Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά θεωρώ όποιον βάζει την αξιοπιστία (ή οτιδήποτε άλλο, όπως ταχύτητα, κατανάλωση, κ.λπ) πάνω από την ασφάλεια, παντελώς ανεγκέφαλο. Όποιον προτιμάει το αμάξι του "να μην καίει λάδια", αλλά να 'ναι κινητός τάφος, τον εντάσσω στην κατηγορία ΨΕΚ. :P 

Άλλο γράφω εγώ και άλλο απαντάς εσύ, δεν βλέπω να συνεννοούμαστε.

Επίσης το ότι εσύ πιστεύεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστό.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Haldol είπε

Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά θεωρώ όποιον βάζει την αξιοπιστία (ή οτιδήποτε άλλο, όπως ταχύτητα, κατανάλωση, κ.λπ) πάνω από την ασφάλεια, παντελώς ανεγκέφαλο. Όποιον προτιμάει το αμάξι του "να μην καίει λάδια", αλλά να 'ναι κινητός τάφος, τον εντάσσω στην κατηγορία ΨΕΚ. :P 

Βέβαια το «κινητός τάφος» είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, και μάλλον αγνοείς ότι τα αυτοκίνητα δεν οδηγούνται μόνα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένα ασφαλές αυτοκίνητο (όπως το έχεις εσύ στο μυαλό σου) στα χέρια ενός βλαμμένου κάλλιστα μπορεί να γίνει κινητός τάφος. Παραδείγματα με τούμπανα και supercars στα οποία σκοτώθηκε κόσμος υπάρχουν πάμπολλα.

Αντίστοιχα ένα σαπάκι στα χέρια ενός συνειδητοποιημένου μπορεί να κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται (ξέρεις, υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία καλύπτουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, π.χ. κοντινά ψώνια και γενικά χρήση αυστηρά σε αστικό ιστό, δε βγαίνουν όλα στις Ε.Ο. φορτωμένα με οικογένειες και μικρά παιδιά).

Γενικά μάλλον πιστεύεις ότι οι διαφορές στην ασφάλεια είναι χαοτικές, κάτι που δε συμμερίζομαι καθολικά, ειδικά αν βάλεις στην εξίσωση τον ανθρώπινο παράγοντα.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως ένα πολύ μεγάλο μέρος των ατυχημάτων γίνονται εντός αστικού ιστού, οπότε είναι άκυρο το επιχείρημα πως παίρνω ένα κουβά με ρόδες για την πόλη γιατί έλα μωρέ μέχρι τη δουλειά 5χλμ πάω. Και ένα ασφαλές αυτοκίνητο θα σου συγχωρήσει και το δικό σου λάθος αλλά κυρίως θα σε προστατέψει απο τα λάθη των άλλων στα οποία δεν έχεις καμία συμμετοχή. 

21 ετών που θέλει γκαζάκι με Saxo είναι συνδυασμός που σκοτώνει. Και ναι ξέρω το 1970 είχατε οργώσει όλοι στα έξαλλα νιάτα σας την Ελλάδα με φτιαγμένο 2CV που έπιανε 150 στον Μαλιακό και δε σκοτωθήκατε ούτε σας λείπουν χέρια πόδια, ντάξει το καταλάβαμε...

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, phanispal είπε

Γενικά μάλλον πιστεύεις ότι οι διαφορές στην ασφάλεια είναι χαοτικές, κάτι που δε συμμερίζομαι καθολικά, ειδικά αν βάλεις στην εξίσωση τον ανθρώπινο παράγοντα.

Όντως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική λόγω του ανθρώπινου παράγοντα, αλλά υπό όμοιες συνθήκες, το ποια οχήματα είναι πιο ασφαλή είναι αντικειμενικό. Μη συγκρίνουμεω όμως καβλ**ένο γκαζιάρη με καλό αμάξι και συνειδητοποιημένο οδηγό με σαραβαλάκι. Να συγκρίνουμε μήλα με μήλα.

13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Επίσης το ότι εσύ πιστεύεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστό.

Ρε'συ, το ίδιο δεν ισχύει και για την άλλη μεριά; Δηλαδή δέχομαι ότι ορισμένοι προτιμούν το να μη καίει λάδι απ'το να ΄χει ESP. Γιατί να 'ναι ορθότερο αυτό από 'μένα, που προτιμώ το ανάποδο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ρε'συ, το ίδιο δεν ισχύει και για την άλλη μεριά; Δηλαδή δέχομαι ότι ορισμένοι προτιμούν το να μη καίει λάδι απ'το να ΄χει ESP. Γιατί να 'ναι ορθότερο αυτό από 'μένα, που προτιμώ το ανάποδο;

Το πρόβλημα με σένα είναι ότι προσπαθείς να τα διαστρεβλώνεις όλα, φέρνεις ακραία (και σχεδόν άκυρα) παραδείγματα ώστε να φανεί σωστή η δική σου άποψη. Η κατανάλωση λαδιού δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπιστία, για κάποια μοντέλα είναι φυσιολογική, η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου έχει να κάνει με την πιθανότητα να εμφανίσει βλάβες. Η ύπαρξη ESP δεν είναι δίλημμα για σχεδόν κανέναν, ούτε για αυτόν που αγοράζει καινούργιο μια και όλα το έχουν στάνταρ από το 2014, πόσο μάλλον για τον μέσο Έλληνα οδηγό που η τσέπη του κατά μέσο όρο του επιτρέπει να έχει μεταχειρισμένο 16ετίας, το 2005 ούτε 1 στα 100 δεν είχε ESP.

Επίσης ο μέσος Έλληνας οδηγός δεν βάζει ως #1 την αξιοπιστία από άποψη αλλά από ανάγκη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι βλάβες τον κάνουν όχι μόνο να ζοριστεί, αλλά ακόμα και να μείνει χωρίς αυτοκίνητο. Για αυτό καλό θα ήταν να πρόσεχες λίγο με τους χαρακτηρισμούς.

Δημοσ.

Δηλαδη ρε παιδια αν το saxo ειναι κινητος ταφος τοτε τι πρεπει να πουμε γι αυτους που καβαλανε δικυκλα?!?!?

Πιστευω αυτοι που τα λενε αυτα δεν εχουν κοπιασει ουτε μια φορα στην ζωη τους και τα βρηκαν ολα ετοιμα!!! Γι αυτο και δεν αισθανονται και πετανε τετοιους παραλογισμους!(Δεν ειμαι απολυτος αλλα σιγουρα και αυτο ειναι παραγοντας στο να το βλεπουν ετσι)

Ο συνειδητοποιημενος,ικανος,εμπειρος οδηγος σιγουρα δεν το κατατασσει στο ''κινητος ταφος'' το συγκεκριμενο αυτοκινητο!

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Δηλαδη ρε παιδια αν το saxo ειναι κινητος ταφος τοτε τι πρεπει να πουμε γι αυτους που καβαλανε δικυκλα?!?!?

Τώρα εσύ παίρνεις στα σοβαρά ατομα που περιγράφουν αμάξια σαν κινητούς τάφους, μόνο και μόνο επειδή είναι παλιά, αδιαφορώντας παντελώς για τον οδηγό, την κατάσταση των ελαστικων, φρενων, ανάρτησης κλπ; 

Δημοσ.
52 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Πιστευω αυτοι που τα λενε αυτα δεν εχουν κοπιασει ουτε μια φορα στην ζωη τους και τα βρηκαν ολα ετοιμα!!! Γι αυτο και δεν αισθανονται και πετανε τετοιους παραλογισμους!(Δεν ειμαι απολυτος αλλα σιγουρα και αυτο ειναι παραγοντας στο να το βλεπουν ετσι)

Ο συνειδητοποιημενος,ικανος,εμπειρος οδηγος σιγουρα δεν το κατατασσει στο ''κινητος ταφος'' το συγκεκριμενο αυτοκινητο!

Εγώ πάντως πιο άνετα νιώθω στη μηχανή με όλο τον εξοπλισμό από ότι θα ένιωθα μέσα σε αμάξι αυτής της ηλικίας με την παθητική ασφάλεια που έχουν. :P

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ένας 21 ετών που θέλει γκαζάκι με το saxo δεν είναι τίποτα απο τα παραπάνω που περιγράφεις. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα ενα 20ετιας τάφο από ένα "ασφαλες" smart 10ετιας

Και για μένα και για το παιδί μου...

Και οκ ας σκεφτούμε την αξιοπιστία σε 2ο χρονο...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, NickTG είπε

Εγώ πάντως πιο άνετα νιώθω στη μηχανή με όλο τον εξοπλισμό από ότι θα ένιωθα μέσα σε αμάξι αυτής της ηλικίας με την παθητική ασφάλεια που έχουν. :P

Ε βάλε και στο saxo τον αντίστοιχο εξοπλισμό και έχεις και το μπόνους των λαμαρινων να σε προστατεύουν....μιλαμε για επίπεδο "υπερπροστασια" σε σχέση με τη μηχανή που είσαι έρμαιο των πάντων 😝

• Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, NickTG είπε

Αν σε στουκαρει ένας που περασε με κόκκινο, θα παρακαλάς να ήσουν σε saxo του 2000.

Δημοσ.
1 hour ago, jmmys said:

Αν σε στουκαρει ένας που περασε με κόκκινο, θα παρακαλάς να ήσουν σε saxo του 2000.

Επέτρεψε μου να συνεχίσω να προτιμώ τη μηχανή και να ξέρω καλύτερα που θα ήθελα να ήμουν.

Δημοσ.
Στις 8/12/2021 στις 1:14 ΠΜ, PLACEBO_89 είπε

Γιατι του αξιζει η πρεσα? Ειναι σχετικα τιμιο με χαμηλα παγια εξοδα! Αν το εχεις καλοσυντηρημενο και δεν σου περισσευουν χρηματα για κατι πιο καινουργιο καθεσαι με αυτο!  Σε συμφερει να φτιαξεις αυτο το μοτερ γιατι θα τραβαει καλυτερα και θα εχεις καλυτερη καταναλωση!  Αν εχει τα βασικα κεντρικο κλειδωμα a/c, ηλεκτρ. παραθ αξιζει να το προχωρισεις! Ποσο λαδι σου καιει στα ποσα χλμ?

Κάνα λίτρο στις 2 χιλιάδες χλμ... Απλά δεν θέλω να φαίνεται ο καπνός πίσω έστω κι το ελάχιστο με ενοχλεί 

Στις 12/12/2021 στις 1:52 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Κάθονται λένε για ασφάλεια λες κι ο κάθε οδηγός θέλει να σκοτωθεί... Κι όταν μου λένε κρατάς τα λεφτά για κάτι καλύτερο αυτό το καλύτερο δε θα είναι ένα αμάξι το οποίο θα το πάρω με 2-3 χιλιάδες γιατί είναι κι αυτό σαραβαλάκι.... Ακόμα κι τα τεσλα που είναι μες στην ηλεκτρονικουρα κι την ασφάλεια δεν είχε ανταπόκριση στον οδηγό... Το θέμα είναι ο οδηγός κι όχι το αμάξι γιατί όπως είπε κι ένας φίλος εάν το αμάξι είναι πιπίλα σε όλα εάν το έχει βλήμα στα χέρια του γίνεται δολοφονικό 

Στις 9/12/2021 στις 9:32 ΜΜ, Haldol είπε

Μάλλον εσένα σου τα σκάνε για να μιλάς γιατί δεν εξηγείται αλλιώς.... Ποτέ δεν μου χάρισε κανένας τπτ κι ναι ένα αμάξι που το αγόρασα μόνος μου έχει μεγάλη αξία για μένα γιατί μου έγινε ο κωλος σαν χωνί... Και ίσως θα προσέχω παραπάνω γιατί το έχω πληρώσει μόνος μου κι το σέβομαι 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bevla είπε

Ποτέ δεν μου χάρισε κανένας τπτ κι ναι ένα αμάξι που το αγόρασα μόνος μου έχει μεγάλη αξία για μένα γιατί μου έγινε ο κωλος σαν χωνί... Και ίσως θα προσέχω παραπάνω γιατί το έχω πληρώσει μόνος μου κι το σέβομαι 

Αδερφέ, όσο και ν' αγαπάς τ' αμάξι, όση αξία και να έχει για 'σένα, το γεγονός ότι σαν αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο δεν αλλάζει. Δε τα λέω με κακία όλα αυτά. Ελπίζω να μη φτάσεις στο σημείο να το καταλάβεις έμπρακτα και για πάντα να λες "κάποτε ένας περίεργος στο site μου 'λεγε τα δικά του". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...