Προς το περιεχόμενο

Επένδυση ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει η Νότια Κορέα


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Άπω Ανατολή έχει τους υψηλότερους δείκτες ευφυίας παγκοσμίως. Όλες οι χώρες της περιοχής που γλίτωσαν από το κουμουνιστικό σύστημα μετά τον ΒΠΠ κάλπασαν οικονομικά με ένα συνδυασμό πειθαρχημένων, σκληρά εργαζομένων πολιτών και φιλελεύθερο Δυτικό οικονομικό σύστημα και πολιτικές ελευθερίες.

Αργότερα ακολούθησαν και οι κουμουνιστικές Ασιατικές χώρες πάλι με τα ίδια συστατικά χωρίς τις πολιτικές ελευθερίες όμως.

Οποιαδήποτε σύγκριση με Ελλάδα ή Τουρκία είναι άκυρη.

Παρόλα αυτά, με όρους αναλογίας πληθυσμού η Ελλάδα έχει περίπου το μισό και κάτι παραπάνω από το ΑΕΠ της Κορέας χωρίς να έχει καμία βιομηχανική βάση και να βασίζεται κυρίως στις υπηρεσίες. Δεν τα καταφέραμε άσχημα αλλά δυστυχώς δείχνει που μπορεί να είμασταν αν είχαμε την δυνατότητα για καλύτερες επιλογές και ηγεσία μετά τον ΒΠΠ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε

Ειναι και χώρα 50 εκατομμυρίων μην ξεχνάμε, διπλα απο κίνα, ιαπωνία και μεγάλα τεχνολογικά εργοστάσια. δεν υπάρχει σύγκριση.

Τι σχέση έχει το μέγεθος του πληθυσμού και το ότι είναι δίπλα από άλλες προηγμένες χώρες; Τι τους δίνουν τσάμπα την τεχνολογία;  Μια φτωχή χώρα ήτανε που την βγάζανε με ρύζι, αλλά επένδυσαν στην παιδεία και στην τεχνολογία για να φτάσουν σε μερικές δεκαετίες στο σημείο που είναι τώρα. Ενώ εμείς ακόμα αφήνουμε τα μπάχαλα να διασύρουν και να εκφοβίζουν καθηγητές πανεπιστημίου και να είναι οι σχολές άντρο της αναρχίας και των κομματικών παρατάξεων.  

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, Macosj said:

Και 100 εκατομμύρια να είμαστε, απλά θα πεινουσαμε περισσότερο. Δεν έχει σχέση ο πληθυσμός, αλλά η νοοτροπία. Οι κορεατες δουλεύουν σαν μαύροι σκύλοι, Κυριολεκτικα δεν σηκώνουν κεφάλι. Εμείς κοιτάμε πως θα ξεφύγουμε (ναι ξέρω τα στατιστικά λένε ότι καθόμαστε στο γραφείο περισσότερο από Γερμανούς κτλ). Επίσης, οι Ασιάτες είναι προσανατολισμένοι προς την εκπαίδευση και θεωρούν προτεραιότητα να έχουν μια επιστημονική διαδρομή, ενώ εμείς θέλουμε καγκουρια, διακοπές, λούφα και βάζουμε βύσμα για να γίνουμε μέλη ΔΕΠ στα πανεπιστήμια και να μπαίνουμε σε "ερευνητικά" (μασάμε ΕΣΠΑ) προγράμματα 

Να προσθέσω εδώ οτι το work culture της Κορέας έχει ρίξει τον fertility δείκτη κοντά στο 0,6. 

 

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

  

32 minutes ago, uesugi1989 said:

Να προσθέσω εδώ οτι το work culture της Κορέας έχει ρίξει τον fertility δείκτη κοντά στο 0,6. 

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά 

Ακριβώς, κάτι παρόμοιο τραβάει και η Ιαπωνία.

Στην Κίνα μετά την νομοθεσία περί ενός παιδιού έφτασαν 4 παππούδες και 2 γονείς να έχουν 1 παιδί/εγγονό που σε κάποια φάση θα πρέπει να τους γηροκομήσει όλους.

