Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vesouvious είπε

Όταν υπάρχει αμφισβήτηση στις χρεώσεις μέχρι να απαντήσουν δεν θα έπρεπε να πειράζουν με κουμπιά. Ας φάνε τώρα την αγωγή να κάνω την αρχή 

Τώρα το αλλάζεις.Μόνο για δευτερο απλήρωτο λογαριασμό είχες γράψει,οχι και για αμφισβήτηση χρεώσεων.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

Τώρα το αλλάζεις.Μόνο για δευτερο απλήρωτο λογαριασμό είχες γράψει,οχι και για αμφισβήτηση χρεώσεων.

Γιατί οι άλλοι πάροχοι θα έκαναν κάτι διαφορετικό και σε αυτή την περίπτωση? Το πιο πιθανό είναι ότι κι αυτοί θα έπαιζαν με πίστωση/επιστροφή στους επόμενους.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Γιατί οι άλλοι πάροχοι θα έκαναν κάτι διαφορετικό και σε αυτή την περίπτωση?

Αν υπάρχουν δύο ληξηπρόθεσμοι λογαριασμοί;Δεν νομίζω,και παλιό μετρητή να είχε πάλι θα έβγαζαν εντολή διακοπής με συνεργείο .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι ο πρώτος ενώ είχα αιτηθεί να γίνει κίτρινο αυτοί με χρέωσαν για πράσινο έχω κάνει καταγγελία στην ΡΑΕ και περιμένουμε την ΔΕΗ να απαντήσει. Και πήγε σήμερα πρωί πρωί και πάτησε το κουμπάκι 

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Αν υπάρχουν δύο ληξηπρόθεσμοι λογαριασμοί;Δεν νομίζω,και παλιό μετρητή να είχε πάλι θα έβγαζαν εντολή διακοπής με συνεργείο .

Οι λογαριασμοί έρχονται ανά μήνα. 2 μήνες ήταν απλήρωτοι και τώρα θα έμπαινε ο νέος λογαριασμός τον Οκτώβρη. Δεν ήρθε κανένα συνεργείο αυτόματα έγινε η διακοπή, απομακρυσμένα 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Προφανώς θα κοβόταν και πάλι, ανεξαρτήτως μετρητή, στη χειρότερη μια μέρα αργότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο άσχετο.. γνωρίζω από πρώτο χέρι περίπτωση που ο πάροχος έχοντας χρεωθεί 400+€ δεν έγινε διακοπή. Άντι για διακοπή ήρθε μια επιστολή από δεδδηε που έλεγε πως ο πάροχος διέκοψε τη σύμβαση λόγω χρεών (δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση) και ο δεδδηε θα περνούσε την παροχή προσωρινά σε "καθολικό πάροχο" (πάλι ίσως να μη θυμάμαι τη διατύπωση).

Ο μπαταξής ήταν ενοικιαστής, είχε φύγει ήδη (λόγω χρεών) κι ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε τι να κάνει. Πήρε τηλέφωνο στον δεδδηε, τους εξήγησε την κατάσταση και η απάντηση τους ήταν να κάνει ο ιδιοκτήτης σύμβαση σε άλλο πάροχο και στη συνέχεια να το κόψει εκείνος αν επιθυμούσε. Έτσι κι έγινε τελικά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vesouvious είπε

Πλέον στη ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα απομακρυσμένα από τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό…

H ΔΕΗ και κάθε πάροχος υπηρεσίας, ΔΕΝ κόβει το ρεύμα. Εντολή δίνει στον ΔΕΔΔΗΕ (του ανήκει το δίκτυο και ο μετρητής) και αυτός κόβει το ρεύμα, αλλά και το επανασυνδέει όταν πάρει πάρει εντολή από τον πάροχο.

Σε όλους τους παρόχυς ισχύει η διακοπή της υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στην σύμβαση αλλά και στον μηνιαίο λογαριασμό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jkoukos είπε

H ΔΕΗ και κάθε πάροχος υπηρεσίας, ΔΕΝ κόβει το ρεύμα. Εντολή δίνει στον ΔΕΔΔΗΕ (του ανήκει το δίκτυο και ο μετρητής) και αυτός κόβει το ρεύμα, αλλά και το επανασυνδέει όταν πάρει πάρει εντολή από τον πάροχο.

Σε όλους τους παρόχυς ισχύει η διακοπή της υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στην σύμβαση αλλά και στον μηνιαίο λογαριασμό.

Δηλαδη ποιος κατεβάζει το  διακόπτη μας νοιάζει😥

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vesouvious είπε

Όταν υπάρχει αμφισβήτηση στις χρεώσεις μέχρι να απαντήσουν δεν θα έπρεπε να πειράζουν με κουμπιά. Ας φάνε τώρα την αγωγή να κάνω την αρχή 

Ποιος το λέει αυτό ή που το είδες γραμμένο επίσημα; Στην ημερομηνία λήξης της πληρωμής πρέπει να γίνει εξόφληση ασχέτως της όποιας αμφισβήτησης. Ειδικά στον 2ο απλήρωτο λογαριασμό βάσει του οποίου επέρχεται η διακοπή των υπηρεσιών.

Όταν με το καλό έχει επιτυχή κατάληξη η αμφισβήτηση, θα γίνει συμψηφισμός σε επόμενο λογαριασμό (ή επιστροφή αν έχεις πάει σε άλλον πάροχο). Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά γίνεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία κοινής ωφέλειας (φως, νερό τηλέφωνο κλπ).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vesouvious είπε

Παγίδα οι νέοι μετρητές. Πλέον στη ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα απομακρυσμένα από τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό… Μου το έκοψαν για 176 ευρώ. Περιμένω τώρα απομακρυσμένα να σηκώσουν απομακρυσμένα τον διακόπτη από ΔΕΔΔΗΕ. Ελλάδα 2.0. Έφυγα από ΔΕΗ χθες..

Στο ενεργοποιούν μόλις πληρώσεις σε περίπου 45 λεπτά 😅

Καλησπερα... Ναι οταν χρωστας πλεον δινεται εντολη στον Δεδδηε να κοπει.. Πλεον  εφοσον ειναι ο μετρητης  ηλεκτρονικος κοβεται εξωτερικα.. Γιαυτο θα πρεπει να πληρωνονται οι λογαριασμοι εγκαιρα...

Δημοσ.

Οι δικοί σας οι μετρητές είναι συγχρονισμένοι ως προς την ημερομηνία και κυρίως την ώρα;

Θα τσεκάρω πάλι το δικό μου

Δημοσ.
15 hours ago, Joe22 said:

Οι δικοί σας οι μετρητές είναι συγχρονισμένοι ως προς την ημερομηνία και κυρίως την ώρα;

Θα τσεκάρω πάλι το δικό μου

Ναι μονο η συσκευη που γυρναει τα ρολογια σε νυχτερινο παει 2 λεπτα πισω ακριβως και ξεκιναει και τελειωνει το μειωμενο με 2 λεπτα καθυστερηση. Επειδη στην πολυκατοικια ειναι ακομα ολα αναλογικα πλην του δικου μου ψηφιακου, εικαζω οτι και το ψηφιακο εξακολουθει να παιρνει σημα αλλαγης μειωμενου απο το ιδιο κουτι/συσκευη που παιρνουν και τα αναλογικα και δεν λαμβανει καποιο ψηφιακο σημα.

Αν στους ψηφιακους το μειωμενο γυρναει αυτοματα ψηφιακα βαση ωρας τοτε ειναι off κατα 2 λεπτα, γυρναει 11:02 ακριβως αντι 11:00 κ.ο.κ.

Δεν ξερω αν σκοπευουν με την αλλαγη ολων των μετρητων σε ψηφιακους να καταργησουν τις αντιστοιχες συσκευες/μαυρα κουτια. Εχει και ενα αρκτικολεξο για ονομα που το ξεχναω τωρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ναι μονο η συσκευη που γυρναει τα ρολογια σε νυχτερινο παει 2 λεπτα πισω ακριβως και ξεκιναει και τελειωνει το μειωμενο με 2 λεπτα καθυστερηση. Επειδη στην πολυκατοικια ειναι ακομα ολα αναλογικα πλην του δικου μου ψηφιακου, εικαζω οτι και το ψηφιακο εξακολουθει να παιρνει σημα αλλαγης μειωμενου απο το ιδιο κουτι/συσκευη που παιρνουν και τα αναλογικα και δεν λαμβανει καποιο ψηφιακο σημα.

Αν στους ψηφιακους το μειωμενο γυρναει αυτοματα ψηφιακα βαση ωρας τοτε ειναι off κατα 2 λεπτα, γυρναει 11:02 ακριβως αντι 11:00 κ.ο.κ.

Δεν ξερω αν σκοπευουν με την αλλαγη ολων των μετρητων σε ψηφιακους να καταργησουν τις αντιστοιχες συσκευες/μαυρα κουτια. Εχει και ενα αρκτικολεξο για ονομα που το ξεχναω τωρα.

Ο ψηφιακός μετρητής δεν λαμβάνει εντολή από τον δέκτη ΤΑΣ, αλλά είναι προ-ρυθμισμένος..

Αν έχει modem για τηλεμέτρηση, τότε τυχόν αλλαγές στο ωράριο θα λαμβάνονται από εκεί.., αλλιώς είναι με το "παλιό μειωμένο"

Δημοσ.
13 hours ago, Kozanitis1 said:

Ο ψηφιακός μετρητής δεν λαμβάνει εντολή από τον δέκτη ΤΑΣ, αλλά είναι προ-ρυθμισμένος..

Αν έχει modem για τηλεμέτρηση, τότε τυχόν αλλαγές στο ωράριο θα λαμβάνονται από εκεί.., αλλιώς είναι με το "παλιό μειωμένο"

Οχι δεν ειναι με το παλιο μειωμενο, μολις αλλαξε το μειωμενο φετος στο παλαβο μισο πρωι-μεσημερι και μισο ξημερωματα πηρε κανονικα τις αλλαγες. Οταν ειχε μπει ο ψηφιακος μετρητης το καλοκαιρι του 2023 μια χαρα λειτουργουσε με το τοτε μειωμενο (που ειχε και ο αναλογικος πριν απο αυτον).

Η απορια μου ειναι αν τη ρυθμιση του μειωμενου την παιρνει απομακρυσμενα απο το modem μεσω του gsm ή αν για αυτο το functionality εξακολουθει να επικοινωνει με το ΤΑΣ (εγω το θυμομουν ως  ΤΑΜΣ αλλα μετα ειδα οτι ΤΑΜΣ ειναι στρατιωτικη ασκηση 😋)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Οχι δεν ειναι με το παλιο μειωμενο, μολις αλλαξε το μειωμενο φετος στο παλαβο μισο πρωι-μεσημερι και μισο ξημερωματα πηρε κανονικα τις αλλαγες. Οταν ειχε μπει ο ψηφιακος μετρητης το καλοκαιρι του 2023 μια χαρα λειτουργουσε με το τοτε μειωμενο (που ειχε και ο αναλογικος πριν απο αυτον).

Η απορια μου ειναι αν τη ρυθμιση του μειωμενου την παιρνει απομακρυσμενα απο το modem μεσω του gsm ή αν για αυτο το functionality εξακολουθει να επικοινωνει με το ΤΑΣ (εγω το θυμομουν ως  ΤΑΜΣ αλλα μετα ειδα οτι ΤΑΜΣ ειναι στρατιωτικη ασκηση 😋)

Την ρυθμιση  οι ηλεκτρονικοι μετρητές την από παιρνουν κεντρικά.. 

Και όχι από τον δεκτή.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...