George1050 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Καλησπερα Εχω προτασεις να δουλεψω στην ελλαδα, συγκεκριμενα θεσσαλονικη. Ο μισθος ειναι σιγουρα 1500 ευρω, ισως και λιγο περισσοτερο... Μενω ελβετια, ειμαι 38 χρονον και δεν με κρατα πραγματικα κατι πλεον εδω (αν και μεγαλωσα εδω, αλλα δεν εχει να κανει με αυτο). Οικογενεια φιλη μου ειναι ελλαδα, ολα τα χρονια κατεβαινα για αρκετες μερες, και λιγο πολυ μιλαω με πολλους για την κατασταση της ελλαδας μας (δουλεια, εξοδα, ζωη κτλπ)...επειδη ακουω πολλα και διαφορα δεν εχω βγαλει ενα αποτελεσματικο συμπερασμα για μενα. Και ρωταω λοιπον, με 1500 ευρω ποσο καλα ζεις, πως περνας τον μηνα σου? Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια... Εχω υπολογιση ειδη εξοδα στο περιπου (ενοικιο, κοινοχρρηστα, θερμανση, ρευμα κτλπ.)
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Κοίτα θα σου ειμαι ειλικρινής Η Ελλαδα εχει το πιο ακριβο κοστος ζωης με βαση τους μισθους που δινει, το πιο ακριβο ιντερνετ, το πιο ακριβο ρευμα στην Ευρωπη αλλα και φορολογια ( με βαση τους μισθους παντα). Πας σε μια πολη που θεωρειται φτωχομανα και τα 1500 ειναι φοβερα για τη Θεσσαλονικη Αν και κατα τη γνωμη μου να προσεχεις γιατι η Θεσσαλονικη εχει παρα πολυ ανεργια και για να δινει τοσα λεφτα ως μισθο μου φαινεται περιεργο. Δεν ειναι Αθηνα Ναι λοιπον με 1500 ειδικα Θεσσαλονικη ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ 1
Ntinaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, George1050 είπε Καλησπερα Εχω προτασεις να δουλεψω στην ελλαδα, συγκεκριμενα θεσσαλονικη. Ο μισθος ειναι σιγουρα 1500 ευρω, ισως και λιγο περισσοτερο... Μενω ελβετια, ειμαι 38 χρονον και δεν με κρατα πραγματικα κατι πλεον εδω (αν και μεγαλωσα εδω, αλλα δεν εχει να κανει με αυτο). Οικογενεια φιλη μου ειναι ελλαδα, ολα τα χρονια κατεβαινα για αρκετες μερες, και λιγο πολυ μιλαω με πολλους για την κατασταση της ελλαδας μας (δουλεια, εξοδα, ζωη κτλπ)...επειδη ακουω πολλα και διαφορα δεν εχω βγαλει ενα αποτελεσματικο συμπερασμα για μενα. Και ρωταω λοιπον, με 1500 ευρω ποσο καλα ζεις, πως περνας τον μηνα σου? Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια... Εχω υπολογιση ειδη εξοδα στο περιπου (ενοικιο, κοινοχρρηστα, θερμανση, ρευμα κτλπ.) Τωρα ποσα παιρνεις εκει? Αν παιρνεις πολλα, μεινε, η εστω μαζεψε, και αγορασε σπιτι στην ελλαδα με αυτα τα λεφτα, τουλαχιστον να γλιτωνεις το ενοικιο. 1
stekont Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, NT1G είπε Από Ελβετία, Ελλάδα. Λογικό. off topic 3
LiquidTroll Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Εξαρταται τις υποχρεώσεις που έχει. Πχ. αν εχεις οικογένεια και η γυναίκα δεν δουλεύει, τότε όχι δεν φτάνουν 9
christakos07 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Αν είσαι ψηλά αμειβόμενος στην Ελβετία, η προσγείωση θα είναι πολύ απότομη. Στα 1500 ζεις ναι, αλλά η μισθολογική αναλογία με Ζυρίχη παίζει να είναι σε φάση 4500 ελβετικά καθαρά.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Θα σου έλεγα μείνε Ελβετία και μην αφήνεις την ασφάλεια της εκεί χώρας για τίποτε απολύτως στην Ελλάδα. Οικογένειες φίλοι κτλ, εντάξει, πόσο καλούς φίλους έχεις; Έχουνε παντρευτεί; Αν όχι όταν θα γίνει και ειδικά όταν κάνουν παιδιά ούτε που θα τους βρίσκεις στο τηλ καλά καλά. Τα λεφτά που λες είναι καλά και ζεις μια χαρά. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο συμφέρει συνολικά η επιστροφή εδώ από πολλές πτυχές, κράτος, οργάνωση, νοοτροπία, συμπεριφορες κτλ. Επίσης δεν θα παραβλέψω να σου πω και αυτό που σου επισημάνθηκε ήδη, ότι δηλαδή αυτά τα λεφτά είναι πάρα πολλά για Θεσσαλονίκη και την εκεί αγορά εργασίας. Κάνε μια επιπλέον έρευνα. 5 1
