poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 θα πω κατι και θα φαω κραξιμο ως ενα σημειο αλλα θα το πω χωρις να σημαινει οτι τους πιανει ολους αλλα πιανει γενικα πολλα ατομα. εχω τις φωτογραφιες ψηφιακα.δεν εχω εκτυπωσει καμια.θα τις κοιταξω ποτε;σπανια.γιατι σπανια;γιατι απλα φροντιζω η ζωη μου να ειναι γεματη εμπειριες και να κανω πραγματα για να νιωθω ζωντανος οποτε να μην εχω αναγκη να κοιταω τις φωτογραφιες για να θυμηθω οτι πριν 10 χρονια πηγα ενα ταξιδι και τα τελευταια 10 χρονια η μονη μου χαρα ηταν η καφετερια και το club το weekend ή το iphone,samsung των 1500 ευρω που το αλλαζουν καθε 1 χρονο.οποιος καταλαβε καταλαβε. οταν φτασω και αμα φτασω 80 και δεν μπορω να παρω τα ποδια μου ναι μπορει να ασχοληθω να αναπολω τα ταξιδια και δεν ξερω τι αλλο.θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα no meaning.οποιος θελει σκεφτεται την συνεχεια.
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Να γενικευσω εγω που βλεπω τι μας φερνουν στο σερβις; Δεν ξέρω τι σου φέρνουν στο σέρβις, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ για αντιπροσωπευτικά στοιχεία από ένα σέρβις. Ίσα-ίσα, ακριβώς επειδή είσαι στο σέρβις, η παρατήρησή σου υποφέρει από αυτό που είναι γνωστό (προφανώς σε άλλους και όχι σε εσένα) ως survival bias. Δηλαδή, επειδή είσαι στο σέρβις βλέπεις κατά κύριο λόγο μόνο προβληματικές καταστάσεις. Οπότε, μην γενικεύσεις γιατί θα είσαι λάθος. Δηλαδή, γενίκευσε όσο θες, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά αντικειμενικά θα έχεις εσφαλμένη γενίκευση. 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Γουσταρεις να εισαι πνευμα αντιλογιας; Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι είναι κάτι προσωπικό ή γιατί κάποιοι θα σκεφτούν έτσι, αλλά θα πρέπει να μάθεις να μην κρίνεις το τι γίνεται βάσει του τι κάνεις ή θα έκανες εσύ. Δεν είναι όλοι σαν εσένα. 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Γιατι μαλλον τα πιστευω και οι γενικευσεις οι δικες σου εχουν θεμα,οχι των αλλων. Προφανώς έχεις θέμα κατανόησης του τι είναι μία γενίκευση. Δεν σε κατηγορώ, δεν θα σου έχει χρειαστεί να καταλάβεις κάτι τέτοιο. Αλλά θα ήταν καλό να ξέρεις τι γνωρίζεις και τι όχι. Εάν το χρειάζεσαι, μπορώ να σε βοηθήσω. 4 ώρες πριν, poulinos είπε θα πω κατι και θα φαω κραξιμο ως ενα σημειο αλλα θα το πω χωρις να σημαινει οτι τους πιανει ολους αλλα πιανει γενικα πολλα ατομα. εχω τις φωτογραφιες ψηφιακα.δεν εχω εκτυπωσει καμια.θα τις κοιταξω ποτε;σπανια.γιατι σπανια;γιατι απλα φροντιζω η ζωη μου να ειναι γεματη εμπειριες και να κανω πραγματα για να νιωθω ζωντανος οποτε να μην εχω αναγκη να κοιταω τις φωτογραφιες για να θυμηθω οτι πριν 10 χρονια πηγα ενα ταξιδι και τα τελευταια 10 χρονια η μονη μου χαρα ηταν η καφετερια και το club το weekend ή το iphone,samsung των 1500 ευρω που το αλλαζουν καθε 1 χρονο.οποιος καταλαβε καταλαβε. οταν φτασω και αμα φτασω 80 και δεν μπορω να παρω τα ποδια μου ναι μπορει να ασχοληθω να αναπολω τα ταξιδια και δεν ξερω τι αλλο.θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα no meaning.οποιος θελει σκεφτεται την συνεχεια. Είσαι άδικος εδώ. Οι αναμνήσεις είναι ωραίο μέρος και του «τώρα». Επίσης, η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης σε αρχεία, είναι επίσης πρόβλημα του «τώρα». Τέλος, το να υπαινίσσεσαι πως «σας πειράζουν οι φωτογραφίες επειδή δεν ζείτε» είναι προβληματικό, γιατί και εμπεριέχει 1-2 (τουλάχιστον) logical fallacies αλλά και γιατί το θέμα του thread δεν είναι, τελικά, οι ψηφιακές φωτογραφίες. Στο thread εδώ, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γνώση για το πώς μπορεί κανείς να χειριστεί τα αρχεία του, ώστε να νιώθει πως έχει άμεση πρόσβαση ή πως έχει ωραία εμπειρία χρήσης και πρόσβασης. Όμως, αντί να γίνει εστίαση σε αυτό το πρόβλημα, μπαίνει η τεχνοφοβία και τελικά φταίνε τα «μηχανήματα του διαβόλου» και «τότε ήταν αλλιώς», «τα ψηφιακά είναι χάλια», «έρχονται οι Νεφελίμ», και σηκωθείτε από καρέκλες καναπέδες… 10 ώρες πριν, vasilllis είπε ενταξει μην σκιστεις κιολας να υπερασπιστεις τα ψηφιακα μεσα αποθηκευσης.Βαλε ενα ποτακι και χαλαρωσε.Καταλαβαμε ολοι οτι εισαι υπερ.. ΥΓ Παντως ενα επιχειρημα για οικολογια και χαρτια κλπ καταρρίπτεται,οταν ο αλλος εχει στησει server NAS kai synology στο σπιτι και καιει 30w/ωρα για να μην τυπωσει χαρτι Τρομερά επιχειρήματα, θα μπορούσα να πω πως το να χρησιμοποιείς ad hominem είναι ευτελής λογική πλάνη, αλλά φαντάζομαι πως το πρόβλημα υπάρχει σε πιο βασικές διανοητικές ικανότητες και δεν πρόκειται να γίνει κατανοητό το τι θα γραφτεί. Οπότε, ό,τι πεις. 1
*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σημ.: Δεν ειναι απαραίτητο οτι κοιταμε φωτογραφιες για να θυμηθουμε ταξιδια 10ετιας. Μπορει καποιοι να κοιταμε φωτογραφιες (σε οποιαδήποτε μορφη) ξανα και ξανα επειδη περιέχουν ατομα που εχουν φυγει απ'τη ζωη και μας λειπουν πολυ. Επισης, και ταξιδια παλια να κοιταμε δεν σημαινει οτι δεν ζουμε το σημερα και οτι δεν εχουμε νεες εμπειριες που να μας γεμιζουν. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από *nenya* 3 1
haris_216 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λόγω ηλικίας έχω ζήσει και τις δύο εποχές. Και την εποχή που 3ημερη εκδρομή προσπαθούσες να την χωρέσεις μέσα σε ένα 36άρι φιλμ και την εποχή που μπορώ να έχω μερικές 100άδες ή και 1000άδες φωτογραφίες στην κωλότσεπη. Η διαφορά για μένα βρίσκεται στην "έλλειψη" ή την "πληθώρα". Όταν μπορείς να τραβήξεις μόνο 36 φωτογραφίες, γιατί δεν έχεις άλλο φιλμ ή γιατί στοιχίζει, τόσο το φιλμ όσο και η εμφάνιση/εκτύπωση, τότε σίγουρα τραβάς μετά από σκέψη. Μπορεί να μην σε νοιάζει το "κάδρο" αφού δεν έχουν όλοι το φωτογραφικό μάτι, αλλά σίγουρα σε νοιάζει η στιγμή, τα άτομα, η φάση γενικότερα. Βγαίνουν λιγότερες φωτογραφίες που όμως σημαίνουν κάτι. Και για σένα και για άλλους. Γι' αυτό και υπήρχε και "ανησυχία" από την παρέα αν "βγήκαν οι φωτογραφίες" ή "θέλω να μου τυπώσεις αυτή και την άλλη". Όταν όμως μπορείς να τραβήξεις 10άδες χωρίς το όποιο κόστος ή δυσκολία, τότε τραβάς ότι κινείται. Ή μένει ακίνητο. Ή απλά υπάρχει. Και βέβαια μέσα σε αυτό το βομβαρδισμό ελάχιστες έχουν ουσιαστικό λόγω ύπαρξης. Ακόμα και αν μπεις στον κόπο να τις ταξινομήσεις υπάρχουν για να...υπάρχουν (στις περισσότερες περιπτώσεις). Στο παρελθόν, ξεσπιτωμένοι άνθρωποι (πρόσφυγες, θύματα φυσικών καταστροφών, κλπ) μέσα στα λίγα που ήθελαν να σώσουν ήταν και το οικογενειακό άλμπουμ αφού ήταν οι αναμνήσεις τους. Φωτογραφίες που είχαν περιεργαστεί άπειρες φορές. Και ταυτόχρονο τους θύμιζαν και τις ιστορίες που σίγουρα κάποιος είχε να πει για την κάθε φωτογραφία. Ποιος σήμερα μπορεί να πει για τον εαυτό του ότι αν χρειαζόταν να φύγει λόγω ανωτέρας βίας από το σπίτι θα σκεφτόταν να πάρει τον backup δίσκο του με τις φωτογραφίες; (μιλάω για την περίπτωση που είναι αποθηκευμένοι localy) Δεν έχουμε πια το ίδιο δέσιμο, αφού δεν σημαίνουν τα ίδια πράγματα πια. Και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου. Όλο αυτό δεν είναι απαραίτητα "κακό" ή "καλό". Είναι αυτό που είναι. Η ροή της ζωής. Η εξέλιξη των πραγμάτων. Απλά δεν ξέρω αν το καλύτερο είναι να μην έχεις ζήσει και τις δύο καταστάσεις και άρα να μην έχεις προβληματισμούς και ερωτηματικά, ή να τις έχεις ζήσει και να έχεις κάποια πράγματα να θυμάσαι με νοσταλγία. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από haris_216 6
