Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kostiger είπε

Η διαφορά μεταξύ 1440p και 4Κ σε σύγχρονες τηλεοράσεις ΔΕΝ ειναι αμελητέα, αλλα οκ οπως το βλέπει κανείς.. 

Εξαρτάται από την απόσταση θέασης, το μέγεθος της οθόνης και το μέγεθος της μυωπίας που έχει κάποιος !

Στην πραγματικότητα, αν βάλεις τις παραπάνω παραμέτρους, οι μισοί δεν θα δουν την διαφορά.  

"If you sit 2,7m or further away from a 55-inch 4K television, you aren’t seeing the advantages over 1080P. That’s true even if you have 20/20 vision."

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Bermudakias33 είπε

Εξαρτάται από την απόσταση θέασης, το μέγεθος της οθόνης και το μέγεθος της μυωπίας που έχει κάποιος !

Στην πραγματικότητα, αν βάλεις τις παραπάνω παραμέτρους, οι μισοί δεν θα δουν την διαφορά.  

"If you sit 2,7m or further away from a 55-inch 4K television, you aren’t seeing the advantages over 1080P. That’s true even if you have 20/20 vision."

Προφανεστατα..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Αν γίνει κάτι αντίστοιχο σε πωλήσεις με τη προηγούμενη γενιά θεωρείς πιθανό οι εταιρίες να επιλέξουν να δυσαρεστήσουν 3 στους 4 καταναλωτές για να ευχαριστήσουν τον 1? 

Δηλαδή εάν λόγω "ιπποδύναμης" τα multiplatform είναι καλύτερα στο Series X θα δυσαρεστηθούν με τους developers που μπόρεσαν και τα έβγαλαν έτσι κι όχι με την εταιρία που κατασκευάζει την αδύναμη κονσόλα που αγόρασαν; εσύ δηλαδή αυτό θα έκανες; 

15 ώρες πριν, xavier είπε

πρεπει να δουμε στην πραξη για το διαφορες μιλαμε...μπορει και η ραμ του xsx να δημιουργησει θεματα...ποσο μάλλον οταν μιλαμε για διαφορα στη gpu αρκετα μικροτερη απο οτι σε pro με one x...

εχω διαβασει αρκετες αναλυσεις που μιλανε για παρομοια αποδοση στα 2 μηχανηματα...

Neogaf alert

15 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Έκανα την αναζήτηση και συγχωρα με αλλά οι διαφορές στο δικό μου απαίδευτο μάτι είναι αμελητεες. Και δε το λέω σαρκαστικά η σαν sony fanboy. Απλά δε τις καταλαβαίνει το μάτι μου.

Ναι αν μιλάμε για τέτοιες διαφορές που χρειάζεται ανάλυση από DF για να τις βρεις οκ αυτές μπορεί να υπάρχουν.

Οι διαφορές στο frame rate και αυτές ανάμεσα σε dynamic 1440p και native 4k θέλουν τόσο εκπαιδευμένο μάτι όσο ήθελε το 1080p/900p.

Θυμάσαι; 

Επεξ/σία από IceMatrix
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, IceMatrix είπε

Δηλαδή εάν λόγω "ιπποδύναμης" τα multiplatform είναι καλύτερα στο Series X θα δυσαρεστηθούν με τους developers που μπόρεσαν και τα έβγαλαν έτσι κι όχι με την εταιρία που κατασκευάζει την κονσόλα που αγόρασαν; εσύ δηλαδή αυτό θα έκανες?

Εγώ προσωπικά δε θα ασχολιομουν. Αν είχε τρομερές διαφορές στα γραφικά άξιες λόγου τότε θα κατηγορούσαν την εταιρία για μη αξιοποίηση των πόρων του δικού τους συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση στα 1st parties αξιοποιείται πιο πολύ η υποδυναμη του κάθε συστήματος. Το να συζητάμε για τα 3rd parties που εξαρχής αξιοποιούν απλά μέρος των δυνατοτήτων γιατί φτιάχνονται με τη πιο αδύναμη κονσόλα in mind είναι ψιλοανουσιο στα δικά μου μάτια. Εδώ το Halo Infinite που είναι 1st party να δούμε κατά πόσο θα αξιοποιεί τα 12tfs όταν φτιάχτηκε με το xboxone in mind.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mitroglou7 είπε

Εγώ προσωπικά δε θα ασχολιομουν. Αν είχε τρομερές διαφορές στα γραφικά άξιες λόγου τότε θα κατηγορούσαν την εταιρία για μη αξιοποίηση των πόρων του δικού τους συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση στα 1st parties αξιοποιείται πιο πολύ η υποδυναμη του κάθε συστήματος. Το να συζητάμε για τα 3rd parties που εξαρχής αξιοποιούν απλά μέρος των δυνατοτήτων γιατί φτιάχνονται με τη πιο αδύναμη κονσόλα in mind είναι ψιλοανουσιο στα δικά μου μάτια. Εδώ το Halo Infinite που είναι 1st party να δούμε κατά πόσο θα αξιοποιεί τα 12tfs όταν φτιάχτηκε με το xboxone in mind.

Το Halo infinite δεν κυκλοφόρησε για να το σχολιάζεις. Έγινε μια παρουσίαση και λόγω ποιότητας το αργούν για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς για παράδειγμα κι όχι πχ το Hellblade 2?

Οι διαφορές στην τελευταία ενδιάμεση γενιά είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, στους τομείς που ανέφερα πριν με πολλά παραδείγματα. Εάν δεν σε απασχολούν εσένα είναι άλλη ιστορία, που δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Χρησιμοποίησα το Halo ως παράδειγμα για παιχνίδι που φτιάχνεται με βάση τη πιο αδύναμη κονσόλα.

Το Hellblade 2 θα βγει και στο Xbox one? Αν ναι λάθος μου. Αν όχι ανήκει στη κατηγορία των 1st party που ήδη ανέφερα ότι θα αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα το hardware

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To λιγότερο μέχρι το 2023, που ενδεχομένως βγουν  οι slim εκδόσεις, η Microsoft θα έχει την δυνατότερη / καλύτερη κονσόλα.

Εδώ που τα λέμε, δεν πρόκειται να ξαναχάσει αυτό το προβάδισμα διότι έχει με διαφορά τους πόρους, την δύναμη και την τεχνολογία να είναι 1η. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Microsoft είναι 10 φορές μεγαλύτερη απο την Sony.

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Μέχρι τον Δεκέμβρη άντε να υπάρχουν 1-2 παιχνίδια άξια σχολιασμού και video .Aν και οι πρώτες εντυπώσεις παίζουν σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο.Συνήθως (με εξαίρεση το come back του ps3 ) όποια κονσόλα ξεκινάει τρένο πολύ δύσκολο να το χαλάσει μέχρι το τέλος της γενιάς.

Οι πρώτες εντυπώσεις μένουν.

Παράδειγμα.Υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν ότι πολλά παιχνίδια έχουν έρθει πλέον στο One ...ακόμα νομίζουν ότι τα Hellblade , Nier Automata , Crash Remake , No Mans Sky κλπ είναι αποκλειστικά στο PS4.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bermudakias33 είπε

To λιγότερο μέχρι το 2023, που ενδεχομένως βγουν  οι slim εκδόσεις, η Microsoft θα έχει την δυνατότερη / καλύτερη κονσόλα.

Εδώ που τα λέμε, δεν πρόκειται να ξαναχάσει αυτό το προβάδισμα διότι έχει με διαφορά τους πόρους, την δύναμη και την τεχνολογία να είναι 1η. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Microsoft είναι 10 φορές μεγαλύτερη απο την Sony.

Δεν νομίζω να βγάλουν slim έκδοσης, και εάν βγουν δεν θα είναι ποιο ισχυρές απο της αρχικές.
 Ίσως βγάλουν ποιο βελτιωμένες έκδοσης, άλλα και πάλι οι αρχικές κονσόλες από την τωρινή γενιά ήταν ψοφίμια, όποτε ίσως να μην υπαρχή λόγος να βγάλουν ποιο δυνατές κονσόλες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, spiderman 20999 said:

Δεν νομίζω να βγάλουν slim έκδοσης, και εάν βγουν δεν θα είναι ποιο ισχυρές απο της αρχικές.
 Ίσως βγάλουν ποιο βελτιωμένες έκδοσης, άλλα και πάλι οι αρχικές κονσόλες από την τωρινή γενιά ήταν ψοφίμια, όποτε ίσως να μην υπαρχή λόγος να βγάλουν ποιο δυνατές κονσόλες. 

Η λέξη series και η όλη φιλοσοφία της microsoft από δω και πέρα λόγω του gamepass εμένα τουλάχιστον με προδιαθέτει ότι θα κυκλοφορήσει και άλλες πιο δυνατές κονσόλες στο μέλλον πόσο μάλλον εάν τελικά κυκλοφορήσει και το series S. Αυτό φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με slim εκδόσεις όπως σωστά ανέφερες. Μόνο το xbox one S ήταν με ελάχιστα υπερσυγχρονισμένη gpu σε σχέση με το og xbox one αλλά όχι κάτι δραματικό για να αλλάξει τα μέχρι τότε δεδομένα.

Επεξ/σία από gRim
Δημοσ.
Στις 24/3/2020 στις 9:22 ΜΜ, Virus_X είπε

Αυτό το μικρό πως το λένε ρε παιδιά το Series S θα βγει? 

Θα βγει αλλα μετα το series x νομιζω .Ποσο μετα ενα μηνα η next year .:/ Σαν xbox x θα ειναι.

Δημοσ.

Φαίνεται να πιάνουν τόπο τα Craig meme. Πείσμωσε η 343 και πάει για μεγΑΑΑλα πράγματα χωρίς OG XBone βαρίδια!!! Αρκεί να πάρει το ΟΚ από τον Σπενσερ. 

• Like 5
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Και καλά θα κάνουν. Στην αρχή μου άρεσε σαν ιδέα, αλλά εν τέλει είναι καλύτερα να εγκαταλείψουν αυτό το πλάνο.

Τολμώ να πω πως είμαι αρκετά κοντά κι εγώ στην άποψή σου, αλλά μετά σκέφτομαι πως πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία της νέας γενιάς για την MS. Εκτός βέβαια κι αν το Halo αποτελέσει την εξαίρεση των 1st party που δεν θα βγούνε και στη προηγούμενη γενιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλοακυρη ιδέα ήταν απο τεχνολογικής άποψης και αυτο λόγω του σοβαρού χάσματος μεταξύ jaguar k zen2 cpu's. 

Στα χαρτιά καλη απόφαση έδειχνε βεβαια προς την κοινότητα, αλλα από τη στιγμή που τα παλιά συστήματα γίνονται βαρίδια για τα νέα, καλυτερα να τα αφήσουν πίσω. 7 χρόνια ειναι αρκετά για το απλο ΟΝΕ. Το Χ ειναι αλλη ιστορία αν και αυτό επισης κρατιέται πίσω, παρα το γεγονός πως ο επεξεργαστής του είναι πιο ψηλά χρονισμένος.

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...