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι τα 1500+ για τα δεδομένα της Ελλάδας. Θα ζεις πολύ άνετα. Ειδικά αν έχεις βάλει στην άκρη και λεφτά από την εργασία σου στην Ελβετία. Πλέον από την εποχή του κορωνοιού έχουν αλλάξει αρκετά, δεν θα ταλαιπωρηθείς τόσο με το δημόσιο με το 97% των περιπτώσεων. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από The_Judas 1
Papakaliati Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Ενοίκια να υποθέσεις γύρω στα 500 (ας είναι και 400, δεν αλλάζει την γενική εικόνα) ευρώ, 150 για λοιπά βασικά έξοδα σπιτιού. Τα λοιπά έξοδα παρόμοια με βόρειας Ευρώπης θα έλεγα (Γερμανίας, Ολλανδίας). Το ζω ανετα για κάποιον μπορεί να σημαίνει βάζω κάθε μήνα ένα χιλιάρικο στην άκρη, για κάποιον άλλο έχω αρκετά να βγάζω άνετα τον μήνα. Αποτι καταλαβαίνεις κανεις δεν μπορεί να σου απαντήσει χωρίς να σε ξέρει. 2
fmarulezkd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Είσαι 38 χρονών με ζωή στην Ελβετία, φράγκα έχεις στην άκρη; Γιατί άλλο να μιλάμε για 1500 και να πρέπει να πληρώνεις νοίκι για σπίτι Ελβετικών δεδομένων και άλλο να μπορείς να χτίσεις δικό σου με τις αποταμιεύσεις σου. Αλλα γενικά ναι, με 1500 ζεις καλά Ελλάδα, αλλά καμία σχέση με την οικονομική δύναμη που θα είχεις σαν Ελβετικός υπάλληλος πχ για ταξίδια εξωτερικό ή διακοπες στη Μύκονο. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από fmarulezkd
George1050 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 38 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Κοίτα θα σου ειμαι ειλικρινής Η Ελλαδα εχει το πιο ακριβο κοστος ζωης με βαση τους μισθους που δινει, το πιο ακριβο ιντερνετ, το πιο ακριβο ρευμα στην Ευρωπη αλλα και φορολογια ( με βαση τους μισθους παντα). Πας σε μια πολη που θεωρειται φτωχομανα και τα 1500 ειναι φοβερα για τη Θεσσαλονικη Αν και κατα τη γνωμη μου να προσεχεις γιατι η Θεσσαλονικη εχει παρα πολυ ανεργια και για να δινει τοσα λεφτα ως μισθο μου φαινεται περιεργο. Δεν ειναι Αθηνα Ναι λοιπον με 1500 ειδικα Θεσσαλονικη ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ Ναι τα λεφτα μπορει να ειναι πολλα, το σκεφτηκα και εγω. Αλλα ετσι ειναι η εταιρια που ειναι να παω και στη δουλεια μου που κανω... Απο πανακριβη χωρα θα πηγαινα ελλαδα...δεν λεω, πολλα τα λεφτα, αλλα και πολλα τα εξοδα και σε τιμς αστρονομικες... Ευχαριστω πολυ ομως για τη γνωμη σου! 14 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε Εξαρταται τις υποχρεώσεις που έχει. Πχ. αν εχεις οικογένεια και η γυναίκα δεν δουλεύει, τότε όχι δεν φτάνουν Δεν εχω, ειμαι μονος μου... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Tώρα πόσα παίρνεις Ελβετία; Υπολογίζεις να κάνεις την ίδια ζωή που κάνεις Ελβετία στην Ελλάδα; Το ανετα είναι διαφορετικό για τον καθένα και για λεφτά sky is the limit
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια. Το γράφει ο άνθρωπος ότι δεν έχει ακριβά γούστα. Τα πάντα είναι βέβαια σχετικά. Μπορεί να έχει μαθει να τρώει κάθε μέρα έξω. Αλλά και πάλι στο φαγητό δεν υπάρχει σύγκριση, οι τιμές στις ευρωπαικές χώρες είναι πολύ πιο ακριβές για εξόδους. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από The_Judas
Papakaliati Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Tώρα πόσα παίρνεις Ελβετία; Υπολογίζεις να κάνεις την ίδια ζωή που κάνεις Ελβετία στην Ελλάδα; Το ανετα είναι διαφορετικό για τον καθένα και για λεφτά sky is the limit Κανεις δεν επιστρέφει Ελλάδα από εξωτερικό για να κάνει την ίδια ζωή, αλλά καλύτερη. Θα είναι για τον φίλο όλα πολύ φτηνότερα προφανώς από την Ελβετία, αλλά εδώ βγαίνεις και πολύ περισσότερο επισης αποτι θα έβγαινε ποτέ στην Ελβετία…
Προτεινόμενες αναρτήσεις