Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, messinia3 είπε Κι εμένα με απασχολεί αν θα πληρώσω 10 ευρώ λιγότερα στον παιδίατρο. Προφανώς δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου....αν ο εκάστοτε γιατρός,ελεύθερος επαγγελματίας τα πάρει μαύρα, εγώ θα έχω όφελος 10 ευρώ αυτός πολλαπλάσια και το κράτος χασούρα. Χρόνια πριν στο Λονδίνο μια φορά χρησιμοποίησα μετρητά για κάποια πληρωμή και με κοιταγαν καλά καλά. Αποκλειστικες ηλεκτρονικές πληρωμές παντού...οι λόγοι που εδώ δεν εφαρμόζεται δεν είναι τα δέκα ευρώ που θα γλιτώσει ο καθένας μας,νομίζω το καταλαβαίνεις. Αυτή τη στιγμή εκτός των υπολοίπων πληρώνεις το επίδομα τέκνου του μεγάλο γιατρού, δικηγόρου,κλπ που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 10-15.000. Οι φορολογικοί συντελεστές θα μπορούσαν να είναι χαμηλοτεροι αν όλοι πλήρωναν αυτά που τους αναλογούν πραγματικά. Ε πως να το καταλάβω όταν άλλο γράφεις και άλλο εννοείς? Κατά τα άλλα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (και εγώ μαζί τους) δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις σου, όσες φορές και να τις επαναλάβεις δεν θα με πείσεις.
messinia3 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Ε πως να το καταλάβω όταν άλλο γράφεις και άλλο εννοείς? Κατά τα άλλα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (και εγώ μαζί τους) δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις σου, όσες φορές και να τις επαναλάβεις δεν θα με πείσεις. Η αναφορά στα 10 ευρώ του παιδιάτρου εντασσονταν στη λογική ότι αυτός δε θα πληρώσει τίποτα για το εισόδημα που θα λάβει. Νομίζω ότι στο κείμενο το ανέλυσα διεξοδικά. Το ότι δε σημεριζεσαι την άποψη μου είναι θεμιτό. Το ότι θεωρείς ότι εκφράζεις τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων λάθος νοοτροπία. Ο καθένας έχει την άποψη του,αλλά για να ισχυριστείς ότι αυτή είναι και η άποψη της πλειοψηφίας θα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει που ακριβώς θεωρείς ότι γράφω κάτι λάθος. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από messinia3
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, messinia3 είπε Η αναφορά στα 10 ευρώ του παιδιάτρου εντασσονταν στη λογική ότι αυτός δε θα πληρώσει τίποτα για το εισόδημα που θα λάβει. Νομίζω ότι στο κείμενο το ανέλυσα διεξοδικά. Το ότι δε σημεριζεσαι την άποψη μου είναι θεμιτό. Το ότι θεωρείς ότι εκφράζεις τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων λάθος νοοτροπία. Ο καθένας έχει την άποψη του,αλλά για να ισχυριστείς ότι αυτή είναι και η άποψη της πλειοψηφίας θα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Όταν λέω ότι άλλα γράφεις και άλλα εννοείς δεν εννοούσα την αναφορά στα 10€, αλλά το ότι στο ένα post είχες γράψει κατά λέξη ότι μια και πληρώνεις 10k φόρους δεν σε απασχολεί να τον πληρώσεις 10€ λιγότερο, και στο αμέσως επόμενο ότι σε απασχολεί. Όσο για το πως το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία, οι ίδιοι οι γιατροί (και όχι μόνο) λένε ότι οι περισσότεροι πελάτες τους προτείνουν να μην κοπεί απόδειξη για να πάρουν καλύτερη τιμή. 3 ώρες πριν, messinia3 είπε Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει που ακριβώς θεωρείς ότι γράφω κάτι λάθος. Προφανώς φταίει το ότι δεν θέλεις να καταλάβεις, για αυτό δε μπορώ να κάνω τίποτα. Καλό σου βράδυ.
