Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειλικρινά, να σου πεταχτεί ζώο στα δύο μέτρα (να δεις μια σκιά, πρακτικά, μπροστά αριστερά σου) και να προλάβεις να φρενάρεις ελεγχόμενα και έχοντας αντίληψη του πού βρίσκεται το ζώο ώστε να το αποφύγεις συνειδητά, εμένα μου ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μιλάμε για χρόνους απόκρισης αστραπιαίους.

Εδώ μου έχει πεταχτεί και γάτα που την είδα από πιο μακριά, όχι στα δύο μέτρα, φρενάρω και κόβω αριστερά, αφού έφευγε εκείνη προς τα δεξιά, και το άτιμο πανικοβάλλεται και κάνει να γυρίσει πίσω από εκεί που ερχόταν (και προς τα εκεί όπου έκοβα το τιμόνι...)

Εγώ λέω πως από τύχη δεν έχω πατήσει ζώο μέσα στην πόλη. Όποιος βολεύεται να τα θεωρεί αυτά δικαιολογίες, προφανώς δικαίωμά του, δικαίωμα επίσης δικό μου να καταθέτω τις εμπειρίες μου.

Και, προφανώς, μιλάμε να πηγαίνεις με νορμάλ ταχύτητες, τώρα αν ο άλλος πήγαινε με εκατό, δεν προλαβαίνεις ούτε για αστείο.

• Like 6
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, corsair04 είπε

Είναι ξεκάθαρο πως ζητάω να μου προτείνεται μέτρα προστασίας τόσο ατομικά όσο και θεσμικά ( πως θα καταφέρω να μην τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα) τώρα όπως έγραψα και ποιο πάνω.....

Μόνο ο δήμος είναι αρμόδιος, αλλά δεν γίνεται να έχουμε τον μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μας. Αν οι ίδιοι δεν προσέχουμε τότε τι να μας κάνουν όλα τα άλλα. Δυστυχώς έχουμε άθλια οδηγική παιδεία. Μια βδομάδα σε Βέλγιο και Ολλανδία θα μας έστρωνε όλους. Όριο τα 30 μέσα στις πόλεις, άντε 50 σε πιο κεντρικούς δρόμους, και στα 33 έχει έρθει χαρτάκι σπίτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, corsair04 είπε

Είναι ξεκάθαρο πως ζητάω να μου προτείνεται μέτρα προστασίας τόσο ατομικά όσο και θεσμικά ( πως θα καταφέρω να μην τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα) τώρα όπως έγραψα και ποιο πάνω.....

Κανε αιτηση στον δημο να βαλουν σαμαρακια οτιδηποτε αλλο δεν ειναι νομιμο.Ατομικα ειναι το να φροντιζεις τα κατοικιδια σου να μην φευγουν απο τον ιδιωτικο χωρο της κατοικιας σου

1 λεπτό πριν, george1807 είπε

Μόνο ο δήμος είναι αρμόδιος, αλλά δεν γίνεται να έχουμε τον μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μας. Αν οι ίδιοι δεν προσέχουμε τότε τι να μας κάνουν όλα τα άλλα. Δυστυχώς έχουμε άθλια οδηγική παιδεία. Μια βδομάδα σε Βέλγιο και Ολλανδία θα μας έστρωνε όλους. Όριο τα 30 μέσα στις πόλεις, άντε 50 σε πιο κεντρικούς δρόμους, και στα 33 έχει έρθει χαρτάκι σπίτι.

Εχουμε αθλια οδηγικη παιδεια fixed it for you.Στο Βελγιο και στην Ολλανδια θα σου εκοβαν κληση επισης επειδη δεν περνας απο διαβαση σαν πεζος,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν μαζευεις τα κακα του κατοικιδιου,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν φορας λουρι στο κατοικιδιο,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν κινεισαι σε ποδηλατοδρομο με το ποδηλατο ή αν κινεισαι σε δρομο γιατι δεν τηρεις τον κοκ που ισχυει για τα αυτοκινητα.

Απλα σε αυτη τη χωρα μας αρεσει να βλεπουμε μονο οτι λαθος κανουν οι αλλοι και τα δικα μας ειναι μηδαμινα

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, george1807 είπε

Και όμως παίζει, για στενό μιλάω πάντα με όριο τα 30 όπως ορίζεται. Στην Ηλία Ηλιού ναι δεν λέω, αν πεταχτεί είναι απίθανο να μην το πατήσεις, αλλά στα στενά θεωρώ πως με προσοχή και τήρηση στα όρια ταχύτητας είναι εφικτό. Μην ξεχνάμε ότι στη θέση του γατιού μπορεί να είναι ένα παιδί του οποίου έπεσε η μπάλα από την αυλή του.

