haokr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Ας πούμε οτι έχω την στήλη Α με νούμερα, και έχω 15 σειρές. Αν θέλω να προσθέσω θα πω απο Α1 μέχρι Α15. Αν αυτή η στήλη αυξάνεται επ άπειρον, υπάρχει κάποια εντολή που να προσθέτει κάθε νέα σειρά που προστείθεται αυτόματα;
Bitbit Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μπορείς να αθροίσεις όλη τη στήλη. =Sum (a:a) 2
bilya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Αν στο κελί 16 έχεις το Sum(A1:A15), με το που βαζεις σειρες η φόρμουλα αναβαθμίζεται αυτόματα. 1
pirmen56 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Θες dynamic range. Για τα κελιά της στήλη A ορίζεις ονομασία ως εξής: 1) Πας μενού/Formulas/Name Manager/New 2) Βάζεις name π.χ. Mitsos και Refers to: =OFFSET(Sheet1!$A$4;;;COUNTA(Sheet1!$A$4:$A$1048576)) Αυτό αν τα δεδομένα ξεκινούν από το κελί A4. 3) Στο κελί που θες το άθροισμα "=sum(Mitsos)".
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Σε ένα κελί έχω γράψει =Α5*Β5 ώστε να μου βγάλει ένα γινόμενο, ας πούμε 350. Θέλω μετά όλα τα κελιά αυτής της στήλης κάτω από το 350 να εμφανίσουν το ίδιο νούμερο. Τραβώντας την στήλη προς τα κάτω μου κάνει τα γινόμενα Α6*Β6 κλπ κλπ Πως το κάνω όταν τραβάω προς τα κάτω την στήλη να μου αντιγράφει απλά τον αριθμό? Δεν θέλω να το γράψω με το χέρι γιατί θα χρησιμοποιώ το φύλλο σαν template και θέλω να αλλάζει μόνη της η τιμή του αρχικού κελιού
clampro Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Σε ένα κελί έχω γράψει =Α5*Β5 ώστε να μου βγάλει ένα γινόμενο, ας πούμε 350. Θέλω μετά όλα τα κελιά αυτής της στήλης κάτω από το 350 να εμφανίσουν το ίδιο νούμερο. Τραβώντας την στήλη προς τα κάτω μου κάνει τα γινόμενα Α6*Β6 κλπ κλπ Πως το κάνω όταν τραβάω προς τα κάτω την στήλη να μου αντιγράφει απλά τον αριθμό? Δεν θέλω να το γράψω με το χέρι γιατί θα χρησιμοποιώ το φύλλο σαν template και θέλω να αλλάζει μόνη της η τιμή του αρχικού κελιού Έστω ότι το γινόμενο το έχεις βάλει στο C5. Στο C6 γράφεις = C5 και τραβάς αυτό το προς τα κάτω. Όλα θα ισούνται με το από πάνω τους, άρα με το αρχικό νούμερό σου. 1
korakios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Σε ένα κελί έχω γράψει =Α5*Β5 ώστε να μου βγάλει ένα γινόμενο, ας πούμε 350. Θέλω μετά όλα τα κελιά αυτής της στήλης κάτω από το 350 να εμφανίσουν το ίδιο νούμερο. Τραβώντας την στήλη προς τα κάτω μου κάνει τα γινόμενα Α6*Β6 κλπ κλπ Πως το κάνω όταν τραβάω προς τα κάτω την στήλη να μου αντιγράφει απλά τον αριθμό? Δεν θέλω να το γράψω με το χέρι γιατί θα χρησιμοποιώ το φύλλο σαν template και θέλω να αλλάζει μόνη της η τιμή του αρχικού κελιού στα κελιά που θες να παραμείνουν σταθερά βάζεις το σήμα $ μπροστά και κλειδώνει η γραμμή ή ή στήλη ή και τα 2 σε συρσίματα και αντιγραφή/επικόλληση , ανάλογα με το τι θες
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Που το βάζω το δολάριο, στο αρχικό κελί ή σε όλα τα υπόλοιπα? Και το βάζω μέσα στο κελί πριν από την τιμή/τύπο?
nickol-us Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Που το βάζω το δολάριο, στο αρχικό κελί ή σε όλα τα υπόλοιπα? Και το βάζω μέσα στο κελί πριν από την τιμή/τύπο? Όταν επιλέξεις το κελί με την τιμή που θες να είναι σταθερή πάτα το f4 Η μορφοποίηση: G17 -> $G$17 1
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πως μπορώ να επιλέξω μια ολόκληρη στήλη προς τα κάτω ξεκινώντας από ένα συγκεκριμένο κελί? Πατώντας το βελάκι πάνω στο γράμμα της στήλης θα επιλεγούν και τα πάνω πάνω κελιά ενώ εγώ θέλω από το 3ο και μετά Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από cthulhucarbide
Pintsie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Θέλω κι εγώ μία βοήθεια στο excel. Έχω ένα φύλλο εξόδων: 1η στήλη: τίτλος εξόδου (πχ Ενοίκιο) 2η στήλη: ποσό (πχ 300€) 3η στήλη: ΝΑΙ ή ΟΧΙ (επιλογή από λίστα) πιο κάτω, στη 2η στήλη έχω το σύνολο της στήλης 2. Στο τέλος της 3ης στήλης, θέλω να βάλω το ποσό που μένει εφόσον κάποια πράγματα έχουν πληρωθεί. Ουσιαστικά, θέλω από το σύνολο της 2ης στήλης, να αφαιρούνται τα ποσά που έχω επιλέξει ως ΝΑΙ. Γίνεται κάτι τέτοιο; Στο exce που έφτιαξα τώρα για να σας ανεβάσω, δεν εμφανίζει το ΟΧΙ στη λίστα, εμφανίζει κενό αλλά πείτε ότι υπάρχει. Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται εδώ. Book1.xlsx Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από Pintsie
clampro Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Στο αρχείο που ανέβασες, αν στο B5 έχεις το σύνολο από το οποίο θες να αφαιρούνται ποσά, δοκίμασε το εξής: =B5-SUMIF(C1:C2;"ΝΑΙ";B1:B2) Όπου C1:C2 και Β1:Β2 θα βάλεις μέχρι εκεί που θες να συμπληρώνεις ποσά. Το drop down δεν σου εμφανίζει το όχι, γιατί είχες σβήσει τις τιμές από τα κελιά J83 και J84 όπου του είχες ορίσει να παίρνει το data validation.
micos000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ θα το έκανα κάπως έτσι, βάση της SUMIF που πρότεινε ο clampro. ΤΕΣΤ.xlsx
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Υπάρχει τρόπος σε περιπτώσεις διαγράμματος όπως αυτό να μην υπάρχει αυτό το κενό ανάμεσα στο 5 και 6? Είναι αχρείαστο και μου μικραίνει τον ωφέλιμο χώρο συμπιέζοντας τις καμπύλες προς τα αριστερά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα