Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chek2fire είπε

τουλάχιστον τις 11kw αν πάρεις καθημερινά από την μπαταρία του φωτοβολταικού κάτι δεν είναι και αυτό? 

Ναι σίγουρα αλλά για να πάρεις 11 kwh το χειμώνα, τί φωτοβολταϊκό χρειάζεσαι...γιατί κάτι βροχερές μέρες, δεν θα παίρνεις ούτε τις μισές με ένα τυπικό 10αρι.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ναι σίγουρα αλλά για να πάρεις 11 kwh το χειμώνα, τί φωτοβολταϊκό χρειάζεσαι...γιατί κάτι βροχερές μέρες, δεν θα παίρνεις ούτε τις μισές με ένα τυπικό 10αρι.

οσες και να παρεις τον χειμωνα κερδος ειναι και ασε τις καποιες μερες που θα εχει συνεφια συνολικα τον χειμωνα δες ποσες kw θα εξοικονομησεις,περσυ εδω Β.Ελλαδα ο ηλιος ηταν μονιμος μεχρι ρις 15 Δεκεμβριου και μετα με καποια σπασιματα

17 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Ακομα και εδω οι τιμες ειναι -50% στις μπαταριες απο οτι πριν απο 2 χρονια.

Δεν ξερει ο κινεζος τι αγοραζει στη χωρα του λες?

Το μονο που μπορει να κρατησει καπως τις μειωσεις τιμων εδω, ειναι οτι ο Τραμπ εκανε κοκοκο στους δασμους σε φωτοβολταικα και μπαταριες (και γενικα ηλεκτρονικα)  απο Κινα και τα πηρε ολα πισω.

σου ειπα λογια καφενειου ,δεν ψωνιζουν απο ειδικα καταστηματα οι κινεζοι και εγω εισαγω πολυ πραγμα απο κινα (οχι φωτολταικα ειδη) και τα κοιταω συνεχεια  εχω καλη εικονα για τις τιμες χοντρικης,ενδεικτικα πριν 8 μηνες εστησα σε μενα συστημα 10 kwa ,10,2 ινβερτερ,10kwa μπαταριες 4,2 kwa πανελ ,πληρες ηλεκτρολογικα υλικα μεχρι και μεταγωγικο και μετρητες ρευματος κατω απο 3000 ε μαζι με εγκατασταση ,τωρα παραγει το καλοκαιρι χαλαρα 15-20 kwa ,θα μπορουσε παραπανω αλλα δεν εχω τι να το κανω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, slk200gr είπε

οσες και να παρεις τον χειμωνα κερδος ειναι και ασε τις καποιες μερες που θα εχει συνεφια συνολικα τον χειμωνα δες ποσες kw θα εξοικονομησεις,περσυ εδω Β.Ελλαδα ο ηλιος ηταν μονιμος μεχρι ρις 15 Δεκεμβριου και μετα με καποια σπασιματα

Μα το θέμα είναι ότι κάποιοι μιλούν για μηδενισμό του ενεργειακού κόστους αυτό δεν το βλέπω εφικτό ειδικά το χειμώνα, με το καθεστώς του billing.

Δημοσ.
5 hours ago, slk200gr said:

σου ειπα λογια καφενειου ,δεν ψωνιζουν απο ειδικα καταστηματα οι κινεζοι και εγω εισαγω πολυ πραγμα απο κινα (οχι φωτολταικα ειδη) και τα κοιταω συνεχεια  εχω καλη εικονα για τις τιμες χοντρικης,ενδεικτικα πριν 8 μηνες εστησα σε μενα συστημα 10 kwa ,10,2 ινβερτερ,10kwa μπαταριες 4,2 kwa πανελ ,πληρες ηλεκτρολογικα υλικα μεχρι και μεταγωγικο και μετρητες ρευματος κατω απο 3000 ε μαζι με εγκατασταση ,τωρα παραγει το καλοκαιρι χαλαρα 15-20 kwa ,θα μπορουσε παραπανω αλλα δεν εχω τι να το κανω

