Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mitroglou7 είπε

Αυτό είναι φαινόμενο που όντως ισχύει αλλά το δημιουργούν συνήθως τα ίδια συγκεκριμένα άτομα. Το 99% των κονσολών gamers παίρνει ένα πλαυστασιο η ένα εκμποκ και ευχαριστείται παιχνίδια.

160εκ. κονσόλες πουλιούνται στη γενιά και τα με τα df videos ασχολούνται 500 χιλιάδες.

Μα και εγω οπως προειπα πλεον αποφασισα να στραφω σε κονσολα .Επισης οταν αναφερθηκα στις ρυθμισεις δεν εννοουσα τα settings τοσο των παιχνιδιων οσο στα αλλα που πολλες φορες προκυπτουν σto pc gaming ακομα και να εχεις καλο hardware ,για αυτο μιλησα για gaming lottery στο pc ...Τωρα νομιζω οτι ειμαι ο τελευταιος που εχει την ευθυνη για αυτο,μην αναφερουμε τους λογους γιατι ειναι lottery .

• Thanks 1
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω πάντως για το Xbox μέχρι στιγμής είναι οτι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να περάσεις δικά σου files. Στο PES είναι deal breaker για όσους ασχολούνται. Δεν ξέρω γιατί έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό και δεν το ανοίγουν. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, jimtriol said:

πρεπει να σιγουρευτεις οτι δε θα σου κρασαρε στο start up η κατα τη διαρκεια ,οτι δε θα υπαρχει conflict με χιλια 2 προγραμματα και πολλα αλλα πραγματα που βαρειμαι να τα απαριθμησω

Πιο πολλές φορές έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια το PS4 και το Xbox μου πάρα το PC μου σε παιχνίδι. 

Για την ακρίβεια μόνο από πρόβλημα παιχνιδιού έχει κολλήσει το PC όπου διορθώθηκε άμεσα με patch αφού ήταν πρώτες μέρες κυκλοφορίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, aeljim είπε

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω πάντως για το Xbox μέχρι στιγμής είναι οτι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να περάσεις δικά σου files. Στο PES είναι deal breaker για όσους ασχολούνται. Δεν ξέρω γιατί έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό και δεν το ανοίγουν. 

Mεχρι το xbox 360 μπορουσες κανονικα να βαλεις πατσακι στο pes. Aπλα μετα αν θυμαμαι καλα ο geohotz εκανε το jailbreak του playstation 4 cfw με καποιο παρομιο τροπο κ ετσι φοβηθηκε η microsoft κ μπλοκαρε αυτη την δυνατοτητα απο το xbox one κ μετα. ☹️☹️ Φαντασου οτι ενω ειχα one x αγορασα ενα ps4 pro για να παιζω μονο το pes2020 με ελληνικη σουπερλιγκ με ΟΦΗ περυσι. Απλα δεν μπορουσα καθολου το κοντρολερ του ps4 κ εκανε κ τοσο φασαρια που δεν αντεξα κ το εστειλα κακην κακως το play  😞

Επεξ/σία από malias4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jimtriol είπε

Και επετρεψε μου να σου πω επειδη αναφερθηκες στο ψειρισμα οτι αν κανεις μια βολτα και στα 2 threads των νεων κονσολων τα πιο πολλα ποστ ψειρισμα ειναι για fps teraflop  και αναλυσεις ,οποτε?

Ειμαστε στο 2020 προς 2021.

Μια χαρα ξερεις πως σου τρεχει το καθε παιχνιδι,ειτε στο pc,ειτε στο xbox,ειτε παντου πριν αγορασεις. Να ειναι καλα το internet και το youtube και στην περιπτωση του xbox και των κονσολων,να ειναι καλα το Digital Foundry.

Επισης να σου θυμισω οτι εισαι σε ενα τεχνολογικο forum και οχι σε ενα gaming forum.Υπαρχουν ομως ξεχωριστα θεματα για τα παιχνιδια για αυτο τον λογο,ασχετως αν οι περισσοτεροι στα θεματα των κονσολων δεν τα χρησιμοποιουν. 

