Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο ford fiesta 1.4 96hp του 2009.  Θέλοντας να ελέγξω την κατανάλωση μηδένισα τη τιμή που είχε στην οθονη. Παρατήρησα ότι όταν είμαι ακίνητος με τον κινητήρα σε λειτουργια η τιμή των lt/100km ανεβαίνει συνεχεια. Έφτασε μέχρι και 22lt. Αντίθετα σε κίνηση αυτό πέφτει. Ως νέος οδηγός δε γνωρίζω κατά πόσο είναι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

https://www.spritmonitor.de/en/search.html

Δες εδώ ανάλογα με το μοντέλο σου, τι καταναλώσεις έχουν οι άλλοι χρήστες. 

Σε στάση κανονικά δε θα έπρεπε να ανεβαίνει, σε εκκίνηση ναι... εκεί θα δεις μεγάλο νούμερο 

Σε πορεία με σταθερή ταχύτητα θα δεις σταθερά τιμή 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thyra_7 είπε

Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο ford fiesta 1.4 96hp του 2009.  Θέλοντας να ελέγξω την κατανάλωση μηδένισα τη τιμή που είχε στην οθονη. Παρατήρησα ότι όταν είμαι ακίνητος με τον κινητήρα σε λειτουργια η τιμή των lt/100km ανεβαίνει συνεχεια. Έφτασε μέχρι και 22lt. Αντίθετα σε κίνηση αυτό πέφτει. Ως νέος οδηγός δε γνωρίζω κατά πόσο είναι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

το φουλάρεις , μηδενίζεις και το ξαναφουλάρεις , τότε μόνο θα καταλάβεις , δες και την πίεση ελαστικών κλασσικά

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, terry308 είπε

https://www.spritmonitor.de/en/search.html

Δες εδώ ανάλογα με το μοντέλο σου, τι καταναλώσεις έχουν οι άλλοι χρήστες. 

Σε στάση κανονικά δε θα έπρεπε να ανεβαίνει, σε εκκίνηση ναι... εκεί θα δεις μεγάλο νούμερο 

Σε πορεία με σταθερή ταχύτητα θα δεις σταθερά τιμή 

Αυτό μου κάνει εντύπωση, ότι ανεβαίνει ενώ είναι σε σταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, thyra_7 είπε

Δλδ στο ρελαντι εχεις 22lt?

οταν εισαι σε σταση, οι στροφες στο στροφομετρο ανεβαινουν? Που κυμαινονται?

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, thyra_7 είπε

Αν είχες βάλει το trip computer να σου δείχνει μέσο όρο και όχι στιγμιαία κατανάλωση, τότε φυσιολογικό ήταν μια και όταν είσαι σταματημένος με τον κινητήρα σε λειτουργία η διανυθείσα απόσταση δεν μεταβάλλεται ενώ το καύσιμο που καταναλώνεις αυξάνεται.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thyra_7 είπε

Αφου είσαι στάσιμος  είναι φυσιολογικό.Γιατι καις καυσιμο ενώ δεν κινείσαι  .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν είσαι στάσιμος στο ρελαντί γράφει l/h και όχι lt/100km , ποιο πολλά δες εδώ https://www.auto-data.net/gr/ford-fiesta-vii-mk7-1.4-duratec-96hp-18042 

κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης    4.5 l/100 km
52.27 US mpg
62.77 UK mpg
22.22 km/l

2008 Ford Fiesta VII (Mk7) 1.4 Duratec (96 Hp) | Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Κατανάλωση καυσίμου , Διαστάσεις: https://www.auto-data.net/gr/ford-fiesta-vii-mk7-1.4-duratec-96hp-18042

Ως νέος φιεστάκιας θα μάθεις πολλά από εδώ https://fiestamaniacs.gr/forum/ 

Επεξ/σία από adsl2+
Δημοσ.
4 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Όταν είσαι στάσιμος στο ρελαντί γράφει l/h και όχι lt/100km

Σε κάποια αυτοκίνητα όντως λέει λίτρα ανά ώρα, είναι σίγουρο ότι αυτό ισχύει για το συγκεκριμένο μοντέλο?

Σε κάποια άλλα πάντως όταν σταματήσεις συνεχίζει να γράφει λίτρα ανά 100 χλμ, το οποίο αυξάνεται μέχρι ενός σημείου (πχ 50l/100km) όπου σβήνει εντελώς η ένδειξη.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά σε στάση, η κατανάλωση δεν πρέπει να μετριέται σε lt/km, γιατί το αυτοκίνητο είναι ακίνητο. Το σωστό είναι σε στάση να γυρίζει σε μέτρηση lt/h. Έτσι κάνουν τα Opel.

Θεωρητικά, σταματημένος έχεις άπειρη κατανάλωση, γιατί καις βενζίνη και δεν πας πουθενά. 
Δεν θα κοιτάζεις στιγμιαίες τιμές, αλλά μέσες. 

Δημοσ.

Γενικώς να μετρήσεις την κατανάλωση μόνος σου, με λαμπάκι γέμισμα, λαμπάκι και ξανά γέμισμα, όπως έχουν πει τα παιδιά στο forum σε άλλα threads, θα το βρεις αν ψάξεις. Πάντως προσωπικά έχω πιστεί ότι τα φιεστα είναι από τα χειρότερα σε κατανάλωση...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Γενικώς να μετρήσεις την κατανάλωση μόνος σου, με λαμπάκι γέμισμα, λαμπάκι και ξανά γέμισμα, όπως έχουν πει τα παιδιά στο forum σε άλλα threads, θα το βρεις αν ψάξεις. Πάντως προσωπικά έχω πιστεί ότι τα φιεστα είναι από τα χειρότερα σε κατανάλωση...

Εχω το FIESTA titanium 1.6 MK7  01/2010 ,απο ΑΘΗΝΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ 300 περιπου χιλιομετρα καταναλωνει 15 έως 18 λιτρα βενζινη, αναλογα τις συνθήκες 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Εχω το FIESTA titanium 1.6 MK7  01/2010 ,απο ΑΘΗΝΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ 300 περιπου χιλιομετρα καταναλωνει 15 έως 18 λιτρα βενζινη, αναλογα τις συνθήκες 

Σε ταξίδι ίσως, στην πόλη όμως; Εγώ με φιέστα του 2005 και μετά του 2010, 1250cc και τα δύο, ποτέ δεν κατάφερα να πέσω κάτω από 10λτ/100χλμ μέσα στην Αθήνα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...