Προς το περιεχόμενο

Nέο Windows Store φέρεται να ετοιμάζει η Microsoft


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

To νέο ψηφιακό κατάστημα θα είναι ανοιχτό σε όλες τις εφαρμογές και παιχνίδια

Πληροφορίες θέλουν τη Microsoft να εργάζεται πάνω σε μια ριζική ανανέωση του app store για τα Windows. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Windows Central, η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο ψηφιακό κατάστημα αργότερα μέσα στη χρονιά, το οποίο θα είναι πολύ πιο ανοιχτό σε όλα τα είδη εφαρμογών και παιχνίδια. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στην υποβολή από τους δημιουργούς τους κάθε είδους εφαρμογών για τα Windows, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων πλοήγησης όπως ο Chrome και ο Firefox, ακόμη και εμπορικές εφαρμογές τρίτων.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και η Microsoft παρουσιάσει αυτό το νέο ψηφιακό κατάστημα, θα πρόκειται για μια σημαντική μεταβολή της πολιτικής που τηρεί ως τώρα. Στην υπάρχουσα μορφή του, το Microsoft Store προϋποθέτει οι developers να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους ως MSIX και να χρησιμοποιούν την εμπορική πλατφόρμα και το μηχανισμό ενημερώσεων της ίδιας της Microsoft. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Microsoft θα επιτρέψει την υποβολή των συνήθων EXE ή MSI στο κατάστημα, ενώ οι ενημερώσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) του ίδιου του δημιουργού της εφαρμογής.

Μια τέτοια αλλαγή θα καθιστούσε το νέο Microsoft Store ανοιχτό σε πολύ περισσότερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προτάσεων όπως η σουίτα εφαρμογών Creative Cloud της Adobe αλλά και ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης στο διαδίκτυο, όπως ο Chrome και ο Firefox. Πέρυσι η Microsoft παρουσίασε το Windows Package Manager, το οποίο σύντομα εξελίχτηκε σε μια σπουδαία επιλογή για τις εκατοντάδες εφαρμογές που απουσιάζουν αυτή τη στιγμή από το κατάστημα. Εφαρμογές όπως το Steam, το WinRAR αλλά και το Ζοοm δεν είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store, όμως είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Package Manager.

vmHJ0aY.png

Στην υφιστάμενη μορφή του, πολλές δημοφιλείς εφαρμογές απουσιάζουν από το Microsoft Store

Aπό ό,τι φαίνεται, όποια και αν είναι η ανανέωση που προετοιμάζει η Microsoft, κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριλαμβάνει τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η εταιρία μέσω του Windows Package Manager ώστε να επικυρώσει και να συμπεριλάβει τις εφαρμογές στο κατάστημα. Η Microsoft στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί μια σειρά από μεθόδους προκειμένου να εγκρίνει τα αρχεία των εφαρμογών που παρουσιάζονται μέσω του Windows Package Manager, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου τους μέσω της τεχνολογίας SmartScreen που έχει αναπτύξει, επιπλέον στατικής ανάλυσης καθώς και επικύρωσης μέσω του αλγορίθμου SHA256.

H φημολογούμενη εξέταση από τη Microsoft του ενδεχομένου να επιτρέψει εμπορικές πλατφόρμες τρίτων θα σήμαινε πως η εταιρία δεν θα λάμβανε προμήθεια από τους δημιουργούς που χρησιμοποιούν δικά τους συστήματα πληρωμών, μέσω των εφαρμογών τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή, η οποία εκτός από απρόσμενη θα ανέτρεπε και τα δεδομένα σε σχέση με τα υφιστάμενα ψηφιακά καταστήματα.

Το Microsoft Store έκανε αρχικά την εμφάνισή του με τα Windows 8, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που κατέβαλε η Microsoft να ωθήσει τους developers να δημιουργήσουν ενιαίες εφαρμογές για τα Windows, ικανές να τρέξουν σε κινητά, tablet, υπολογιστές, ακόμη και τις κονσόλες Xbox. Η προσπάθεια αυτή οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με το τέλος του Windows Phone, με τη Microsoft να επιτρέπει τελικά στους δημιουργούς να παρουσιάσουν παιχνίδια σε Win32 στο Microsoft Store, πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Οι developers ζητούσαν εδώ και καιρό αυτές τις αλλαγές στο ψηφιακό κατάστημα της Microsoft, ώστε να είναι πολύ ευκολότερο να ανεβάσουν εφαρμογές εκεί, να τις συντηρούν και να τις ενημερώνουν.

Η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει την ενσωμάτωση πολλών δικών της εφαρμογών σε αυτό το ανανεωμένο ψηφιακό κατάστημα, μεταξύ των οποίων τις Teams, Office, Edge και Visual Studio. Το νέο κατάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα αποτελέσει μέρος της γενικής ανανέωσης που ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows, αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, με τη γενική ονομασία "Sun Valley". Η Μicrosoft έχει κάνει λόγο για μια "δραστική οπτική ανανέωση των Windows", η οποία θα μεταφραστεί σε εκτενείς αλλαγές στο αρχικό μενού, το File Explorer, τις ενσωματωμένες εφαρμογές και πολλές ακόμη πτυχές του λειτουργικού συστήματος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας κοιτάξει να το φτιάξει το Store γιατί σε windows 10 για να βάλω ή να βγάλω ένα παιχνίδι (πχ.. SOT) μου φεύγει η ψυχή. Σε φάση να μην κάνει καν download, και για να επανέλθει να χρειαστεί μέσω powershell να διαγράφω και να ξαναβάζω όλα τα win10 apps... απλά τραγικό.. Ή φτιάχτε το ή κάφτε το. Ούτως ή άλλως, καμία εταιρεία "μεγάλη" δεν βγάζει πια apps για win10 οπότε τι είχαμε τι χάσαμε. Αυτά, τα είπα και ηρέμησα!

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σπρώχνει η MS το μπαζο-store της, αλλά αυτό δεν το κουνάει ρούπι! Το αστείο είναι πως και με τα λίγα που έχει, κατά 80-90% σκουπίδια, ήδη παίρνει την κάτω βόλτα σαν το χαώδες store της google.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κρατήσει "ανοιχτό μυαλό" υπάρχει πιθανότητα να επιτύχει, αλλιώς το βλέπω να κάνει παρέα στο "πάνθεον" των αποτυχιών της, μαζί με τα Windows Phone...

Αν διασφαλίσει την ασφάλεια των εφαρμογών που μπαίνουν εκεί, δηλαδή να μην περιέχουν κανενός είδους κακόβουλο λογισμικό, τότε έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Όταν επιτύχει θα πρέπει να αρχίζει να ελέγχει και την ποιότητά τους (σε λογική Apple), ώστε ο χρήστης να νοιώθει και να είναι ασφαλής και ικανοποιημένος... Βεβαία, ιστορικά, έχει αποδείξει ότι θα τα καταφέρει να τα κάνει σκ@τά πάλι...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω αρχίσει να τη λυπάμαι την MS, δίκοπο μαχαίρι ότι κι αν κάνει. Δίνει containerized apps μέσα από το store για full ασφάλεια (στα χνάρια του Chrome OS), δεν τα θέλει κανείς. Δίνει φουλ ελευθερία με τα exe files, σου λέει σουρωτήρι τα Windows, μπαίνουν χίλιοι ιοί με ένα κλικ.

Αναγκαστικά πρέπει να "σπάσει" το λειτουργικό στα δύο, κι απ' ότι βλέπω με τα Windows 10X αυτό θα κάνει. 10Χ για τους απλούς χρήστες, 10 σκέτο για τους powerusers.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Η Μicrosoft έχει κάνει λόγο για μια "δραστική οπτική ανανέωση των Windows"

Όταν διαβάζω κάτι τέτοιο για τη Microsoft:

2cjz68cuwj931.jpg.b75ebf93020260f5f81b971f2dff436b.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, είμαι 100% σίγουρος ότι διάβασαν μόνο τον τίτλο...

Ούτε καν, το windows store είδαν και scroll down στα σχόλια.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Retromaniac said:

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, είμαι 100% σίγουρος ότι διάβασαν μόνο τον τίτλο...

Εννοειται τετοια τοπικ προσελκυουν τον τυπικο insomnia news χρηστη ο οποιος απλα μπαινει για να πει μια @@ και μην τον ξαναειδατε μετα 🤣

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετική κίνηση από την Microsoft που άργησε ...10 χρόνια να έρθει. Απ' ό,τι φαίνεται η καταστροφική φουρνιά μανατζαρέων του 2010 που χαντάκωσαν ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό (Windows Phone OS) και την ελευθερία του Store για πέντε δεκάρες, έχει πάει περίπατο. 

Θα μπορούσε απλά το store να σε κάνει redirect στα (compatible) stores άλλων εταιρειών. Εννοείται χρειάζεται moderation για να μη φτάσει στο χάλι του Google store.
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, Retromaniac said:

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, είμαι 100% σίγουρος ότι διάβασαν μόνο τον τίτλο...

Άτιμε, με έκανες να διαβάσω όλο το άρθρο... :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...