Τα κεντρικα θεματα των κονσολων για αυτο ακριβως τον λογο υπαρχουν. Για γενικες πληροφοριες(αρα και για αναλυσεις/fps κλπ),οπως και για νεες ανακοινωσεις νεων παιχνιδιων,κονσολων,προσφορων κλπ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, EuphangeL είπε

~8.3ms frametime. Δεν με έχει πορώσει τίποτα άλλο στη καινούρια γεννιά όσο το 120fps . Σε συνδυασμό με το Dynamic Latency Input και το realtime update όταν είναι Wired ο controller αλλά και το FreeSync support του Xbox, μιλάμε επιτέλους για μηδαμινή αίσθηση input lag

Με τι οθόνη έχεις σκοπό να το συνδέσεις? Έλεγα για LG OLED CX λόγω hdmi v2.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, aeljim είπε

Ποιος ασχολείται πλέον με το PES? Ή μάλλον καλύτερα τι αριθμός ατόμων και τι άτομα ασχολούνται πλέον με το PES. Σίγουρα δεν αποτελούν παράγοντα για τέτοια "ανοίγματα"

27 λεπτά πριν, music_lover είπε

Με τι οθόνη έχεις σκοπό να το συνδέσεις? Έλεγα για LG OLED CX λόγω hdmi v2.1

Αν το προόριζα για σαλόνι, τότε δαγκωτό θα πήγαινα και εγώ σε LG CX. Έχει όλα τα καλούδια και τα performance metrics που χρειάζεται.

Τώρα που θα είμαι με monitor και ακουστικά στο γραφείο, κατέληξα στο Lenovo Legion Y27Q-20 (LG Nanoled panel)

Η τελική λίστα ήταν αυτή:

Lenovo Legion Y27Q-20 (LG Nanoled)
Dell S2721DGF (LG Nanoled)
Gigabyte Aorus FI27Q-P (Innolux M270KCJ-K7B)
TUF GAMING VG27AQL1A (Innolux M270KCJ)

Όλες με τρομερό response time σε 120hz και σε 60hz (σημαντικό), χαμηλό input lag και FreeSync support
Ο αγώνας κρίθηκε στο sRGB mode, color accuracy out-of-the-box (γιατί calibration σε κονσόλες, δεν παίζει) και QA control (γιατί όλοι τα ίδια panel φοράνε, αλλά το quality check που κάνουν για color performance, backlight bleed κλπ, αλλάζει)

Για ακουστικά κοιτάω πλέον και μάλλον θα καταλήξω στα Steelseries Arctis 7X Wireless

Στο μεταξύ τσίμπησα gaming mouse και keyboard: Razer Deathadder v2 Mini και Anne Pro 2 το οποίο απ'ότι φαίνεται είναι project προϊόν κινέζικου πανεπιστημίου. Τρελή φασάρα 🤣

Με αυτά και με αυτά μου βγαίνουν πιο ακριβά τα περιφερειακά, από την ίδια την κονσόλα, αλλά έχω φτάσει 30 χρονών και ξέρω πολύ καλά πλέον οτι τα περιφερειακά έχουν τη μέγιστη σημασία γιατί με αυτά έρχεσαι σε πραγματική επαφή με το σύστημα.

Επεξ/σία από EuphangeL
  • Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, malias4 είπε

Απλα δεν μπορουσα καθολου το κοντρολερ του ps4 κ εκανε κ τοσο φασαρια που δεν αντεξα κ το εστειλα κακην κακως το play  😞

Πληροφοριακα μονο να πω για οποιον εχει και playstation και xbox(μεχρι και nintendo),αλλα θελει να παιζει μονο με το 1 controller,κυκλοφορουν ανταπτορες για αυτη την δουλεια.

Δεν εχω αγορασει προσωπικα μιας και δεν εχω θεμα,αλλα το αναφερω καθαρα προς ενημερωση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ποιος ασχολείται πλέον με το PES? Ή μάλλον καλύτερα τι αριθμός ατόμων και τι άτομα ασχολούνται πλέον με το PES. Σίγουρα δεν αποτελούν παράγοντα για τέτοια "ανοίγματα"

Αν το προόριζα για σαλόνι, τότε δαγκωτό θα πήγαινα και εγώ σε LG CX. Έχει όλα τα καλούδια και τα performance metrics που χρειάζεται.