Ρε συ συγκρίνεις γατί με παιδί ; 

Ίδιο πράμα είναι, για ίδιο όγκο και ίδια ταχύτητα μιλάμε ; 

btw που λέει ο ΚΟΚ για 30 στα στενά ; 

Δεν το αμφισβητώ, απλά δε το γνώριζα ότι ισχύει κάτι διαφορετικό !

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ειλικρινά, να σου πεταχτεί ζώο στα δύο μέτρα (να δεις μια σκιά, πρακτικά, μπροστά αριστερά σου) και να προλάβεις να φρενάρεις ελεγχόμενα και έχοντας αντίληψη του πού βρίσκεται το ζώο ώστε να το αποφύγεις συνειδητά, εμένα μου ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μιλάμε για χρόνους απόκρισης αστραπιαίους.

Εδώ μου έχει πεταχτεί και γάτα που την είδα από πιο μακριά, όχι στα δύο μέτρα, φρενάρω και κόβω αριστερά, αφού έφευγε εκείνη προς τα δεξιά, και το άτιμο πανικοβάλλεται και κάνει να γυρίσει πίσω από εκεί που ερχόταν (και προς τα εκεί όπου έκοβα το τιμόνι...)

Εγώ λέω πως από τύχη δεν έχω πατήσει ζώο μέσα στην πόλη. Όποιος βολεύεται να τα θεωρεί αυτά δικαιολογίες, προφανώς δικαίωμά του, δικαίωμα επίσης δικό μου να καταθέτω τις εμπειρίες μου.

Και, προφανώς, μιλάμε να πηγαίνεις με νορμάλ ταχύτητες, τώρα αν ο άλλος πήγαινε με εκατό, δεν προλαβαίνεις ούτε για αστείο.

Ανθρωπος που δεν εχει οδηγησει μηχανη/μηχανακι δεν μπορει να αντιληφθει αυτο που λες ευκολα (εννοωντας οτι αν οδηγεις δικυκλο καθε φορα που βλεπεις γατα να περναει τον δρομο λες απο μεσα σου αντε να δουμε θα περασεις?θα γυρισεις πισω?θα κανεις ζιγκ ζαγκ?)

Και κανονας ειναι οτι ποτε δεν στριβεις τιμονι οταν πεταγεται ζωντανο μονο φρεναρεις και οτι γινει γιατι μπορει καμια φορα να κοψεις τιμονι και να παρεις και κανεναν ανθρωπο μαζι σου.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Ανθρωπος που δεν εχει οδηγησει μηχανη/μηχανακι δεν μπορει να αντιληφθει αυτο που λες ευκολα (εννοωντας οτι αν οδηγεις δικυκλο καθε φορα που βλεπεις γατα να περναει τον δρομο λες απο μεσα σου αντε να δουμε θα περασεις?θα γυρισεις πισω?θα κανεις ζιγκ ζαγκ?)

Και κανονας ειναι οτι ποτε δεν στριβεις τιμονι οταν πεταγεται ζωντανο μονο φρεναρεις και οτι γινει γιατι μπορει καμια φορα να κοψεις τιμονι και να παρεις και κανεναν ανθρωπο μαζι σου.

Στο περιστατικό που περιγράφω, ήμουν σε δρόμο (και ώρα) που μου έδινε το περιθώριο αλλά ναι, ως αρχή ισχύει αυτό που λες, απλά φρενάρεις.

Γι' αυτό ακριβώς, σε δρόμους που δεν έχεις κανένα περιθώριο ελιγμών (τα κλασικά δρομάκια των διαφόρων δήμων της Αττικής, λ.χ., που έχω κατά νου) με αυτοκίνητα παρκαρισμένα εκατέρωθεν, το "μου πετάχτηκε γάτα μπροστά και πολύ συνειδητά μπόρεσα να την αποφύγω" μου ακούγεται απίθανο.

