Προς το περιεχόμενο

H Eidos Montreal θα εφαρμόσει τετραήμερη εβδομάδα εργασίας


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Eidos Montreal, που ανήκει στην Square Enix και αυτή τη περίοδο αναπτύσσει το Guardians of the Galaxy (κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου), αποφάσισε να εφαρμόσει το μοντέλο της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας.

Η νέα πολιτική (Δευτέρα με Πέμπτη) επηρεάζει και το τμήμα της Eidos στο Sherbrook, το στούντιο υποστήριξης του παραρτήματος της Eidos στο Quebec και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας μέσω του εκπροσώπου της, David Anfossi, θα μείνουν απαράλλαχτα για τους εργαζομένους της εταιρείας που ανέπτυξε τα Deus Ex και Tomb Raider. 

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει σημαντικά στην ποιότητα των ωρών εργασίας. Παράλληλα, η εταιρεία ενθαρρύνει τις ομάδες εργασίας της να επαναπροσδιορίσουν τις συνθήκες εργασίας και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, μειώνοντας για παράδειγμα τους χρόνους των meetings. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Eidos Montreal έλαβε μέτρα βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας με περιόδους ξεκούρασης καθώς και αποζημιώσεις για κόστη που σχετίζονται με την σωματική και ψυχική υγεία οπότε η συγκεκριμένη απόφαση της να επεκτείνει αυτή τη στρατηγική αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα.

Η Eidos Montreal δεν είναι το πρώτο στούντιο που εφαρμόζει το μοντέλο της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας. Την ίδια πολιτική εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο και το στούντιο Young Horses που έχει δημιουργήσει το Bugsnax. Είναι σπάνιο για ένα τόσο μεγάλο στούντιο να εφαρμόσει τέτοια μέτρα, ωστόσο αν η συγκεκριμένη στρατηγική αποδειχτεί επιτυχημένη, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Το θέμα για την Eidos τώρα είναι να κερδίσει το στοίχημα γιατί οι developers είναι γνωστό ότι βιάζονται να βγάλουν στην αγορά τα παιχνίδια τους για την περίοδο των διακοπών ακόμα και αν είναι γεμάτα… bugs ή προβλήματα. Άραγε η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας θα λειτουργήσει όπως επιθυμεί το στούντιο ή θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εργατοώρες για να μην καθυστερήσει ή παραδώσει τίτλους με προβλήματα;


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δούλευα  για χρόνια σε χώρα με υποχρεωτική 6 ήμερη εργασία σύνολο 48  h/week .  έφτανες ήδη στην 5η μέρα και ήθελες να τα σπάσεις όλα . Τελικά με ενδοσυνενοηση και με την σιωπηλή αποδοχή της διοίκησης δούλευαμε 4 δώδεκαωρα . Οκ λιώσιμο αλλά είχες τρεις μέρες να κάνεις ότι θες και γυρναγες φρέσκος .

Το τετραήμερο είναι καλό αλλά με 8 h/4d δε ξέρω πόσο  παραγωγικό μπορεί να είναι εκτός και αν υπάρχουν δύο ομάδες ,κάτι που φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση μισθών .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lexotamilf είπε

4ήμερο 12ώρο; :devil:

καλύτερο από το 6 7 ήμερο 8 ωρο πάντως (ασχετα που στην ελλαδα πολλοί βαράνε 7 ημερο 12 ωρο για να τα βγαλουν περα )

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Black Demis είπε

καλύτερο από το 6 7 ήμερο 8 ωρο πάντως (ασχετα που στην ελλαδα πολλοί βαράνε 7 ημερο 12 ωρο για να τα βγαλουν περα )

και μισθο 536€

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Άραγε η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας θα λειτουργήσει όπως επιθυμεί το στούντιο ή θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εργατοώρες για να μην καθυστερήσει ή παραδώσει τίτλους με προβλήματα;

Εδώ ειναι όλο το ζουμί…αν και δεν ειναι μονο οι εργατοώρες υπεύθυνες για τη παράδοση σωστού project με minimal έως καθόλου bugs..

..μακάρι να της βγει παντως..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"γιατί οι developers είναι γνωστό ότι βιάζονται να βγάλουν στην αγορά τα παιχνίδια τους για την περίοδο των διακοπών ακόμα και αν είναι γεμάτα… bugs ή προβλήματα"

Πολύ άκυρο αυτό το σχόλιο, άλλοι βιάζονται συνήθως και πιέζουν τους developers.

  • Like 3
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, Eloy said:

A, τι καλά... Αγαπάει τους εργαζόμενούς της... Kάτι τέτοια και πολλά περισσότερα, έλεγε και έκανε και η Google όταν ήταν φρέσκια...

13 χρόνια είναι το μαγαζί. Δεν τη λες ιδιαίτερα φρέσκια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...