Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν πάρεις τον αντίστοιχο σε ινβερτε γιατί να το έχεις σε σταθερή ταχύτητα ?  Αν παλι παρεις τον αντίστοιχο μη ινβερτερ τότε θα τον έχεις σε σταθερή 

Είχα την εντύπωση ότι οι μεταβλητές ρυθμίσεις δεν είναι για όλες τις εγκαταστάσεις, μάλλον κατάλαβα λάθος.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω φάει μια μέρα ολόκληρη να διαβάζω για κυκλοφορητές.
Για πείτε, αξίζει τα 90€ παραπάνω ο Wilo Yonos 30/1-8 από τον Atmos 30/1-8; Ο επαγγελματίας πρότεινε φτηνές κινέζικες μάρκες αρχικά που δεν με ψήνει, 17 χρόνια άντεξε ο Wilo και με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστο το ανταλλακτικό. Από την Wilo πρότεινε τον Yonos επειδή αυτόν προτείνει η Wilo για αντικατάσταση στο site. Eίναι όμως σχεδόν ίδιοι στα χαρακτηριστικά. Η βασική διαφορά είναι ότι ο Atmos είναι πιο παλιός και έχει μόνο dp-v που είναι περισσότερο σχεδιασμένο για σώματα με θερμοστατικές κεφαλές, αλλά μια χαρά θα δουλέψει και με ζώνες απ΄ότι διαβάζω;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Marthenil είπε

Για πείτε, αξίζει τα 90€ παραπάνω ο Wilo Yonos 30/1-8 από τον Atmos 30/1-8; Ο επαγγελματίας πρότεινε φτηνές κινέζικες μάρκες αρχικά που δεν με ψήνει, 17 χρόνια άντεξε ο Wilo και με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστο το ανταλλακτικό. Από την Wilo πρότεινε τον Yonos επειδή αυτόν προτείνει η Wilo για αντικατάσταση στο site. Eίναι όμως σχεδόν ίδιοι στα χαρακτηριστικά. Η βασική διαφορά είναι ότι ο Atmos είναι πιο παλιός και έχει μόνο dp-v που είναι περισσότερο σχεδιασμένο για σώματα με θερμοστατικές κεφαλές, αλλά μια χαρά θα δουλέψει και με ζώνες απ΄ότι διαβάζω;

Και οι Grundfos είναι πολύ αξιόπιστοι, για ρίξε μια ματιά παλιά ήταν ποιο οικονομικοί στην Ελλάδα, πλέον δεν ξέρω, πάντως στην Γερμανία τα τελευταία 13 χρόνια δεν έχω δει Wilo σε καινούργιες εγκαταστάσεις..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Marthenil είπε

Τη διαφορά μεταξύ Wilo , δε γνωρίζω .

Τι βλάβη σου έπαθε δε γυρνάει καθόλου ή δε δουλεύει κάποια σκάλα;

Πάντως όπως ήδη γράφτηκε δες και τους : Grundfos. 22 χρόνια έχω 2 κυκλοφορητες (μαζί και ΖΝΧ) .

Απλως εάν βάλεις inverter , μήπως πρέπει να βάλεις και μαγνητικό φίλτρο με χημικό καθαρισμό μαζί ; Εγώ το ψάχνω για χημικό για τη εγκατάσταση 22 ετών με σώματα πάνελ 2 ορόφων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

Και οι Grundfos είναι πολύ αξιόπιστοι, για ρίξε μια ματιά παλιά ήταν ποιο οικονομικοί στην Ελλάδα, πλέον δεν ξέρω, πάντως στην Γερμανία τα τελευταία 13 χρόνια δεν έχω δει Wilo σε καινούργιες εγκαταστάσεις..

Σε αυτά τα specs οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες απ' ότι έχω δει. Σε μικρότερες κατηγορίες είναι πιο κοντά.

21 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τη διαφορά μεταξύ Wilo , δε γνωρίζω .

Τι βλάβη σου έπαθε δε γυρνάει καθόλου ή δε δουλεύει κάποια σκάλα;

Είχε κολλήσει εντελώς. Τον ξεκολλήσαμε αλλά δεν ξεκινάει. Ο πυκνωτής είναι ok οπότε μάλλον παρέδωσε ο κινητήρας από το κόλλημα.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/25218770/Hansa-Solar-UHP-32-6-Kykloforitis-THermansis-Klimatismou-Anakykloforias-180mm.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αυτόν έχω στην δική μου εγκατάσταση από το 2013 και δουλεύει ακόμα ρολόι, τα έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω. Δεν αξίζει να δίνεις παραπάνω λεφτά. 

