Προς το περιεχόμενο

Αλλαντικά, αξίζουν?


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Φοβερή επιλογή για σπιτικό μπεικον από τον Άκη 

 

Πολύ καλή η συνταγή του Άκη και σωστές οι συμβουλές που δίνει για dry curing. To αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε αλλά δε θα έχει την κλασική μυρωδιά του μπέικον αφού του λείπουν τα νιτρικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, tonkpils είπε

Τρολλαρεις, έτσι; Το μπέικον είναι ότι χειρότερο. Καπνιστό κρέας και πολύ λίπος. Όσο "καθαρό" κι αν είναι. Είναι τέρμα λίπος.

 

Έχεις την εντύπωση πως το λίπος απαγορεύεται στη διατροφή μας ;   ..ή είναι περιττό ;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, mxpert είπε

Έχεις την εντύπωση πως το λίπος απαγορεύεται στη διατροφή μας ;   ..ή είναι περιττό ;

Δυστυχώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το λίπος κάνει κακό και τα μακαρόνια κάνουν καλό και αν προσπαθήσεις με επιστημονικά επιχειρήματα να τους πείσεις για το αντίθετο σε κοιτάνε σαν εξωγήινο 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, tonkpils είπε

Τρολλαρεις, έτσι; Το μπέικον είναι ότι χειρότερο. Καπνιστό κρέας και πολύ λίπος. Όσο "καθαρό" κι αν είναι. Είναι τέρμα λίπος.

 

 

Δε καταλαβαίνω που χάθηκες. Προφανώς και το μπέικον συγκατατάσσεται στα ανθυγιεινά αλλαντικά. Παραθέτω το βίντεο με το οποιο φτιάχνεις δικό σου σπιτικό μπέικον το οποίο ειναι καθαρό κρέας δίχως νιτρικά και συντηρικά που βρίκεις στα έτοιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, ctasis είπε

Δυστυχώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το λίπος κάνει κακό και τα μακαρόνια κάνουν καλό και αν προσπαθήσεις με επιστημονικά επιχειρήματα να τους πείσεις για το αντίθετο σε κοιτάνε σαν εξωγήινο 

αυτό ακριβώς! μακαρόνια και πατάτες είναι φαγητά περασμένων αιώνων ουσιαστικά. κι η κατανάλωσή τους ακόμα είναι στο φουλ! το λίπος δεν είναι τόσο κακό όσο πιστεύουν πολλοί, αντίθετα με τη ζάχαρη που είναι ό,τι χειρότερο μαζί με τα τηγανητά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 14/12/2021 στις 2:05 ΜΜ, mxpert είπε

Έχεις την εντύπωση πως το λίπος απαγορεύεται στη διατροφή μας ;   ..ή είναι περιττό ; 

 

Στις 14/12/2021 στις 2:33 ΜΜ, JimxxZe είπε

 

Δε καταλαβαίνω που χάθηκες. Προφανώς και το μπέικον συγκατατάσσεται στα ανθυγιεινά αλλαντικά. Παραθέτω το βίντεο με το οποιο φτιάχνεις δικό σου σπιτικό μπέικον το οποίο ειναι καθαρό κρέας δίχως νιτρικά και συντηρικά που βρίκεις στα έτοιμα.

Το κορεσμένο λίπος, σε σημερινούς ρυθμούς καθημερινότητας, είναι απλώς περιττό. Μπορείς κάλλιστα να φας ακόρεστο φυτικό (δεν είμαι βιγκαν). 

Κορεσμένο λίπος μόνο αν είσαι άστεγος ή δουλεύεις στις σκαλωσιές. 

Άποψη μου τουλάχιστον.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, tonkpils είπε

Κορεσμένο λίπος μόνο αν είσαι άστεγος ή δουλεύεις στις σκαλωσιές. 

Όχι απαραίτητα. Για παράδειγμα, ρίξε μια ματιά στο γνωστό μας "Γαλλικό Παράδοξο", ή τα παρακάτω..

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4688426/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4532752/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4836695/

Σε γενικές γραμμές, συνεχίζει να ισχύει το παν μέτρον άριστον. Δεν θα πάθουμε κάτι αν φάμε μια φορά σπιτικό μπέικον (η ορθορεξία είναι επίσης ασθένεια). Και φυσικά, δεν χρειάζεται να τρώμε μπέικον κάθε μέρα.

Επεξ/σία από Dante80
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι στο σπιτικο μπεικων με λαχανικα μεσα και πιπερι κοκκινο. Ο συνδυασμος το κανει υγιεινοτατη τροφη. Γενικα λιπος και καυτερα ειναι οτι καλυτερο πχ σπετζοφαι

Επεξ/σία από ELTASSOS1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε αναλογιστεί πότε γιατί υπάρχουν απαραίτητα αμινοξέα, απαραίτητα λιπαρά οξέα αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ στην επιστημονική βιβλιογραφία δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν απαραίτητοι υδατάνθρακες;

Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι οι πρωτεΐνες και τα λίπη είναι αναγκαία για την ζωή ενώ οι υδατάνθρακες όχι.

 

Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και ότι η συντριπτική πλειονότητα των υδατανθράκων που υπάρχουν για ανθρώπινη κατανάλωση είναι επεξεργασμένοι, καλύτερα κρέας/ψάρι/πουλερικά μαζί με προσθήκη λαχανικών (για να δουλεύει το εντερικό σύστημα).

 

Ρύζι/μακαρόνια/ψωμί/ζάχαρη ούτε στον χειρότερο εχθρό μου (με εξαίρεση 2-3)

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αλλαντικά δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι καρκινογόνα; Για ποιό λόγο να αξίζουν ή να συγκρίνονται με το κρέας; Προσωπικά το μόνο αλλαντικό που τρώω αναγκαστικά στο τοστ είναι η γαλοπούλα και όχι συχνά. Σαλάμια, μπέικον, παριζάκια κλπ μόνο σε πίτσες μια φορά το μήνα και αν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, narta είπε

Έχετε αναλογιστεί πότε γιατί υπάρχουν απαραίτητα αμινοξέα, απαραίτητα λιπαρά οξέα αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ στην επιστημονική βιβλιογραφία δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν απαραίτητοι υδατάνθρακες;

Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι οι πρωτεΐνες και τα λίπη είναι αναγκαία για την ζωή ενώ οι υδατάνθρακες όχι.

Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και ότι η συντριπτική πλειονότητα των υδατανθράκων που υπάρχουν για ανθρώπινη κατανάλωση είναι επεξεργασμένοι, καλύτερα κρέας/ψάρι/πουλερικά μαζί με προσθήκη λαχανικών (για να δουλεύει το εντερικό σύστημα).

Ρύζι/μακαρόνια/ψωμί/ζάχαρη ούτε στον χειρότερο εχθρό μου (με εξαίρεση 2-3)

Και αυτό χαζομάρα κατά την γνώμη μου. Όπως μου είχε πει και δυνατός κλινικός διαιτολόγος, οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι για την ζωή, είναι απολύτως αναγκαίοι για την καλή ζωή.

Παιδιά ειλικρινά, όλα τα τρόφιμα είναι καύσιμο για τον οργανισμό μας, τον τρέφουν και τον δυναμώνουν. Δεν υπάρχουν κακές και καλές τροφές, υπάρχουν κακές συνήθειες και καταχρήσεις. Τα πάντα με μέτρο.

Όπως πάντα, προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα να διαβάσει τον εθνικό διατροφικό οδηγό μας (τόσο αυτόν, όσο και την επιστημονική τεκμηρίωση αν είναι μερακλής/κλου). Αν και όχι εντελώς επικαιροποιημένος, είναι ειλικρινά πολύτιμη πηγή και σύμμαχος για την διατροφή μας.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, Dante80 είπε

οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι για την ζωή, είναι απολύτως αναγκαίοι για την καλή ζωή.

Η συντριπτικη πλειονότητα των ασθενειών που σχετίζονται με την διατροφη εχουν να κανουν με υδατανθρακες και δη επεξεργασμένους. Δεν παθαινεις διαβητη απο το κρεας και τα λιπαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, narta είπε

Η συντριπτικη πλειονότητα των ασθενειών που σχετίζονται με την διατροφη εχουν να κανουν με υδατανθρακες και δη επεξεργασμένους. Δεν παθαινεις διαβητη απο το κρεας και τα λιπαρα.

Όλες οι απόψεις σεβαστές, ασχέτως εγκυρότητας.

1 ώρα πριν, chemkyr είπε

γεια σας!

Για τις κονσέρβες corned beef τι γνώμη έχετε? θεωρούνται αλλαντικά?

Εξαρτάται.

Corned beef, or salt beef in the British Commonwealth of Nations, is salt-cured brisket of beef.[1] The term comes from the treatment of the meat with large-grained rock salt, also called "corns" of salt. Sometimes, sugar and spices are added to corned beef recipes. Corned beef is featured as an ingredient in many cuisines.

Most recipes include nitrates, which convert the natural myoglobin in beef to nitrosomyoglobin, giving it a pink color. Nitrates and nitrites reduce the risk of dangerous botulism during curing by inhibiting the growth of Clostridium botulinum bacteria spores,[2] but have been linked to increased cancer risk in mice.[3] Beef cured without nitrates or nitrites has a gray color, and is sometimes called "New England corned beef".[4]

 

Μπορείς να πετύχεις μερικές χωρίς νιτρικά και νιτρώδη.

Επεξ/σία από Dante80
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Dante80 είπε

Όλες οι απόψεις σεβαστές, ασχέτως εγκυρότητας.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16256001/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17093250/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28864332/

Σωστα.

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...