Όχι το να την αποφύγεις τη γάτα (έχω αποφύγει κι εγώ), απλά θεωρώ πως διαθέτω αρκετή εμπειρία και αυτογνωσία ώστε να ξέρω πως, το ότι τις απέφυγα, είναι βασικά θέμα τύχης, πού κινήθηκε το ζώο (το να δω γάτα στα 30 μέτρα και να κόψω -κι άλλη- ταχύτητα ώστε να περάσει φουριόζα ή ακόμη και καμαρωτή-καμαρωτή προφανώς δεν το λογίζω σαν "αποφυγή").

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, corsair04 είπε

Τη δεδομένη στιγμή ότι ήταν να γίνει έγινε ....από εδώ και πέρα...όσο για την ταχύτητα μπορεί να βρει από το φρενάρισμα και κάμερες ασφαλείας που έχουν όλα πλέον τα σπίτια και τους αυτόπτες μάρτυρες  είναι η πρώτη φορά που  μας είδα ενωμένους ....Αλλά δε ζήτησα σε καμία περίπτωση τη δίωξη του πιτσιρικά (22 χρονών)...

Από το φρενάρισμα ίσως (αν και αμφιβάλω ότι θα είναι τόσο έντονο και πάλι παίζουν ρόλο πολλά πράγματα). Οι αυτόπτες μάρτυρες για την ταχύτητα δεν έχουν και ιδιαίτερη αξία, κάμερες ασφαλείας απαγορεύεται να γράφουν σε δημόσιο χώρο και σίγουρα δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ρε συ συγκρίνεις γατί με παιδί ; 

Ίδιο πράμα είναι, για ίδιο όγκο και ίδια ταχύτητα μιλάμε ; 

btw που λέει ο ΚΟΚ για 30 στα στενά ; 

Δεν το αμφισβητώ, απλά δε το γνώριζα ότι ισχύει κάτι διαφορετικό !

Μου έχει τύχει παιδί να πεταχτεί εξίσου απότομα επειδή του έφυγε η μπάλα μέσα στο δρόμο. Γράψε λάθος, είχα συνηθίσει από το εξωτερικό ΕΕ. Στην Ελλάδα όντως δεν υπάρχει επιβολή στα 30, πράγμα γελοίο αλλά τέλος πάντων. Να πηγαίνει ο άλλος με 50 στο στενό και να είναι νόμιμο.

24 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Κανε αιτηση στον δημο να βαλουν σαμαρακια οτιδηποτε αλλο δεν ειναι νομιμο.Ατομικα ειναι το να φροντιζεις τα κατοικιδια σου να μην φευγουν απο τον ιδιωτικο χωρο της κατοικιας σου

Εχουμε αθλια οδηγικη παιδεια fixed it for you.Στο Βελγιο και στην Ολλανδια θα σου εκοβαν κληση επισης επειδη δεν περνας απο διαβαση σαν πεζος,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν μαζευεις τα κακα του κατοικιδιου,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν φορας λουρι στο κατοικιδιο,θα σου εκοβαν κληση γιατι δεν κινεισαι σε ποδηλατοδρομο με το ποδηλατο ή αν κινεισαι σε δρομο γιατι δεν τηρεις τον κοκ που ισχυει για τα αυτοκινητα.

Απλα σε αυτη τη χωρα μας αρεσει να βλεπουμε μονο οτι λαθος κανουν οι αλλοι και τα δικα μας ειναι μηδαμινα

Πολύ σωστά έτσι θέλει. Αλλά θεωρώ πως όταν κινήσαι σε ένα δρόμο καλώς ή κακώς επειδή οδηγούμε αυτοκίνητο και όχι τρένο να έχουμε το νου μας τριγύρω και να πηγαίνουμε με μια ταχύτητα εντός αστικής περιοχής και δη στενά, με την οποία θα καταφέρουμε να φρενάρουμε σε οτιδήποτε έκτακτο. Προσωπική μου άποψη ναι, αλλά τη θεωρώ πολύ χαζή τη δικαιολογία στο δρόμο ήμουν τι να κάνω. Να προσέχουμε και να είμαστε κύριοι του οχήματός μας.

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.

Σε λιγο καιρο ολα τα αυτοκινητα θα εχουν στον βασικο εξοπλισμο αυτοματο φρεναρισμα 

Ετσι καλυπτουμε ως ενα βαθμο (δεν πιστευω οτι ειναι πανακεια) το θεμα του παιδιου με την μπαλα,εφοσον φυσικα οδηγουμε πχ με 30-50 χλμ

Τα ζωα δεν νομιζω οτι τα πιανει το ρανταρ,ειδικα κατι γατες που χυμανε για την αναπαραγωγη....