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, Georgios Pappas said:

Ειναι και χώρα 50 εκατομμυρίων μην ξεχνάμε, διπλα απο κίνα, ιαπωνία και μεγάλα τεχνολογικά εργοστάσια. δεν υπάρχει σύγκριση.

Εντωμεταξύ στην Ελλάδα που βρίσκεται στον πυρήνα της ευρωπαικης νομισματικής ένωσης από το 2000 με το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη και τεράστια δανειοληπτική δυνατότητα.

Ναι ξέρω το ευρώ μας κατάστρεψε, όχι ότι πέσαμε με τα μούτρα στον φθηνο δανεισμό για να χρηματοδοτούμε κου**δες. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, BlueBlade said:

Ναι τώρα έγινε παρτάκιας ο Έλληνας, τον ανάγκασε το κακό κράτος και τα κέντρα εξουσίας που θέλουν να αφανίσουν τον Έλληνα.

Όχι ότι δεκαετίες πριν το ναυάγιο ο ίδιος ο Έλληνας έκανε πάρτι με ξένα φράγκα. Έκλεβε το κράτος, έτρωγε με χρυσά κουτάλια,  ψήφιζε κόμματα και άτομα απλά για να μπορέσει να βολευτεί στο δημόσιο κτλ.

Δεν επεκτείνομαι παραπάνω γιατί ξεφεύγουμε. Για εμένα η άποψη μου είναι πολύ απλή και ας ενοχλεί κάποιους. Αυτός ο λαός έχει την χώρα και τις κυβερνήσεις που του αξίζουν. End of story.

Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι γράφει ο άλλος πριν κρίνουμε. Τι δεν κατάλαβες από το διαχρονικές παθογένειες του κράτους από όλουςβοσους κυβέρνησαν; Δεν είναι κάτι νέο, τα ίδια γίνονται στη χώρα μας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από την ίδρυση του κράτους σχεδόν δύο αιώνες τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντελώς διαφορετικοί λαοί αυτοί της Ασίας και της Άπω Ανατολής σε σχέση με της Δύσης και της Βαλκανικής - μεσογείου. Άλλη η ιστορία τους και ως εκ τούτου άλλα τα προϊόντα αυτής της ιστορίας που είμαστε εμείς σήμερα. 

Στο κατά πόσο βοήθησε την Κορέα επειδή γειτνιαζει με Ιαπωνία και Κίνα έχω τις επιφυλάξεις μου. Σίγουρα έχει χαμηλό κόστος εισαγωγών από αυτές τις χώρες λόγω μικρής απόστασης. Η Ιαπωνία έκανε σφαγές και πολέμους ειδικά στην Κίνα κατά τον Β παγκόσμιο και γενικά ότι ήταν η Γερμανία για την Ευρώπη ήταν η Ιαπωνία για την Απω Ανατολή, αυτο έχει προκαλέσει τρομερές εχθρες μεταξύ Κινέζων και Ιαπώνων κάτι σαν Ελλάδας και Τουρκίας και ακόμα χειρότερο. 

Στην Κίνα άμα υποπέσει στην αντίληψη κάποιου ότι ένα προϊόν είναι κινέζικο το καταστρέφουν με μίσος και μανία, θεωρούν ότι παράγουν μόνοι τους αυτά που χρειάζονται για να ζήσουν και δεν δέχονται καθόλου κάτι από Ιάπωνα, αυτα τουλάχιστον τους δασκαλευαν από το καθεστώς του Μάο και ίσχυαν μέχρι πριν 20 χρόνια, τώρα αν και κατά πόσο άλλαξε δεν έχω ιδέα. 

Οπως ήδη προαναφερθηκε σκληροί και πειθαρχημενοι λαοί, με νοοτροπία που τους βοήθησε να αναπτυχθούν πολύ, ειδικά οι Κινέζοι αρκετά σκληροί και ψυχροί άνθρωποι, με τα καλά και τα κακά τους όμως που πολλοί από εμάς στεκόμαστε μόνο στα καλά και όχι στα άσχημα. 

3 ώρες πριν, uesugi1989 είπε

Να προσθέσω εδώ οτι το work culture της Κορέας έχει ρίξει τον fertility δείκτη κοντά στο 0,6. 

