Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ynte1980 είπε

Στην εφαρμογή της eurobank δεν αναφέρει συγκεκριμένα για ποια κάρτα. Απλά αναφέρει Όριο Συναλλαγών.

Eχω μόνο χρεωστική €μπανκ.Στην κάρτα πατώντας το γρανάζι ρυθμίσεις βγάζει τα όρια της κάρτας για ημερήσιο όριο ανάληψης και λοιπες δυνατότητες όπως πάγωμα ,αγορες online klp..Φαντάζομαι ότι κάθε κάρτα έχει τις δικές της ρυθμίσεις.

• Thanks 1
  • Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στην Eurobank δεν με άφηνε να χρεώσω πάνω από 1000 ευρώ στην εφορία. Ελεγε ότι περνάω το ημερήσιο όριο .

Χρειάστηκε πληρωμή σε δύο ημερομηνίες για να το χρεώσω με 12 δόσεις στην πιστωτική.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Στην Eurobank δεν με άφηνε να χρεώσω πάνω από 1000 ευρώ στην εφορία. Ελεγε ότι περνάω το ημερήσιο όριο .

Χρειάστηκε πληρωμή σε δύο ημερομηνίες για να το χρεώσω με 12 δόσεις στην πιστωτική.

Εκεί παίζει ρόλο το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέσω e-banking και όχι της κάρτας. 

image.png.7b0c206e197828bdef984778c2535669.png

Δημοσ.
20 hours ago, asdfnikos said:

Εκεί παίζει ρόλο το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέσω e-banking και όχι της κάρτας. 

image.png.7b0c206e197828bdef984778c2535669.png

Σημειώνω ότι:

Χ > 1000 = πιστωτικό όριο της πιστωτικής κάρτας 

Άρα αν πάω σε κατάστημα μπορώ να χρεώσω πόσο ίσο με το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας, χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις.

Αυτό καταλαβαίνω από τις απαντήσεις. Σωστά;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ynte1980 είπε

Σημειώνω ότι:

Χ > 1000 = πιστωτικό όριο της πιστωτικής κάρτας 

Άρα αν πάω σε κατάστημα μπορώ να χρεώσω πόσο ίσο με το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας, χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις.

Αυτό καταλαβαίνω από τις απαντήσεις. Σωστά;

Χ > 1000 ? 

Πήγαινε στην πιστωτική σου κάρτα και δες το πιστωτικό σου όριο. όσα χρήματα λέει τόσα μπορείς και να ξοδέψεις με την κάρτα και να κάνεις εφάπαξ η με δόσεις πληρωμές.

Τώρα αν έχεις κάνει και άλλες πληρωμές τότε βλέπεις το διαθέσιμο υπόλοιπο που έχεις για αγορές ώστε να μην ξεπεράσεις το πιστωτικό όριο και χρεωθείς υπέρβαση πιστωτικού ορίου

• Thanks 1
Δημοσ.

Έκανα αίτηση για να ανέβει το όριο της πιστωτικής της Εθνικής που έχω από το 2022,από 900€ να πάει στα 1200.Εχω 16.000 εκκαθαριστικό,3 χρόνια έχω κάνει πολλές αγορές με την πιστωτική και δεν έχω πληρώσει ούτε ευρώ σε τοκο,πάντα συνεπής και απέρριψαν την αίτηση.Ουτε χρωστάω κάπου ούτε τίποτα.Βεβαια φέτος ανέβηκα στα 20.000€ περίπου αλλά θα φανεί του χρόνου.Παραξενο μου φάνηκε που με απέρριψαν,βέβαια δεν ξέρω τι κοιτάνε αλλά και πάλι δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Έκανα αίτηση για να ανέβει το όριο της πιστωτικής της Εθνικής που έχω από το 2022,από 900€ να πάει στα 1200.Εχω 16.000 εκκαθαριστικό,3 χρόνια έχω κάνει πολλές αγορές με την πιστωτική και δεν έχω πληρώσει ούτε ευρώ σε τοκο,πάντα συνεπής και απέρριψαν την αίτηση.Ουτε χρωστάω κάπου ούτε τίποτα.Βεβαια φέτος ανέβηκα στα 20.000€ περίπου αλλά θα φανεί του χρόνου.Παραξενο μου φάνηκε που με απέρριψαν,βέβαια δεν ξέρω τι κοιτάνε αλλά και πάλι δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Αφού έχεις μόνο αυτήν την πιστωτική κάνε αίτημα σε άλλη τράπεζα για ακόμα μια κάρτα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Αφού έχεις μόνο αυτήν την πιστωτική κάνε αίτημα σε άλλη τράπεζα για ακόμα μια κάρτα

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια αλλά δεν είναι ότι καίγομαι για δεύτερη πιστωτική.Τις περισσότερες αγορές τις κάνω με κλαρνα.Απλα θα τύχει αυτή η μια φορά που θες να πάρεις και κάτι δεύτερο και η πιστωτική θα σε βοηθήσει.

Είχα πάρει ένα ipad air 2025 με κλαρνα και έτυχε να χρειαστεί να αγοράσουμε κλιματιστικό.Ειχε 970€ και αφού με την πιστωτική δεν γινόταν έβαλα πάλι klarna.Τεσπα,πιο πολύ από περιέργεια μιας και 16.000,ιδιόκτητο σπίτι και πάντα νωρίς αποπληρωμή περίμενα να εγκριθεί.Ισως κάνω πάλι του χρόνου αίτηση όταν φανούν στο εκκαθαριστικό τα 21.000 που παίρνω πλέον.