messinia3 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όταν λέω ότι άλλα γράφεις και άλλα εννοείς δεν εννοούσα την αναφορά στα 10€, αλλά το ότι στο ένα post είχες γράψει κατά λέξη ότι μια και πληρώνεις 10k φόρους δεν σε απασχολεί να τον πληρώσεις 10€ λιγότερο, και στο αμέσως επόμενο ότι σε απασχολεί. Όσο για το πως το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία, οι ίδιοι οι γιατροί (και όχι μόνο) λένε ότι οι περισσότεροι πελάτες τους προτείνουν να μην κοπεί απόδειξη για να πάρουν καλύτερη τιμή. Προφανώς φταίει το ότι δεν θέλεις να καταλάβεις, για αυτό δε μπορώ να κάνω τίποτα. Καλό σου βράδυ. Καλή σου ημέρα. Η συζήτηση ξεκίνησε με το σχόλιο κάποιου ότι είναι δύσκολο εργαζόμενος με 80.000 ευρώ εισόδημα να συγκεντρώσει σε ηλεκτρονικες συναλλαγές το ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως. Ανέφερα ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι πολύ δύσκολο,αν και διαφωνώ με το μέτρο λόγω της υπέρμετρης φοροδιαφυγής.Η Ελλάδα σε όλες τις σχετικές μελέτες κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα είναι τα 10 ευρώ που θα γλιτώσω από το γιατρό. Με απασχολει το κόστος της ιατρικής επίσκεψης και όχι τι θα γλιτώσω αν πληρώσω χωρίς απόδειξη. Εσύ δεν το καταλαβαίνεις, γιατί δε θέλεις. Αυτή η νοοτροπία είναι συνυπευθυνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας τα τελευταία έτη.Υπαρχει κάποια σοβαρή μελέτη που υποστηρίζει ότι ο πελάτης ζητάει να πληρώσει χωρίς απόδειξη για μείωση τιμής? Στο δικό μου κύκλο πάντως συμβαίνει το αντίθετο. Η λύση αυτή προτείνεται από τους εκάστοτε ελεύθερους επαγγελματίες, για να μη θεωρήσεις ότι το πρόβλημα είναι ο γιατρός και όχι από τον πελάτη. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που όταν λαμβάνεις π.χ. προσφορά για μια τεχνική εργασία αυτή δεν περιλαμβάνει τον αναλογούντα ΦΠΑ,λες και δεν υφίσταται. Εξακολουθείς να θεωρείς ότι εκφράζεις τη συντριπτική πλειοψηφία..αυτό υποστηρίζουν και οι εκάστοτε δυναστες απολυταρχικων καθεστωτων. Εγώ αυτό που υποστηρίζω είναι ότι διαιωνιζοντας αυτή τη λογική ως φορολογούμενοι και πολίτες σε μια ευνομούμενη πολιτεία στην τελική εξίσωση βγαίνουμε χαμένοι και αυτό είναι κάτι που εύκολως αποδεικνύεται μαθηματικά. Η συνεισφορά του καθενός στα κρατικά ταμεία οφείλει και πρέπει να είναι αναλογική. Για την κακό διαχείριση του κρατικού χρήματος δε νομίζω ότι έχει κανείς αντίρρηση, αλλά το εύκολο είναι να μεταθετουμε τις ευθύνες απλά στους άλλους παραγνωριζοντας την ατομική μας ευθύνη. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από messinia3
Strategos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικός το μέτρο είναι μια παράνοια, να δούμε πως θα πάει του χρόνου που κάποιες αποδείξεις θα αφαιρούνται κατά 30% από το εισόδημα. Θα θες 3 πτυχία για να βγάλεις άκρη και να κάνεις σωστά την δήλωση. Απο εκεί και πέρα αν π.χ. σου ζητάει να βάλεις με κάρτα 10.000 σε δαπάνες και εσύ κάνεις 9.000 αλλά δηλώσεις 10.000 θα σου κάνει έλεγχο κανείς; αν σου κάνει ποιο θα είναι το πρόστιμο μόνο την διαφορά των 220 που γλύτωσες; Στο θέμα φορολογίας οκ ναι είναι άδικο πχ ο μισθωτός να έχει κλίμακα 45% φόρου ενώ ένα νομικό πρόσωπο π.χ. ΕΠΕ, ΕΕ, ΟΕ να έχουν 22%. Αν βάλεις και το αφορολόγητο κάποιος που κάνει φουλ αποταμίευση φτάνει ο φόρος του και το 52%. Το cap των 20.000 κάποιος που βγάζει 80.000++ όσο σκρουτζ και να είναι πάνω κάτω θα το πιάνει αλλά και να μην το πιάνει το 22% από το υπόλοιπο δεν θα του λείψει. Ο πληθωρισμός που είναι ένας τύπος άμεσης φορολογίας οδηγεί και κάποιους με έναν μέτριο μισθό να υπέρ φορολογούντε καθώς οι κλίμακες δεν αλλάζουν προς τα πάνω. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από Strategos
vitalogy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω μια απορία. Ας πούμε ότι αγοράζω κάτι από ιδιώτη μέσω αγγελίας. κάτι μεταχειρισμένο, και μου το στέλνει ο άνθρωπος με κούριερ. Εννοείται πως επειδή είναι από ιδιώτη δεν μου κόβει απόδειξη ο άνθρωπος. Στην κούριερ όμως εγώ θα πληρώσω με κάρτα το ποσό που με έχει χρεώσει ο ιδιώτης για να το παραλάβω. Αυτό μετράει στο αφορολόγητο; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από vitalogy
software Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, vitalogy είπε Έχω μια απορία. Ας πούμε ότι αγοράζω κάτι από ιδιώτη μέσω αγγελίας. κάτι μεταχειρισμένο, και μου το στέλνει ο άνθρωπος με κούριερ. Εννοείται πως επειδή είναι από ιδιώτη δεν μου κόβει απόδειξη ο άνθρωπος. Στην κούριερ όμως εγώ θα πληρώσω με κάρτα το ποσό που με έχει χρεώσει ο ιδιώτης για να το παραλάβω. Αυτό μετράει στο αφορολόγητο; Είναι μία ειδική περίπτωση και δεν ξέρω αν υπάρχει σαφής απάντηση, είναι ενδιαφέρον η ερώτηση σου πάντως. Από τη στιγμή που θα γίνει η πληρωμή με κάρτα στη κούριερ, θα περάσει και το ποσό στις δαπάνες που υπολογίζει η τράπεζα για το αφορολογήτο και στη συνέχεια θα ειναι μέσα στο συνολικό ποσό των δαπανών που εμφανίζεται προτού γίνει η υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Σύμφωνα με ότι αναφέρει στο παρακάτω link, δεν ειναι απαραίτητη πλεόν η συλλογή αποδείξεων, και σε περίπτωση ελέγχου σαν αποδεικτικό για τις δαπάνες αρκεί π.χ η απόδειξη από το POS, αντίγραφο κινήσεων τραπεζικού λογαρισμού κτλ https://www.taxheaven.gr/news/50042/dapanes-poy-apodeiknyontai-me-hlektronika-mesa-plhrwmhs-kathgories-dapanwn-forologoymenoi-poy-apallassontai (παράγραφος 'Απόδειξη καταβολής με ηλεκτρονικά μέσα') Οπότε θα έλαγα ότι είναι νόμιμο να συμπεριληφθεί αυτή τη συναλλαγή στο αφορολόγητο, διαφορετικά θα πρέπει να αφαιρεθεί χειροκίνητα κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης από το συνολικό ποσό που έχει στείλει η τράπεζα στη ΑΑΔΕ. Αλλά ας μας πει και κάποιος άλλος αν γνωρίζει σίγουρα τι ισχύει. 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vitalogy είπε Έχω μια απορία. Ας πούμε ότι αγοράζω κάτι από ιδιώτη μέσω αγγελίας. κάτι μεταχειρισμένο, και μου το στέλνει ο άνθρωπος με κούριερ. Εννοείται πως επειδή είναι από ιδιώτη δεν μου κόβει απόδειξη ο άνθρωπος. Στην κούριερ όμως εγώ θα πληρώσω με κάρτα το ποσό που με έχει χρεώσει ο ιδιώτης για να το παραλάβω. Αυτό μετράει στο αφορολόγητο; Πρώτα από όλα έχε υπόψιν ότι είναι δουλειά του φορολογούμενου να δηλώσει το σωστό ύψος δαπανών που πραγματοποίησε. Το νούμερο που θα δώσει η τράπεζα - και θα το δεις προσυμπληρωμένο στη δήλωση - είναι απλά ενδεικτικό. Όσο για αυτό που ρωτάς όχι, δεν μετράει στο αφορολόγητο, η πληρωμή αντικαταβολής δεν συμπεριλαμβάνεται στις δαπάνες που μειώνουν το φόρο. Επίσης αν η κούριερ καταχωρήσει σωστά την πληρωμή, τότε το ποσό αυτό δεν θα συμπεριληφθεί στο νούμερο που δίνει η τράπεζα. 1
valsas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Στις 15/6/2022 στις 1:01 ΜΜ, SilentVoice είπε Το 2022 όπως εκανα εναν μικρό έλεγχο, και διανύοντας ήδη το πρώτο εξάμηνο, έχω πιάσει μόνο το 8% των αποδείξεων. Να σε ρωτήσω Silent, πως ακριβώς έκανες αυτό τον έλεγχο? Εψαχνα και γώ λίγο τελευταία αν υπάρχει κάποια εφαρμογή της ΑΑΔΕ που σου λέει τι έχεις χαλάσει ηλεκτρονικα και δεν κατάφερα να βρώ κάτι. Εκτός και αν τα υπολόγισες μόνος σου με βάση το ετήσιο εισόδημα και το τι αγορές έχεις κάνει απο την κάρτα.