Τώρα που θα είμαι με monitor και ακουστικά στο γραφείο, κατέληξα στο Lenovo Legion Y27Q-20 (LG Nanoled panel)

Όλες με τρομερό response time σε 120hz και σε 60hz (σημαντικό), χαμηλό input lag και FreeSync support
Ο αγώνας κρίθηκε στο sRGB mode και color accuracy out-of-the-box (γιατί calibration σε κονσόλες, δεν παίζει)

Για ακουστικά κοιτάω πλέον και μάλλον θα καταλήξω στα Steelseries Arctis 7X Wireless

Στο μεταξύ τσίμπησα gaming mouse και keyboard: Razer Deathadder v2 Mini και Anne Pro 2 το οποίο απ'ότι φαίνεται είναι project προϊόν κινέζικου πανεπιστημίου. Τρελή φασάρα 🤣

Με αυτά και με αυτά μου βγαίνουν πιο ακριβά τα περιφερειακά, από την ίδια την κονσόλα, αλλά έχω φτάσει 30 χρονών και ξέρω πολύ καλά πλέον οτι τα περιφερειακά έχουν τη μέγιστη σημασία γιατί με αυτά έρχεσαι σε πραγματική επαφή με το σύστημα.

Α σε βλέπω διαβασμένο! Έκανες πολύ καλή επιλογή. Το μόνο που με προβληματίζει επειδή δεν είχα ποτέ προϊόν της lenovo, είναι πως τα πάει με το service της. Κατά τα άλλα άψογο panel (ίδιο με της LG GL850, που δεν έχεις στην list). Και φυσικά πολύ σημαντικό, η απόκριση της στα 60hz λόγω κονσόλας, εκεί έπρεπε απλά να αποφύγεις ορισμένα μοντέλα της Asus το οποίο σωστά έκανες (πχ το VG27AQ το οποίο ναι μεν κορυφαίο σε κίνηση όταν είναι πολλά τα hz αλλά στα 60 υστερεί). Μόνο ένα πράγμα με αποτρέπει να συνδέσω κονσόλα σε pc monitor, η έλλειψη σωστού HDR. Θα μου αν τα θες όλα, και κορυφαία κίνηση και σωστό HDR τότε πλερουά.. όσον αφορά τα ακουστικά, τα Steelseries 7X (που δεν ξέρω αν έχουν διαφορές με τα 7) είναι σίγουρη επιλογή λόγω της γνωστή υψηλής ποιότητας της Δανέζικης εταιρίας) αν και δεν τα λες και φθηνά στα 180 ευρώ, αλλά όπως είπες, βοηθούν στην σωστή επαφή με το σύστημα. Εγώ προς το παρόν μένω με τα HyperX Cloud Flight και βλέπουμε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, music_lover είπε

Α σε βλέπω διαβασμένο! Έκανες πολύ καλή επιλογή. Το μόνο που με προβληματίζει επειδή δεν είχα ποτέ προϊόν της lenovo, είναι πως τα πάει με το service της. Κατά τα άλλα άψογο panel (ίδιο με της LG GL850, που δεν έχεις στην list)

Και μένα με προβληματίζει η εγγύηση της Lenovo, που αν και αναφέρουν 3 χρόνια, την πήρα από Γερμανία και δεν ξέρω τι κάλυψη θα μου δώσουν στην Ελλάδα. Πήρα το ρίσκο όμως γιατί η διαφορά τιμής με Ελλάδα ήταν €200+

Την GL850 δεν την έχω στη λίστα (ενώ την είχα πρώτη πρώτη) επειδή το FreeSync support της over HDMI δεν υποστηρίζει rates κάτω από 100Hz. Πολύ λεπτομέρεια που φαίνεται μόνο στα ψιλά γράμματα και σε detailed reviews που αν δεν είχα χρόνο να το ψάξω θα την είχα αγοράσει και θα έκλαιγα..

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε οτι το Xbox είναι η μόνη κονσόλα που confirmed προσφέρει 1440p output resolution.

To Danish engineering στον ήχο και εγώ το εμπιστεύομαι, ωστόσο δεν είμαι και 10000% σίγουρος για το engineering κομμάτι στο wireless connectivity. Υπάρχουν και παράπονα τριγύρω.

