Προς το περιεχόμενο

Η Google απολύει 28 υπαλλήλους της μετά από καθιστική διαμαρτυρία για συνεργασία της εταιρίας με το Ισραήλ


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε εσωτερικό υπόμνημα, η Google προειδοποιεί ότι συμπεριφορές που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. 

Η Google προχώρησε στην απόλυση 28 εργαζομένων της, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε καθιστική διαμαρτυρία σε δύο γραφεία της εταιρίας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα το οποίο εξασφάλισε το Verge. Οι απολύσεις ακολούθησαν το περιστατικό που καταγράφηκε την Τρίτη με εννέα υπαλλήλους της εταιρίας, οι οποίοι τέθηκαν σε αργία και στη συνέχεια συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για τη συμμετοχή της Google στο Project Nimbus, μια επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων της ισραηλινής κυβέρνησης, για την ανάπτυξη τεχνολογιών cloud, με τη συμμετοχή της Amazon. Ορισμένοι από τους εργαζομένους κατέλαβαν το γραφείο του Τόμας Κούριαν, διευθύνοντα συμβούλου της διεύθυνσης cloud της Google και τελικά απομακρύνθηκαν δια της βίας από αστυνομικούς. Τον περασμένο μήνα, η Google απέλυσε υπάλληλό της που διαμαρτυρήθηκε για την υπογραφή του συμβολαίου στη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρίας στο Ισραήλ.

Σε υπόμνημα το οποίο στάλθηκε σε όλους τους εργαζομένους την Τετάρτη, ο Κρις Ράκοοου, επικεφαλής του τομέα διεθνούς ασφαλείας της Google, ανέφερε πως "τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση στο χώρο εργασίας μας και δεν πρόκειται να την ανεχτούμε".

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η εταιρία θα λάμβανε νέα μέτρα, εφόσον αυτό ήταν απαραίτητο: "Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας συμπεριφέρεται όπως πρέπει. Αν ανήκετε στους ελάχιστους που φαντάζονται πως θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε συμπεριφορές που παραβιάζουν τις πολιτικές μας, σκεφτείτε το καλύτερα. Η εταιρία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά αυτή την κατάσταση και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις πάγιες πολιτικές μας, αναλαμβάνοντας δράση απέναντι σε συμπεριφορές που δημιουργούν αναταραχή, φτάνοντας ακόμη και στον τερματισμό της σύμβασης".

Σε απαντητική της δήλωση, η ομάδα "No Tech for Apartheid" που οργάνωσε τις διαμαρτυρίες χαρακτήρισε τις απολύσεις από τη Google "απροκάλυπτα τιμωρητική ενέργεια".

"Στα τρία χρόνια που συντονίζουμε τις ενέργειές μας ενάντια στο Project Nimbus, ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από κάποιο στέλεχος της εταιρίας σχετικά με τους προβληματισμούς μας", ανέφερε η ομάδα σε ανάρτησή της στο Medium. "Οι εργαζόμενοι στη Google έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά για τους όρους και τις συνθήκες τις εργασίας μας. Οι απολύσεις αυτές ήταν ξεκάθαρα εκδικητικές". 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Σε απαντητική της δήλωση, η ομάδα "No Tech for Apartheid" που οργάνωσε τις διαμαρτυρίες χαρακτήρισε τις απολύσεις από τη Google "απροκάλυπτα τιμωρητική ενέργεια".

Lol, δεν το περίμεναν πχ; Προφανώς θα τους έστελναν σπίτι τους. 

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η εταιρία θα λάμβανε νέα μέτρα, εφόσον αυτό ήταν απαραίτητο: "Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας συμπεριφέρεται όπως πρέπει.

Ας μη φοβόντουσαν την απόλυση και θα βλέπατε τι θα έκαναν.🤣

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Απολύθηκαν από μία εταιρεία που έκανε κάτι που μισούσαν. win-win.

e4b08e33265ebf0a3be5f9faac74e9ac.png

Άκυρο εντελώς. Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα απορώ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...