Δημοσ.

Όντως κάνε αίτηση για νέα πιστωτική κάρτα. Δεν ξέρεις πως η κάθε τράπεζα αντιμετωπίζει τις αιτήσεις αύξησης πιστωτικού ορίου. Κάποιες είναι θετικές, οπως η Alpha Bank που μου το διπλασίασε, κάποιες όχι. Πάντως αντι να αυξησεις το όριο σε υπάρχουσα, κι εγώ θα πρότεινα να βγάλεις μια δεύτερη με χαμηλή ή καθόλου συνδρομή

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια αλλά δεν είναι ότι καίγομαι για δεύτερη πιστωτική.Τις περισσότερες αγορές τις κάνω με κλαρνα.Απλα θα τύχει αυτή η μια φορά που θες να πάρεις και κάτι δεύτερο και η πιστωτική θα σε βοηθήσει.

Είχα πάρει ένα ipad air 2025 με κλαρνα και έτυχε να χρειαστεί να αγοράσουμε κλιματιστικό.Ειχε 970€ και αφού με την πιστωτική δεν γινόταν έβαλα πάλι klarna.Τεσπα,πιο πολύ από περιέργεια μιας και 16.000,ιδιόκτητο σπίτι και πάντα νωρίς αποπληρωμή περίμενα να εγκριθεί.Ισως κάνω πάλι του χρόνου αίτηση όταν φανούν στο εκκαθαριστικό τα 21.000 που παίρνω πλέον.

εντύπωση μου κάνει αυτό. Εδώ η πιο ξεφτιλοκάρτα ξεκινάει με όριο 1500€ και εσένα σε έχουν στα 900€ από το 2022. Κάνε αίτηση αλλού και ζήτα τουλάχιστον 1500€. Θα  πόνταρα ότι θα εγκριθεί. Μην ασχολείσαι με την παπουδοτράπεζα

• Like 2
Δημοσ.

Η Alpha πάντως μου ενέκρινε άμεσα κάρτα με 3000€ όριο πριν 2 μήνες  όντας μάλιστα άνεργος την περίοδο εκείνη.

900€ δεν είχε ούτε η πρώτη που είχα βγάλει όταν είχα ξεκινήσει δουλειά.

Δημοσ.

Υπάρχει ένα στοιχείο randomness στην Εθνική. Θέλοντας να εκμεταλλευτώ κάποια promos του προγράμματος της, έκανα αίτηση για μια Silver. Μου εβγαλε στην αίτηση πως αν ζητήσω μεχρι 4,000 όριο, δε χρειάζεται καν απόδειξη μισθοδοσίας. Για να δοκιμάσω το σύστημα έβαλα 7,000, ανέβασα μια απόδειξη μισθοδοσίας και εγκρίθηκε σε 30". Και με μισθό που γράφει 1 μπροστά, όχι κάτι τρελό. Και στον φίλο έχει δώσει 900 και κάνει τη ζόρικη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με περίπου ίδια οικονομικά δεδομένα μου απέρριψαν την αύξηση του ορίου σε κάρτα εθνικής που είχα αρκετά χρόνια από 3600 σε 5000. Την ακυρωσα και έβγαλα καινούρια silver μέσω ebanking και όριο 5000 χωρίς πρόβλημα.

Επεξ/σία από konpat
Δημοσ.

Αυτό σκέφτηκα,να ακυρώσω την τωρινή και να ζητήσω καινούργια.Ελπιζω να βγει με μεγαλύτερο όριο,η πιστωτική είναι φοβερά εξυπηρετική αλλά τα 900€ όριο την καθιστούν πρακτικά άχρηστη.

Θέλαμε τον Ιανουάριο να πάρουμε αυτοκίνητο,ειχαμε τα περισσότερα χρήματα σε ένα λογαριασμό που έχει η γυναίκα μου στην Eurobank,η μισθοδοσια της στην Πειραιώς και η δικιά μου στην Εθνική.Το πρωί που χρειάστηκε να μεταφέρω χρήματα από την Εθνική προς τον λογαριασμό του εμπόρου,διαπίστωσα ότι η πανέξυπνη Εθνική δεν επιτρέπει την αλλαγή ορίου κατευθείαν αλλά πρέπει να περάσουν 24 ώρες.

Εννοείτε Πειραιώς και Eurobank γίνεται κατευθείαν η αλλαγή.Ευτυχως ο έμπορος ήταν πολύ συνεργάσιμος και περίμενε την επόμενη μέρα για να του κάνω τη μεταφορά έχοντας ήδη κάνει την μεταβίβαση στο όνομα μου.Τωρα με το άκυρο που μου έριξε μου την έσπασε άσχημα.Θα δω,μάλλον θα κάνω αίτηση για νέα πιστωτική.

Δημοσ.

Το ενοχλητικό με την Πειραιώς είναι πως δεν μηδενίζει κατευθείαν το όριο αν κάνεις πληρωμή, χρειάζεται τουλάχιστον μια μέρα για την εκκαθάριση.

Από την άλλη η εθνική έχει την κακή συνήθεια να εκτελεί τις πάγιες έντοκες πληρωμής της κάρτας ακόμα και αν την έχεις πληρώσει κάποιες μέρες πριν. Δεν φαίνεται να το βλέπει σε πραγματικό χρόνο το σύστημα, μάλλον τρέχει η ρουτίνα κάποια προηγούμενη μέρα και αν δεν έχεις πληρώσει πριν τρέξει εκτελεί σε λίγες μέρες την πληρωμή άσχετα αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...