mariosnik_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mitsos_z είπε υπάρχει πράγματι νομοθετημένος αυτός ο περιορισμός ? σε κάποιες συνοικίες ειδικά Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλάτσι κ.α. κάποιες πολυκατοικίες έχουν κυριολεκτικά 80% της πρόσοψης εισόδους γκαραζ...(τυχαίνει να ψάχνω να παρκάρω και αρχίζω τα γαλλικά)... κι όμως... όπως θα μας πουν και τυχόν παρόντες νομικοί, υπάρχουν πολλοί που έχουν καταπατήσει ξένη περιουσία και μετά από μερικές 10ετίες βγάζουν τίτλους λόγω χρησικτησίας εφόσον στο ενδιάμεσο δε τους ενοχλήσει κανείς... "ο χρόνος παράγει δίκαιο" ή κάπως έτσι το λένε οι νομικοί στο Δήμο Αθηναίων ειδικά, στις 1000 ράμπες πόσες είναι έτσι ? 1? 2? α, νομίζω υπάρχει και μια 3η... στη χώρα που τα μισά ολυμπιακά ακίνητα χτίστηκαν χωρίς άδεια, το να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του νόμου από τις ράμπες είναι λιιιιγο παράλογο (όσο πατάει η γάτα)...😎 Ωπα. Άλλο πράγμα η χρησικτησια και άλλο η πολεοδομική παρανομία. Η χρησικτησια δεν σημαίνει απαραίτητα πολεοδομική παρανομία. Επίσης για να πετύχεις δικαστικά να πάρεις έτσι περιουσία πρέπει να έχεις αποδείξει ότι συντηρείς προσέχεις και πληρωνεις λογαριασμούς για έναν χώρο για 20 χρόνια. Τότε κάνεις δικαστήριο και μπορεί να περάσει στην ιδιοκτησία σου. Για την πολεοδομική παρανομία σαν αυτή που έχεις επεμβει σε χώρο του δημοσίου όσο και να χτυπιέσαι δεν θα πετύχεις τίποτα. Εάν η παρανομία είναι εντός του δικού σου ιδιωτικού χώρου και οικοπέδου τότε μπορείς να κοιτάξεις για διαδικασίες τακτοποιησης. Γνωρίζω ιδιοκτήτες που σε σπίτια του 60 έχτισαν σκαλοπάτια εκτός της οικοδομικής γραμμής επάνω στο πεζοδρόμιο και τώρα κλαίγονται γιατί πήγαν να τα πουλήσουν και ο μηχανικός δεν τους εκδίδει βεβαίωση νομιμότητας. Θέλουν ξήλωμα τα σκαλοπάτια γιατί πατάνε σε δημόσιο χωρο και δεν προβλέπεται νομιμοποίηση για κάτι τέτοια. 4 ώρες πριν, vali είπε Όλοι σχεδόν είχαν μικρές τσιμεντένιες ράμπες 25-30 εκατοστών από το κράσπεδο στο δρόμο. Στην ουσία μέσα στο δρομο, αλλά και ο ts για τέτοια ράμπα νομίζω μιλαει Οποτε καλως τις ξηλωσαν όταν έκαναν τα έργα. Είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Εάν σκονταψει πεζός σε τρέχει μετά. Επίσης υπάρχει θέμα και με τα όμβρια ύδατα. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2024 από mariosnik_ 1
mitsos_z Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Η χρησικτησια δεν σημαίνει απαραίτητα πολεοδομική παρανομία Η χρησικτησία "πατάει" στην καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας που είναι παράνομη στα 10 χρόνια από την έναρξη της αλλά...δεν είναι πλέον στα 20 χρόνια και 1 μέρα... Όσο για το δημόσιο χώρο, υφίσταται (εντός λεκανοπεδίου) οικισμός με την πολύ γλαφυρή άτυπη ονομασία "τα καταπατημένα" όπου οι απόγονοι των πρώτων "οικιστών" έκοψαν τις εκτάσεις σε οικόπεδα προς πώληση... never say never in psorokostena 🙃
mariosnik_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, mitsos_z είπε Η χρησικτησία "πατάει" στην καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας που είναι παράνομη στα 10 χρόνια από την έναρξη της αλλά...δεν είναι πλέον στα 20 χρόνια και 1 μέρα... Όσο για το δημόσιο χώρο, υφίσταται (εντός λεκανοπεδίου) οικισμός με την πολύ γλαφυρή άτυπη ονομασία "τα καταπατημένα" όπου οι απόγονοι των πρώτων "οικιστών" έκοψαν τις εκτάσεις σε οικόπεδα προς πώληση... never say never in psorokostena 🙃 Οκ. Πάντως ξαναλέω, μην μπερδεύομε την πολεοδομική παρανομία με το θέμα καταπάτηση χωρου (δημοσίου η ιδιωτικού). Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μπορεί να ισχύουν αθροιστικά η διαζευκτικα.
