markos9 Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί θέλεις να κάνεις downgrade και να πας από 95 σε 11; Σιγά μην πας και στα 3.11 Να πας καλύτερα στα 96 ή 97, άντε 98 το πολύ, μέχρι εκεί! Εκτός αν περιμένεις να βγουν τα 100 και να πας απευθείας εκεί. Λες; είναι καλύτερα δλδ; σκεφτόμουν για 98. Αλλά, το άλλο σύστημα που έχω κολλάει και το γύρισα 3.11. Το θέμα είναι ο,τι η μικρομαλακη απαιτεί τα 11... ε και δεν θέλω να μένω πίσω με ένα τόσο δυνατό μηχάνημα. 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federer Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Σαν τα XP δεν έχει, κακά τα ψέματα! Αιώνες μπροστά σε αισθητική και ασφάλεια! Ποιός ο λόγος να αναβαθμίσω σε 7αρια; Καλά για 8,10,11,12,20 και τα λοιπά beta λειτουργικά, δεν το συζητάμε καν…Μια χαρά είμαι! Οοοοοοταν μετά απο χρόνια νοιώσω την ανάγκη για κάτι καλύτερο και πιο σύγχρονο, το γυρνάω σε λινουξάκι και τέρμα η Micro$oft για εμενα 2 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos9 Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Εμένα πάντως στον 386 μου έβγαλε μήνυμα στα Windows 3.1 ότι δεν είναι συμβατό το σύστημα ή κάτι τέτοιο. Διάβασα ότι ίσως χρειάζομαι αναβάθμιση bios… θα κάνω και θα ξαναδοκιμασω… Αναβάθμιση Bios και μάλλον θα είσαι εντάξει. Γιατί βρε παιδιά το κάνετε αυτό; Είστε σε κάποιου είδους ιερή σταυροφορία για την εξάπλωση του Linux;… Και μένα μου αρέσουν τα Linux, αλλά οποίος θέλει θα τα βάλει. Αυτό είναι το θέμα για το πρήξιμο της MS… Ας μείνουμε εκεί… Δεν το έθεσα έτσι. Είτε σου αρέσει, είτε όχι τον προβάλει με αθεμητο τρόπο κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει μελλοντικά… Κάνω αναβάθμιση κάθε εβδομάδα στο BIOS, για να νιώθω ασφάλεια. Και αμα δεν βγει καμία φορά... τότε, περνάω το προηγούμενο, για να τούς ξεγελάσω τους κρακερ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atypicalcoder Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Πρέπει με τον edge να γίνει κάτι από ΕΕ να ρίξει και άλλα χαστούκια. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές πάτησα "μην μου ζαλίζεις τον έρωτα δεν σε θέλω default browser" και το σπαμ συνεχίζει. Ένα τσακ είμαι από το να πάω σε linux και firefox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos9 Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Federer είπε Σαν τα XP δεν έχει, κακά τα ψέματα! Αιώνες μπροστά σε αισθητική και ασφάλεια! Ποιός ο λόγος να αναβαθμίσω σε 7αρια; Καλά για 8,10,11,12,20 και τα λοιπά beta λειτουργικά, δεν το συζητάμε καν…Μια χαρά είμαι! Οοοοοοταν μετά απο χρόνια νοιώσω την ανάγκη για κάτι καλύτερο και πιο σύγχρονο, το γυρνάω σε λινουξάκι και τέρμα η Micro$oft για εμενα Ρε φίλε... θέλω να πάω σε ΧΡ, αλλά δεν μπορώ να βρω οδηγούς για τον ιντελ 80486. Μήπως κι αυτά, είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο; Επεξ/σία 13 Απριλίου από markos9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Ελάχιστοι είναι οι χρήστες windows που θα μπουν στην διαδικασία να βάλουν Linux και να μάθουν να δουλεύουν σε αυτά ευτυχώς η δυστυχώς. Ο καθένας όπου συνηθίσει. Σε επαγγελματικά και άλλα λογισμικά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση να τρέχουν σε linux απροβληματιστα. Αναβαθμίσεις η έντονη παρουσία win11 προς το παρών θα αργήσει να συμβεί. Οταν όμως αρχίσουν σιγά σιγά να