Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, 11osmikrosmhtsos said:

Τα μεγέθη του συστήματος, μπαταρίες Wp κλπ 

Α κατάλαβα. Από μπαταριες, ποσο πιστεύεις θα χρειαστώ σε χωρητικότητα;

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/08/2025 at 20:56, Vagosman said:

Ααα κ μην ξεχνάμε 200kwh το μήνα οι "φτηνές" πλέον.

Τι εννοείς με αυτό;

On 09/08/2025 at 09:32, Vagosman said:

800w είναι η Γερμανία. 3kw η Γαλλία. Και δεν πωλείται, συμψηφιζεται άνευ οικονομικού ανταλλάγματος. 

Το αποκλείω να γίνει γιατί τα funds θα διαμαρτυρηθούν και διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση μόνο για το κεφάλαιο ενδιαφέρεται. 

Αν γίνει άμεσα το γυρίζω σε 1φ και μειώνω κ συμφωνημένη ισχύ. Αρκετά με τα λαμόγια. 

Γιατί να το γυρίσεις σε μονοφασικο με μειωμένη ισχύ;

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Τι εννοείς με αυτό;

Η ΔΕΗ είχε τις πρώτες 500 kWh σε πιο χαμηλή τιμή από τυχόν επόμενες (πράσινο τιμολόγιο) / μήνα.

Το 500 έγινε 200.. αλλά με "προωθητική ενέργεια" η τιμή παραμένει ίδια για Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/g1-g1n/

• Like 2
Δημοσ.

Όταν πας να ξαναανακαλύψεις τον τροχό κάνεις λάθη. Όποιος εξετάζει λύσεις αυτονομίας καλύτερα να πάει σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό που κάνει ακριβώς αυτό και να κάνει τη δουλειά του σωστά και οικονομικά. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/8/2025 στις 2:34 ΠΜ, Aurumnus είπε

Τι εννοείς με αυτό;

Γιατί να το γυρίσεις σεμονοφασικο με μειωμένη ισχύ;

Γιατι ο ΔΕΔΔΗΕ εχει ληστρικη αντιμετώπιση στη συμφωνημένη ισχύ και θα είναι αρκετά λιγότερο το πάγιο οπως και με την έλευση των ηλεκτρονικών μετρητών θα ειναι ευκολότερο με 1φ να ελέγξεις ανάστροφη έγχυση με έλεγχο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορεί να μου στείλει κάποιος σε π.μ. εγκαταστάτη από Αθήνα, θα ήμουν υπόχρεος (αλλά να κάνει σωστή δουλειά).

(έχω ρωτήσει έναν "μεγάλο" αλλά μου φαίνεται τσιμπημένη η τιμή που μου έχει δώσει)

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω εδω και μερικους μηνες ενεργοποιημενο net-metering.Ο δεδηηε μετραει οποτε του ρθει και μου ερχονται λογαριασμοι εναντι υψηλοι.

Υπαρχει παροχος ρευματος στον οποιο να μπορει καποιος να δωσει μεσω εφαρμογης η στο σαιτ τους τις ενδειξεις που χρειαζεται γιατι ειναι πολλες ετσι ωστε να βγαινει κανονικα ο λογαριασμος?

Ευχαριστω

Δημοσ.

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - Πύλη Μετρητικών Δεδομένων

Απο εδώ βλέπεις καταναλώσεις?

Κάτω κάτω βλέπεις παραγωγή ΚΑΙ έγχυση?

Αν έχεις τηλεμετρούμενο και δεν τα βλέπεις όλα έχει πρόβλημα ο μετρητής σου. Μίλα με τον εγκαταστάτη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έχουν προτείνει τον υβριδικό inverter RENAC N3-HV-5.0 και κάποιος άλλος μου έχει προτείνει τον Fronius Symo 5kw GEN24. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος, ο πρώτος, συγκριτικά με τον Fronius κλπ, λέει τίποτα;

Επεξ/σία από purif
Δημοσ.
Στις 27/8/2025 στις 4:24 ΜΜ, teodor_ch είπε

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - Πύλη Μετρητικών Δεδομένων

Απο εδώ βλέπεις καταναλώσεις?

Κάτω κάτω βλέπεις παραγωγή ΚΑΙ έγχυση?

Αν έχεις τηλεμετρούμενο και δεν τα βλέπεις όλα έχει πρόβλημα ο μετρητής σου. Μίλα με τον εγκαταστάτη σου.

Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο οτι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν στέλνει τις μετρήσεις κάθε μήνα...

Κ εγω το ίδιο πρόβλημα έχω με τον παραπάνω...

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω αυτό εδώ το έγγραφο που ζητάνε για να κάνουμε την αίτηση για την άδεια εγκατάστασης 

"Συμβόλαιο ιδιοκτησίας με μεταγραφή σε υποθηκοφυλακείο"

μπορείς να το προμηθευτείς μέσω ΚΕΠ αν γνωρίζει κάποιος

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chek2fire είπε

Παιδιά να ρωτήσω αυτό εδώ το έγγραφο που ζητάνε για να κάνουμε την αίτηση για την άδεια εγκατάστασης 

Στο συμβολαιογράφο αν δεν το έχετε ήδη (που θα έπρεπε)

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, chek2fire είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις απ' το ΚΕΠ το συμβόλαιο σου.

1. Υποθυκοφυλάκειο

2. Κτηματολογικό γραφείο αν έχει γίνει η μετάβαση των υποθηκοφυλακείων σε αυτό.

3. Ο συμβολαιογράφος ενδέχεται να το έχει αλλά δεν κρατάνε όλοι μεταγραμμένα αντίτυπα. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 5/9/2025 στις 9:25 ΜΜ, andreas1gr είπε

Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο οτι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν στέλνει τις μετρήσεις κάθε μήνα...

Κ εγω το ίδιο πρόβλημα έχω με τον παραπάνω...

Ούτε εμένα έστελνε γιατί δεν έβλεπε όλες τις μετρήσεις.

Όταν άλλαξα τον μετρητή και έβλεπα όλες τις μετρήσεις στην παραπάνω πύλη άρχισε να τις στέλνει κάθε μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...