Δημοσ.
15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Aν γινοταν αυτο σε καποιο απο τα κατοικιδια μου,θα τον εκοβα κομματια.

Το να ξεφυγει ενα ζωο επειδη πηδηξε μια μαντρα,η καποιος δεν εκλεισε ενα παραθυρο καλα ειναι η κακια στιγμη.
Το να πηγαινεις σα μ***ς με 100 σε κατοικημενη περιοχη δεν ειναι η κακια στιγμη,ειναι εγκληματικο και πιθανοτατα γινεται κατ εξακολουθηση.

Αν δηλαδη αντι για ζωο σκοτωνε ανθρωπο,θα κατηγορουσαν τον ανθρωπο που περασε το δρομο;
100χλμ/ωρα ειναι 22 μετρα/δευτερολεπτο,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ δλδ.

Πραγματικα παιζει να τον πυροβολουσα.

Ποιος;

Πραγματικα δηλαδη πιστευεις οτι αν πηγαινε με 30 θα την γλυτωνε ο οποιοσδηποτε γατος?

Ο ανθρωπος ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ο γατος μπορει και οχι. 

Πανω στη μεσογειων πριν 3 βδομαδες γατακι περναγε κατω απο τα αμαξια σαν σιφουνας εν κινησει!

Προφανως το γατακι δεν εζησε. μηπως φταιγανε οι οδηγοι? Εγω το ειδα γιατι περασε κατω απο το μπροστα οχημα, αυτος δεν μπορουσε να το δει. Πηροβολησε τον εισαι πολυ die hard να πουμε.

1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

καλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, και με 30 να πηγαίνεις αν πεταχτεί η γάτα κάθετα στη ρόδα σου έχεις εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις κάτι ;

Μη λες τετοια ο StamTheMan ΣΚΟΤΩΝΕΙ λεμε!!!!11111

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Πραγματικα δηλαδη πιστευεις οτι αν πηγαινε με 30 θα την γλυτωνε ο οποιοσδηποτε γατος?

Ο ανθρωπος ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ο γατος μπορει και οχι. 

Πανω στη μεσογειων πριν 3 βδομαδες γατακι περναγε κατω απο τα αμαξια σαν σιφουνας εν κινησει!

Προφανως το γατακι δεν εζησε. μηπως φταιγανε οι οδηγοι? Εγω το ειδα γιατι περασε κατω απο το μπροστα οχημα, αυτος δεν μπορουσε να το δει. Πηροβολησε τον εισαι πολυ die hard να πουμε.

Μη λες τετοια ο StamTheMan ΣΚΟΤΩΝΕΙ λεμε!!!!11111

Ακομα και να μην το δεις, γιατι οντως, ειδικα οι γατες πεταγονται, εχεις υποχρεωση να σταματησεις να δεις τι εγινε/εκανες και αν μπορεις να το βοηθησεις. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, corsair04 είπε

συμφωνώ απόλυτα απλά θεωρώ ότι η γάτα δεν μπορεί να περιοριστεί τόσο εύκολα όσο ένας σκύλος....Εμένα αυτήν την στιγμή με νοιάζει να προλάβω κάτι αντίστοιχο , σκέφτηκα για δίχτυ προστασίας αλλά και πάλι σε κάποια βίντεο  είδα ότι σκαρφαλώνει ...

Αν δεν μπορείς να την περιορίσεις, τότε μην την παίρνεις, απλά τα πράγματα. Το ζώο θεωρείται αντικείμενο κατά το νόμο, θα ήταν ακριβώς το ίδιο αν πετούσες ένα γραφείο στη μέση του δρόμου και ο οδηγός τραυματιζόταν ή πάθαινε ζημιά στο όχημά του. Φέρεις ευθύνη, εφόσον το ζώο αυτό βρίσκεται υπό την κηδεμονία σου. Αν ήταν αδέσποτο και απλά το τάιζες που και που πάει αλλού η συζήτηση αλλά στην περίπτωση αυτή δεν φέρεις ευθύνη εσύ.

Το αν ο οδηγός πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα είναι άλλο θέμα. Καλώς ή κακώς αυτό δεν μπορείς να το αποδείξεις εκτός και αν κάνεις μέτρηση με ταχύμετρο επιτόπου, πράγμα το οποίο δεν έγινε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Τον ειπα σκουπιδιαρη,αλλα νομιζω οτι υπαρχει αρμοδιο τμημα για τα σκοτωμενα στο δρομο.