αποσύρονται τα παλαιά μηχανήματα λόγω βλαβών η κακών χαρακτηριστικών, τα επόμενα θα έχουν win11 μέσα η τυχόν ακόμα νεώτερη έκδοση αν έχει βγει μέχρι τότε, είμαι σίγουρος ότι τεχνικά θα βρουν τρόπο να μπλοκαρουν την εγκατάσταση παλαιών win, συνεπώς θέλοντας και μη οι χρήστες θα πάνε σε win11 με μια χρονοκαθυστέρηση. Η αλήθεια για την ms, πέραν από τα οποια προβλήματα πιθανώς υπάρχουν στις νέες εκδόσεις λογισμικού που εκδίδει, είναι ότι το πράττει και πολύ συχνά. Αν περιμένεις κάθε 2 και 3 χρόνια που βγάζεις νέο OS να πέσουν όλοι με τα μούτρα να το βάλουν, είσαι εκτός πραγματικότητας, η μάλλον μπορεί να είσαι και εντός, αλλά έχεις θράσος αν θες να πριζεις μπάλες με popup, warnings, spam κι άλλους τρόπους να κάνει αυτό που θες εσύ μόνο και μόνο για το κέρδος. Ας το άφηναν έστω 4 με 5 χρόνια. Ήδη ένα antivirus που είχα free και με έπριζε με spam για να πληρώσω το σούταρα. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 5 σελίδες για ένα λειτουργικό που αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια θα πει "μα καλά τι πήγαν και έφτιαξαν"? Προσωπικά αναβάθμισα σχεδόν άμεσα από τα 10 και στα 3 4 χρόνια ούτε θυμάμαι πόσο καιρό τα έχω έχω δει μόνο μια μπλε οθόνη και αυτό στις αρχές όταν είχαν βγει. Ούτε anti-virus ούτε προγράμματα για ασφάλεια το native που έχουν είναι μια χαρά και εντάξει δεν τα λες και πολύ βαριά. Το TPM ειναι το μόνο θέμα που βλεπω για να μην αναβαθμίσει κάποιος αλλά μεταξύ μας όταν περνεις 5600 στα 120 ευρώ και 32gb ram στα 70 μαζί με μια μητρική στα 70 ευρώ όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και για πιο λόγο να μένουμε σε τόσο παλιό hardware δεν είναι ότι θες 1500 ευρω για να τρέξεις windows 11 με 300 έχεις νέο σύστημα και τρέχεις 11 εξαιρετικά καλά. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 8 ώρες πριν, cpc464 είπε Οι μεγάλοι πελάτες της MS είναι οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες, αμφιβάλω αν τα pc τους έχουν TPM, τί θα κάνουν? θα δώσουν εκατομμύρια η θα το γυρίσουν σε καμιά διανομή linux όπως έκανε το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν , εγώ νομίζω πως μόνο η MS έχει να χάσει απο τέτοιες κινήσεις. Οι μεγάλοι πελάτες στο εξωτερικό (μη μπερδεύουμε την Ελλάδα με όλο αυτό) έχουν συνάψει συμφωνίες με την DELL, την Lenovo ή την ΗΡ και αντικαθιστούν τα client PC's (Desktop & Laptop) μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία υποστήριξης (κάθε 5 - 6 χρόνια περίπου). Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Όσο για το κρατίδιο το κατά πόσο θα επιτύχει η μετάβαση θα εξαρτηθεί από τρεις βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι αν δεν κάνει το λάθος που έκανε το Μόναχο και αντί να πάρει μια standard διανομή προχώρησε στην δημιουργία δικιάς του με ότι αποτελέσματα είχε αυτό σε θέματα συνέχειας και υποστήριξης. Ο δεύτερος είναι πόσο καιρό θα μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση που ξεκίνησε αυτή την μετάβαση και τρίτος πόσο μεγάλη πίεση θα ασκήσει η Microsoft είτε απευθείας στην κυβέρνηση του κρατιδίου είτε μέσω lobbying στην αντιπολίτευση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου Γελάτε-γελάτε, αλλά το Linux έχει ξεπεράσει σε αριθμό χρηστών τα Win XP... Aλλά δεν λέτε τίποτα γι'αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 17 hours