 

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά 

Ασε, μην χαλάς το όνειρο μερικών και σε αποκαλέσουν τεμπέλη Έλληνα. Που να δεις Κίνα με την ρύπανση από τα εργοστάσια τι αέρα αναπνέουν και τι συμβαίνει από αναπνευστικά. Όλα αυτά έχουν τις συνέπειες τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα στην Ελλαδα ξεκιναει απο τις ριζες. Βολεμενοι η βολεψακηδες και πλουσιοι πλουσιοτεροι. Δεν ειναι δυνατον μια τοσο μικρη χωρα να εχει τοσους δημοσιους υπαλληλους. Καμια κυβερνηση δεν εχει τα @@ να πει μειωνω τους δημοσιους κατα 80% και κραταω μονο οτι χρειαζομαι και ενδεχομενων ενα 5% νεους που χρειαζομαι. Κανεις δεν παραγει τιποτα στην Ελλαδα, οσοι εχουν σπιτια σε νησια απο τους γονεις τους κομομανε απλα χρημα το καλοκαιρι και δουλουν γι αυτους σαν τα σκυλια νεοι ανθρωποι που δεν βρισκουν κατι καλυτερο. Ιδιωτικος τομεας με χρηματα πεινας και δουλεια χωρις τελος. Εκπαιδευση στα σχολεια απαισια με παιδια που βγαινουν και δεν ξερουν να μαγειρεψουν να αποταμιευσουν να σεβονται να αθληθουν, παραπαιδεια που ολοι την βλεπουν κανενας δεν τη θελει και ομως συνεχιζει. Σπουδες που πολλες απο αυτες δεν εχουν νοημα η εχουν μηδενικη αποκατασταση η πολλους αποφοιτους. Νοσοκομεια με προσωπικο πενιχρα αμειβωμενο, ελλειψεις στα παντα και διεφθαρμενα φακελακια νυχτερινα ιατρεια κλπ. Στρατος της πλακας με οργανωση μηδεν μονο για να στηριζεται η επαρχια τα φαγαδικα τα πλυντηρια τα νησια κλπ και ελαχιστους να το κανουν επειδη το θελουν η να εκπαιδευονται στο ελαχιστο. Αστυνομια που οπως σε καθε χωρα κανεις δεν τη θελει αλλα εδω και κακα αμειβομενη, απαιδευτη, διεφθαρμενη. Μεσα μαζικης μεταφορας για γελια με μια Αθηνα που βουλιαζει απο πληθυσμο να νομιζει κανεις οτι ειναι στη δεκαετια του 80 στη Γερμανια οταν μπαινει μεσα. Λαθρομεταναστευση χωρις να μπορει να βοηθηθει κανεις και ποιος ξερει τι βρωμια και δυσωδια υπαρχει συμφωνημενη και εκει και κυριως με ποιον. Κυβερνησεις με πρωθυπουργους χωρις μια μερα δουλειας ανικανους για οποιαδηποτε αλλη εργασια και ομως καταλληλοι για αυτο. Η Ελλαδα εχει πολυ δρομο να διανυσει αν θελει να λεγεται αναπτυγμενη χωρα. Τωρα ειναι απλα ο φτωχος συγγενης της ευρωπης με εξοδα τεραστια, ενοικια απλησιαστα, ρευμα νερο φαγητο επισης, με ολα τα αγαθα να κοστιζουν οσο στις χωρες που παιρνουν κανονικους μισθους και εχουν ασφαλεια οτι η ζωη θα συνεχισει χωρις προβληματα. Υπογεννητικοτητα μην αναρωτιομαστε ειμαι 35 και ακομα δεν εχω προλαβει να ζησω για μενα ποσο μαλλον να σκεφτω για παιδι.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, uesugi1989 είπε

Να προσθέσω εδώ οτι το work culture της Κορέας έχει ρίξει τον fertility δείκτη κοντά στο 0,6. 

 

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά 

Κάνεις δεν είπε ότι το ΑΕΠ και η οικονομική ανάπτυξη είναι δείκτες κοινωνικής ευημερίας. Αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Προφανώς ο Έλληνας έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από έναν κορεατη, ειδικά αν είναι στο δημόσιο και έχει 1-2 σπίτια (μέσος Έλληνας) κάνει κυριολεκτικα ζωάρα και ας έχει το 1/3 κατά κεφαλήν. Τώρα για έναν φουκαρά Ελληνα, τουλάχιστον μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στην ΕΕ, κάτι που ο κορεατης δεν μπορεί να κάνει και χρειάζεται VISA κτλ. Οποτε συνολικά είμαστε καλύτερα πιστεύω 

Οι Ασιάτες έχουν γενικά μια αναρχοκαπιταλιστική ιδεολογία εκ φύσεως, δηλαδή τα κέρδη του εργοδότη πρώτα και μετά βλέπουμε. Στην Ιαπωνία που είναι τεράστια οικονομική δύναμη, ο μισθός είναι αστείος, οι άνθρωποι με πολύ δυσκολία τα βγάζουν πέρα, αλλά δεν τους πειράζει γιατί η εταιρεία παρουσιάζει πρωτόγνωρα κέρδη. Στην Ευρώπη είμαστε πιο σοσιαλιστές

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαστε τεμπέληδες, πάντα σκεφτόμαστε πως θα ξεμπερδευουμε από τη δουλειά και όχι πως θα γίνουμε καλύτεροι. Επίσης, δεν έχουμε οργάνωση, ένας ιατρός σε ελληνικό νοσοκομείο είναι ιατρός, νοσηλευτής, φροντιστής, διοικητικός κτλ Δεν υπάρχει καμία ιεραρχία στις ευθύνες, πράξεις γενικά πάρα μόνο στο μισθό και στην εξουσία. Είμαστε κλασσικό παράδειγμα Βαλκανίων 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς έχουμε τουρκικό DNA, όλα τα Βαλκάνια εκεί οφείλεται η κατάσταση μας!

Οι Ασιάτες από την άλλοι έχουν εσωτερικό ρατσισμό στη φυλή τους.

Δεν βλέπεις Κινέζο με φιλιππινέζα ή το ανάποδο να κάνουν παιδιά. Ή Ιάπωνες με κορεατισσες.

Αλλά και πάλι η ασιατική φυλή έτσι και θέλει να γίνει κομμουνιστική θα γίνει στον χειρότερο βαθμό (βλέπε Β. Κορέα) αν θέλει να γίνει υπερδύναμη με τεχνολογία βλέπε Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη, άμα θέλει να απομονωθεί για 200 χρόνια βλέπε Ιαπωνία κτλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε

Ξέρω πάντος πολλούς Ελληνές που δουλεύουνε και 2 και 3 δουλείες σαν μάυροι σκύλοι όπως λές.

αν η ευημερία ήταν θεμα μόνο κουρασης και ιδρώτα θα είμασταν ολοι οικοδομοι (Πολύ σεβαστό επάγγελμα για όποιον θέλει να το κάνει)

Όμως η ανάπτυξη και ο πλουτος ερχεται σε οσους επενδύουν στην παιδεία και τη μόρφωση δηλαδή στις σπουδες, στην εξειδικευση, στην καινοτομία. Εδώ τώρα είμαστε στην εποχή "αρνητές επιστήμης".

Επίσης όταν μια οικονομία πάει καλά, αρχίζουν να ευημερούν/ανεβαίνουν όλες οι βαθμίδες επαγγελμάτων ακόμα και οι πιο "απλες" χειρονακτικές, πχ τσαγκάρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, Macosj said:

Κάνεις δεν είπε ότι το ΑΕΠ και η οικονομική ανάπτυξη είναι δείκτες κοινωνικής ευημερίας. Αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Προφανώς ο Έλληνας έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από έναν κορεατη, ειδικά αν είναι στο δημόσιο και έχει 1-2 σπίτια (μέσος Έλληνας) κάνει κυριολεκτικα ζωάρα και ας έχει το 1/3 κατά κεφαλήν. Τώρα για έναν φουκαρά Ελληνα, τουλάχιστον μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στην ΕΕ, κάτι που ο κορεατης δεν μπορεί να κάνει και χρειάζεται VISA κτλ. Οποτε συνολικά είμαστε καλύτερα πιστεύω 

Οι Ασιάτες έχουν γενικά μια αναρχοκαπιταλιστική ιδεολογία εκ φύσεως, δηλαδή τα κέρδη του εργοδότη πρώτα και μετά βλέπουμε. Στην Ιαπωνία που είναι τεράστια οικονομική δύναμη, ο μισθός είναι αστείος, οι άνθρωποι με πολύ δυσκολία τα βγάζουν πέρα, αλλά δεν τους πειράζει γιατί η εταιρεία παρουσιάζει πρωτόγνωρα κέρδη. Στην Ευρώπη είμαστε πιο σοσιαλιστές

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαστε τεμπέληδες, πάντα σκεφτόμαστε πως θα ξεμπερδευουμε από τη δουλειά και όχι πως θα γίνουμε καλύτεροι. Επίσης, δεν έχουμε οργάνωση, ένας ιατρός σε ελληνικό νοσοκομείο είναι ιατρός, νοσηλευτής, φροντιστής, διοικητικός κτλ Δεν υπάρχει καμία ιεραρχία στις ευθύνες, πράξεις γενικά πάρα μόνο στο μισθό και στην εξουσία. Είμαστε κλασσικό παράδειγμα Βαλκανίων 

Αυτό για την Ιαπωνία οτι δεν έχουν καλούς μισθούς 1η φορά το ακούω. Δεν το γνωρίζω, μπορει να είναι έτσι, απλα δεν το περίμενα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, somt said:

αν η ευημερία ήταν θεμα μόνο κουρασης και ιδρώτα θα είμασταν ολοι οικοδομοι (Πολύ σεβαστό επάγγελμα για όποιον θέλει να το κάνει)

Όμως η ανάπτυξη και ο πλουτος ερχεται σε οσους επενδύουν στην παιδεία και τη μόρφωση δηλαδή στις σπουδες, στην εξειδικευση, στην καινοτομία. Εδώ τώρα είμαστε στην εποχή "αρνητές επιστήμης".

Επίσης όταν μια οικονομία πάει καλά, αρχίζουν να ευημερούν/ανεβαίνουν όλες οι βαθμίδες επαγγελμάτων ακόμα και οι πιο "απλες" χειρονακτικές, πχ τσαγκάρης

Μιλάς για τους χιλιάδες πτυχιούχους ανέργους η τυλιχτεί σουβλακιων (κατά το ανέκδοτο)??? Έχεις δίκιο, εξάγουμε άπειρο τέτοιο υλικό στην υπόλοιπη Ευρώπη μιας και εδώ είναι αχρειαστοι στη πλειοψηφία τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι αχρείαστοι, κάθε άλλο. Απλά οι μισθοί έξω ειναι καλυτεροι (γιατι η οικονομια των χωρων αυτων ειναι πιο παραγωγικη) και φεύγουν.

Τώρα το πρόβλημα ειναι οτι πολλοί νομιζουν οτι οι μισθοι είναι επιλογή της κυβέρνησης μιας χώρας. Πατάει ενα κουμπι και ο βασικός είναι 500 ευρώ, πατάει ένα άλλο και τον κάνει 2000.

Οι μισθοί καθορίζονται από το πόσο παραγωγική είναι μια χώρα εξάγοντας προϊόν/υπηρεσία. Εμείς είμαστε μια πτωχευμένη χώρα και η "ανάκαμψη" θα γίνει σιγά-σιγά, όσο αργά/γρήγορα το επιτρέπουν τα οικονομικά της. Εκτός αν για κάποιο λόγο πρεπει οι ξένοι να μας λούσουν λεφτα να ανακάμψουμε πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από somt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Νοτια Κορεα: μια χωρα που το 1970 ηταν σε χειρότερη θεση απο την Ελλαδα και σημερα ειναι ηγετιδα στο χωρο της τεχνολογιας

Να δεις που θα αποφάσισαν σαν χώρα να επενδύσουν και να δυναμώσουν την χώρα τους και όχι να βολεύουν βύσματα στο δημόσιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...