Προς το περιεχόμενο

IDC: Η Samsung και πάλι πρώτη στις παγκόσμιες αποστολές smartphone, ξεπερνώντας την Apple


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 2023, σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, η Apple ξεπέρασε τη Samsung για να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό της σε συνολικές αποστολές συσκευών για ολόκληρο το έτος.

Αυτό σηματοδότησε το τέλος της 13ετούς κυριαρχίας της Samsung ως κυρίαρχου παίκτη στην αγορά των smartphone, όπου οι συσκευές της Galaxy είχαν κυριαρχήσει.

Ωστόσο, αυτή η οπισθοδρόμηση ήταν βραχύβια για τη Samsung αφού η εταιρεία πραγματοποίησε μια ισχυρή επιστροφή φέτος, με τη σειρά Galaxy S24 να αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, εν μέρει χάρη στις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνολογίας Galaxy AI. Σε συνδυασμό με τη μείωση των πωλήσεων του iPhone στην Κίνα, η Samsung κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, η Samsung απέστειλε 60,1 εκατομμύρια smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2024, καταλαμβάνοντας το 20,8% της αγοράς. Πρόκειται για οριακή μείωση σε σχέση με τα 60,5 εκατομμύρια μονάδες που είχαν αποσταλεί την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκριτικά, η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhone, τοποθετώντας την στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 17,3%.

Οι ισχυρές επιδόσεις της σειράς Galaxy S24 αποτέλεσαν βασικό μοχλό για την ανάκαμψη της Samsung. Πολλαπλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κορυφαία σειρά για το 2024 της εταιρείας ξεπερνά σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, το Galaxy S23, με αύξηση των πωλήσεων κατά 14% στις ΗΠΑ και ένα εντυπωσιακό 28% στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η τάση αυτή παρατηρείται και σε άλλες σημαντικές αγορές, με το Galaxy S24 να καταγράφει διψήφια αύξηση μέσα στις πρώτες εβδομάδες της διάθεσής του.

image.png

Η Xiaomi σημείωσε επίσης τεράστια αύξηση στις αποστολές των smartphone της, με αύξηση 33,8% σε ετήσια βάση, αποστέλλοντας 40,8 εκατομμύρια μονάδες και καταλαμβάνοντας το 11,4% της αγοράς, τοποθετώντας την στην τρίτη θέση. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών για τη σειρά Xiaomi 14 τόσο στην κινεζική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία είχε χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η νέα στρατηγική και οι προσφορές των προϊόντων της φαίνεται να έχουν απήχηση στους καταναλωτές.

Η Transsion, η μητρική εταιρεία εμπορικών σημάτων όπως η Tecno, η Itel και η Infinix, κατέγραψε την πιο σημαντική ανάπτυξη, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άλμα 84,9% σε 28,5 εκατομμύρια μονάδες.

Συνολικά, η παγκόσμια αγορά smartphone σημείωσε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση στις αποστολές, φτάνοντας τα 289,4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό σηματοδότησε το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης, υποδηλώνοντας ανάκαμψη από την επιβράδυνση μετά την πανδημία.

Ενώ η Apple είναι απίθανο να ανακτήσει την πρώτη θέση από τη Samsung στο εγγύς μέλλον λόγω της μείωσης των πωλήσεων iPhone στην Κίνα, ο κορεατικός γίγαντας θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη Xiaomi και τη Huawei, οι οποίες έχουν σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη από τα τέλη του περασμένου έτους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σημαντικό στατιστικό εδώ είναι

Tο -9,6% της Apple.

Και το εντυπωσιακό 33,8% της Xiaomi & 84,9% της Transsion (Θυγατρική OPPO και άλλων brands;;;)

Η Samsung είναι οριακά πιο κάτω έως και αμελητέα.