Απ'την άλλη έχεις και τη Microsoft που δεν δίνει USB Audio Class στο Xbox 🤬  Να μπορεί ο καθένας μας να βάλει το audio interface του ή ένα headset που ο κατασκευαστής δεν πλήρωσε extra για Xbox compatibility. Ειδικά τώρα χωρίς Optical θύρα είναι κακή φάση. Η Sony από την άλλη έχει κανονικά USB Audio Class support, και αυτός είναι και ο λόγος που τα usb/wireless (με dongle) headsets που είναι "Designed for Xbox" δουλεύουν και σε PlayStation αν τα βάλεις σε "PC Mode". Απλά δεν έχεις extra channel support (με άλλα λόγια χάνεις το game mix που έχουν πάνω για να ρυθμίζεις game/party volume)

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Ο αγώνας κρίθηκε στο sRGB mode, color accuracy out-of-the-box (γιατί calibration σε κονσόλες, δεν παίζει) και QA control (γιατί όλοι τα ίδια panel φοράνε, αλλά το quality check που κάνουν για color performance, backlight bleed κλπ, αλλάζει)

Πως και επιλέγεις οθόνη με 165hz και όχι με 144? Με δεδομένο ότι οι κονσόλες θα υποστηρίζουν μέχρι 120fps ρωτάω. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, broxopios είπε

Πως και επιλέγεις οθόνη με 165hz και όχι με 144? Με δεδομένο ότι οι κονσόλες θα υποστηρίζουν μέχρι 120fps ρωτάω. 

Δεν το επέλεξα συγκεκριμένα γιατί, δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Δεν βρήκα δλδ κάποια 144Hz που να καλύπτει τα χαρακτηριστικά που έθεσα και έφαγε Χ λόγω 144Hz. Και να υπήρχαν δηλαδή δεν νομίζω να είχαν τρομερή διαφορά στις τιμές οπότε γιατί να μην έχεις ένα monitor ικανό για περισσότερα hertz? (μεταπωλητική αξία / μελλοντική χρήση).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια εντυπωση και ισως ειναι λαθος αυτο αλλα θα το πω.

Οτι τα 60 frames πιο smooth τα παιζει μια 60 hz οθονη παρα μια 144hz.

Δεν ξερω αλλα εχω ενα καλο μονιτορ 2κ 144αρι και δεν μου πολυ αρεσουν τα 60frames σε θεμα κινησης. Αν πεσουν τα frames σε 56 58 πχ νομιζω οτι παιζω 30αρι

Για να δω το απολυτο smooth σε ενα shooter πρεπει να βαρησει 100frames +. Στα 60 δεν μαρεσει.

Ενω αν δω στο  youtube πχ  call of duty στα 60 frames φενεται smooth

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Εχω μια εντυπωση και ισως ειναι λαθος αυτο αλλα θα το πω.

Οτι τα 60 frames πιο smooth τα παιζει μια 60 hz οθονη παρα μια 144hz.

Δεν ξερω αλλα εχω ενα καλο μονιτορ 2κ 144αρι και δεν μου πολυ αρεσουν τα 60frames σε θεμα κινησης. Αν πεσουν τα frames σε 56 58 πχ νομιζω οτι παιζω 30αρι

Για να δω το απολυτο smooth σε ενα shooter πρεπει να βαρησει 100frames +. Στα 60 δεν μαρεσει.

Ενω αν δω στο  youtube πχ  call of duty στα 60 frames φενεται smooth

Με freesync/gsync/vrr  ή χωρίς;

Αν όχι, μια 144ρα που έχει ρυθμιστεί με refresh rate 60 είναι το ίδιο πράγμα με μια 60ρα, εκτός αν διάφορα βελτιώτικά (τύπου overdrive) τα έχει στήσει ο κατασκευαστής με μέριμνα αποκλειστικά στα 144.

Για το 56-58 ->30ρι μπορεί απλά να είναι το vsync.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Με freesync/gsync/vrr  ή χωρίς;

Αν όχι, μια 144ρα που έχει ρυθμιστεί με refresh rate 60 είναι το ίδιο πράγμα με μια 60ρα, εκτός αν διάφορα βελτιώτικά (τύπου overdrive) τα έχει στήσει ο κατασκευαστής με μέριμνα αποκλειστικά στα 144.

Για το 56-58 ->30ρι μπορεί απλά να είναι το vsync.

Freesync ειναι και την βλεπει gsync compability. 

Asus xg32vq.

Δεν ειναι οτι δεν ειναι smooth αλλα το 60αρι που βλεπω σε video YouTube οταν παιζουν αλλοι δεν το βλεπω οταν παιζω εγω. Ισως επειδη το βλεπω στο κινητο σε μικρη οθονη.

Αλλα τωρα που το λες δεν εχω δοκιμασει να δω να την κατεβασω 60hz και να παιξω 60 locked

+ οτι θυμηθηκα το overdrive που το μελετησες οτι το εχω καπου στην μεση και δεν εχω δοκιμασει να το κλεισω και να δω.

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...