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, haris_216 είπε Όταν μπορείς να τραβήξεις μόνο 36 φωτογραφίες, γιατί δεν έχεις άλλο φιλμ ή γιατί στοιχίζει, τόσο το φιλμ όσο και η εμφάνιση/εκτύπωση, τότε σίγουρα τραβάς μετά από σκέψη. Μπορεί να μην σε νοιάζει το "κάδρο" αφού δεν έχουν όλοι το φωτογραφικό μάτι, αλλά σίγουρα σε νοιάζει η στιγμή, τα άτομα, η φάση γενικότερα. Βγαίνουν λιγότερες φωτογραφίες που όμως σημαίνουν κάτι. Και για σένα και για άλλους. Γι' αυτό και υπήρχε και "ανησυχία" από την παρέα αν "βγήκαν οι φωτογραφίες" ή "θέλω να μου τυπώσεις αυτή και την άλλη". Διαφωνώ. Καταρχάς, και μόνο που έχεις 36 δείχνει ότι έχεις την άνεση να βγάλεις παραπάνω. Να μου έλεγες για 24ς, να σου πω ναι, θέλει σκέψη. Τραβάς μετά από σκέψη μόνο εάν δεν έχεις σκεφτεί να πάρεις παραπάνω φιλμ ή δεν έχεις την άνεση για να βγάλεις όσες θέλεις, χωρίς σκέψη. Οπότε, το παράδειγμά σου είναι τελείως εξειδικευμένο, εστιάζοντας σε μία συγκεκριμένη περίπτωση. Η ανησυχία υπήρχε γιατί δεν είχαν όλοι φωτογραφικές. Η ίδια ανησυχία υπήρχε όταν δεν είχαν όλοι καλά κινητά ή δεν είχαν όλοι ψηφιακές φωτογραφίες. Οπότε, και η ανησυχία δεν ισχύει. 14 λεπτά πριν, haris_216 είπε Όταν όμως μπορείς να τραβήξεις 10άδες χωρίς το όποιο κόστος ή δυσκολία, τότε τραβάς ότι κινείται. Ή μένει ακίνητο. Ή απλά υπάρχει. Και βέβαια μέσα σε αυτό το βομβαρδισμό ελάχιστες έχουν ουσιαστικό λόγω ύπαρξης. Ακόμα και αν μπεις στον κόπο να τις ταξινομήσεις υπάρχουν για να...υπάρχουν (στις περισσότερες περιπτώσεις). Όχι. Δεν τραβάς ό,τι κινείται ή μένει ακίνητο ή απλά υπάρχει. ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις, αλλά δεν το κάνεις ντε και καλά. Οπότε, εάν εσύ θέλεις να τραβάς οτιδήποτε χωρίς να έχεις κάποιο λόγο για να το κάνεις, δεν φταίει το γεγονός πως έχεις την ελευθερία να το κάνεις, αλλά το ότι εσύ επιλέγεις να το κάνεις. 15 λεπτά πριν, haris_216 είπε Στο παρελθόν, ξεσπιτωμένοι άνθρωποι (πρόσφυγες, θύματα φυσικών καταστροφών, κλπ) μέσα στα λίγα που ήθελαν να σώσουν ήταν και το οικογενειακό άλμπουμ αφού ήταν οι αναμνήσεις τους. Φωτογραφίες που είχαν περιεργαστεί άπειρες φορές. Και ταυτόχρονο τους θύμιζαν και τις ιστορίες που σίγουρα κάποιος είχε να πει για την κάθε φωτογραφία. Ποιος σήμερα μπορεί να πει για τον εαυτό του ότι αν χρειαζόταν να φύγει λόγω ανωτέρας βίας από το σπίτι θα σκεφτόταν να πάρει τον backup δίσκο του με τις φωτογραφίες; (μιλάω για την περίπτωση που είναι αποθηκευμένοι localy) Δεν έχουμε πια το ίδιο δέσιμο, αφού δεν σημαίνουν τα ίδια πράγματα πια. Και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου. Ξανά όχι. Καταρχάς, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εν συνέχεια, οι πρόσφυγες που φεύγουν από πόλεμο, δεν θα πάρουν το album φωτογραφιών. Αυτό είναι δικιά σου εικασία, που βολεύει την άποψη σου και ενισχύεται από τον ρομαντισμό που έχεις για τις hard-copy φωτογραφίες. Εκτός και εάν έχεις κάποια επίσημη μελέτη που να δείχνει ότι ένα από τα πιο συχνά αντικείμενα ειναι το album. Γιατί, αφενός δεν νομίζω οι βασανισμένοι άνθρωποι που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες να έχουν φωτογραφικές οπότε τι φωτογραφίες να πάρουν, ή οι πρόσφυγες από την σμύρνη να είχαν φωτογραφικές και να τρέχουν τελευταία στιγμή φωνάζοντας "το album πάρε, το album". Τέλος, εάν κανείς σήμερα χρειάζεται να φύγει από το σπίτι του λόγω ανωτέρας βίας, υπάρχει και το cloud back up. Δεν χρειάζεται να το πάρει κανείς. Οπότε, και αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει. 19 λεπτά πριν, haris_216 είπε ή να τις έχεις ζήσει και να έχεις κάποια πράγματα να θυμάσαι με νοσταλγία. Τις έχω ζήσει και από την καλή και από την ανάποδη, και η ευκολία που έχουμε σήμερα είναι φοβερή. Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ότι μερικοί δεν ξέρουν πως να κάνουν κάτι που να τους αρέσει ή να έχει νόημα για αυτούς, και επειδή είναι δύσκολο να κατηγορήσουν τον εαυτό τους, τα ρίχνουν στην τεχνολογία. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, poulinos είπε θα πω κατι και θα φαω κραξιμο ως ενα σημειο αλλα θα το πω χωρις να σημαινει οτι τους πιανει ολους αλλα πιανει γενικα πολλα ατομα. εχω τις φωτογραφιες ψηφιακα.