Η Αγορά έχει πιάσει το peak. Η κίνα και η οικονομία έριξε την Apple. Επίσης ο μέσος καταναλωτής που δεν τον νοιάζει η μάρκα ή τα οικοσυστήματα βρίσκει συσκευές με τα μισά χρήματα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Ενώ η Apple είναι απίθανο να ανακτήσει την πρώτη θέση από τη Samsung στο εγγύς μέλλον λόγω της μείωσης των πωλήσεων iPhone στην Κίνα, ο κορεατικός γίγαντας θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη Xiaomi και τη Huawei¨"

Το έχω πει και θα το ξαναλέω, οι κυρώσεις μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν σε αμερικάνικες εταιρείες και οικονομία, μόνο το ban από την χρήση i-phone από υπαλλήλους δημοσίου της κίνας κόστισε πτώση στη μετοχή 3,6%.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο τα νέα μοντέλα δεν προσφέρουν κάτι πολύ διαφορετικό, γιατί κάποιος να αλλάξει η να μην αγοράσει μεταχειρισμένο iPhone? Το ίδιο λογισμικό τρέχει το παλιό το ίδιο και το νέο! Δηλαδή η κάμερα 3ετιας δεν ήταν καλή και σήμερα είναι Ουαου; Μην τρελαθούμε,!τωρα για island κλπ κλπ οκ δεν είναι deal maker !!! 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πια ειναι ρε παιδια η transsion. Πρωτη φορα την ακουω τη φαση. 

Απιστευτο

https://www.ictplus.gr/i-kineziki-transsion-o-5os-kataskevastis-smartphone-ston-kosmo-anaptyssetai-se-afriki-kai-asia/

 

Η xiaomi λογικο να πηγαινει μπαλα εχει βγαλει κατι vfm κινηταρες flagship killers πραγματικα και σταματημο δεν εχει. Η apple λογικο να πεσει κανει μια το μπαμ με τα νεα iphone τωρα Σεπτεμβριο παλι. Η samsung με τις αναβαθμισεις καταφερε να ξανα παει πρωτη και μπραβο. 

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περασε παλι και με διαφορα, εχει τελικα μεγαλα AIδια το S24.

Χωρις πλακα τωρα οσο και να το υποτιμανε καποιοι το AI απεδειξε οτι ο κοσμος θελει καινουργια features για να αγορασει...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε

Περασε παλι και με διαφορα, εχει τελικα μεγαλα AIδια το S24.

Χωρις πλακα τωρα οσο και να το υποτιμανε καποιοι το AI απεδειξε οτι ο κοσμος θελει καινουργια features για να αγορασει...

Δεν ξέρω αν το S24 έχει περισσότερες πωλήσεις  από το S23 αλλά συνολικά η Samsung πούλησε κάτι ελαφρά λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Η Apple έπεσε  σχεδόν 10% σε ένα τρίμηνο που και πέρυσι η Samsung ήταν μπροστά.

Για το S24 θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε ξεχωριστά στατιστικά. Η Samsung πουλάει από 120€ μέχρι 1500€++
σ.σ. Το θεωρώ εξαιρετικό και θα ήταν η να 1 επιλογή μου αν δεν ήθελα να φύγω από το Android.

Edit: ψάχνοντας γρήγορα στο web βρήκα 13εκ S24 έναντι 12 εκ S23 το ίδιο διάστημα (+8%)

 

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Vivo, Honor, Huawei, Lenovo-rola & Realme είναι οι υπόλοιπες της δεκάδας που μοιράζονται το διόλου ευκαταφρόνητο - σχεδόν - 30 % των 'Others'..

Και η σημαντική αύξηση 7,2% οφείλεται κυρίως στην Huawei, που αναμένεται να ανεβάσει σημαντικά το ποσοστό της με τα νέα 5g chips της

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποιος ειναι πανω ή κατω ανάλογα το τετραμηνο που εξετάζεται αλλάζει και μικρό ενδιαφερον λιγο πολύ εχει για εμενα.

Τους βασικούς πάιχτες τους ξερω.

 

Το βασικό μου ερώτημα είναι:

Ποιά είναι η  Transsion ρε παιδιά που από το 5.7% πήγε στο 10% οντας 4η παγκοσμίως με αυξηση +84%

Και ποια είναι τα Tecno, η Itel και η Infinix κλπ σήματα που διαχειρίζεται?

 

image.png.455cd0e211caad1f3787b0fe34ef75a2.png

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...