Tambas91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 21 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Με 1080Ti το έπαιξα (είχα τον 13700Κ ήδη) και το παιχνίδι έτρεχε χωρίς θέματα με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και κλείδωμα στα 60 τότε, και μιλάμε για early versions του παιχνιδιού (από Steam). Τώρα θα με κάνετε να το ξανακατεβάσω 6 μήνες μετά 😛 δεν είναι το ίδιο... το παιχνίδι τουλάχιστον στην αρχή έιχει πρόβλημα με το rt, raster μπάλα πήγαινε
just_a_dude Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Και τώρα έχει θέμα με το RT, του stutter το κάγκελο. Θα δω βέβαια πως θα πηγαίνει και με τον 3D, αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες. Είναι ότι να 'ναι το ίδιο το game. @Arkin Γιώργο παίζεις με RT ή off; Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2024 από just_a_dude
tommybertsen Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Όταν κλείδωνα με το RT , δεν είχα θέμα. Όταν δεν κλείδωνα, χοντρά θέματα. Θα το τσεκάρω ξανά μία από περιέργεια σε διάφορες περιοχές 1
just getting started Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 5 hours ago, just_a_dude said: @ArkinΣου κάνει και εσένα πολύ μικρά updates (5KB ή μικρότερα) σχεδόν κάθε μέρα; Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το shader pre compilation του steam, που κατεβάζει shaders από άλλους παίκτες. Έτσι είναι τουλάχιστον στο Witcher 3 και cyberpunk. 1 hour ago, just_a_dude said: Θα δω βέβαια πως θα πηγαίνει και με τον 3D Πάτησες την σκανδάλη? Ωραίος. Ανέβασε κάνα συγκριτικό πριν/μετά σε σενάρια με μπουκάλι αν θες. 1
Arkin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 5 ώρες πριν, just_a_dude είπε @Arkin Ωραίος! λιώσε υπεύθυνα Το 2ο καλύτερο game που έχω παίξει με την 4070. (Το πρώτο είναι το TLOU) Στο Steam το έχεις ε; Σου κάνει και εσένα πολύ μικρά updates (5KB ή μικρότερα) σχεδόν κάθε μέρα; Steam το αγόρασα χθες το απόγευμα το πήρα ένα 4ωρο έπαιξα το αγάπησα ήδη. Στο hogsmade πέφτουν τα fps είδα μεχρι 75 εκεί στο κέντρο που γίνεται χαμός. Δεν έχει stutter απλά ο 5700x τρώει ζόρια. Με ultra ray tracing είμαι σε raster πιάνει 150fps. 1
Arkin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2024 Τεραστιο το καστρο. 7 ωριτσες απο χθες και ακομα το ξεψαχνιζω εχει ποσα μερη που ακομα τωρα βλεπω πρωτη φορα. Γενικα μεγαλος χαρτης και με λεπτομερεια οπου εχω παει μεχρι στιγμης. Λειπει το photo mode αλλα υπαρχει απο nvidia ansel οποτε κανουμε δουλιτσα χωρις UI κτλ. Η ρυθμιση για τις αντανακλασεις πολυ μεγαλη διαφορα σχεδον native καμια σχεση με το stock που εχουν πολυ noise και θελει και αυτο για σωστο ambient occlusion μιας και ειναι broken σε stock. Ετοιμαζουν λενε τεραστιο patch για το καλοκαιρι αλλα μεχρι τοτε θα εχει τερματιστει. r.RayTracing.AmbientOcclusion.Intensity=1 Spoiler 1
Arkin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δειτε διαφορα στις αντανακλασεις stock vs τις παραπανω ρυθμισεις. Μερα με τη νυχτα. Και στο πατωμα φαινονται κρυσταλλο καθολου θορυβο. Το AO ειναι πολυ βαρυ εξω στα χορτα γιατι μπαινει απειρο AO παντου και γονατιζει cpu. Τα reflections δεν ειναι πολυ βαρια μεσα στο καστρο παει τρενο. Τα shadows εχουν μικρη αποσταση και δεν ειναι βαρια ουτε αυτα. Αν κλεισουμε το culling και ανοιξουμε αποσταση οσο θελουμε γονατιζουν cpu gpu αλλα δειχνουν οι σκιες αψογες και πολυ μακρια. Γενικα ειναι τρομερα ρεαλιστικο το παιχνιδι στο interior κομματι σε εξωτερικο χωρο ειναι τιμιο αλλα οχι σαν avatar εκεινο σε εξωτερικο χωρο δεν το πιανει κανενα παιχνιδι. 1
valantis123 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 @Arkin Στο profile inspector εγώ έχω ανοιχτό στο global profile το rebar, χρειάζεται να πηγαίνω και σε κάθε game profile ατομικά να; το κάνω ή το παίρνει μέσο του global?