ago, freegr said: Μήπως να γίνει διαθέσιμο για όλους έστω με μικρές υποχωρήσεις να τελειώνουμε με το θέμα αυτό; Καιρός είναι δεν γινεται υπάρχουν αλλαγες στον κωδικα και πρωτοκολλα που δεν ειναι συμβατά σιγα μην κατσουν να γράψουν αλλη εκδοση που θα θέλει και διαφορετική υποστήριξή η microsoft βγάζει τα λεφτα της απο μεγαλες ετεριες άδειες και υποστήριξη δεν την ενδιαφέρει ο μεσος user ας κάνει αναβάθμιση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cre3p Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 18 ώρες πριν, MariosX είπε Συμφωνώ για το bloat ware και τα σχετικά. Ωστόσο θα διαφωνήσω για το online account ότι σόι και καλά είναι απαίτηση. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει τρόπος να γίνουν install με local account, Αν κάνετε install με USB Bootable και το φτιάξετε με Rufus, το εργαλείο αυτό, σας δίνει την επιλογή. 🤦♂️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου 41 λεπτά πριν, Arkin είπε 5 σελίδες για ένα λειτουργικό που αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια θα πει "μα καλά τι πήγαν και έφτιαξαν"? Προσωπικά αναβάθμισα σχεδόν άμεσα από τα 10 και στα 3 4 χρόνια ούτε θυμάμαι πόσο καιρό τα έχω έχω δει μόνο μια μπλε οθόνη και αυτό στις αρχές όταν είχαν βγει. Ούτε anti-virus ούτε προγράμματα για ασφάλεια το native που έχουν είναι μια χαρά και εντάξει δεν τα λες και πολύ βαριά. Το TPM ειναι το μόνο θέμα που βλεπω για να μην αναβαθμίσει κάποιος αλλά μεταξύ μας όταν περνεις 5600 στα 120 ευρώ και 32gb ram στα 70 μαζί με μια μητρική στα 70 ευρώ όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και για πιο λόγο να μένουμε σε τόσο παλιό hardware δεν είναι ότι θες 1500 ευρω για να τρέξεις windows 11 με 300 έχεις νέο σύστημα και τρέχεις 11 εξαιρετικά καλά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να έχει τις εξής επιλογές: Να μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό του και ποιες εφαρμογές θα εγκαταστήσει σε αυτό Να μπορεί να απεγκαταστήσει οποιαδήποτε εφαρμογή έρχεται προεγκατεστημένη στο λειτουργικό αν δεν τον εξυπηρετεί. Αν έχει πληρώσει επιπλέον για το λειτουργικό του να έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει πλήρως διαφημίσεις, τηλεμετρία και οποιαδήποτε λειτουργία δεν τον εξυπηρετεί και να μπορεί να παραμετροποιήσει το λειτουργικό του όπως τον βολεύει. Όταν πρωτοβγήκαν τα 10αρια δεν κάλυπταν (και δεν καλύπτουν καμία από αυτές τις απαιτήσεις) και το ίδιο συμβαίνει και με τα 11. Οπότε πήγα σε κάτι που με ικανοποιούσε (Linux). Όμως καταλαβαίνω απόλυτα κάποιον που τα επιλέγει γιατί τις δικές του απαιτήσεις. Προσωπικά πάντα για μένα τα Windows με κάθε νέα version χάνουν ολοένα και περισσότερο στον τομέα του UI/UX γιατί πάνε σε αλλαγές μόνο για το θεαθήναι και όχι στην ουσία. Μπορεί να βελτιώνουν επιδόσεις ή να είναι πιο σταθερά, ή οτιδήποτε άλλο, αν η εμπειρία χρήσης είναι χάλια γιατί κάθε φορά πρέπει να μάθω πώς δουλεύουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, και δεν ικανοποιούνται οι παραπάνω απαιτήσεις δεν βλέπω τον λόγο να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο λειτουργικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) ο κανονας του ομιλου Κ.Δ.Ο.Α.* χτυπαει για αλλη μια φορα ενα νημα του φορουμ, εδω ειναι το νημα που ασχετοι-ημιμαθεις χρηστες κραζουν τη Μικρομαλακη; 😄 ειναι τετοιος ο βαθμος ασχετοσυνης που αναφερουν ως ογκωδη προβληματα, πραγματα που δεν υφιστανται! ή ειναι ενος κλικ υποθεση, εκτος απο τις ατοφιες τρολιες οι υπολοιποι γραφουν διαμαντακια-τρολιες εν αγνοια τους! 😄να πατε στο λινουξ παιδια θα καλοπερασετε με αυτα τα μυαλα θα παιδευεστε καμια ωρα να βαλετε το cd στη σχισμη.. για αρχη 😂 * Κτηνωδης Δυναμη Ογκωδης Αγνοια 2 hours ago, ovidius80 said: Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να έχει τις εξής επιλογές: Να μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό του και ποιες εφαρμογές θα εγκαταστήσει σε αυτό Να μπορεί να απεγκαταστήσει οποιαδήποτε εφαρμογή έρχεται προεγκατεστημένη στο λειτουργικό αν δεν τον εξυπηρετεί. Αν έχει πληρώσει επιπλέον για το λειτουργικό του να έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει πλήρως διαφημίσεις, τηλεμετρία και οποιαδήποτε λειτουργία δεν τον εξυπηρετεί και να μπορεί να παραμετροποιήσει το λειτουργικό του όπως τον βολεύει. Όταν πρωτοβγήκαν τα 10αρια δεν κάλυπταν (και δεν καλύπτουν καμία από αυτές τις απαιτήσεις) και το ίδιο συμβαίνει και με τα 11. Οπότε πήγα σε κάτι που με ικανοποιούσε (Linux). Όμως καταλαβαίνω απόλυτα κάποιον που τα επιλέγει γιατί τις δικές του απαιτήσεις. Προσωπικά πάντα για μένα τα Windows με κάθε νέα version χάνουν ολοένα και περισσότερο στον τομέα του UI/UX γιατί πάνε σε αλλαγές μόνο για το θεαθήναι και όχι στην ουσία. Μπορεί να βελτιώνουν επιδόσεις ή να είναι πιο σταθερά, ή οτιδήποτε άλλο, αν η εμπειρία χρήσης είναι χάλια γιατί κάθε φορά πρέπει να μάθω πώς δουλεύουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, και δεν ικανοποιούνται οι παραπάνω απαιτήσεις δεν βλέπω τον λόγο να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο λειτουργικό. ολα αυτα που αναφερεις γινονται και πολυ ευκολα μαλιστα, το μεγαλυτερο μερος του "bloatware" δεν ειναι εγκατεστημενο bloatware αλλα εικονιδια με links που σε παραπεμπουν στo store για εγκατασταση...😄 για telemetry, onedrive κλπ. κυκλοφορουν απειρα προγραμματακια παραμετροποιησης Windows αλλα δεν ειναι πλεον τοσο δημοφιλη γιατι διαφημιζονται οτι ριπαρουν αχρηστα services και αυξανουν τα framerates στα games και την αποδοση στα Windows κατι που φυσικα δεν ισχυει.. 😄 τα Windows απο μονα τους ειναι πλεον σταθερα και γρηγορα, απο κει και περα οποιος ψαχνει και θελει μπορει να παραμετροποιησει οτιδηποτε.. οποτε τι απομενει; 5-10 ασχετοι καψεροι να γρυλιζουν σε ενα φορουμ.. και ενας μοναχος καουμποης να πεταει Σεφερληδικες ατακες του Τορβαλντς απο τον περασμενο αιωνα.. Επεξ/σία 13 Απριλίου από Odyss3us 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Odyss3us said: οποτε τι απομενει; 5-10 ασχετοι καψεροι να γρυλιζουν σε ενα φορουμ.. και ενας μοναχος καουμποης να πεταει Σεφερληδικες ατακες του Τορβαλντς απο τον περασμενο αιωνα Καλό είναι, όταν μιλάμε για κάποιον, να έχουμε και τα (διαδικτυακά) "μούτρα" και το θάρρος της γνώμης μας να τον κάνουμε και quote, όχι να στηριζόμαστε στην ελπίδα να μην το δει και απαντήσει. Απαντάω μιας και εγώ έδωσα άλλες 2 ατάκες του Torvalds ως απάντηση σε ατάκα που ανέβασε άλλος συμφορουμιτης, οπότε εμένα εννοείς. Επίσης, μιας και δεν έχω χρόνο σήμερα να απαντάω στις εκθέσεις υπεράσπισης της πολυεθνικής που γράφεις για την επόμενη σου σταυροφορία (άλλη μια, καθημερινό το έκανες), θα γράψω μία και μοναδική για να ξεμπερδευω: Ο άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι, εξ'ορισμου, αυτός που δεν έμαθε ποτέ του σε βάθος άλλα λειτουργικά για να έχει τη δυνατότητα να κρίνει, αλλά φοράει απλά τις παρωπίδες του και τον ενδιαφέρει μόνο να υπερασπίζεται καθημερινώς στα forums μια εταιρεία που είναι στο συμφέρον της να βγάζει χρήμα εις βάρος του. Ο "άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι αυτός που δεν έχει την ευελιξία να χρησιμοποιήσει άλλο λειτουργικό επειδή "αυτό έμαθε, αυτό εμπιστεύεται" και νομίζει οτι όλος ο κόσμος είναι το "walled garden" του. Ο "άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι, κυρίως αυτός που, από τη μια τον πειράζει το ότι μπορείς (όχι πρέπει) να παραμετροποιήσεις ένα Linux distro και να κάνεις tweaking και το κατακρίνει, αλλά από την άλλη δε βρίσκει κάποιο πρόβλημα να εγκαθιστάς ένα σωρό third party apps για να αφαιρέσεις όλο το bloatware και το telemetry από τα Windows και να κάνεις tweak το workflow. The stage is yours, ξέρω ότι θα γράψεις σχόλια επί σχολίων, δεν έχω σκοπό να ξαναμπώ σε αντιπαράθεση. Το έχω μάθει το έργο. Ειδικά με κάποιον που (προσπαθεί να) κάνει "πλαγίως" κριτική σε κόσμο... Υ.Γ. Το έχω ξαναπεί εδώ. Το να γνωρίζει κάποιος ένα καινούριο λειτουργικό (π.χ Linux distro), να ξοδέψει χρόνο σε παραμετροποίηση, να το κάνει "δικό του", να του αρέσει και να θέλει να το προμοτάρει και σε άλλους που ίσως δεν το γνωρίζουν, το καταλαβαίνω. Το να κάνει κάποιος σταυροφορίες υπέρ του πιο δημοφιλούς λειτουργικού (που δε χρειάζεται προώθηση), χωρίς να έχει απολύτως κανένα input ο ίδιος στο σύστημα για να πεις ότι "κάτι έκανε και χαίρεται", φτιαγμένο από μια πολυεθνική που επωφελείται οικονομικά (και) από το ανελέητο telemetry των χρηστών της, δεν μπορώ να το καταλάβω. Επεξ/σία 13 Απριλίου από MikeKata 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 13 Απριλίου Share Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MikeKata said: Καλό είναι, όταν μιλάμε για κάποιον, να έχουμε και τα (διαδικτυακά) "μούτρα" και το θάρρος της γνώμης μας να τον κάνουμε και quote, όχι να στηριζόμαστε στην ελπίδα να μην το δει και απαντήσει. Απαντάω μιας και εγώ έδωσα άλλες 2 ατάκες του Torvalds ως απάντηση σε ατάκα που ανέβασε άλλος συμφορουμιτης, οπότε εμένα εννοείς. Επίσης, μιας και δεν έχω χρόνο σήμερα να απαντάω στις εκθέσεις υπεράσπισης της πολυεθνικής που γράφεις για την επόμενη σου σταυροφορία (άλλη μια, καθημερινό το έκανες), θα γράψω μία και μοναδική για να ξεμπερδευω: Ο άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι, εξ'ορισμου, αυτός που δεν έμαθε ποτέ του σε βάθος άλλα λειτουργικά για να έχει τη δυνατότητα να κρίνει, αλλά φοράει απλά τις παρωπίδες του και τον ενδιαφέρει μόνο να υπερασπίζεται καθημερινώς στα forums μια εταιρεία που είναι στο συμφέρον της να βγάζει χρήμα εις βάρος του. Ο "άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι αυτός που δεν έχει την ευελιξία να χρησιμοποιήσει άλλο λειτουργικό επειδή "αυτό έμαθε, αυτό εμπιστεύεται" και νομίζει οτι όλος ο κόσμος είναι το "walled garden" του. Ο "άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι, κυρίως αυτός που, από τη μια τον πειράζει το ότι μπορείς (όχι πρέπει) να παραμετροποιήσεις ένα Linux distro και να κάνεις tweaking και το κατακρίνει, αλλά από την άλλη δε βρίσκει κάποιο πρόβλημα να εγκαθιστάς ένα σωρό third party apps για να αφαιρέσεις όλο το bloatware και το telemetry από τα Windows και να κάνεις tweak το workflow. The stage is yours, ξέρω ότι θα γράψεις σχόλια επί σχολίων, δεν έχω σκοπό να ξαναμπώ σε αντιπαράθεση. Το έχω μάθει το έργο. Ειδικά με κάποιον που (προσπαθεί να) κάνει "πλαγίως" κριτική σε κόσμο... Υ.