Ανετα μπορει λοιπον να ελεγξει επιτοπου  εαν το ζωο εχει τσιπ.

Δεν ξέρω αν μπορούν από την αστυνομία να το κάνουν αυτό. Προς το παρων δεν έχουμε ακόμα στην Ελλάδα αστυνομία ζώων, το ζητάει επιτακτικά ένας γνωστός του φιλοζωικου χώρου και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. 

Δεν γίνεται ο κάθε σκουπιδιάρης να αναλαμβάνει τέτοια δουλειά με σκοτωμενα ζώα, που κάλλιστα μπορεί να υπάρχουν σε εμφανή σημεία η και μέσα σε κάδους που δεν τα βλέπεις, περισσότερο θα κατηγορήσω αυτούς που σκότωσαν το ζώο και το πέταξαν στον κάδο. 

Ο σκουπιδιάρης έχει να εκτελέσει την βάρδια του, να μαζέψει μερικές εκατοντάδες κάδους και να πάει σπίτι του για τρεις και εξήντα. Καταλαβαίνω βέβαια πως το λες και νιώθεις από την μεριά του ιδιοκτήτη ζωου. 

15 ώρες πριν, corsair04 είπε

Τη δεδομένη στιγμή ότι ήταν να γίνει έγινε ....από εδώ και πέρα...όσο για την ταχύτητα μπορεί να βρει από το φρενάρισμα και κάμερες ασφαλείας που έχουν όλα πλέον τα σπίτια και τους αυτόπτες μάρτυρες  είναι η πρώτη φορά που  μας είδα ενωμένους ....Αλλά δε ζήτησα σε καμία περίπτωση τη δίωξη του πιτσιρικά (22 χρονών)...

Σαφώς και μπορεί να τεκμηριωθει από εκεί. Αλλά, δεν έχουν όλα τα σπίτια κάμερες ασφαλείας, συνήθως τα καταστήματα έχουνε. Οι κάμερες δεν κοιτάνε όλες στον δρόμο. Για την συμβολή εμπειρογνωμονα στο όχημα ώστε να διακριβωσει την ταχύτητα θέλει και κόστος και χρόνο. Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα αν θες να το προχωρήσει μέχρι εκεί. 

Edit: Και δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση οδηγό που τρέχει πάνω από το όριο, όσο μάλλον με 100km/h μέσα στην πόλη σε στενούς δρόμους και σε πυκνοκατοικημενες περιοχές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αλλά και με 50 να πας πάλι δεν την γλιτώνει το ζώο. Σε περιστατικό που είχε γίνει δίπλα από το σπίτι μου πετάχτηκε ο σκύλος κάποιου ο οποίος περίμενε στον δρόμο για να περάσει, στον δρόμο περνούσε ένα μηχανάκι, ο σκύλος πετάχτηκε την στιγμή που περνούσε το μηχανάκι και ο οδηγός για να μπορέσει να το αποφύγει έκανε έναν ελιγμο τράκαρε με ένα παρκαρισμένο αμάξι και έπεσε κάτω με την μοτοσυκλέτα. Ο κάτοχος του σκύλου τον είχε με λουράκι πολύ μεγάλο, το λουρί έπρεπε να είναι το πολύ 1 μέτρο, ο άνθρωπος που χτύπησε μετά έκραζε τον κάτοχο του σκύλου λέγοντας ποιος θα του πληρώσει την ζημιά τώρα σε αυτόν και σε εκείνον που τράκαρε ο σκύλος; Ο σκύλος δεν έπαθε κάτι την γλίτωσε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Edit: Και δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση οδηγό που τρέχει πάνω από το όριο, όσο μάλλον με 100km/h μέσα στην πόλη σε στενούς δρόμους και σε πυκνοκατοικημενες περιοχές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αλλά και με 50 να πας πάλι δεν την γλιτώνει το ζώο.

Τώρα τι σχέση έχουν οι επαρχιακοί δρόμοι σαν αυτόν που έγραψε ο ts ότι έγινε το ατύχημα - που υπόψιν το όριο ταχύτητας είναι 90km εκτός και αν υπάρχει διαφορετική σήμανση - με τους στενούς δρόμους μέσα στην πόλη και στις πυκνοκατοικημένες περιοχές?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...