δεν εχω εκτυπωσει καμια.θα τις κοιταξω ποτε;σπανια.γιατι σπανια;γιατι απλα φροντιζω η ζωη μου να ειναι γεματη εμπειριες και να κανω πραγματα για να νιωθω ζωντανος οποτε να μην εχω αναγκη να κοιταω τις φωτογραφιες για να θυμηθω οτι πριν 10 χρονια πηγα ενα ταξιδι και τα τελευταια 10 χρονια η μονη μου χαρα ηταν η καφετερια και το club το weekend ή το iphone,samsung των 1500 ευρω που το αλλαζουν καθε 1 χρονο.οποιος καταλαβε καταλαβε. οταν φτασω και αμα φτασω 80 και δεν μπορω να παρω τα ποδια μου ναι μπορει να ασχοληθω να αναπολω τα ταξιδια και δεν ξερω τι αλλο.θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα no meaning.οποιος θελει σκεφτεται την συνεχεια. Και γιατί να φας κραξιμο; Αυτο που περιγράφεις είναι η νοοτροπία ενός υγειους τουλάχιστον ψυχικα αλλά και χαρούμενου ανθρώπου που έχει φροντίσει να περνάει την ζωη του δίχως αλλά κολλήματα και δεν έχει ανάγκη να κοιτάει φωτογραφίες πέραν εξαιρετικά σημαντικών για να νιώσει καλύτερα. Άλλοι πάλι θέλουν να κάνουν το αντίθετο, ούτε αυτό είναι κατακριτέο.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 20/2/2022 στις 6:06 ΜΜ, DrKo είπε Όχι σε όλα (Κουτσούμπας style). Πρώτον, οι φωτογραφίες μπαίνανε σε albums. Στις 20/2/2022 στις 9:50 ΜΜ, DrKo είπε Όχι, το τι εσύ πιστεύεις για τις φθορές, τα σκισίματα, 8 ώρες πριν, DrKo είπε Οπότε, μην γενικεύσεις γιατί θα είσαι λάθος. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι είναι κάτι προσωπικό ή γιατί κάποιοι θα σκεφτούν έτσι, αλλά θα πρέπει να μάθεις να μην κρίνεις το τι γίνεται βάσει του τι κάνεις ή θα έκανες εσύ. Δεν είναι όλοι σαν εσένα. Προφανώς έχεις θέμα κατανόησης του τι είναι μία γενίκευση. Δεν σε κατηγορώ, δεν θα σου έχει χρειαστεί να καταλάβεις κάτι τέτοιο. Αλλά θα ήταν καλό να ξέρεις τι γνωρίζεις και τι όχι. Εάν το χρειάζεσαι, μπορώ να σε βοηθήσω. Στο thread εδώ, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γνώση για το πώς μπορεί κανείς να χειριστεί τα αρχεία του, ώστε να νιώθει πως έχει άμεση πρόσβαση ή πως έχει ωραία εμπειρία χρήσης και πρόσβασης. Οπότε, ό,τι πεις. 7 ώρες πριν, DrKo είπε Διαφωνώ. Καταρχάς, και μόνο που έχεις 36 δείχνει ότι έχεις την άνεση να βγάλεις παραπάνω. Όχι. Δεν τραβάς ό,τι κινείται ή μένει ακίνητο ή απλά υπάρχει. Ξανά όχι. Καταρχάς, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ότι μερικοί δεν ξέρουν πως να κάνουν κάτι που να τους αρέσει ή να έχει νόημα για αυτούς, και επειδή είναι δύσκολο να κατηγορήσουν τον εαυτό τους, τα ρίχνουν στην τεχνολογία. Οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί σου θα πρέπει να περνάνε πολύ ωραία... 1
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί σου θα πρέπει να περνάνε πολύ ωραία... Καταλαβαίνω πως το να σχολιάζεις τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μία εύκολη διέξοδος όταν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με λογικά επιχειρήματα. Ας είναι. Δεν βγάζει νόημα να ασχοληθώ με αυτά. Δεν είναι λογικό να νευριάζει κανείς με ένα σκυλί που γαυγίζει. Αυτό ξέρει, αυτό θα κάνει. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από DrKo
haris_216 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, DrKo είπε Διαφωνώ. Καταρχάς, και μόνο που έχεις 36 δείχνει ότι έχεις την άνεση να βγάλεις παραπάνω. Να μου έλεγες για 24ς, να σου πω ναι, θέλει σκέψη. Τραβάς μετά από σκέψη μόνο εάν δεν έχεις σκεφτεί να πάρεις παραπάνω φιλμ ή δεν έχεις την άνεση για να βγάλεις όσες θέλεις, χωρίς σκέψη. Οπότε, το παράδειγμά σου είναι τελείως εξειδικευμένο, εστιάζοντας σε μία συγκεκριμένη περίπτωση. Η ανησυχία υπήρχε γιατί δεν είχαν όλοι φωτογραφικές. Η ίδια ανησυχία υπήρχε όταν δεν είχαν όλοι καλά κινητά ή δεν είχαν όλοι ψηφιακές φωτογραφίες. Οπότε, και η ανησυχία δεν ισχύει. Όχι. Δεν τραβάς ό,τι κινείται ή μένει ακίνητο ή απλά υπάρχει. ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις, αλλά δεν το κάνεις ντε και καλά. Οπότε, εάν εσύ θέλεις να τραβάς οτιδήποτε χωρίς να έχεις κάποιο λόγο για να το κάνεις, δεν φταίει το γεγονός πως έχεις την ελευθερία να το κάνεις, αλλά το ότι εσύ επιλέγεις να το κάνεις. Ξανά όχι. Καταρχάς, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εν συνέχεια, οι πρόσφυγες που φεύγουν από πόλεμο, δεν θα πάρουν το album φωτογραφιών. Αυτό είναι δικιά σου εικασία, που βολεύει την άποψη σου και ενισχύεται από τον ρομαντισμό που έχεις για τις hard-copy φωτογραφίες. Εκτός και εάν έχεις κάποια επίσημη μελέτη που να δείχνει ότι ένα από τα πιο συχνά αντικείμενα ειναι το album. Γιατί, αφενός δεν νομίζω οι βασανισμένοι άνθρωποι που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες να έχουν φωτογραφικές οπότε τι φωτογραφίες να πάρουν, ή οι πρόσφυγες από την σμύρνη να είχαν φωτογραφικές και να τρέχουν τελευταία στιγμή φωνάζοντας "το album πάρε, το album". Τέλος, εάν κανείς σήμερα χρειάζεται να φύγει από το σπίτι του λόγω ανωτέρας βίας, υπάρχει και το cloud back up. Δεν χρειάζεται να το πάρει κανείς. Οπότε, και αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει. Τις έχω ζήσει και από την καλή και από την ανάποδη, και η ευκολία που έχουμε σήμερα είναι φοβερή. Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ότι μερικοί δεν ξέρουν πως να κάνουν κάτι που να τους αρέσει ή να έχει νόημα για αυτούς, και επειδή είναι δύσκολο να κατηγορήσουν τον εαυτό τους, τα ρίχνουν στην τεχνολογία. Θες επίσημη μελέτη για το αν οι πρόσφυγες έπαιρναν τα άλμπουμ μαζί τους (δεν μίλησα για σημερινούς αφού τα άλμπουμ σπανίζουν πλέον). Λυπάμαι δεν έχω αλλά μου αρκούν οι παππούδες μου και οι δικοί τους που ήρθαν από τη Σμύρνη. Φυσικά αφού δεν υπάρχει σχετικό στατιστικό θα υποθέσουμε ότι ήταν οι μοναδικοί. Για την ιστορία, δεν υπήρχαν φωτογραφίες μόνο σε όποιες οικογένειες είχαν φωτογραφικές. Τα πορτραίτα και οι οικογενειακές πόζες σε φωτογραφεία ήταν αρκετά συνηθισμένα. Και βέβαια πολλά από αυτά που υπάρχουν σήμερα, σε σπίτια, συλλογές ή μουσεία ήρθαν με τους πρόσφυγες. Εκτός αν πιστεύεις ότι τα έστειλαν μετά οι Τούρκοι με διπλωματικό ταχυδρομείο. Λόγω οικογενειακών δεσμών έχω γνώση και για αντίστοιχες κινήσεις από ανθρώπους που έφευγαν να γλυτώσουν κατά τον πόλεμο της Βοσνίας. Υποθέτω ότι και αυτό "link or didn't happen" Δεκτό. Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω για τον πολύ απλό λόγο ότι διαμορφώνεις αυτά που λέω όπως σε βολεύει. Ενώ πχ μιλάω σαφώς (δες το ποστ στο οποίο υποτίθεται ότι απαντάς) για αποθηκευμένες φωτογραφίες locally εσύ "ακυρώνεις" υποτίθεται επιχείρημα μου λέγοντας "υπάρχει και το cloud back up" Αλλά ντάλα κουτρουβάλα. Καλή σου συνέχεια Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από haris_216 1
vasilllis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, DrKo είπε Καταλαβαίνω πως το να σχολιάζεις τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μία εύκολη διέξοδος όταν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με λογικά επιχειρήματα. Ας είναι. Δεν βγάζει νόημα να ασχοληθώ με αυτά. Δεν είναι λογικό να νευριάζει κανείς με ένα σκυλί που γαυγίζει. Αυτό ξέρει, αυτό θα κάνει. Δεν βγαζει νοημα να ασχοληθεις αλλα εχεις σχολιασει και επικρίνει ολα τα ποστ εδω μεσα. Τυπωσε καμια φωτογραφία να εχεις να ασχολεισαι με τα βαλε βγαλε στα αλμπουμ και ασε τον κόσμο να εκφρασει την αποψη του. Α
iPodclassic Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Έχω βάλει σε ψηφιακή κορνίζα αρκετές φωτογραφίες με σημαντικές στιγμές και συμπληρώνω όταν χρειάζεται….δεν είναι βέβαια σαν τις εκτυπωμένες ούτε απλά υπάρχουν στο κινητό ή στο σκληρό δίσκο…θεωρώ ότι η ψηφιακή κορνίζα είναι μια μέση λύση….