Δημοσ.
Στις 3/3/2025 στις 5:39 ΜΜ, Balrog είπε

Έχει κανείς τρέχουσα εικόνα για ανά τετραγωνικό τιμές υγρομόνωσης δώματος 250τμ

Απ' ό,τι είδα 20€ το ελάχιστο, συν ΦΠΑ. Προφανώς εξαρτάται από πάρα πολλά και ανεβαίνει με διάφορες επιπλέον εργασίες που μπορεί να απαιτούνται κατά περίπτωση, αλλά για τη βασική δουλειά θέλει τόσα. Κάπου εκεί ήταν και παλιότερα, αλλά τα υλικά των μονώσεων δεν έχουν ακριβύνει σε σχέση με παλιά, Μην πω ότι έχουν πέσει κιόλας οι τιμές, εικάζω λόγω υψηλής ζήτησης.

Δημοσ.
Στις 11/3/2025 στις 5:45 ΠΜ, chios είπε

https://www.skroutz.gr/s/25218770/Hansa-Solar-UHP-32-6-Kykloforitis-THermansis-Klimatismou-Anakykloforias-180mm.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αυτόν έχω στην δική μου εγκατάσταση από το 2013 και δουλεύει ακόμα ρολόι, τα έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω. Δεν αξίζει να δίνεις παραπάνω λεφτά. 

Ο Inverter μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον απλό 

Δημοσ.
Στις 12/3/2025 στις 12:43 ΜΜ, Balrog είπε

Απ' ό,τι είδα 20€ το ελάχιστο, συν ΦΠΑ. Προφανώς εξαρτάται από πάρα πολλά και ανεβαίνει με διάφορες επιπλέον εργασίες που μπορεί να απαιτούνται κατά περίπτωση, αλλά για τη βασική δουλειά θέλει τόσα. Κάπου εκεί ήταν και παλιότερα, αλλά τα υλικά των μονώσεων δεν έχουν ακριβύνει σε σχέση με παλιά, Μην πω ότι έχουν πέσει κιόλας οι τιμές, εικάζω λόγω υψηλής ζήτησης.

Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά έχουν ανέβει και πολύ μάλιστα!

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά έχουν ανέβει και πολύ μάλιστα!

Όμως έχει αλλάξει και η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των υλικών προς το καλύτερο πλέον ιδιαίτερα στα μονωτικά..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, andreas-d είπε

Ο Inverter μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον απλό 

Έχει πλεονεκτηματα, αλλά εξετάζουμε και τη εγκατάσταση που θα μπει . Συνήθως είναι 15-25 χρόνων . Για να προστατέψεις το inverter καλό θα ήταν να γίνει χημικός καθαρισμός της εγκατάστασης και να τοποθετηθεί και μαγνητικό φίλτρο (απαιτεί κάποιο έξτρα κόστος)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Για να προστατέψεις το inverter καλό θα ήταν να γίνει χημικός καθαρισμός της εγκατάστασης και να τοποθετηθεί και μαγνητικό φίλτρο (απαιτεί κάποιο έξτρα κόστος)

Υπάρχει κάτι επιπλέον που έρχεται σε επαφή με τα νερά, σε σχέση με τον μη ινβέρτερ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω μια ερώτηση για χαλασμένο παράθυρο, φαίνεται να έχει γίνει κάτι με τον μηχανισμό του πόμολου και ανεξαρτήτως της φοράς του παραμένει στην ανάκληση. Μπορώ να διακρίνω ένα σημείο που φαίνεται να έχει σπάσει. Γνωρίζετε τί είναι και εάν μπορεί να επισκευαστεί; θενκς.

Spoiler

IMG_20250314_112548b.jpg

Spoiler

IMG_20250314_112540b.jpg

Επεξ/σία από whosethere
Δημοσ.

Καλησπερα, αν εχει καποιος τηλεφωνο απο μαστορα για πλακακια για μπανιο και ειναι ευχαριστημενος κοντα στον Πειραια ας μου στειλει ενα μυνημα, θενκς

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Doubt είπε

Υπάρχει κάτι επιπλέον που έρχεται σε επαφή με τα νερά, σε σχέση με τον μη ινβέρτερ;

Επειδή αυτοί με inverter έχουν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη, χτίζει επάνω στη φτερωτή ρινίσματα και λάσπη από το δίκτυο. Οπότε είναι σωστή η συμβουλή για καλό μαγνητικό φίλτρο στο δίκτυο, να χτίζει εκεί η λασπούρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...