Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως για φυστικοβουτυρο που γράφετε κάποιοι θα σας πρότεινα αυτό που κάνω εγώ. Αγοράζω με έξι ευρώ το κιλό φυστίκια και το φτιάχνω μόνος μου. Το μυστικό για να γίνει κρεμωδες είναι το πολύ χτύπημα :)

Με έξι ευρώ το κιλό αντε 6.5 λόγω φυρας στα μαχαίρια και στο σκεύος δεν νομίζω να βρείτε πουθενά, μην μιλήσω για τα φοξνικελαια κτλ που προσθέτουν. 

Δημοσ.
Στις 19/9/2021 στις 10:53 ΜΜ, li@m είπε

Πάντως για φυστικοβουτυρο που γράφετε κάποιοι θα σας πρότεινα αυτό που κάνω εγώ. Αγοράζω με έξι ευρώ το κιλό φυστίκια και το φτιάχνω μόνος μου. Το μυστικό για να γίνει κρεμωδες είναι το πολύ χτύπημα :)

Με έξι ευρώ το κιλό αντε 6.5 λόγω φυρας στα μαχαίρια και στο σκεύος δεν νομίζω να βρείτε πουθενά, μην μιλήσω για τα φοξνικελαια κτλ που προσθέτουν. 

Υπαρχουν τελευταια κατι συσκευασιες στο Σκλαβενιτη, πολτοι απο φυστικια, αμυγδαλα, κασιους, χωριστα ή με ολα μαζι,  χωρις καμια προσθηκη.

Δημοσ.

τα κελυφωτα φυστικια τα πουλανε στα σοβιετικου τυπου Μερε 9,5 το κιλο τιμη χωμα αν και πλεον λογο της κορωνοπαρανοιας θα εχει ανεβει η τιμη η θα εχουν εξαντληθει τα αποθεματα και μειον το οτι εχει σουπερ μαρκετ σε 2-3 μερη στην χωρα μονο.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ βρίσκω εδώ: https://pure-natural.gr/xiroikarpoi σε πολύ καλές τιμές. Έχουν και συχνά προσφορές και μετράει γιατι παρότι θα βρεις και βιολογικά και πιο εξειδικευμένα, οι τιμές είναι κομπλέ. 

Θα πήγαινα λαική, αλλά δεν βολεύει καθόλου με τις ώρες. Δλδ αν δουλεύεις και δεν έχει Σάββατο λαϊκή, το ξεγράφεις. Καλύτερα online και παραγγέλνω συνήθως σε ποσότητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/5/2025 στις 3:25 ΜΜ, afro_ilio είπε

Εγώ βρίσκω εδώ: https://pure-natural.gr/xiroikarpoi σε πολύ καλές τιμές.

Αυτες ειναι ακριβες τιμες.

Εν τω μεταξυ για να βρεις καρυδια της προκοπης πρεπει να εχεις το Θεο μπαρμπα. Σχεδον ολα ειναι χάλια. Σκουρα και με μυτερομενες τις άκρες.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 14/5/2025 στις 3:25 ΜΜ, afro_ilio είπε

Εγώ βρίσκω εδώ: https://pure-natural.gr/xiroikarpoi σε πολύ καλές τιμές. Έχουν και συχνά προσφορές και μετράει γιατι παρότι θα βρεις και βιολογικά και πιο εξειδικευμένα, οι τιμές είναι κομπλέ. 

Θα πήγαινα λαική, αλλά δεν βολεύει καθόλου με τις ώρες. Δλδ αν δουλεύεις και δεν έχει Σάββατο λαϊκή, το ξεγράφεις. Καλύτερα online και παραγγέλνω συνήθως σε ποσότητα. 

Ως προς το κομμάτι της "λαϊκής" (αναφέρομαι γενικά για την λαϊκή και όχι συγκεκριμένα για τα ξηροκάρπια) δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Οκ, ίσως το Σάββατο να μην έχει λαϊκή στη γειτονιά σου (ούτε στη δική μου έχει) αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια στην ευρύτερη περιοχή. Οπότε αν γενικά είσαι φαν της φάσης σίγουρα θα βρεις.

Συγκεκριμένα μόλις προχθές (Τετάρτη) ανακάλυψα ότι στις 2 λαϊκές στο δήμο μου που ήξερα χρόνια, υπάρχει και μία 3η την ίδια μέρα σε άλλο σημείο. Και το Σάββατο μπορεί να μην έχουμε αλλά υπάρχει κάποια στα όρια του διπλανού δήμου που σημαίνει για μένα είτε περπάτημα 20 λεπτών είτε οδήγηση 5 λεπτών. Σίγουρα θα βόλευε να ήταν πιο κοντά αλλά....

Ακόμα και μακρύτερα να ήταν θα μπορούσε κάποιος να το συνδυάσει με ένα Σαββατιάτικο supermarket στην περιοχή και να βγει μία φορά για όλα.

Δημοσ.

Μη σας τρώει η φτήνια σε θέματα φαγητού. Η λαϊκή δεν έχει το μαγικό ραβδί που κάνει πιο φθηνές τις τιμές των ξηρών καρπών, που είναι και κάτι εξειδικευμένο στην τελική (μόνο 3-4 παράγονται στην Ελλάδα). Από τους 10 πωλητές, ο 1 είναι ο τίμιος παραγωγός που πουλά δικό του ή γενικά ποιοτικό προϊόν και οι 9 απλά εμπορεύονται φθηνό προϊόν. Όπου φθηνό εννοούμε μειονεκτικό σε κάποιο ή κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί και να μην είναι εμφανή οργανοληπτικά (πχ παρουσία φυτοφαρμάκων ή αφλατοξινών).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Ενώ στην κάβα είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν φυτοφάρμακα ή αφλατοξίνες.

Όχι δεν είμαστε βέβαιοι. Και στην Κηφισιά και στην Πλατεία Αμερικής μπορεί να σε ληστέψουν. Εγώ ξέρω σε ποιο από τα δύο μέρη θα βόλταρα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, phanispal είπε

Ενώ στην κάβα είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν φυτοφάρμακα ή αφλατοξίνες.

στη καβα που ειναι χυμα και δε τα ελεγχει κανεις ειναι πολυ πιθανο να βρεις τα παντα, απο σκονη μεχρι περιττωματα αρουραιων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...