Γ. Το έχω ξαναπεί εδώ. Το να γνωρίζει κάποιος ένα καινούριο λειτουργικό (π.χ Linux distro), να ξοδέψει χρόνο σε παραμετροποίηση, να το κάνει "δικό του", να του αρέσει και να θέλει να το προμοτάρει και σε άλλους που ίσως δεν το γνωρίζουν, το καταλαβαίνω. Το να κάνει κάποιος σταυροφορίες υπέρ του πιο δημοφιλούς λειτουργικού (που δε χρειάζεται προώθηση), χωρίς να έχει απολύτως κανένα input ο ίδιος στο σύστημα για να πεις ότι "κάτι έκανε και χαίρεται", φτιαγμένο από μια πολυεθνική που επωφελείται οικονομικά (και) από το ανελέητο telemetry των χρηστών της, δεν μπορώ να το καταλάβω. ως επαγγελματιας χρηστης αλλα και ως χομπιστας γνωριζω επακριβως τι λειτουργικο χρειαζομαι για την εργασια και την ψυχαγωγια μου, εχοντας δουλεψει απο τα Windows 3.1 και τα πρωτα MacOs μεχρι σημερα, χαιρομαι που πλεον δεν χρειαζεται να μπαινω Dos και να πληκτρολογω εντολες για να μπω στο λειτουργικο ή να ξαναβγαινω στο Dos για να παιξω εκει ενα παιχνιδι ή να εκτελεσω ενα προγραμμα 😆 χρειαστηκε πολυ νερο στο μυλο για να ξεφυγουμε απο αυτο, και να φτασουμε εδω που ειμαστε ωστε να μπορει ο καθενας να γραφει ακοπα αυτα που "γραφει".. αυτην την ευκολια καποιοι την πολεμουν γιατι ειναι λατρεις αυτου του παλαιολιθικου κι οπισθοδρομικου σκηνικου που αφορα ελαχιστους πληροφορικαριους, αυτο ειναι που δεν μπορω να καταλαβω εγω.. οταν φτιαχνεις ενα λειτουργικο για εκατομμυρια χρηστες ειναι λογικο να προκυπτουν απο αστοχιες κι ασυμβατοτητες μεχρι παρατηρησεις που αφορουν προσωπικα γουστα.. η ελλειψη κατανοησης αυτης της πολυ απλης συνθηκης οδηγει στις καθε λογης γλαφυροτητες που διαβαζουμε καθε φορα.. δεν εχω αναγκη την Μαικροσοφτ ουτε εκεινη εμενα, τα metadata μου και του καθενος δεν αξιζουν ουτε 1 σεντ γιαυτην, οι θεωριες συνωμοσιας γυρω απο αυτο ειναι αξιες μονο για τρολαρισμα οποτε την ενεργεια μου επιλεγω να την διοχετευω σε πολυ πιο ωφελιμα πραγματα που απτονται της καθημερινοτητας και οχι σε αορατους εχθρους.. 1 hour ago, MikeKata said: Ο "άσχετος" και ο "ημιμαθής" είναι, κυρίως αυτός που, από τη μια τον πειράζει το ότι μπορείς (όχι πρέπει) να παραμετροποιήσεις ένα Linux distro και να κάνεις tweaking και το κατακρίνει, αλλά από την άλλη δε βρίσκει κάποιο πρόβλημα να εγκαθιστάς ένα σωρό third party apps για να αφαιρέσεις όλο το bloatware και το telemetry από τα Windows και να κάνεις tweak το workflow. ειδικα αυτο προσπαθησε να το πεις σε αυτους που δεν γνωριζουν ουτε να κανουν δεξι κλικ->uninstall 😆 ευχομαι καλη τυχη σε αυτο 😂 για να πας σε παραμετροποιησεις distro πρεπει πρωτα να ξεκινησεις απο την Αλφα-Βητα οχι να προτεινεις λογαριθμικες εξισωσεις σε καποιον που δεν γνωριζει ουτε προσθεση κι αφαιρεση! βεβαια δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο αφου ο "ασχετος και ημιμαθης" που περιγραφεις απαξιωτικα ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια.. Επεξ/σία 14 Απριλίου από Odyss3us 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα