναι 12 μηνών.

Προτείνεται τα ακόλουθα βήματα, να γίνουν σε λογαριασμό Microsoft που φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή (νέο λογαριασμό δηλαδή) όπου έχουμε δηλώσει τα πραγματικά μας στοιχεία και ως χώρα διαμονής την Ελλάδα. Τα ακόλουθα, δουλεύουν και σε ενεργούς λογαριασμούς που ήδη έχουμε, αλλά ο λόγος που το προτείνουμε, είναι γιατί αρκετοί παλιοί λογαριασμοί, έχουν λανθασμένα στοιχεία ή χώρα διαμονής. Έτσι στο τέλος κολλάει η διαδικασία μετατροπής και πρέπει να έρθουμε σε επαφή με το Support της Microsoft για να μας βοηθήσει. Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που δεν δόθηκε λύση, μέσω του Support.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να βάλετε τις συνδρομές και να κάνετε τη μετατροπή:

1. Με χρήση VPN, μόνο για την πρώτη φορά, τη στιγμή που βάζουμε τους κωδικούς της συνδρομής
  2. Χωρίς VPN, αλλά με μεγαλύτερη χρέωση για την αγορά των συνδρομών. 

Με τη χρήση VPN αγοράζουμε συνδρομές 12 μηνών Gold Live με περίπου 30€, ενώ χωρίς τη χρήση VPN με περίπου 45€.

Το κέρδος με τη χρήση VPN είναι περίπου 30€ για τρεις 12μηνες συνδρομές. Οι  τιμές αλλάζουν συνεχώς λόγω ισοτιμιών ή προσφορών που τρέχουν. Κατά μέσο όρο για 12 μήνες Gold Live συνδρομής, το κόστος είναι: Βραζιλία 35€,  Ευρώπη (EU) 45€, Παγκόσμια (Global) 55€.

(Απο τον 7/2023, οι μέγιστοι μήνες Gold Τουρκίας, έγιναν 13, από 36 που ήταν, οπότε και αφαιρέθηκαν από τον οδηγό)

----------------------------------------------

Τρόπος 1ος.Τα βήματα με τη χρήση VPN είναι τα ακόλουθα και μόνο με αυτή τη σειρά.

1. Φτιάχνουμε νέο λογαριασμό στη Microsoft με τα πραγματικά στοιχεία μας (και χώρα και όλα τα στοιχεία πραγματικά) και κάνουμε Login. Σε καμία περίπτωση και σε κανένα από τα ακόλουθα βήματα, δεν αλλάζουμε χώρα στο λογαριασμό μας. 
  2. Αγοράζουμε 1 ή 2 ή 3, συνδρομές των 12 μηνών Brazil https://www.cdkeys.com/xbox-live/memberships/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360-brazil (ανάλογα με το πόσους μήνες θέλουμε να έχουμε συνολικά. Πιο συμφέρουσα κίνηση είναι οι 2 ή 3, 12μηνες).  Κάνουμε εγγραφή στο site της CdKeys με πραγματικά στοιχεία (και χώρα και όλα τα στοιχεία μας πραγματικά). Μόλις κάνουμε την αγορά, λαμβάνουμε αμέσως τους κωδικούς στο mail (κοιτάμε και στα Junk mails μήπως πήγε εκεί το mail).
  3. Σε κινητό κατεβάζουμε το free TunnelBear VPN. To ανοίγουμε και βάζουμε περιοχή Βραζιλία. Στα υπόψη ότι έχουν παρατηρηθεί λίγες περιπτώσεις που το VPN δεν δουλεύει κάποιες ώρες της ημέρας, οπότε δοκιμάζουμε ξανά λίγο αργότερα ή δοκιμάζουμε με άλλο VPN. Υπενθυμίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουμε χώρα / region στο λογαριασμό μας Microsoft / XBOX.
  4. Στο ίδιο κινητό, μπαίνουμε στο ακόλουθο link https://redeem.microsoft.com/ και κάνουμε login με το λογαριασμό μας στη microsoft / xbox.
  5. Βάζουμε τον 1ο κωδικό του CD Keys. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους κωδικούς που έχουμε. 
  6. Αν έχουμε αγοράσει νέα κονσόλα, έχει ενδεχομένως μέσα δωρεάν κωδικό για πρόσβαση 1 μήνα στη συνδρομή Gold Live. Τον εισάγουμε και αυτόν στο https://redeem.microsoft.com/ μόνο αν δεν έχουμε σκοπό να βάλουμε τρεις 12μηνες Live Gold, για να μην ξεπεράσουμε τους 36 μήνες που είναι και η μέγιστη συνδρομή που μπορούμε να βάλουμε.  Δεν βάζουμε οτιδήποτε διαφορετικό από κωδικό Gold (πχ gamepass). 
  7. Κλείνουμε το VPN που έχουμε ανοίξει.
  8. Αγοράζουμε συνδρομή 1 μήνα Ultimate από το επίσημο Store και απενεργοποιούμε την αυτόματη χρέωση (recurring) αν είναι ενεργή.

image.png.421eb2c3e0ebb7ec1cbb6b2d9f9ac73d.png

Τρόπος 2ος. Οι οδηγίες στην περίπτωση που φοβόμαστε το VPN και δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, είναι οι ακόλουθες. 

1. Φτιάχνουμε λογαριασμό στη Microsoft με τα πραγματικά στοιχεία μας (πραγματική χώρα και όλα τα στοιχεία μας πραγματικά) και κάνουμε Login.
  2. Αγοράζουμε 1 ή 2 ή 3, συνδρομές των 12 μηνών https://www.cdkeys.com/xbox-live/memberships/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360-eu-cd-key  (ανάλογα με το πόσους μήνες θέλουμε να έχουμε συνολικά. Πιο συμφέρουσα κίνηση είναι οι 2 ή 3, 12μηνες). Κάνουμε εγγραφή στο site της CdKeys με πραγματικά στοιχεία (και χώρα και όλα τα στοιχεία μας πραγματικά). Μόλις κάνουμε την αγορά, λαμβάνουμε αμέσως τους κωδικούς στο mail (κοιτάμε και στα Junk mails μήπως πήγε εκεί το mail).
  3. Μπαίνουμε στο ακόλουθο link https://redeem.microsoft.com/ (αφού είμαστε logged in με το λογαριασμό μας στη microsoft - xbox account)
  4. Βάζουμε τον 1ο κωδικό του CD Keys. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους κωδικούς που έχουμε. 
  5. Αν έχουμε αγοράσει νέα κονσόλα, έχει ενδεχομένως μέσα δωρεάν κωδικό για πρόσβαση 1 μήνα στη συνδρομή Gold Live. Τον εισάγουμε και αυτόν στο https://redeem.microsoft.com/ μόνο αν δεν έχουμε σκοπό να βάλουμε 3 12μηνες Live Gold, για να μην ξεπεράσουμε τους 36 μήνες που είναι και η μέγιστη συνδρομή που μπορούμε να βάλουμε.  Δεν βάζουμε οτιδήποτε διαφορετικό από κωδικό Gold (πχ gamepass). 
  6. Αγοράζουμε συνδρομή 1 μήνα Ultimate απο το επίσημο Store και απενεργοποιούμε την αυτόματη χρέωση (recurring) αν είναι ενεργή.

* Διαβάστε συγκεντρωμένες απαντήσεις σε απορίες που ενδεχομένως έχετε και αφορούν το XBox, σε αυτό το post.

Αν βρήκατε χρήσιμη αυτή τη δημοσίευση ή τις δημοσιεύσεις που παραπέμπουν τα links της, πατήστε μια αντίδραση σε αυτές. Ο στόχος είναι να βλέπουμε μελλοντικά πόσοι βοηθήθηκαν από αυτές και να κάνουμε και άλλες παρόμοιες.

Αυτή τη στιγμή απο eneba αν βάλουμε 3 έτη Gold από Τουρκία, που θα γίνουν 2 έτη Gamepass το κόστος είναι:

image.png.ebb640b42ee077aaf999ffd77da30ab3.png

Συν το κόστος ενός μήνα Ultimate για να γίνει η Gold --> Ultimate, πάμε περίπου στα 80€ 2 χρόνια

Pa maal

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Braveheart1980 said:

Αυτή τη στιγμή απο eneba αν βάλουμε 3 έτη Gold από Τουρκία, που θα γίνουν 2 έτη Gamepass το κόστος είναι:

image.png.ebb640b42ee077aaf999ffd77da30ab3.png

Συν το κόστος ενός μήνα Ultimate για να γίνει η Gold --> Ultimate, πάμε περίπου στα 80€ 2 χρόνια

Pa maal

Αφού ο γκουρού γράφει ότι δεν μπορούν να στακάρουν πάνω από 12 μήνες στην Τουρκία πλέον...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Αν βάλω 2x12μηνες Gold συνδρομές (τώρα δεν έχω ενεργή συνδρομή) πόσους μήνες ultimate θα πάρω;; (είδα ότι οι 36 μήνες Gold γίνονται 24 μήνες ultimate.)

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, Liako25 said:

Καλησπέρα σε όλους! Αν βάλω 2x12μηνες Gold συνδρομές (τώρα δεν έχω ενεργή συνδρομή) πόσους μήνες ultimate θα πάρω;; (είδα ότι οι 36 μήνες Gold γίνονται 24 μήνες ultimate.)

16 μήνες ultimate θα πάρεις κατά την μετατροπή απο gold σε ultimate.

Απο εκεί και πέρα πρόσθεσε και +1 μήνα (ή οτιδήποτε άλλο βάλεις) απο το ίδιο το ultimate που θα χρησιμοποιήσεις για την μετατροπή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tempo είπε

16 μήνες ultimate θα πάρεις κατά την μετατροπή απο gold σε ultimate.

Απο εκεί και πέρα πρόσθεσε και +1 μήνα (ή οτιδήποτε άλλο βάλεις) απο το ίδιο το ultimate που θα χρησιμοποιήσεις για την μετατροπή.

Άρα με 82,18 ευρώ παίρνεις 16 μήνες Ultimate (5,13 ευρώ/μήνα) και με 122,77 ευρώ παίρνεις 24 μήνες Ultimate (5,11 ευρώ/μήνα).

• Like 2
Δημοσ.

Μιας και τελείωσε η εκ Βραζιλίας συνδρομή μου έκανα μια νέα με 3μηνες ευρωπαϊκές απο Eneba. Πήρα 8 3μηνες και έκανα την μετατροπή σε Ultimate από το επίσημο site. Έχω πια συνδρομή μέχρι 17/1/2025. Κόστος ελαφρά λιγότερο από 80€ όποτε μιλάμε για κάπου 4.5€ τον μήνα. Σαν την άλλη που είχα κάνει δεν συγκρίνεται αλλά δεν έχω παράπονο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Να πω εδώ το εξής:

Γνώμη μου είναι να μην βάζετε οτιδήποτε λιγότερο από 36 μήνες σε αυτή την φάση. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά τον Οκτώβριο, δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν οι τιμές στις συνδρομές. 

Εντελώς συμπτωματικά, η δική μου λήγει τέλος Σεπτέμβρη και τότε θα φορτώσω φουλ 36 μήνες.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Να πω εδώ το εξής:

Γνώμη μου είναι να μην βάζετε οτιδήποτε λιγότερο από 36 μήνες σε αυτή την φάση. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά τον Οκτώβριο, δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν οι τιμές στις συνδρομές. 

Εντελώς συμπτωματικά, η δική μου λήγει τέλος Σεπτέμβρη και τότε θα φορτώσω φουλ 36 μήνες.

Και θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι συνδρομές όμως;;

Δημοσ.
15 minutes ago, Malthador said:

Να πω εδώ το εξής:

έχεις το δίκιο σου, συν το γεγονός ότι η ms κλείνει ουσιαστικά κάποιες "τρύπες" σιγά-σιγά.

Απο την άλλη μεριά εγώ περιμένω να δω και το Xbox Game Pass Friends & Family όπου μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Malthador είπε

Να πω εδώ το εξής:

Καλό θα ήταν αλλά μην ξεχνάς ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο πορτοφόλι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Liako25 είπε

Και θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι συνδρομές όμως;;

Οι υπάρχουσες συνδρομές αποκλείεται να ακυρωθούν. Για νέες συνδρομές όπως φαίνεται, η microsoft αρχίζει σιγά σιγά κ διαγραφεί τους πλάγιους τρόπους ανανέωσης. 

Από 2.5€ το μήνα που είχα ξεκινήσει το θέμα, φτάσαμε στα 5€ κ θεωρώ θα συνεχίσει να ανεβαίνει. 

Για εμένα προσωπικά το οικονομικό όριο που είχα βάλει, μάλλον έχει ξεπεραστεί. Ισως πλέον για κάποιους αξίζει καλύτερα να αγοράζουν τα παιχνίδια που πραγματικά θέλουν, από κλειδαδικα, παρά να δίνουν 60€ το χρόνο για να δοκιμάζουν παιχνίδια. 

Εγώ ας πούμε παίζω 10 ώρες το μήνα. Δεν το βλέπω να με τραβάει η φάση της συνδρομής πλέον. Έχω βέβαια υπόλοιπο 2 έτη από παλιές εποχές που βαζαμε συνέχεια μήνες με 2€.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, sphinxgr said:

Οι υπάρχουσες συνδρομές αποκλείεται να ακυρωθούν. Για νέες συνδρομές όπως φαίνεται, η microsoft αρχίζει σιγά σιγά κ διαγραφεί τους πλάγιους τρόπους ανανέωσης. 

Από 2.5€ το μήνα που είχα ξεκινήσει το θέμα, φτάσαμε στα 5€ κ θεωρώ θα συνεχίσει να ανεβαίνει. 

Για εμένα προσωπικά το οικονομικό όριο που είχα βάλει, μάλλον έχει ξεπεραστεί. Ισως πλέον για κάποιους αξίζει καλύτερα να αγοράζουν τα παιχνίδια που πραγματικά θέλουν, από κλειδαδικα, παρά να δίνουν 60€ το χρόνο για να δοκιμάζουν παιχνίδια. 

Εγώ ας πούμε παίζω 10 ώρες το μήνα. Δεν το βλέπω να με τραβάει η φάση της συνδρομής πλέον. Έχω βέβαια υπόλοιπο 2 έτη από παλιές εποχές που βαζαμε συνέχεια μήνες με 2€.

Στα 60 ευρώ το χρόνο, περισσότερο θα αξίζει το friends and family, αφενός για να μην μπαίνουμε στη διαδικασία με τα VPN's κλπ και αφετέρουνα έχουμε μια στάνταρ ομάδα φίλων όπου θα παίζουμε μεταξύ μας.

Όταν φυσικά γίνει διαθέσιμο στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, sphinxgr said:

Ίδια φαση ακριβώς είμαι και εγώ. Ελπίζω να συνεχισουμε να μπορούμε να κάνουμε αγορές με fups στο μέλλον.

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...