gakost Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 12 hours ago, mitsos_z said: στη χώρα που τα μισά ολυμπιακά ακίνητα χτίστηκαν χωρίς άδεια, το να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του νόμου από τις ράμπες είναι λιιιιγο παράλογο (όσο πατάει η γάτα)...😎 Ας δεχθούμε ότι αυτό για τα ολυμπιακά ακίνητα ισχύει. Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν πριν από 20 χρόνια. Με αυτή τη λογική τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει λόγο της ιστορίας. Οκ ας μην ασχοληθεί κανείς με τις παράνομες ράμπες, με τι θα πρέπει να ασχοληθεί και με ποια λογική θα το αποφασίσει;
tzavardin Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Να πω εγώ κάτι ως μιλενιαλ χωρίς αμάξι εντός Αθήνας, που δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία; Πότε ακριβώς θα καταλάβουμε πόσο κοστοβόρο, περίπλοκο και σπαστικο είναι το τρία αμάξια για κάθε οικογένεια και η έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς; Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για έναν τυφλό πεζό ΟΛΕΣ οι πολυκατοικίες να έχουν απέξω βύθιση για να μπαίνουν τα αμάξια; Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που οι μισές είσοδοι έχουν σκαλιά στο πεζοδρόμιο όπως ανέφερε και ένας άλλος, οπότε μάλλον αυτό που σας αναφέρω ως πρόβλημα μάλλον σας φαίνεται εξωγήινο. 2
G.bar Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2024 στις 2:49 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Το οποίο κατέβασμα του πεζοδρομίου είναι απλά μια χαζή ιδέα που ποιος ξέρει πως καθιερώθηκε μιας και δυσκολεύει όλους τους πεζούς που περνάνε και σκοντάφτουν, και τα καρότσια και γενικά γίνεται ανώμαλο το έδαφος χωρίς λόγο ενώ με την κλίση στον δρόμο εκτός πεζοδρομίου είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που σαν πεζός σιχαίνεται τα κατεβασμένα πεζοδρόμια Προφανώς και δεν είσαι ο μόνος που δεν σε ενδιαφέρει εάν κάποιος δεν μπορει να σκαρφαλώσει στα 20ποντα πεζοδρόμια που έχουμε. Είστε πολλοί. 2 ώρες πριν, tzavardin είπε Να πω εγώ κάτι ως μιλενιαλ χωρίς αμάξι εντός Αθήνας, που δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία; Πότε ακριβώς θα καταλάβουμε πόσο κοστοβόρο, περίπλοκο και σπαστικο είναι το τρία αμάξια για κάθε οικογένεια και η έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς; Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για έναν τυφλό πεζό ΟΛΕΣ οι πολυκατοικίες να έχουν απέξω βύθιση για να μπαίνουν τα αμάξια; Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που οι μισές είσοδοι έχουν σκαλιά στο πεζοδρόμιο όπως ανέφερε και ένας άλλος, οπότε μάλλον αυτό που σας αναφέρω ως πρόβλημα μάλλον σας φαίνεται εξωγήινο. Ο τυφλός έχει να παλεψει με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια, τραπεζοκαθίσματα, δέντρα, πάγκους περιπτέρων, κάδους σκουπιδιών σε κολώνες, βάσεις ποδηλάτων σε αυτοκίνητα, κοτσαδορους, φανάρια, και αλλα πολλά. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα οι ράμπες των γκαράζ. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2024 από G.bar 1
Narayan Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Προσωπικά αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι πως για να γίνει κάτι, πρέπει πρώτα να γίνει καταγγελία. Πήγαν, είδαν την παράνομη ράμπα του ΟΡ, και για τις υπόλοιπες ράμπες παραδίπλα δεν έκαναν τίποτα, επειδή ενώ υφίσταται παρανομία δεν υπάρχει καταγγελία. Αυτεπάγγελτα δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή τη χώρα; 6 2
mitsos_z Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, gakost είπε Ας δεχθούμε ότι αυτό για τα ολυμπιακά ακίνητα ισχύει. Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν πριν από 20 χρόνια. Με αυτή τη λογική τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει λόγο της ιστορίας. Να αλλάξει βεβαίως, όμως η λογική λέει οτι ξεκινάς από το πιο καραμπινάτο και προχωρείς προς τα μικρότερα. Αυτό ενισχύει το αίσθημα δικαιοσύνης. 2
megapaixtaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Στις 3/4/2024 στις 9:20 ΠΜ, paylidis είπε υπαρχει περιπτωση τα ανοιγματα που εχετε α) να μην ειναι ολα νομιμα και δηλωμένα; β) να εχετε ξεπερασει το 40% της προσοψης; Συνηθως ο δημος δε θα κλωτσησει στο πως εκανες τη ραμπα αλλα στο εαν ειναι οι περιπτωσεις που ανεφερα. φιλε εγω προσωπικα δεν γνωριζω τιποτα.οταν χτιστηκε η πολυκατοικια ημουν μικρος και δεν ασχοληθηκα ποτε,οποτε ξερω οτι εχω μια εισοδο με ραμπα που ανεβαινει στο παρκινγκ.τωρα εμαθα οτι αυτο ειναι παρανομο.εβλεπα οτι ολοι εχουν οποτε νομιζα οτι ειναι φυσιολογικο.εμεις και να φυγει η ραμπα στο σημειο εισοδου δεν θα εχουμε μεγαλο θεμα γιατι το πεζοδρομιο-ρειθρο,ειναι χαμηλο.οποτε το αφηνουμε και ετσι μετα ,εκτος και αν αυτο παλι ειναι παρανομο,δεν τα ξερω αυτα.αν ειναι νομιμο θα την ακουσει το πεζοδρομιο ομως χωρις ραμπα,επισης δεν πατηθηκε το πεζοδρομιο,απο την ραμπα,εκει που τελειωνει κολλαει με το πεζοδρομιο,οταν φτιαχτηκε πριν τοσα χρονια ,φτιαχτηκε σωστα αποτι ακουω εδω γνωμες.επειδη παλι ειναι ρηχο,δεν μπηκε σωληνας απο κατω για να φευγουν τα νερα.ασε που νερα πλεον δεν ερχονται πλεον αφου εχουν τοποθετηθει σιτες για ομβρια υδατα στον δρομο,πολυ χρησιμο εργο. 23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Σε αλλους δημους αυτες τις ραμπες τις ξηλώνει ο ίδιος ο δήμος αν δεν με χρεωναν εργατικα ,οπως ζητανε,ας ερθουν αν το κανουν.αλλα σε ολο τον δημο οχι επιλεκτικα,να τα ξηλωσουν και στις κατοικιες των υπαλληλων του δημου,ειδικα της συγκεκριμενης υπηρεσιας. 22 ώρες πριν, haris_216 είπε Επίσης σε άλλες χώρες δεν θα υπήρχαν καν αυτές οι ράμπες. Όπως και πεζοδρόμιο με ανηφορική κλίση προς την πυλωτή (κάθετα προς τη "ροή" του πεζοδρομίου) για να μη χαλάσει ο χώρος στάθμευσης και να είναι επίπεδος. Ή όπως και οικόπεδα με εισόδους-εξόδους οχημάτων σε όλο τους το μήκος και κατά συνέπεια "δέσμευση" όλης της πρόσοψης. Επίσης αλλού θα ήταν τουλάχιστον πηγή γέλιου (αλλά οπωσδήποτε όχι σοβαρό επιχείρημα) οι αναφορές "έτσι το κάνουν όλοι" ή "το θυμήθηκαν μετά από 40 χρόνια". Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είμαι σε όλα τέλειος και τα κάνω όλα σωστά και νόμιμα. Προφανώς έχω κάνει κι εγώ τις "ζαβολιές" μου, εν γνώσει ή μη. Απλά τουλάχιστον όταν/αν με "τσιμπήσουν" δεν καταφεύγω σε τέτοιες "παιδικές" δικαιολογίες, λέω κάτι σε στυλ "την πατήσαμε" ή "καλά ήταν όσο κράτησε", πληρώνω το πρόστιμό μου (αν προκύπτει) και...η ζωή συνεχίζεται. ξαναλεω,δεν εχω προβλημα με το θεμα αν γινει το εργο σε ολο τον δημο. οταν το κρατος εδωσε την δυνατοτητα να τακτοποιηθουν αυθαιρετα ισχυε για ολη την ελλαδα,οχι για μια οδο η' ενα δημο.ολοι ετρεξαν και τα τακτοποιησαν.ομως ισχυε για ολους ξαναλεω.οχι για μια οδο.αν γινει αρχη απο την οδο μου παλι δεν εχω προβλημα εφοσον γινει σε ολο τον δημο.αν γινοταν αναφορα μονο στο δικο μου παρκινγκ επειδη ενοχλουσε ,αλλα πραγματικα οχι απο κακια,τοτε παλι θα το δεχομουν,ασε που θα το ειχα προβλεψει γιατι δεν μου αρεσει να παρανομω.οι μονες παραβασεις που εχω κανει εν γνωση μου ειναι στην ταχυτητα και εκι επειδη ημουν αντι 90 με 120 που ολοι ξερουμε τα χαζα ορια στους δρομους. 22 ώρες πριν, Joshua21 είπε Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να ασχοληθεί την ίδια στιγμή με όλες όσες αυθαιρεσίες έχουν γίνει στην πόλη του τα τελευταία 40 χρόνια. μα δεν θα γινει καποια ρχη.απλα ενας μακακας επειδη δεν βρισκει χωρο να παρκαρει στην οδο ,και θελει να μην παει να παρκαρει στην επομενη,τα εβαλε με εμας.δλδ. αν τωρα εμεις δωσουμε χρηματα και το φτιαξουμε αυτος τι θα κερδισει?μπορει να παρκαρει? οχι,ισα ισα που θα γινει πιο νομιμη η εισοδος.απλα θελει να εκδικηθει,το σπορ του ελληνα.οποτε δεν μιλαμε για πραγματικη αρχη απλα μια μνησικακια στην οποια ο δημος αντεδρασε με περισια ευθιξια.ας αρχισει πρωτα απο τις λακουβες που δεν φτιαχνει,τα φωτα των πλατειων που καινε μεχρι τις 9.30 μεχρι το πρωι,τα σκουπιδια που λημναζουν και ο καταλογος ειναι μακρυς και μετα ας ερθουν να κοιταξουν αυτα που δεν ενοχλουν κανενα νορμαλ ανθρωπο,τουλαχιστον ετσι οπως ειναι τοποθετημενα σε εμας,γιατι διαβαζω παραδειγματα ασχημα. και στη τελικη ας αρχισει απο τις δικες σου αυθαιρεσιες ,κατι θα κανεις μη νομιμο και εσυ. 22 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εχει κανενα νοημα η συζήτηση τι γίνεται άλλου και τι δεν γίνεται, ειναι πολεοδομικός κανονισμός που οφείλουμε να ακολουθήσουμε κανενα προβλημα αν ισχυσει η εφαρμογη σε ολους με ανακοινωση και εφαρμογη σε ολους,οπως λες ακολουθησουμε.ολοι.ξερεις εσυ καποιον που να θελει να εφαρμοστει επιλεκτικα ο νομος μονο γιαυτον? εσυ θα ηθελες?καταλαβαινεις τι λεω.δεν προκειται για γενικη εφαρμογη αλλα κατεπιλογην! 22 ώρες πριν, zmaskos είπε Το ίδιο ειχε συμβει και σε μενα. Υπηρχε τσιμεντενια ραμπα μπροστα στο μαγαζι χρονια πριν το νοικιασουμε. Καποια μερα ηρθαν απο τον δημο και μου ειπαν να ξηλωσω την ραμπα γιατι ειναι παρανομη. Να επισημανω οτι σε ολο το μηκος του δρομου υπαρχουν τετοιες ραμπες. Οταν τους το ανεφερα μου ειπαν οτι ηταν καταγγελια και επρεπε να ενεργησουν. Την ραμπα την ξηλωσα με δικα μου εξοδα, εφτιαξε ο μαστορας ενα χαμηλο πεζοδρομιο γιατι υπηρχε κλιση, ενημερωσα τον δημο, εκαναν αυτοψια και ολα καλα, δεν με ενοχλησαν ξανα. Μετα απο απο 10 χρονια που ειναι η ιστορια οι αλλες τσιμεντενιες ραμπες στον δρομο υπαρχουν ακομα. αυτο ακριβως.αν ηταν προσωπικο θα το δεχομουν,αν ηταν δικαιο,οπως στην περιπτωση σου.αν ηταν γενικο σε ολο τον δημο παλι.αν ομως γινεται για μια οδο και μετα δεν γινει τιποτα αλλο πουθενα τοτε ,επειδη ενας κομπλεξικος εχει θεματα με την παρτη του και καποιον γνωστο μεσα στον δημο,ειναι ρουφιανια της κακιας ωρας,οχι καταγγελια. 22 ώρες πριν, haris_216 είπε Μα δεν κατάλαβες. Δεν διαφωνούμε. Απλά τόνισα ότι μας "χαλάει" και αυτό το ελάχιστο (όταν γίνεται), τη στιγμή που "αλλού" δεν έπαιζε να υπήρχαν πολλά από το καθημερινά βολέματά μας Προσωπικά είμαι υπέρ της τήρησης, τουλάχιστον των στοιχειωδών. Και είναι τουλάχιστον αστείο κάποιος να θεωρεί "επιλεκτικό" το γεγονός ότι από κάπου άρχισε μία "δράση" επειδή έτυχε αυτός να είναι ο πρώτος (πάντα κάποιος θα είναι). Και για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές δεν πιστεύω ότι ξεκίνησε ή όποια προσπάθεια. Απλά κάποιος γείτονας του ts στράβωσε κι έκανε καταγγελία. Και όπως και να χει είναι πιο δύσκολο να μην ανταποκριθούν σε καταγγελία, ειδικά αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτός που μπήκε στη διαδικασία να καταγγείλει μάλλον θα το παρακολουθήσει και ίσως να καταγγείλει την όποια απραξία εκ μέρους του δήμου. αστειο ειναι να λες οτι αρχισε μια δραση ,γιατι για να λες ''αρχισει'' μια δραση σημαινει οτι θα εχει και συνεχεια,κατι που δεν θα συμβει.ο δημος το ειπε αυτο σε ερωτηση μας.ο δημος για μενα πρεπει ειτε να το συνεχισει σε ολο τον δημο που δεν προτιθεται οπως ειπα,γιατι προκειται για κολλητο του καταγγελωντος,ειτε να στραφει στο νομικο του τμημα και να απαντησει στον καταγγελων πως μπορει να βρει το δικιο του και να μην την πληρωνουν πολιτες που δεν εχουν να πληρωσουν ενα τετοιο εργο.στις πολυκατοικιες και στην δικια μου και σε διπλα που δυσκολα πληρωνουν εφορια και λογαριασμους και αυτος τους παιρνει στο λαιμο του για ενα καπριτσιο του.αυτη ειναι η ελλαδα,αυτος ειναι ο νεολλαηναρας. 21 ώρες πριν, pontez2 είπε Δεν καταλαβαίνω. Δεν υπήρχε η ράμπα απ τη κατασκευή? Τι εννοεις τι φτιάξατε? Εσεις ξεχωριστά απ τον κατασκευαστή? Για να τη φτιάξει ο κατασκευαστής πρέπει να πηρε άδεια. Αν δεν πηρε, θα έπρεπε να το ειχαν δει συμβαιολογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί όταν πηρατε το εκάστοτε διαμέρισμα. Αν δε το ειδε κανείς, ειναι σοβαρή αμέλεια ολων. Πάμε παρακάτω. Αν ειχε άδεια ομως με το τότε νομικό πλαίσιο, η φάση μου θυμίζει τη πιστοποίηση ανελκυστηρων. Αλλάζω τον νομο και σε βάζω να κάνεις πράγματα που μπορει να μην ειναι δυνατον να γινουν σε μια παλιά οικοδομή με ιδιαιτερότητες που με το παλιό νομικο πλαίσιο ισχυαν κανονικά. Σε κάθε περιπτωση, για αρχη μιλάς με δικηγόρο. Το οτι έγινε καταγγελία σημαίνει οτι κάποιος παλιός που ξέρει τη περιπτωση, τα χει βάλει με κάποιον απ το κτιριο που μένεις και τη πληρωνετε ολοι. ακριβως συμφωνω.ο νομος αλλαξε το 2016 ομως κανεις δεν τον εφαρμοσε γιατι δεν βγηκε απο την πολιτεια να πει εφαρμοζεται αναδρομικα οπως στα αυθαιρετα.και αντου οπως σε ολα τα πραγματα ζηταει να γινεται με καταγγελιες,δλδ να επειδη το κρατος ειναι ανικανο να εφαρμοσει τους νομους ζηταει ο πολιτης να κανει την δουλεια του. 21 ώρες πριν, insoholic είπε Εχουμε φτασει σε σημειο, τα παράνομα κτισματα οταν μας λενε να τα γκρεμισουμε, να το θεωρουμε παραλογο... οτιναναι,ποια κτισματα??? 21 ώρες πριν, Ntinaras είπε Κανονικα θα επρεπε να σου βαλουν και προστιμο αναδρομικα για αυτα τα 40 χρονια που ειχες κανει αυτη τη πατεντα. Τα καλυτερα ειναι αυτα που χτιζουν στο πεζοδρομιο σκαλια και δεν μπορει να περασει ουτε γατα. να αρχισουν απο εσενα λεω εγω.εγω ειμαι 50 ετων ,10 ετων εκανα αυτην την πατεντα? στον εργολαβο να βαλει προστιμο. 20 ώρες πριν, NTC Labs είπε πόσο παλιά δηλαδή? γτ στο σπιτι μου που ειναι του 78 η ραμπα ειναι σωστα φτιαγμενη με βυθιση του πεζοδρομιου. αρα δεν αλλαξε κατι προσφατα για να κλαινε οι ελληναραδες επειδη βαριοντουσαν τοτε να κανουν τα δεοντα. και αγνοια νομου δεν δικαιολογειται. ανγοια νομου για πιο εγκλημα? πλακα κανεις..ελληναραδες ειναι αυτοι που το κρατος τους λεει να γινουν υπαλληλοι του επειδη ειναι αχρηστο εκεινο .και επειδη εχεις αγνοια ο νομος τωρα αλλαξε το 2016,πριν ηταν ασαφης .ολες οι οικοδομες που φτιαχτηκαν ετσι εφτιαξαν τις εισοδους τους,ολοι ελληναραδες ειναι για σενα,σιγα μην εβαλες ραμπα το ΄78 ουτε παρκινγκ δεν εδιναν τοτε. 19 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αυτο δηλαδη ειναι καλυτερο απο τη ραμπα με κενο αναμεσα για τα νερα? που περπατας και επειδη ειναι γεματο το πεζοδρομιο τετοια βυθισματα πας ολη την ωρα πανω κατω? πραγματικα δεν καταλαβαινω τη λογικη. ποιον ενοχλουν οι ραμπες και γιατι?! εγω συμφωνω αρκει να μην ενοχλει πεζους και να μην λιμναζουν νερα,σε εμας δεν ενοχλει κανεναν εκτος πο αυτον τον κομπλεξικο . 18 ώρες πριν, gakost είπε Έχεις σκεφτεί ότι αυτό που λες κενό για τα νερά ότι μπορεί να είναι ο λόγος που απαγορεύονται οι τσιμεντένιες ραμπες; Υπάρχουν κανονισμοί και στάνταρ προδιαγραφές για την εκτέλεση κάθε εργασίας. Απλά ειναι θέμα κόστους και έλλειψης ελέγχου που ο καθένας κάνει ότι θέλει. Εξαιρούνται οι μικρές εργασίες που ο κάθε μάστορας κάνει ότι θέλει όπως θέλει και κυρίως όπως ξέρει. ας φτιαξουν σιτες για ομβρια υδατα η' να αναλαβει το χτισιμο των ραμπων-πεζοδρομιων ο δημος δνε εχω προβλημα. 18 ώρες πριν, anax111 είπε Δες αν μπορεί να γίνει νομιμοποίηση της ράμπας μέσω της διαδικασίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων ή εάν σε καλύπτει οποιοσδήποτε νόμος καθώς η κατασκευή είναι τουλάχιστον 40 ετών όπως λες. Εάν μπορεί να γίνει νομιμοποίηση χωρίς την συμβολή του δήμου κάνε την άμεσα και μετά είτε με την νομιμοποίηση είτε με την κάλυψη κάποιου σχετικού νόμου στείλε εξώδικο στον δήμο και προειδοποίησέ τον για μήνυση και διεκδίκηση αποζημίωσης για την καταστροφή της ράμπας σε περίπτωση που προβεί σε καταστροφή της χωρίς να σας αποζημιώσει και να σας την αντικαταστήσει από νόμιμη κατασκευή. Μόλις δουν το εξώδικο θα το αναβάλουν και δεν πρόκειται να ξανα-ασχοληθούν. ναι αλλα ετσι με την νομιμοποιηση αυθαιρετου θα φορτωθω επιπλεον μετρα νομιζω στο Ε9.δεν με συμφερει.σκεφτομαστε να αντιδρασουμε ομαδικα με εξωδικο στον δημο και ειδικα στην υπηρεσια και να θελουν να το κανουν αυτοι χωρις χρεωση.παντως επειδη ενας φιλος πηγε εκει του ειπαν οτι εκτος της χαρτουρας που ειναι πολυ,δεν θα υπαρξει χρεωση για αδεια.εγω του ειπα οτι δεν γινεται τιποτα δωρεαν στον δημο οταν ζητας μια αδεια και γενικα στο κρατος. 18 ώρες πριν, konc είπε Τα παραπάνω με ωθούν να ρωτήσω το εξής: είστε σίγουροι πως έχετε καταλάβει σωστά ότι έχουν πρόβλημα με την τσιμεντένια ράμπα συγκεκριμένα και όχι με την είσοδο parking γενικότερα? Το λέω για να μην την ξηλώσετε άδικα χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. η ανακοινωση λεει να ξηλωθουν οι ραμπες μεσα σε 30 μερες.αυτο το εκαναν για να μην μπορεσουμε να οργανωθουμε ομαδικα αλλα ηδη εχουμε αντιδρασει.σημερα γινεται συνελευση στο δημαρχειο και εχουμε εκφρασει την αναστατωση μας και την αντιρηση μας στην αυστηρη ευθιξια που δειχνει ο δημος σε μια ηλιθια καταγγελια χωρις να εξετασει το κινητρο.ευθιξια που δεν δειχνει σε πολυ πιο σοβαρα ζητηματα λειτουργιας και υποδομων του. 18 ώρες πριν, vali είπε Στην δική μου γειτονιά όταν ήρθαν να στρώσουν καινούρια άσφαλτο, ξηλώσαν τις ράμπες συνεργεία του δήμου ή πιθανόν του εργολάβου που έκανε την ασφαλτόστρωση. και σε εμας 2 φορες αλλα μετα την εχτισαν ξανα,ο εργολαβος οχι ο δημος.αν ερχοταν και μας ελεγε οτι ειναι παρανομο δνε θα την βαζαμε. 15 ώρες πριν, insoholic είπε Για αυτο δε θα γινουμε ποτε σωστο κρατος. συμφωνω αλλα απο αλλο δρομο 44 λεπτά πριν, Narayan είπε Προσωπικά αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι πως για να γίνει κάτι, πρέπει πρώτα να γίνει καταγγελία. Πήγαν, είδαν την παράνομη ράμπα του ΟΡ, και για τις υπόλοιπες ράμπες παραδίπλα δεν έκαναν τίποτα, επειδή ενώ υφίσταται παρανομία δεν υπάρχει καταγγελία. Αυτεπάγγελτα δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή τη χώρα; μα εδω ειναι το θεμα.αποτι φαινεται μετα δικια μας διερευνηση,ενας κομπλεξικος ηθελε να εκδικηθει καποιον που μαλωσε για κατι ισως και για παρκινκ η' γιατι δεν εβρισκε στον δρομο η' γιατι εχει κατι προσωπικο και εκανε καταγγελια.εμενα με πειραζει η αντιδραση,ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ, του δημου,να γινει εργο σε ολο τον δημο ,να το κανω.οχι ομως για ενα βλακα και λογους εκδικησης.μπορει να ειναι και απο την οικοδομη μος καθως εχουμε οπως εχω γραψει και σε αλλο τοπικ ενα ταραξια-αλητη . 2 1
mitsos_z Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 49 λεπτά πριν, Narayan είπε Προσωπικά αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι πως για να γίνει κάτι, πρέπει πρώτα να γίνει καταγγελία. Πήγαν, είδαν την παράνομη ράμπα του ΟΡ, και για τις υπόλοιπες ράμπες παραδίπλα δεν έκαναν τίποτα, επειδή ενώ υφίσταται παρανομία δεν υπάρχει καταγγελία. Αυτεπάγγελτα δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή τη χώρα; Εδω βασικά, αν ειναι κανεις σε συγκρουσιακό mood με το δήμο, μπορεί αρχικά να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και εν συνεχεία να καταγράψει τις αντίστοιχες "παραβάσεις" των οικοδομών σε ακτίνα 4/6/8 τετραγώνων (όσο αντέχει τελοσπάντων), να τις προωθήσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο με την υποσημείωση ότι αν δεν εφαρμοστεί το ίδιο σε όλους θα υπάρξει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος. 5
megapaixtaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 5 λεπτά πριν, mitsos_z είπε Εδω βασικά, αν ειναι κανεις σε συγκρουσιακό mood με το δήμο, μπορεί αρχικά να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και εν συνεχεία να καταγράψει τις αντίστοιχες "παραβάσεις" των οικοδομών σε ακτίνα 4/6/8 τετραγώνων (όσο αντέχει τελοσπάντων), να τις προωθήσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο με την υποσημείωση ότι αν δεν εφαρμοστεί το ίδιο σε όλους θα υπάρξει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος. καλη αντιδραση,θα το μεταφερω,ετσι θελουν. 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 24 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε να αρχισουν απο εσενα λεω εγω.εγω ειμαι 50 ετων ,10 ετων εκανα αυτην την πατεντα? στον εργολαβο να βαλει προστιμο. Δικο σου προβλημα, εσυ εχεις ευθυνη για το ακινητο που ειναι στο ονομα σου. 1
megapaixtaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 δεν καταλαβες,τωρα εχω την ευθυνη.αυτος μιλησε για την ευθυνη παλια,εκει του απαντησα,δωσε λιγο χρονο να διαβαζεις σωστα.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Εγω να σου πω την αληθεια αγαπητε @megapaixtaras δεν εχω καταλαβει τι ακριβώς θέλεις, είναι παράνομο τώρα το είδαν το σηκώνεις και τέλος το θέμα.
megapaixtaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 αν δεν καταλαβες,ειναι γιατι δεν διαβασες ολο το θεμα.δεν μπορω να σε βοηθησω.θα σου απαντησω οταν το διαβασεις ΟΛΟ μαζι με τις απαντησεις μου και θα καταλαβεις ειτε συμφωνεις ειτε οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις