Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος  " επιχειρηματίας " τρομάρα του, αισθάνεται ότι δεν βγαίνει λόγω POS , μπορεί κάλλιστα να το κλείσει το μαγαζάκι και να πάει να δουλέψει χωράφι. Κρα κάνουν να βρουν εργάτες . Και 40/50 ευρώ μεροκάματο παρακαλώ. 

• Like 10
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sharke είπε

στα αντιγραφα λογαριασμών παντος αναφέρετε και ποτε εκανε αγορα κάποιος προφυλακτικά

και ξέρουν αν η οχι ,,😆

(δεν ειμαι καταστηματάρχης)

Οτι να είναι!!!!

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Δεν επιτρέπονται πρόσθετες χρεώσεις για πληρωμές με κάρτα

Δεν μπορείτε να χρεώνετε επιπλέον τους πελάτες σας για τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Αυτό ισχύει για όλες τις αγορές με κάρτα (στα καταστήματα και μέσω διαδικτύου) σε όλη την ΕΕ.

12 ώρες πριν, Haldol είπε

Εκεί τους λέω να χτυπήσουν κάτι παραπάνω στο POS, όσο κρίνουν ότι θα τους καλύψω και όλα οκ, σταματάει η γκρίναι. Καμιά φορά το 'χουν υπολογισμένο κι από πριν, και σου λένε "με κάρτα, συν 0,50€".

Αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου.

https://europa.eu/youreurope/business/finance-funding/making-receiving-payments/electronic-cash-payments/indexamp_el.htm

• Like 1
Δημοσ.

Η επιχείρηση έχει πρόβλημα, είτε κατάσχεση και δεσμευμένους λογαριασμούς, είτε απλήρωτα δάνεια στις τράπεζες που έχει εκχώρησει τις καταθέσεις των pos.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Στ' αντίγραφα λογαριασμών βλέπεις πόσα ξόδεψες, πότε και σε ποιο κατάστημα. Το τι αγόρασες δεν ενδιαφέρει την τράπεζα. Έχεις δει ποτέ κινήσεις κάρτας;

Πληρώνει με μετρητό. Δεν ξέρει.😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Doubt είπε

Θα ήταν απλό, λοιπόν, από την στιγμή που είναι υποχρεωτικό τα καταστήματα να δέχονται pos να επέτρεπε η ΕΕ να χρεώνεται η προμήθεια στον πελάτη και όχι στον αγοραστή O λόγος υποθέτω που δεν γίνεται είναι γιατί θέλουν να ενθαρρύνουν και όχι να αποθαρρύνουν την χρήση καρτών.

Επεξ/σία από Conan2046
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geomrk είπε

Ερώτηση: η προμήθεια είναι flat ή ποσοστό;;

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ποσοστό. Το ύψος του κυμαίνεται από επαγγελματία σε επαγγελματία.

Δημοσ.

Tι nfc και gov gr wallet γραφεται; κι εγω τα χρισιμοποω αλλα  περιμενω και με ανηπομονισια το τσιπακι και ετσι δε θα κουβαλαω τιποτα και δε θα εχω το ανχος μην ξεχασω πορτοφολια, ταυτοτητες, διπλωματα κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια ειναι οτι το ποσοστο της προμηθειας και η συνδρομη ειναι λιγο χαρατσι.

Συνδρομη σε συσκευη που τη χρησιμοποιει η επιχειρηση για να δινει λεφτα στη τραπεζα;

Επισης η προμηθεια επρεπε να ειναι αστεια μικρη,του στυλ 0,5%.Περνανε εκατομμυρια μεσω POS ,μια χαρα βγαζουν τα Golden Boys τις Ferrari και ετσι.

Κατα τα αλλα καρτα παντου.Ενα 20αρικο εχω πανω μου για καβατζα σε περιπτωση αναγκης και ζητημα αν το χαλασω σε κανα διμηνο.

Καρτα και για 10 λεπτα αγορα.Δε μπλεκω με ρεστα ,να κουδουναει η τσεπη λες και ειμαι παγκαρι και ολα τα συναφη.

Σιγα μη πηγαινω ΑΤΜ σα τους μπαρμπαδες καθε λιγο να σηκωνω φραγκα.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Συνδρομη σε συσκευη που τη χρησιμοποιει η επιχειρηση για να δινει λεφτα στη τραπεζα;

Δεν την παίρνει βέβαια όλη την προμήθεια η τράπεζα, παίρνουν και οι οργανισμοί των καρτών (VIZA, MASTERCARD κλπ) και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα pos.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Θα ήταν απλό, λοιπόν, από την στιγμή που είναι υποχρεωτικό τα καταστήματα να δέχονται pos να επέτρεπε η ΕΕ να χρεώνεται η προμήθεια στον πελάτη και όχι στον αγοραστή O λόγος υποθέτω που δεν γίνεται είναι γιατί θέλουν να ενθαρρύνουν και όχι να αποθαρρύνουν την χρήση καρτών.

Μα το POS μπήκε στη μέση λόγω της φοροδιαφυγής των εμπόρων. Μια χαρά είναι η προμήθεια (0.7 % μέση) για την χρήση των POS. Και ο αγοραστής επωμίζεται τον ΦΠΑ, που με μετρητά τις περισσότερες φορές οι έμποροι τον κλέβουν χωρίς να δίνουν απόδειξη.
(Η κουβέντα γίνεται για μικροποσά όπως για καφέ, μανάβη, κλπ. Παραπέρα γίνεται χαμός, π.χ. ιατροί, τεχνίτες, κλπ)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sharke είπε

χωρίς κασέρι στην τσεπι  δουλειά δεν γίνεται ,, μπορει να γίνεις και ξεφτίλα για 0,5ε για ενα νερακι απο το περίπτερο εως και ενα καρότσι στο super market , αν σου πουv transaction declined για οποιανδήποτε λόγο . και απο πισω να εχει 3/4 ατομα και να λες περίμενε να επικοινωνήσω με την τράπεζα, και να λενε κοίτα εναν μαντράχαλο δεν εχει 5 ευρω στην τσεπι και κυκλοφορεί στα μαγαζιά

Αυτο που αναφερεις εχει να κανει με το pos! Εαν εχει προβλημα η καρτα σου δλδ χαλασμενη η αν δεν εχει υπολοιπο ειναι αλλο θεμα. Οφειλουν να εχουν 4G pos για παν ενδεχομενο ! Μετρητα γιοκ σε λιγο καιρο! Παρτε το χαμπαρι! Οσοι σε λιγο καιρο χρησιμοποιουν μετρητα θα θεωρουνται κλεφτες η ναρκεμποροι! Δεν θα υπαρχει καμια δικαιολογια να χρησιμοποιεις μετρητα εκτος αν εισαι οπαδος των σκοταδιστων!!🤣🤣

Επεξ/σία από koutport
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, koutport είπε

Οφειλουν να εχουν 4G pos για παν ενδεχομενο !

Μετρητα γιοκ σε λιγο καιρο! Παρτε το χαμπαρι! Οσοι σε λιγο καιρο χρησιμοποιουν μετρητα θα θεωρουνται κλεφτες η ναρκεμποροι! Δεν θα υπαρχει καμια δικαιολογια να χρησιμοποιεις μετρητα εκτος αν εισαι οπαδος των σκοταδιστων!!🤣🤣

Δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση από τον νόμο πάντως. 

Δεν νομίζω να πάψουν τα μετρητά σύντομα όπως και να 'χει, θέλεις να δώσεις στο παιδί σου για να αγοράσει κάτι από το περίπτερο ή να βάλει λεφτά στο ταμείο της τάξης για να πάνε εκδρομή, η γιαγιά να πάει να ανάψει ένα κεράκι στην εκκλησία, στον ζητιάνο που λυπήθηκες, φιλοδώρημα στο παιδί που σου έφερε το delivery κ.ο.κ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, geomrk είπε

Σορρυ στους καταστηματάρχες αλλά από τότε που βγήκε η εφαρμογή με δίπλωμα-ταυτότητα δεν έχω ακουμπήσει πορτοφόλι οπότε και μετρητά. Είναι πολύ βολικό 😏

Ναι απλα μην σαν φαινεται παραξενο που ειναι +10-20 λεπτα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

η γιαγιά να πάει να ανάψει ένα κεράκι στην εκκλησία

ασε στο εξωτερικο ειναι χρονια μπροστα εχουν ανεπαφο Point κ πληρωνεις με καρτα για το κερακι... 😂

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...