Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια θελω να κανω μια ερωτηση οσον αφορα την εκδοση χρεωστικη καρτας σε ανηλικο. Ειμαι 17 χρονων, κλεινω τα 18 σε λιγοτερο απο 3 μηνες και θελω να βγαλω χρεωστικη καρτα αμεσα για αγορες μεσω ιντερνετ με paypal κλπ. Μπορω να βγαλω τη καρτα τωρα η χρειαζεται να κλεισω τα 18;

ΥΓ Να σημειωσω οτι εχω ΑΦΜ και κωδικους taxisnet αφου χρειαστηκαν για το περιοδευων του στρατου.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από truman2193
Δημοσ.
2 ώρες πριν, truman2193 είπε

Καλησπερα παιδια θελω να κανω μια ερωτηση οσον αφορα την εκδοση χρεωστικη καρτας σε ανηλικο. Ειμαι 17 χρονων, κλεινω τα 18 σε λιγοτερο απο 3 μηνες και θελω να βγαλω χρεωστικη καρτα αμεσα για αγορες μεσω ιντερνετ με paypal κλπ. Μπορω να βγαλω τη καρτα τωρα η χρειαζεται να κλεισω τα 18;

ΥΓ Να σημειωσω οτι εχω ΑΦΜ και κωδικους taxisnet αφου χρειαστηκαν για το περιοδευων του στρατου.

Θα πρέπει να κλείσεις πρώτα τα 18 για να κάνεις αίτηση για πιστωτική κάρτα, και πιθανότατα δεν θα στη δώσουν μια και - φαντάζομαι πως - έχεις μηδενικό εισόδημα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θα πρέπει να κλείσεις πρώτα τα 18 για να κάνεις αίτηση για πιστωτική κάρτα, και πιθανότατα δεν θα στη δώσουν μια και - φαντάζομαι πως - έχεις μηδενικό εισόδημα.

Χρεωστική θέλει οπότε απλά πρέπει να ανοίξει λογαριασμό,δεν ξέρω αν ανοίγουν σε ανήλικους. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, truman2193 είπε

θελω να βγαλω χρεωστικη καρτα αμεσα για αγορες μεσω ιντερνετ με paypal κλπ.

Η χρεωστική πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε καταθετικό λογαριασμό και να έχεις και λεφτά μέσα ώστε να κάνεις αγορές. Μετρητοίς πάντα, όχι με δόσεις.  Μήπως εννοείς πιστωτική όπως αναφέρθηκε?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, truman2193 είπε

Πιθανόν θα σου ανοίξουν αλλά με 1ο δικαιούχο κάποιο ενήλικο με εισόδημα. Παλιότερα έβγαζαν λόγ/σμους ως παιδων και μετά τους έκανες μετατροπή σε ταμιευτηρίου όταν έκλεινες τα 18 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Χρεωστική θέλει οπότε απλά πρέπει να ανοίξει λογαριασμό,δεν ξέρω αν ανοίγουν σε ανήλικους. 

Θα έβαζα και στοίχημα πως είχε γράψει πιστωτική... my bad.

Λογαριασμό πάντως σίγουρα ανοίγουν με προϋποθέσεις σε ανήλικους, χρεωστική όμως όχι, ούτε καν ανάληψη δεν μπορεί να γίνει πριν την ενηλικίωση. Αντιγράφω από το site της Εθνικής:

Πώς ανοίγω τραπεζικό λογαριασμού ανηλίκου;

Μπορείτε να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό καταθέσεων ανηλίκου, αρκεί στο άνοιγμα να είναι παρόντες όλοι οι νόμιμοι κηδεμόνες, με τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης. Για τον λογαριασμό αυτό ο ανήλικος (μέχρι την ενηλικίωση του) δεν μπορεί να λάβει κάρτα, να προβεί σε ανάληψη ή να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία Digital Banking.
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Η χρεωστική πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε καταθετικό λογαριασμό και να έχεις και λεφτά μέσα ώστε να κάνεις αγορές. Μετρητοίς πάντα, όχι με δόσεις.  Μήπως εννοείς πιστωτική όπως αναφέρθηκε?

Λέει κάπου για δόσεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Λέει κάπου για δόσεις;

Όχι. Το αναφέρω γιατί μπορεί να μπερδεύει την χρεωστική με την πιστωτική και να νομίζει ότι μπορεί να κάνει αγορές και με δόσεις με την χρεωστική. Αν είναι ανήλικος και έχει μετρητά στην άκρη και να πληρώνει ντούκου, τότε μπράβο του. 😃

Δημοσ.

Για να πάρεις χρεωστική κάρτα πρέπει να γίνεις 18 χρονών.
Για να πάρεις χρεωστική πρέπει να έχεις λογαριασμό τραπέζης για να συνδεθεί από που θα τραβάει τα χρήματα. Δε μπορεί να έχεις χρεωστική κάρτα χωρίς λογαριασμό.
Υπάρχουν τράπεζες παλαιότερα που άνοιγαν λογαριασμούς με μόνο δικαιούχο ανήλικο ( π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ) και μπορούσαν να γίνουν καταθέσεις από οποιονδήποτε αλλά για να γίνει ανάληψη χρειαζόταν η υπογραφή και των δύο γονέων. Πιστεύω και τώρα θα γίνεται. Ανάληψη πάντως κάτω των 18 το απαγορεύει ο νόμος. Ο κάτω των 18 δεν έχει δικαιοπραξία, δε μπορεί να υπογράφει συμβόλαια, να κάνει αναλήψεις λογαριασμών κλπ.
Μπορεί όμως να ψηφίζει ή να βγάλει δίπλωμα.

Με λίγα λόγια ή κάνεις υπομονή μέχρι να γίνεις 18 για να βγάλεις χρεωστική κάρτα όπου θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο λογαριασμό που θα είσαι μόνος σου ή και με κάποιον άλλον
Ή αλλιώς αν δε μπορείς να περιμένεις θα σε εξυπηρετήσει για τρεις μήνες κάποιος ενήλικος που έχει κάρτα π.χ. γονέας, φίλος, συγγενής κλπ
Αν και πέραν των γονέων οι υπόλοιποι δε συνιστώνται. Ο καθένας βέβαια κάνει ότι καταλαβαίνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...