Μην επιμένεις, επειδή αγόρασες ένα φτηνό σύστημα δε μπορείς να γνωρίζεις τι γίνεται γενικά στην αγορά εκεί. Οι ντόπιοι παίρνουν σε άλλες τιμές και σε γιεν. Αναφέρει ότι την αγόρασε την 45kwh,  13800γιεν (1920 δολλάρια), και ότι υπάρχουν και ακόμα πιο φτηνές επιλογές (!).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, slk200gr είπε

Δεν δίνεις καμιά πληροφορία παραπάνω? Τυπικά ζητάνε €15-20κ στην αγορά(με 10kva panel όμως και μάρκες huawei/fronius) μαζί με τη εγκατάσταση και χαρτούρα.
Για deye και vtac έχω δει να κατεβαίνουν και στα €10κ αλλά και πάλι πολύ μεγάλη διαφορά με εγκατάσταση τα 10000 από τα 3000.

Δημοσ.

Καταρχάς, δεν θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση. Κατά δεύτερον, δεν μίλησα για deye ή Huawei (τα V-TAC δεν έχουν καμία διαφορά από το δικό μου·) η διαφορά που λες και υπάρχει πιστεύω ότι είναι καθαρά από αλητεία, και θα το δικαιολογήσω αμέσως — και ας με συγχωρέσουν οι τυχόν έμποροι εδώ μέσα, αλλά έτσι είναι).

Πριν το στήσω, πήρα — για το ίδιο σύστημα, όπως όλοι — προσφορά από εγκαταστάτες/εμπόρους. Εκεί μου έκανε εντύπωση που δύο μου είπαν το εξής:
"Θα μπει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα;"
Τους είπα ότι δεν ξέρω ακόμα και αν μπορούν να μου πουν δύο τιμές.

Στα χοντρά, χωρίς επιδότηση, μου είπαν (πέρσι αυτό) 6.000–7.000 € και με επιδότηση 10.000–12.000 €, πλέον ΦΠΑ — και τα δύο για ακριβώς τα ίδια πράγματα (υπάρχει η προσφορά, μπορώ να την ανεβάσω).
Και από εκεί ξεκίνησε η αναζήτηση.

Έβαλα 10 πάνελ x 420W από Leroy, με άτοκες 48 δόσεις, κάπου στα 22 € τον μήνα (αυτά τα γλιτώνω για πλάκα από τον μηνιαίο λογαριασμό, άρα δεν με επιβαρύνουν στην πραγματικότητα).

Inverter Daxtromn 10.2 kW (εσωτερικά, αν τον ανοίξετε, θα δείτε ακριβώς τα ίδια πράγματα με πολλούς επώνυμους — εξαιρούμενου του Deye, ο οποίος έχει μερικές προστασίες παραπάνω, που γίνονται πολύ εύκολα και εξωτερικά, αν το θέλεις).

Υπ’ όψιν, δεν κάνω net metering, κάτι που νομίζω ότι είναι άχρηστο πια, και καλώς δεν μπήκα στη διαδικασία να κάνω τον νεροκουβαλητή στη ΔΕΗ — δηλαδή στην CVC (βλέπε άρθρο που υπάρχει εδώ μέσα για Skroutz).

Θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από 18 μήνες (συν την άτοκη δόση, που ουσιαστικά τη γλιτώνω κι αυτή από τη χρέωση της ΔΕΗ). Στο Net θέλεις θεωρητικά 6 χρόνια, αλλά έτσι όπως αλλάζουν τα δεδομένα οι μάγκες, αμφιβάλλω πολύ. Όσοι έχουν, ξέρουν.

Όσοι θέλουν φωτογραφίες, αν με ενημερώσουν, ευχαρίστως να ανεβάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτονομα συστηματα

Οι Daxtromn ειναι οτι χειροτερο υπαρχει σε κινεζικο. Ενα κλικ πιο πανω οι Easun.

Deye (οι Vtac ειναι επισης Deye) και Victron αν θελεις κατι να μεινει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, slk200gr είπε

Καταρχάς, δεν θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση. Κατά δεύτερον, δεν μίλησα για deye ή Huawei (τα V-TAC δεν έχουν καμία διαφορά από το δικό μου·) η διαφορά που λες και υπάρχει πιστεύω ότι είναι καθαρά από αλητεία, και θα το δικαιολογήσω αμέσως — και ας με συγχωρέσουν οι τυχόν έμποροι εδώ μέσα, αλλά έτσι είναι).

Πριν το στήσω, πήρα — για το ίδιο σύστημα, όπως όλοι — προσφορά από εγκαταστάτες/εμπόρους. Εκεί μου έκανε εντύπωση που δύο μου είπαν το εξής:
"Θα μπει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα;"
Τους είπα ότι δεν ξέρω ακόμα και αν μπορούν να μου πουν δύο τιμές.

Στα χοντρά, χωρίς επιδότηση, μου είπαν (πέρσι αυτό) 6.000–7.000 € και με επιδότηση 10.000–12.000 €, πλέον ΦΠΑ — και τα δύο για ακριβώς τα ίδια πράγματα (υπάρχει η προσφορά, μπορώ να την ανεβάσω).
Και από εκεί ξεκίνησε η αναζήτηση.

Έβαλα 10 πάνελ x 420W από Leroy, με άτοκες 48 δόσεις, κάπου στα 22 € τον μήνα (αυτά τα γλιτώνω για πλάκα από τον μηνιαίο λογαριασμό, άρα δεν με επιβαρύνουν στην πραγματικότητα).

Inverter Daxtromn 10.2 kW (εσωτερικά, αν τον ανοίξετε, θα δείτε ακριβώς τα ίδια πράγματα με πολλούς επώνυμους — εξαιρούμενου του Deye, ο οποίος έχει μερικές προστασίες παραπάνω, που γίνονται πολύ εύκολα και εξωτερικά, αν το θέλεις).

Υπ’ όψιν, δεν κάνω net metering, κάτι που νομίζω ότι είναι άχρηστο πια, και καλώς δεν μπήκα στη διαδικασία να κάνω τον νεροκουβαλητή στη ΔΕΗ — δηλαδή στην CVC (βλέπε άρθρο που υπάρχει εδώ μέσα για Skroutz).

Θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από 18 μήνες (συν την άτοκη δόση, που ουσιαστικά τη γλιτώνω κι αυτή από τη χρέωση της ΔΕΗ). Στο Net θέλεις θεωρητικά 6 χρόνια, αλλά έτσι όπως αλλάζουν τα δεδομένα οι μάγκες, αμφιβάλλω πολύ. Όσοι έχουν, ξέρουν.

Όσοι θέλουν φωτογραφίες, αν με ενημερώσουν, ευχαρίστως να ανεβάσω.

την εγκατάσταση ποιος δέχθηκε να στην κάνει στην Ελλάδα χωρίς με δικά σου αγορασμένες συσκευές η καλύτερα ποιος έχει την γνώση να κάνει μια τέτοια εγκατάσταση. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Doubt είπε

Ναι αλλά τον πήρα από Ευρώπη κάπου στα 490 WiFi μοντέλο 

2 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Για αυτονομα συστηματα

Οι Daxtromn ειναι οτι χειροτερο υπαρχει σε κινεζικο. Ενα κλικ πιο πανω οι Easun.

Deye (οι Vtac ειναι επισης Deye) και Victron αν θελεις κατι να μεινει.

Με τέτοια επιχειρηματολογία ποιος μπορεί να αμφιβάλει 

1 ώρα πριν, chek2fire είπε

την εγκατάσταση ποιος δέχθηκε να στην κάνει στην Ελλάδα χωρίς με δικά σου αγορασμένες συσκευές η καλύτερα ποιος έχει την γνώση να κάνει μια τέτοια εγκατάσταση. 

Πολλοί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...