Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα!

Και εγώ έλαβα mail για την 11η δόση (Σεπτεμβρίου) με επιδότηση 0% αλλά δεν εντυπωσιάστηκα διότι και τον προηγούμενο μήνα (Αύγουστο, 10η δόση ανέγραφε) μου συνέβη ακριβώς το ίδιο(την πρώτη φορά παραξενεύτηκα και εγώ όπως εσείς).

Απ' ότι κατάλαβα από τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν και επιβεβαιώνουν την παράταση της επιδότησης με μειωμένο ποσοστό, θα ενημερωθούμε με mail για αυτή την απόφαση και θα αφορά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2021. Οπότε λογικό να μην έχει ισχύ ακόμη η παράταση.Θα ξεκαθαρίσουν όλα τέλη Οκτωβρίου όπου και θα πρέπει να ξεκινήσει η παράταση...

Τέλος, γνώμη μου είναι να βάζουμε ολόκληρη τη δόση( όσοι κλείσαμε το 9μηνο) γιατί έτσι ακριβώς είχε συμβεί και στην έναρξη της επιδότησης το 2020 και τελικά άργησε να πάρει μπρος το σύστημα (ανάλογη καθυστέρηση μπορεί να συμβεί και τώρα).

Επεξ/σία από Delavia
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχυει οτι ακομα δεν εχουν δοθει διευκρινίσεις πως θα γινει η παραταση. Το 0% παντως ειναι μια τιμή επιδότησης απλά ειναι 0 όπως ευστοχα ειπωθηκε παραπανω :D

To πιο πιθανό πάντως είναι να δοθει επιδότηση σε συνεχεια της προηγουμενης. Αν καποιςο δηλ τελειωσε Ιουλιο και πηγε πληρωσε ηδη Αυγουστο κ Σεπτέμβρη απο 500Ευρώ να πάρει μια επιδότηση 40% για το ποσό αυτό + Οκτώβρη άλλα τόσα οπότε να του πιστωθούν τελικά 200+200+200 = 600Ευρω στον ακατάσχετο. Μικρότερη πιθανότητα έχει το σενάριο να δοθεί επιδότηση όπως ειπωθηκε παραπανω για το τριμηνο Οκτώβρη-Δεκέμβρη. Σαν χελώνες, πάνε να δουμε τι θα αποφασίσουν

Δημοσ.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο 1ος μήνας μου μετά τη γέφυρα. Επιδοτηθηκα μέχρι και Αύγουστο. Τη δόση μου 17/9 την εχω βάλει ολόκληρη, αλλά η eurobank δε μου την τραβάει. Είναι ακόμα εκεί το ποσό κι ως εκ τούτου από 18/9 φαίνεται ληξιπροθεσμη (κλασσικες μ@λ@κιουλες της eurobank). Φαντάζομαι πως αν μπει Οκτώβριος θα το τραβήξουν. 

Δημοσ.

Update : ή eurobank τράβηξε σήμερα ολόκληρη τη δόση, μιας και το ποσό το είχα βάλει στο λογαριασμό. Πάμε τώρα να δούμε από Οκτώβριο που λογικά θα εφαρμοστεί η επέκταση του προγράμματος. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nikodemus είπε

Update : ή eurobank τράβηξε σήμερα ολόκληρη τη δόση, μιας και το ποσό το είχα βάλει στο λογαριασμό. Πάμε τώρα να δούμε από Οκτώβριο που λογικά θα εφαρμοστεί η επέκταση του προγράμματος. 

Καλό μήνα!

Από αυτά που έχω καταλάβει σχετικά με τη eurobank (και αν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι κατανοεί τί κάνουν μετά από τόσες μανούβρες και αστοχίες), έχει αλλάξει καθολικά για τους δικαιούχους του Γέφυρα την ημερομηνία είσπραξης δόσης σε τελευταία ημέρα του εκάστοτε μήνα. Τότε πάει και τραβάει οτιδήποτε βρίσκει στον ακατάσχετο και το υπόλοιπο το τραβάει από εκεί που καταθέτει τη δόση του ο δανειολήπτης. Συνεπώς, αν δε βρήκε χρήματα στον ακατάσχετο στις 30/09, τράβηξε όλη τη δόση από το λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

Για Οκτώβριο, αν δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα καταθέσει τα χρήματα το κράτος, θα σου πρότεινα να έχεις επίσης ολόκληρη τη δόση έτοιμη.

Δημοσ.

Στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα και αφορά δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δε νομίζω ότι συμπεριέλαβαν την παράταση του ΓΕΦΥΡΑ. Μάλλον πάμε σε επόμενο νομοσχέδιο.

• Like 6
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexx είπε

Καλησπέρα, να κάνω μια "χαζή" ερώτηση!!! Αν κάποιος πάρει το γέφυρα 1 μπορεί να πάρει και το 2???

το γέφυρα 2 αφορά επαγγελματικά δάνεια

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Anthony3091 είπε

Ήρθε σε κανέναν επιδότηση ή έστω ειδοποίηση για τον 10ο μήνα?

εκτος απο το Σεπτεμβριο που ήρθε κι έλεγε πως η επιδότηση είναι μηδέν,δεν έχει έρθει για Οκτώβριο ακόμα.Είναι και νωρίς.

Δημοσ.
Στις 1/10/2021 στις 7:23 ΜΜ, stolis75 είπε

Στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα και αφορά δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δε νομίζω ότι συμπεριέλαβαν την παράταση του ΓΕΦΥΡΑ. Μάλλον πάμε σε επόμενο νομοσχέδιο.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Μπήκε ως προσθήκη/τροπολογία στο νόμο για ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης. Κουβεντιάζεται στην ολομέλεια σήμερα 12.00 μαζί με όλο το νομοσχέδιο του υπ.δικαιοσύνης. Εικάζω πως εντός της εβδομάδος θα έχει επικυρωθεί και το μπαλάκι θα έρθει στις τράπεζες για το διαδικαστικό.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν εχει πάρει κανενας επιδότηση για μετα τις 9 δόσεις. Οποτε λιγο αναμονη υποθετω ακόμα να εμφανιστουν και οι λεπτομέρειες :)

• Like 1
Δημοσ.

Για το τυπικό, να αναφέρω ότι υπερψηφίστηκε χθες και υπάρχει και η εξής αλλαγή πλέον για να κριθείς ληξιπρόθεσμος:

– και για τα δύο προγράμματα, αυξάνεται το ποσό που κρίνει τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων (υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν 150 ευρώ), διευκολύνοντας έτσι τους οφειλέτες να μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

Αναμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ σύντομα και τις ενέργειες των Τραπεζών.

• Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, totis13 είπε

Για το τυπικό, να αναφέρω ότι υπερψηφίστηκε χθες και υπάρχει και η εξής αλλαγή πλέον για να κριθείς ληξιπρόθεσμος:

– και για τα δύο προγράμματα, αυξάνεται το ποσό που κρίνει τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων (υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν 150 ευρώ), διευκολύνοντας έτσι τους οφειλέτες να μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

Αναμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ σύντομα και τις ενέργειες των Τραπεζών.

Αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ σε εμάς που μας έχει πετάξει έξω για μια δόση?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Axillefs είπε

Αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ σε εμάς που μας έχει πετάξει έξω για μια δόση?

Από τη στιγμή που τροποποιείται το σχετικό άρθρο του σχετικού νόμου του 2020 (4714 νομίζω) των 150€ και αντικαθίσταται με 2 μηνιαίες δόσεις, εικάζω πως ναι.

Πιο αρμόδιος να σε κατατοπίσει θα είναι ένας δικηγόρος πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...