Arkin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 4 ώρες πριν, valantis123 είπε @Arkin Στο profile inspector εγώ έχω ανοιχτό στο global profile το rebar, χρειάζεται να πηγαίνω και σε κάθε game profile ατομικά να; το κάνω ή το παίρνει μέσο του global? Το κάνω σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για σίγουρα δεν γνωρίζω αν το έχουμε ανοιχτό στο global πιάνει 100% όλα τα παιχνίδια. 1
just_a_dude Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 @Arkin με DLAA και χωρίς τίποτα άλλο (fg, reflex) τι fps έχεις με όλα τέρμα και RT Ultra;
Arkin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε @Arkin με DLAA και χωρίς τίποτα άλλο (fg, reflex) τι fps έχεις με όλα τέρμα και RT Ultra; Δεν εχω δοκιμασει καθολου ετσι. Δοκιμασα με dlss quality χωρις fg και ειχα απο 50 μεχρι 60 στο καστρο και απο 45 μεχρι 50 μεσα στο hogsmeade. Η καρτα γενικα καθετε απο 60 μεχρι 80% στο καστρο κυριως στο 60% ειναι εξω επειδη γινεται χαμος απο AO με τα χορτα παει μεχρι 90%. Εχω ανεβασει reflections+AO σε stock ειναι ακομα πιο ελαφρυ αλλα δειχνει τοσο ομορφο ετσι κρυσταλλο οι αντανακλασεις σε καθε terrain και το ΑΟ σωστο οπως πρεπει. Γενικα για να κρατησω 100fps max ολα θα ηθελα τουλαχιστον 13700k και πανω και παλι μαζι με FG μιας και με το ζορι βγαζει native και αυτος 70fps με ολα ray tracing. Ειναι θεοβαρο το RT του και το BN ειναι σιγουρο με καθε cpu. Γενικα stuttering δεν εχω συναντησει πουθενα δηλαδη ουτε traversal δεν εχει οταν αλλαζω περιοχη δεν κανει καθολου micro stutter που εκανε στην αρχικη εκδοση δηλαδη. Απλα οταν η cpu πεφτει στα 45fps παρολο που εχω 70+ με FG το καταλαβαινεις και αυτο οχι γιατι πεφτει στα 45 αλλα γιατι το monitor εχει freesync range 48-100hz και πεφτει κατω απο 48 οποτε δημιουργει αυτο την ας πουμε οχι τοσο smooth κινηση παρολο που stutter δεν υπαρχει καθολου. Θελω cpu εφοσον θελω να τραβηξω σωστα την καρτα και θελω και τα κολπα μου με ultra ray tracing σε unoptimized παιχνιδια. Θα εκανα την τρελα για τιποτα 7800x3D δεν το εχω και σε πολυ αλλα κρατιεμαι λεω κοντα ειναι οι arrow υπομονη γιωργο. 1
just_a_dude Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 @Arkin δοκίμασε πάντως με reflex off και DLAA ή DLSS Q. βοηθάει το reflex off με το cpu μπουκάλι. το δοκίμασα με reflex off και στo cp777 και βοηθάει εκτός από κάποια πολύ βαριά σημεία με πολύ κόσμο. έχω περιέργεια να δω με τον 3D πως θα είναι. αν θα πηγαίνει καρφί 99% gpu usage.
Arkin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε @Arkin δοκίμασε πάντως με reflex off και DLAA ή DLSS Q. βοηθάει το reflex off με το cpu μπουκάλι. το δοκίμασα με reflex off και στo cp777 και βοηθάει εκτός από κάποια πολύ βαριά σημεία με πολύ κόσμο. έχω περιέργεια να δω με τον 3D πως θα είναι. αν θα πηγαίνει καρφί 99% gpu usage. Δηλαδη οπως το εχω και απλα να βαλω reflex off? Δεν θα ανεβασει το latency με off? Γιατι τωρα παει αερα η κινηση το εχω on οχι +boost. Απο control panel το εχω ultra το low latency. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2024 από Arkin
just_a_dude Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Δηλαδη οπως το εχω και απλα να βαλω reflex off? Δεν θα ανεβασει το latency με off? Γιατι τωρα παει αερα η κινηση το εχω on οχι +boost. δοκίμασε χωρίς frame gen και με κλειστό το reflex. θα έχεις το κλασσικό latency που έχουμε με τα κανονικά rendered frames. στο forbidden west που παίζω με reflex off και χωρίς frame gen, με 80αρια fps μια χαρά είναι από θέμα latency. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2024 από just_a_dude
Arkin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, just_a_dude είπε δοκίμασε χωρίς frame gen και με κλειστό το reflex. θα έχεις το κλασσικό latency που έχουμε με τα κανονικά rendered frames. στο forbidden west που παίζω με reflex off και χωρίς frame gen, με 80αρια fps μια χαρά είναι από θέμα latency. Δεν γινεται δουλεια οχι η κινηση ειναι χαλια χωρις fg και reflex τελειως unplayable στο hogsmade η cpu δεν τραβαει μια η καρτα καθετε. Και τα fps ειναι εκει στα 45-50 οπου κλεινει ανοιγει το freesync συνεχεια. Με FG+REFLEX ειναι παρα πολυ καλο η κινηση πολυ smooth αλλα σιγουρα θα μπορουσε να γινει το απολυτο με ενα δυνατο cpu κυριως σε αυτα τα δυσκολα σημεια στο καστρο ειναι κομπλε και η cpu δεν πεφτει απο τα 60 οποτε εχω 97 στα περισσοτερα σημεια. Δεν την τραβαει την καρτα ο 5700x ουτε με σφαιρες στο ghostwire ειχα 70cap η 4070ti 50% και παλι επεφτε και στα 60 με stuttering. Και με tuning ram stock θα ηταν 20% κατω. Ειναι τοσο unoptimized καποια παιχνιδια που κατι cpu απλα τα τρωνε για πρωινο εφοσον θελουμε ray tracing. 316 βλεπω 7800x3d σε jmc αν ηταν πουθενα αμεσα διαθεσιμος με μια μητρικη 160+100 ram εκανα τη μεταβαση. Με FG+REFLEX πολυ καλο performance η καρτα 80% βεβαια η cpu 28% και τρελο BN αλλα η κινηση αψογα και το latency δεν το καταλαβαινεις καν. Η καρτα κοιμαται ορθια στους 52 βαθμους Και εδω χωρις FG απο 45 μεχρι 50fps πεφτει και 40 καποιες φορες και τελειως unplayable η κινηση. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2024 από Arkin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα