Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, superpanos2 είπε

3kw είναι η ισχύς. άρα 30 κιλοβατώρες στο 10ωρο; Ή εννοούσες kwh?

300w/h - 3 kwh συνολο.το autocorrect  μου το εφαγε

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, barman_ είπε

Εμένα η τηλεόραση δεν έχει κουμπί ον οφ. Δλδ έχει ένα που μπαίνει σε standby αλλά δεν κλείνει τελείως. Είναι φρόνιμο να κλείνω και το πολυμπριζο κάθε μέρα? 

Νομίζω σε τηλεορασεις με OLED πανελ, δεν απενεργοποιειται τελείως οταν είναι σε standby γιατί ανανεώνει τα pixel για αποφυγη burn in, ειδώλου που μένει στο πάνελ, από συνεχόμενη ίδια εικόνα. Πχ, το σήμα του καναλιού που το δείχνει μονίμως στο ίδιο σημείο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα και τα pixel σε εκείνο το σημείο να παραμείνουν κολλημένα. Έτσι μερικές τηλεοράσεις με OLED  πανελ, ενώ είναι σε standby, μπορεί να ανανεώνουν συγκεκριμένα pixel για αποφυγή αυτού του φαινομένου αλλά με μηδενική φωτεινότητα, οπότε και δεν γίνεται αντιληπτό, το πανελ φαινεται απενεργοποιημενο. Αν το βγάζεις απο τη πρίζα, προφανώς δεν μπορεί να το κάνει αυτό και το πάνελ παρουσιάζει πρόβλημα μετά απο καιρό. Για άλλα προβλήματα δεν ξέρω, αλλά είναι κάτι που μπορεί να προκύψει υποσυνθήκες. Έχει τύχει να ακούσω και για ακύρωση εγγύησης σε αυτό το θέμα λόγω του ότι έβγαζαν την συσκευή από τη πρίζα συνέχεια αλλά είναι πολύ ειδική περίπτωση νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.

θα δωσω μια συμβουλη ζωής (υπερβάλλω😛 αλλά οκ). Εχω συσκευή παρομοια με αυτη του θεματος αλλα η λειτουργικότητα μετα απο 1-2 μήνες πειραμάτων θα περιοριστεί στο συρτάρι που θα την ξεχάσετε. Προτείνω ειδικά για συσκευές που εχουν standby mode, με μεγάλα διαστήματα κλεισίματος να βάλετε smart plug με energy monitoring (πχAC οπως ειπώθηκε). Προσωπικά είμαι μεγαλος fan του οικοσυστήματος tuua/smart life γιατι κάνεις πραγματικά smart σεναρια σε πληθος συσκευών αλλα αυτη είναι άλλη κουβέντα.

Με την αύξηση των τιμών ενέργειας ενα smart plug με μετρητη των 10-15€ μπορει περα απο τη διαφάνεια που θα μας δώσει για την κατανάλωση διαφόρων συσκευών, πολυ συντομα να αποσβέσει το κοστος του με σεναρια κλεισιματος συσκευων. Επίσης κατι σημαντικό είναι ότι έχοντας μια τετοια συσκευή π.χ. πριν απο το AC στην πρίζα, σε περίπτωση που ερθει καμια υπερταση ικανη για βλάβη στον εξοπλισμό είναι πολυ πιθανό να την ακουσει το smart plug αντι του ac, ποσο μάλλον αν ειναι και σε off state. Πριν από ενα χρόνο στην Μήδεια έχει συμβεί σε γνωστό μου να γλιτώσει το μοναδικό από τα τρία κλιματιστικά στο σπίτι επειδή ειχε smart plug πανω το οποίο γλιτωσε και αυτό...

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Rattlehead είπε

300w/h - 3 kwh συνολο.το autocorrect  μου το εφαγε

Η κιλοβατώρες είναι ισχύς Χ χρόνος.(ενέργεια)

Το w/h τι είναι;

• Sad 1
Δημοσ.

Όσον αφορά την προσφορά νομίζω ότι είναι μία καλή τιμούλα για ένα τέτοιο προιόν.

Έχω 2 τέτοια για έλεγχο κατά καιρούς σε κάποιες συσκευές (π.χ. ψυγεία) αλλά το συνδυάζω και με ένα μετρητή ράγας στον πίνακα που βλέπεις αν τρέχει κατανάλωση που δε θα έπρεπε. Επιπλέον βλέπεις όταν ανάβεις μια συσκευή, πόσο ανεβαίνει η συνολική κατανάλωση και παίρνεις μία εικόνα τι καιει το καθε τι στο σπίτι σου. Σημειωτέον για το μετρητή ράγας δε κόβεις καλώδιο, το περνάς μόνο μέσα από μια τρύπα και μετράει επαγωγικά. Για ποιο ψαγμένους υπάρχουν και με wifi, με εφαρμογή στο κινητό που βγάζουν γραφήματα κατανάλωσης κλπ. Το βρίσκετε με αναζήτηση στο aliexpress "rail power meter".

Και να σημειώσω ότι όσο και να το παλέψω, λιγότερη κατανάλωση δε καταφέρνω. Το μόνο που καταφέρνω είναι να μαθαίνω πως καταναλώνω.

image.png.e25e619e83eafc03f815e4dec624eff2.png

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλές καλές ιδέες για μετρητές και monitoring κατανάλωσης κοκ. Μέχρι πριν αρκετά χρονια είχα 3 μετρητές όπως αυτή του OP (τελικά οι 2 χάλασαν, ο ένας υπαρχει ακομα αλλα δεν χρησιμοποιείται).

Προσωπικά πριν απο αρκετά χρόνια πήγα στα Sonoff Pow (εχω δυο πρώτης εκδοση, και ένα R2, δεν έχει σημασιά, εχω και απο τα δύο, δεν έχω δει καποια διαφορά στην πράξη), ουτως ή αλλώς έχω πάμπολους Sonoff Wifi διακόπτες οπότε όλα ανήκουν στο ιδιο οικοσύστημα. Real time monitoring κατανάλωσης, ρεύματος, τάσης, ιστορικότητα κατανάλωσης και όλα αυτά μέσω του κινητου.

Ενα τέτοιο, 2 σούκο βυσματα (αρσενικό και θηλυκό), όσο καλώδιο θεωρείτε οτι χρειάζεστε (φαση, ουδετερο και γείωση) και πάπαλα. Στο φινάλε είναι και διακόπτης ο οποιος μπορεί να αυτοματοποιηθεί (timer, scheduler κοκ).

Επεξ/σία από fommof
Δημοσ.
11 ώρες πριν, manpower είπε

θα δωσω μια συμβουλη ζωής (υπερβάλλω😛 αλλά οκ). Εχω συσκευή παρομοια με αυτη του θεματος αλλα η λειτουργικότητα μετα απο 1-2 μήνες πειραμάτων θα περιοριστεί στο συρτάρι που θα την ξεχάσετε. Προτείνω ειδικά για συσκευές που εχουν standby mode, με μεγάλα διαστήματα κλεισίματος να βάλετε smart plug με energy monitoring (πχAC οπως ειπώθηκε). Προσωπικά είμαι μεγαλος fan του οικοσυστήματος tuua/smart life γιατι κάνεις πραγματικά smart σεναρια σε πληθος συσκευών αλλα αυτη είναι άλλη κουβέντα.

Με την αύξηση των τιμών ενέργειας ενα smart plug με μετρητη των 10-15€ μπορει περα απο τη διαφάνεια που θα μας δώσει για την κατανάλωση διαφόρων συσκευών, πολυ συντομα να αποσβέσει το κοστος του με σεναρια κλεισιματος συσκευων. Επίσης κατι σημαντικό είναι ότι έχοντας μια τετοια συσκευή π.χ. πριν απο το AC στην πρίζα, σε περίπτωση που ερθει καμια υπερταση ικανη για βλάβη στον εξοπλισμό είναι πολυ πιθανό να την ακουσει το smart plug αντι του ac, ποσο μάλλον αν ειναι και σε off state. Πριν από ενα χρόνο στην Μήδεια έχει συμβεί σε γνωστό μου να γλιτώσει το μοναδικό από τα τρία κλιματιστικά στο σπίτι επειδή ειχε smart plug πανω το οποίο γλιτωσε και αυτό...

Έχεις κάποια πρόταση? Σαν την tp110? Ή χρησιμοποιείς άλλο τύπο? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Το w/h τι είναι;

Μάλλον εννοεί ότι χρησιμοποιούσε μια συσκευή ισχύος 300 watt ανα ώρα.

Ισχύς είναι και πάλι, αλλα σε πολύ μικρότερη μέτρηση. Όπως λέμε μέτρα και χιλιόμετρα. Άρα δεν είναι κιλοβατώρες, είναι σκέτο βατώρες αυτό που έχει γράψει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Το w/h τι είναι;

Γιατί υποχρεωτικά να το γράψω σε κιλοβατώρες;αν θες,άντε 0.3kwh

Και ο τύπος που γράφεις είναι ο γενικός,υπάρχει και η αεργος και η φαινόμενη,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αιρκοντίσιον(επαγωγικό φορτίο) μιας και δεν νομίζω να έχεις αντιστάθμιση σπίτι σου. Είμαστε off topic ,εγώ το έγραψα για τον φίλο στην αρχη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...