MastroGiannis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Το πρόβλημα με την τεχνολογία δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η τεχνολογία, αλλά η φετιχιστική σχέση που αναπτύσσουν μαζί της άτομα μικρότερης αξίας, ποιότητας και νοημοσύνης από των προϊόντων της. Έτσι, αντανακλώντας τα χαρακτηριστικά τους με την απλή και μόνο κατοχή τους, νιώθουν υπερήφανα για τα εργαλεία τους αντί για τα δικά τους έργα. Μπορεί το ζήτημα του νήματος να είναι η δυσκολία πρόσβασης στα ηλεκτρονικά αρχεία (πράγμα το οποίο δεν οφείλεται μόνο στην ανοργανωσιά κάποιων, βλ. VHS, floppy disc κτλ), όμως, η ουσία του δεν είναι στην εμπειρία της πρόσβασης ενός αρχείου, αλλά στην εμπειρία της χρήσης του, και η επίδρασή του στη διαδικασία της γνώσης. Ένα τυπωμένο κείμενο, για έναν άνθρωπο, θα είναι πάντα πιο χρήσιμο, πιο βολικό και μεγαλύτερης αξίας και ποιότητας από ένα κείμενο σε μια οθόνη. Στην περίπτωση δε της φωτογραφίας, που σκοπός της δεν είναι μόνο να πληροφορήσει αλλά κυρίως να συγκινήσει, η θέση και η μορφή της παίζουν ουσιαστικό ρόλο τη στιγμή που θα ανασυρθεί ή θα ανακαλυφθεί. Ορισμένοι, που δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν και συνήθως ταυτίζονται με αυτό που κρίνεται, καταφεύγουν στο να βάζουν στο μεγάλο πια τσουβάλι των «ψεκασμένων» όποιον τολμήσει να θέσει την άποψή του επί των πραγμάτων, γενικά και ειδικά, και έτσι, υιοθετώντας και υπερασπιζόμενοι την επικρατούσα κοινή νοοτροπία και συμπεριφορά, φαίνονται στον κοινωνικό ψηφιακό καθρέφτη τους σύγχρονοι, ενημερωμένοι και σωστοί, και, μαζί με τα ανάλογα social credits, κερδίζουν και τον τίτλο του ορθολογιστή για απεριόριστη δημόσια χρήση. Επίσης, εκείνοι που θεωρούν ότι η ζωή τους έχει αξία μόνο στα «must» γεγονότα και η υπόλοιπη είναι για delete, θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρήσουν. Αξία η ζωή μας έχει κάθε μέρα, είναι δεν είναι επέτειος και γιορτή, και νόημα θα πρέπει να της δίνουμε εκμεταλλευόμενοι την κάθε εμπειρία με όλες τις ανθρώπινες αντιληπτικές και επικοινωνιακές δυνάμεις. Δυνάμεις οι οποίες μεταφέρονται όλο και περισσότερο στις μηχανές, χάνοντας έτσι οι άνθρωποι την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους μετατρέποντας την τεχνολογία σε θρησκεία και τα προϊόντα της σε σύγχρονα τοτέμ, εκτροχιάζοντας έτσι και τα ίδια από τον αρχικό τους το σκοπό, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την επιβεβαίωση και την αποδοχή, υπακούοντας σ’ έναν σύγχρονο εξομοιωτικό καθωσπρεπισμό. Η εικόνα μια φωτογραφίας, όπως και κάθε εικόνα, είναι πάντα για τους άλλους, ακόμη κι αν αυτοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αν έχουμε την ανάγκη της φαντασίωσης των άλλων για να βιώσουμε και να απολαύσουμε την κάθε μονα-δική μας στιγμή, τότε έχουμε χάσει την ουσία της. Η ουσία είναι να είσαι ορεσίβιος, στο ορεινό τοπίο της ζωής, όχι απλά ορειβάτης. Κάθε σημείο στο χώρο και το χρόνο, είναι δεν είναι καταναλωτικά δημοφιλές, παρέχει άπειρο βάθος και άπειρο ύψος, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση, και κυρίως προς τα μέσα, και, το κέρδος του βιώματος δεν είναι τα ψηφιακά σκουπίδια υψηλής ευκρίνειας αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός. Αυτός δεσπόζει στις φωτογραφίες μας και αυτόν αναζητούμε σε κάθε μας αναδρομή, είτε στο background είναι η κορυφή του Everest, είτε ο πάτος του Ειρηνικού, είτε τα Everest της γειτονιάς. Η τελευταία δε περίπτωση, σε κάποιες δεκαετίες στο μέλλον, θα προκαλεί μεγαλύτερη νοσταλγία αφού στην εικόνα θα εμφανίζονται περισσότερα πράγματα και πρόσωπα, σε αυθόρμητες και γνήσιες καταστάσεις, τα οποία κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν στον κόσμο των πραγμάτων. Το χαρτί όμως μιας εκτυπωμένης