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, valsas said: Να σε ρωτήσω Silent, πως ακριβώς έκανες αυτό τον έλεγχο? Εψαχνα και γώ λίγο τελευταία αν υπάρχει κάποια εφαρμογή της ΑΑΔΕ που σου λέει τι έχεις χαλάσει ηλεκτρονικα και δεν κατάφερα να βρώ κάτι. Εκτός και αν τα υπολόγισες μόνος σου με βάση το ετήσιο εισόδημα και το τι αγορές έχεις κάνει απο την κάρτα. Από το e-banking της τράπεζας ή των τραπεζών με τις οποίες πραγματοποιείς δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα. Η ΑΑΔΕ δεν έχει ιδέα, από τις τράπεζες ενημερώνεται για το συνολικό ποσό δαπανών της προηγούμενης χρονιάς λίγο πριν ανοίξουν οι δηλώσεις. EDIT Βασικά το "η ΑΑΔΕ δεν έχει ιδέα" δεν είναι τόσο ακριβές, κάθε μήνα ενημερώνεται από τις τράπεζες για τη φορολοταρία, μπορείς από την αντίστοιχη εφαρμογή να δεις το ποσό συναλλαγών που έχεις πραγματοποιήσει έως και τον Ιούνιο 2023: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Joshua21 1
johnnys77777 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα παιδιά Βρήκα αυτό το thread και για να μην ανοίγω άλλο η ερώτηση είναι ότι λόγω ενασχόλησης μου με το στοίχημα έχω ξοδέψει περισσότερα από όσα βγάζω το χρόνο. Δηλαδή όταν κάνω κατάθεση 200 ευρώ σε μια στοιχηματικη εταιρεία φαίνεται πώς ξόδεψα 200 ευρώ άσχετα πόσα θα πάρω πίσω. Και επειδή κάνω συνέχεια καταθεσης αναλήψεις έχει μαζευτεί τεράστιο ποσό. Υπάρχει θέμα να πληρώσω πρόστιμο επειδή δεν δικαιολογούνται τα τόσα χρήμα ή φαίνονται κάπου και οι αναλήψεις?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Νομιζω πως οι καταθέσεις σε στοιχηματικές εταιρίες δε προσμετρώνται στον υπολογισμό του αφορολόγητου. Για το αφορολόγητο μετράνε δαπάνες με κάρτες σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων. Κι οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν και υπολογιστή δαπανών που σου λέει σε τι σημείο είσαι. Οι αναλήψεις από τον στοιχηματικό σου λογαριασμό είναι άσχετες με τον υπολογισμό του αφορολόγητου.
johnnys77777 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Νομιζω πως οι καταθέσεις σε στοιχηματικές εταιρίες δε προσμετρώνται στον υπολογισμό του αφορολόγητου. Για το αφορολόγητο μετράνε δαπάνες με κάρτες σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων. Κι οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν και υπολογιστή δαπανών που σου λέει σε τι σημείο είσαι. Οι αναλήψεις από τον στοιχηματικό σου λογαριασμό είναι άσχετες με τον υπολογισμό του αφορολόγητου. Στις εφαρμογές των τραπεζών στο αφορολόγητο φαίνονται αυτές οι καταθέσεις. Η συγκεκριμένη κατηγορία εξόδων είναι η ψυχαγωγία
gokuthelegend Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, johnnys77777 είπε Καλημέρα παιδιά Βρήκα αυτό το thread και για να μην ανοίγω άλλο η ερώτηση είναι ότι λόγω ενασχόλησης μου με το στοίχημα έχω ξοδέψει περισσότερα από όσα βγάζω το χρόνο. Δηλαδή όταν κάνω κατάθεση 200 ευρώ σε μια στοιχηματικη εταιρεία φαίνεται πώς ξόδεψα 200 ευρώ άσχετα πόσα θα πάρω πίσω. Και επειδή κάνω συνέχεια καταθεσης αναλήψεις έχει μαζευτεί τεράστιο ποσό. Υπάρχει θέμα να πληρώσω πρόστιμο επειδή δεν δικαιολογούνται τα τόσα χρήμα ή φαίνονται κάπου και οι αναλήψεις? Πρέπει να μαζέψεις ένα ποσοστό αποδείξεων για να μην πληρώσεις φόρο. Αν μαζέψεις περισσότερες αποδείξεις τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, φόρο θα πληρώσεις αν μαζέψεις λιγότερες αποδείξεις από το αφορολόγητο. Εκεί που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα είναι αν χαλάσεις περισσότερα χρήματα από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ εισόδημά σου, καθώς δεν θα μπορείς να τα δικαιολογήσεις. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από gokuthelegend
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα