Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Ερώτηση: Έχει βάλει κανείς μπριζάκι P110 σε 18αρι κλιματιστικό ή θα πάρουμε φωτιά?

Είναι 16A και έχει και χειροκίνητη ρύθμιση στα ποσά θες να κόψει 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είναι 16A και έχει και χειροκίνητη ρύθμιση στα ποσά θες να κόψει 

Το έχω δει αυτό. Το θέμα είναι ότι στην θέρμανση το 9αρακι Carrier μου έκανε κάτι πικ 2500W. Το 18αρι ΤΟΥΟΤΟΜΙ φοβάμαι μην κάνει κανένα πικ στα 4000W. Βέβαια θα κόψει αφού κόφτη αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βάλεις μέχρι 3740W (?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Το έχω δει αυτό. Το θέμα είναι ότι στην θέρμανση το 9αρακι Carrier μου έκανε κάτι πικ 2500W. Το 18αρι ΤΟΥΟΤΟΜΙ φοβάμαι μην κάνει κανένα πικ στα 4000W. Βέβαια θα κόψει αφού κόφτη αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βάλεις μέχρι 3740W (?)

3980 αφού υπολογίζει με 240 volt 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Ερώτηση: Έχει βάλει κανείς μπριζάκι P110 σε 18αρι κλιματιστικό ή θα πάρουμε φωτιά?

Έχω βάλει παρόμοιο σε 24αρι,(πάνω από 13Α δεν είδα) άρα σε 18αρι χαλαρά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, dimostr είπε

3980 αφού υπολογίζει με 240 volt 

Σωστό! Σε ευχαριστώ.

Επίσης να πω ότι και αυτή την εβδομάδα το THE MART τις έχει τις Ρ110 16Α στα 11,05€ όποιος θέλει να τις αγοράσει φθηνά. Συνήθως παίζουν από 15-20€

Επεξ/σία από plasTOST
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Σωστό! Σε ευχαριστώ.

Επίσης να πω ότι και αυτή την εβδομάδα το THE MART τις έχει τις Ρ110 16Α στα 11,05€ όποιος θέλει να τις αγοράσει φθηνά. Συνήθως παίζουν από 15-20€

Δεν είναι ωμικα φορτία τα κλιματιστικά. Αμπέρ κοιτάξτε να αντέξει όχι watts. Τα watts θα είναι πάντα λιγότερα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι ωμικα φορτία τα κλιματιστικά. Αμπέρ κοιτάξτε να αντέξει όχι watts. Τα watts θα είναι πάντα λιγότερα.

Είναι 16A.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Είναι 16A.

Το ξέρω.

Δες πχ το διάγραμμα σου. Δεν είναι αμπέρ επί βολτ = βατς.

Υπάρχει και αεργη ισχύς. Δεν την πληρώνουμε, δεν είναι μέσα στα βατς αλλά το πριζακι τη νιώθει. 

Με λίγα λόγια ανοίξτε το εγχειρίδιο του κλιματιστικού και κοιτάξτε τα μέγιστα αμπέρ.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimostr είπε

το κλιματιστικο εκανε ον οφφ ολο το προηγουμενο μδιαστημα

δηλαδη ολο το διαστημα απο οταν αλλαξες πλακετα συνεχιζε τα ονοφ σε ολες τις καιρικες συνθηκες η μονο οταν δεν το αντεχε ο χωρος λογω υψηλου ελαχιστου 4400 btus ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Specs είπε

δηλαδη ολο το διαστημα απο οταν αλλαξες πλακετα συνεχιζε τα ονοφ σε ολες τις καιρικες συνθηκες η μονο οταν δεν το αντεχε ο χωρος λογω υψηλου ελαχιστου 4400 btus ?

Με την παλιά πλακέτα έκανε 200-300 ον οφφ τη καινούργια έκανε 3-4 την ώρα τεράστια βελτίωση και τώρα από χθες το μεσημέρι σχεδόν κανένα ,άρα δε πιστεύω ότι ήταν λόγω ελάχιστων btu 

Βέβαια θα το δοκιμάσω και με μικρότερες θερμοκρασίες ζητούμενες αλλά μόνο και μόνο ότι με εξωτερική 13-14 σταμάτησε να κάνει αυτά τα 3-4 ον οφφ την ώρα αφού μόνο το κενό άλλαξε είναι δείγμα 

Εκείνο το σχεδιάγραμμα που έχω χωρίσει στη μέση είναι χαρακτηριστικό 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

τη καινούργια έκανε 3-4 την ώρα

σε ολες τις συνθηκες η επεφτε σε λουπα μονο σε συγκεκριμενη θερμοκρασια εξω ? γιατι δεν ειναι αφυσικο 3-4 την ωρα σε γλυκο καιρο εξω αλλα 3-4 την ωρα ακομη και με πολυ κρυο εξω ειναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Specs είπε

σε ολες τις συνθηκες η επεφτε σε λουπα μονο σε συγκεκριμενη θερμοκρασια εξω ? γιατι δεν ειναι αφυσικο 3-4 την ωρα σε γλυκο καιρο εξω αλλα 3-4 την ωρα ακομη και με πολυ κρυο εξω ειναι...

Σε όλες γιατί μέσα στο σπίτι επειδή τα έχω όλα ανοιχτά είχα παντού την ίδια θερμοκρασια και αυτό έκανε αυτό το πράγμα που φαίνεται στο διάγραμμα 

Τώρα θα το βάλω στο 21 που αυξάνεται και η εξωτερική και θα δούμε τι θα κάνει 

κάρφωσε στα 175 

εντωμεταξυ επειδή μάλλον η θερμοκρασία πέρασε τους 12 βαθμούς η εξωτερική το Toyotomi άρχισε να ρίχνει αέρα με 460 watt και δε δείχνει να επηρεάζει το Daikin απέναντι 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...