φωτογραφίας, όπως και κάθε άλλο άψυχο υλικό αντικείμενο, θα είναι το ίδιο, προερχόμενο από εκείνη την εποχή και θα την αντιπροσωπεύει γνήσια κι αντικειμενικά, αφού ακόμα κι εμείς, θα είμαστε ένας άλλος άνθρωπος, αφού μόνο η μνήμη και τα έργα μας διατηρούν την ταυτότητά μας στο πέρασμα του χρόνου. Υπήρξαν άνθρωποι που, με τις «μπουρδολογίες» τους, ξεπέρασαν τα όρια του χώρου και του χρόνου, αλλά από την πόλη που γεννήθηκαν δεν έφυγαν ποτέ, ενώ, κάποιοι αργόσχολοι που πλούτισαν με τα έργα τους τον παγκόσμιο πολιτισμό, έκαναν τη φτωχή καθημερινότητάς τους μύθο, και τα καφενεία που σύχναζαν, μουσεία και τουριστικούς προορισμούς. Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει το μεγαλείο της ζωής. 1
DrFreeman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 On 19/02/2022 at 23:05, Gingerbread said: Χάζευα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των γονιών μου. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο. Και συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν έχω δικές μου φωτογραφίες, παρότι έχω βγάλει άπειρες. Έχουν χαθεί μαζί με το Samsung E310, Sharp V900 κτλ. Έχει σωθεί μόνο ότι υπάρχει στο φβ, από το οποίο σώθηκαν λίγες (να βγω ωραίος, να μην την ανεβάσω αυτή γιατί δεν ήθελε ο τάδε κτλ). Το πιο συγκινητικό που μου έτυχε είναι ότι ένα παιδί από τη σχολή που έχουμε τυπικές σχέσεις υπήρχε σε 2 φωτογραφίες στον παιδικό σταθμό όταν ήμαστανν 5 ξέρω γω να μεχει αγκαλιά στα γενέθλια μου. Εγώ νόμιζα τον γνώρισα για πρώτη φορά τώρα πρόσφατα ενώ κάποτε ήμασταν "φίλοι" αλλά η ανάμνηση σβήστηκε. Θεωρώ δεδομένο πως όλες οι φωτό που βγαίνουν από κινητό, αποθηκεύονται συχνότατα (αν όχι άμεσα) σε back up με redundancy. Eτσι δε θα ξαναχάσεις τίποτα. Μπορείς να χρησιμοποιείς κάποια τοπική, δική σου λύση (έναν μεγάλο δίσκο ή ακόμη καλύτερα κάποιο NAS), συνδυαστικά με κάποιο cloud - όπως το OneDrive που είναι οικονομικό και αξιόπιστο. Και το Google photos που αναφέρθηκε είναι καλή λύση. Eτσι επιτυγχάνεις και γεωγραφική διασπορά αν συμβεί κάτι στο τοπικό αρχείο σου. 15 χρόνια τώρα δεν έχω χάσει ούτε μία φωτό, αντιθέτως τις έχω οργανωμένες κι έτοιμες όποτε χρειαστεί.
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 22/02/2022 at 10:26, *nenya* said: Σημ.: Δεν ειναι απαραίτητο οτι κοιταμε φωτογραφιες για να θυμηθουμε ταξιδια 10ετιας. Μπορει καποιοι να κοιταμε φωτογραφιες (σε οποιαδήποτε μορφη) ξανα και ξανα επειδη περιέχουν ατομα που εχουν φυγει απ'τη ζωη και μας λειπουν πολυ. Επισης, και ταξιδια παλια να κοιταμε δεν σημαινει οτι δεν ζουμε το σημερα και οτι δεν εχουμε νεες εμπειριες που να μας γεμιζουν. εννοειται αυτο που λες και εχω δει καποιες φορες φωτογραφιες απο καποια ταξιδια επειδη ηθελα κατι. αλλα παλι συνεχιζουν να υπαρχουν ατομα που δεν ζουν το σημερα και ειναι μεσα στην μιζερια και το τονιζω ανεξαρτητου οικονομικης καταστασης. δεν τους παιρνει ολους η μπαλα. οπως λενε μην μετανιωνεις για πραγματα που εχεις κανει αλλα για πραγματα που δεν εχεις κανει. On 22/02/2022 at 10:03, DrKo said: Είσαι άδικος εδώ.Οι αναμνήσεις είναι ωραίο μέρος και του «τώρα». Επίσης, η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης σε αρχεία, είναι επίσης πρόβλημα του «τώρα». Τέλος, το να υπαινίσσεσαι πως «σας πειράζουν οι φωτογραφίες επειδή δεν ζείτε» είναι προβληματικό, γιατί και εμπεριέχει 1-2 (τουλάχιστον) logical fallacies αλλά και γιατί το θέμα του thread δεν είναι, τελικά, οι ψηφιακές φωτογραφίες. Στο thread εδώ, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γνώση για το πώς μπορεί κανείς να χειριστεί τα αρχεία του, ώστε να νιώθει πως έχει άμεση πρόσβαση ή πως έχει ωραία εμπειρία χρήσης και πρόσβασης. Όμως, αντί να γίνει εστίαση σε αυτό το πρόβλημα, μπαίνει η τεχνοφοβία και τελικά φταίνε τα «μηχανήματα του διαβόλου» και «τότε ήταν αλλιώς», «τα ψηφιακά είναι χάλια», «έρχονται οι Νεφελίμ», και σηκωθείτε από καρέκλες καναπέδες… δεν υπαινισσομαι κατι. και εννοειται οτι η ζωη μας περα απο αυτο που ζουμε πρεπει να εχει και αναμνησεις.αν οι αναμνησεις θα ειναι σε χαρτι ή σε pc δεν αλλαζει κατι. αλλα το κολλημα οτι πρεπει να ειναι η αναμνηση σε χαρτι ..... δεν αντιπροσωπευει τους παντες. γιατι προς τους τεχνολογικα προηγμενους υπαρχει μια εχθρα απο τους πιο παλιους.τους λες πχ οτι διαβαζεις ενα βιβλιο σε ebook και σου λενε τα δικα τους. δηλαδη ενα κολλημα με το παρελθον.αυτο με ενοχλει. εγω διαλεγω αυτο εσυ διαλεγεις το αλλο.επισης εγραψα και στην αρχη του ποστ οτι δεν αναφερομαι σε ολους. επισης ανεφερα προσωπικα για μενα τι κανω.και το τελευταιο που εγραψα ειναι μια μεγαλη αληθεια. οτι ποσα ατομα αναπολουν διαφορα πραγματα επειδη δεν φροντιζουν να εχουν αναμνησεις.εννοειται ειναι επιλογη του καθενος τι κανει στην ζωη.αλλα μετα μην ερχεσαι να μου λες οτι εχεις να πας ταξιδι 10 χρονια ή διακοπες 10 χρονια επειδη παιρνεις κινητο 1000 ευρω καθε 2 μηνες.επιλογες του καθενος αλλα μην κλαιγεται ο καθενας μετα για τις επιλογες του.αυτο ειναι το νοημα του post μου αλλα σιγουρα αμα εχεις μια γεματη ζωη δεν θα κολλησεις μονο με τις αναμνησεις. θα κοιτας και ποιο θα ειναι το επομενο ονειρο σου να το κανεις αληθεια. για την δευτερη παραγραφο εισαι απολυτα σωστος.αυτο που σου ειπα και πιο πανω.οτι η φοβια της τεχνολογιας δημιουργει ας το πουμε ασχημα σχολια προς τους τεχνολογια προηγμένους.οτι εμεις εχουμε το θεμα και οτι παντα φταιει κατι αλλο εκτος απο τους ιδιους.φταινε τα μηχανηματα του διαβολου και δεν ξερω τι αλλο. εχει γινει κατακριτεο να κρατας ψηφιακο backup και οτι τι καταλαβαινουμε που τα εχουμε στο cloud On 22/02/2022 at 18:01, Basilhs23___ said: Και γιατί να φας κραξιμο; Αυτο που περιγράφεις είναι η νοοτροπία ενός υγειους τουλάχιστον ψυχικα αλλά και χαρούμενου ανθρώπου που έχει φροντίσει να περνάει την ζωη του δίχως αλλά κολλήματα και δεν έχει ανάγκη να κοιτάει φωτογραφίες πέραν εξαιρετικά σημαντικών για να νιώσει καλύτερα. Άλλοι πάλι θέλουν να κάνουν το αντίθετο, ούτε αυτό είναι κατακριτέο. θα φαω κραξιμο γιατι θα βγω ο κακος.γιατι πολλες φορες λες πραγματα που πονανε και ο αλλος προσπαθει χωρις επιχειρηματα να αποδειξει το αντιθετο και να σε βγαλει οτι εσυ φταις. και τελευταιο χωρις quote και στο φιναλε αν σε ενοιαζε να κρατησεις αυτα που εβγαλες και οχι να τα χασεις επειδη χαλασε το κινητο θα ρωτουσες πως γινεται. αλλα μαλλον δεν σε νοιαζουν οι φωτογραφιες απο την καφετερια και τις selfies και για αυτο δεν μαθαινεις κατι παραπανω.αν ηταν κατι που να αξιζε να δεις πως θα ρωταγαν.
mezger Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Εδώ και κάμποσο καιρό έχω στο κινητό ένα widget του google photos, που μου δείχνει επιλογές από φωτογραφίες της τρέχουσας εβδομάδας 1-3-5-10 κλπ χρόνια πριν. Περιττό να πω ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη, ειδικά όταν πέφτει σε κάποιο σημαντικό γεγονός, και πολλές φορές θα σκρολάρω μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας για να θυμηθούμε ή να τους δείξω τα παλιά. Με άλλα λόγια όχι μονο δεν έχω χάσει, αλλά βρίσκω και ανακαλύπτω ξανά και ξανά τις αναμνήσεις μου λόγω της τεχνολογίας. Τα άλμπουμ, οι χύμα φωτογραφίες και τα αρνητικά που έχω από την περίοδο της ζωής μου προ ψηφιακών, είναι κάπου και κάθονται, και έχω στο πρόγραμμα να τα στείλω μαζικά για ψηφιοποίηση ακριβώς για να μπορώ να έχω άμεση και τακτική επαφή (και επίσης για να γίνουν backed up σωστά και να βεβαιωθώ ότι θα υπάρχουν και θα ειναι διαθέσιμα για πάντα, ότι και να συμβεί) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα