Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/5/2025 στις 2:20 ΠΜ, elmario είπε

Θέλω να αντικαταστήσω αυτή το ξύλινο ραφι με μεταλλικο. Καμία ιδέα; 

Φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει ειδική κατασκευή, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο ίντερνετ 

20250506_011238.jpg

Αν τα πλαινά (εκεί που πατά το ξύλο τώρα) είναι γερά και δεν έχουν θέμα, βάλε 2-3 μεταλλικά Π ή μικρούς κυλοδοκούς ή ακόμα και αν έχεις γερά κυλινδρικά και πάτα πάνω τους το ίδιο ξύλο που έχεις τώρα, ουσιαστικά τα μεταλλικά να ενισχύσουν σαν "νευρα" το ξύλο.  

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 6/5/2025 στις 2:20 ΠΜ, elmario είπε

Θέλω να αντικαταστήσω αυτή το ξύλινο ραφι με μεταλλικο. Καμία ιδέα; 

Φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει ειδική κατασκευή, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο ίντερνετ 

20250506_011238.jpg

Πατέντα..

Βγάζεις το οριζόντιο φύλλο..

Βάζεις 

https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/exoteriki-kigaleria/sidera-profil-kai-axesouar/solinas-sumpagis-8x4x1-anodiomeno-alouminio-mauro-mat-87477678 ή κάτι άλλο αντίστοιχο 

από το ένα στήριγμα στο άλλο 3-4 τεμάχια να σηκώνουν το βάρος, με ξυλόβιδες ή κόλα για σταθεροποίηση.

Βάζεις ξανά το παλιό φύλλο ανάποδα, με την κούρμπα προς τα πάνω και βάζεις πάλι πάνω τα πράγματα σου. Το βάρος θα φέρει το φύλλο στα ίσα του (σταδιακά) και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.
Στις 6/5/2025 στις 2:28 ΜΜ, panos4tw είπε

Εχω ρωτησει και στο παρελθον, αλλα νομιζω αξιζει μια ακομα προσπαθεια:

Εχω διακοπτες/αναμονες καλοριφερ Pintossi απο τις οποιες εχω αφαιρεσει τα σωματα και θελω να τις κλεισω με καπακι ή κατι παρεμφερες. Η διασταση ειναι 3.5cm / 1και 3/8 ιντσες και δεν εχω βρει κατι σε μεγαλα καταστηματα υδραυλικων. Εχετε να προτεινετε καποια λυση?

No description available.

Μήπως Αν βγει ολόκληρος ο διακόπτης και ενωθούν οι 2 χαλκό σωλήνες με γωνίες?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ταράτσα μερικές απο τις γωνίες με τα τοιχία και απο την έξω μεριά εχουν δημιουργηθεί ρωγμές με αποτέλεσμα όταν βρέχει να διαπερνα το νερό απο την ταράτσα και να βγαίνει στον τοίχο απ' έξω. Πέρυσι τέτοιο καιρό περασα τις γωνίες απο την μεσα μεριά με Durostick D-1. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πέρασει σταγόνα το χειμώνα που μας πέρασε.

Μετά από δεκα χρόνια περίπου στο σπίτι το ταβάνι έχει γεμίσει μαύρες γραμμές μούχλας. Η ταράτσα δεν έχει περαστεί κάτι ποτέ. Λέτε αν την περάσω με το παραπάνω υλικό να βρω λύση στον πρόβλημα της υγρασίας; Αναφέρει οτι κάνει για πατώματά αλλά οχι ξεκάθαρα για ταράτσες.

Δεν θέλω να μπλέξω με ελαστομερές υλικό.

Επεξ/σία από lexotamilf
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lexotamilf είπε

Σε ταράτσα μερικές απο τις γωνίες με τα τοιχία και απο την έξω μεριά εχουν δημιουργηθεί ρωγμές με αποτέλεσμα όταν βρέχει να διαπερνα το νερό απο την ταράτσα και να βγαίνει στον τοίχο απ' έξω. Πέρυσι τέτοιο καιρό περασα τις γωνίες απο την μεσα μεριά με Durostick D-1. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πέρασει σταγόνα το χειμώνα που μας πέρασε.

Μετά από δεκα χρόνια περίπου στο σπίτι το ταβάνι έχει γεμίσει μαύρες γραμμές μούχλας. Η ταράτσα δεν έχει περαστεί κάτι ποτέ. Λέτε αν την περάσω με το παραπάνω υλικό να βρω λύση στον πρόβλημα της υγρασίας; Αναφέρει οτι κάνει για πατώματά αλλά οχι ξεκάθαρα για ταράτσες.

Δεν θέλω να μπλέξω με ελαστομερές υλικό.

Επειδη το έκανα στο εξοχικό .

Κανονικά θες υγρομονωση/ θερμομόνωση ολο το τμήμα  . Ξύσιμο η πλάκα , ασφαλτοπανο, φελιζολ και περιμετρικά έριξα μπετόν . Και νέα λούκια να φεύγουν τα νερά . Ήταν ένα τμήμα με πλάκα οπότε σε εμένα δε ήταν μεγάλο κόστος  . Το υπόλοιπο είναι με κεραμοσκεπή .

Ακριβώς ίδιο θέμα είχα .

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Επειδη το έκανα στο εξοχικό .

Κανονικά θες υγρομονωση/ θερμομόνωση ολο το τμήμα  . Ξύσιμο η πλάκα , ασφαλτοπανο, φελιζολ και περιμετρικά έριξα μπετόν . Και νέα λούκια να φεύγουν τα νερά . Ήταν ένα τμήμα με πλάκα οπότε σε εμένα δε ήταν μεγάλο κόστος  . Το υπόλοιπο είναι με κεραμοσκεπή .

Ακριβώς ίδιο θέμα είχα .

Φελιζολ εμένα έχει απο την κατω μεριά της πλάκας. Μετα βλέπω υπάρχει το hydrostop roof της ίδιας εταιρείας αλλά δεν ξέρω αν θέλει πλέγμα και εγω σαν αρχάριος δεν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lexotamilf είπε

Φελιζολ εμένα έχει απο την κατω μεριά της πλάκας. Μετα βλέπω υπάρχει το hydrostop roof της ίδιας εταιρείας αλλά δεν ξέρω αν θέλει πλέγμα και εγω σαν αρχάριος δεν.

Ενα καλο επαλειφομενο καθαριζεις με πιεστικο πολυ καλα αν έχεις καμια ρωγμη μεγαλη την σφραγίζεις με καμια ρυτινη μετα ασταρι μετα το υλικο δυο χερια σταυρωτα και μετα αν θες ενα ασταρι UV για αντοχη και θα εισαι περδίκι για 6-7 χρονια.Δες κανα βιντεακι. Πριν το κανεις ομως άστο να πιασουνε οι ζεστες να βρασει η ταρατσα να βγει ολη η υγρασια απο πανω για να μη στη βγαλει στο ταβανι μετα

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, σε σπίτι με πλάκα πάνω από την οποία υπάρχει και στέγη με κεραμίδια, θέλω να στρώσω μονωτικά τύπου fibran XPS για να βελτιώσω τη μόνωση της πλάκας. Η κεραμοσκεπή, που στηρίζεται σε ξύλινα δοκάρια και διάφορα τοιχεία, κλείνει 100% το χώρο πάνω από την πλάκα, σχηματίζωντας μια σοφίτα χωρίς επαφή με τον έξω χώρο.

Η ερώτησή μου είναι αν χρειάζεται να περάσω κάποιο υλικό για να κολλήσω τα fibran στην πλάκα ή μπορώ απλά να τα ακουμπήσω στο πάτωμα, καλύπτωντας με ένα παζλ όλο το χώρο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, majunior είπε

Καλησπέρα, σε σπίτι με πλάκα πάνω από την οποία υπάρχει και στέγη με κεραμίδια, θέλω να στρώσω μονωτικά τύπου fibran XPS για να βελτιώσω τη μόνωση της πλάκας. Η κεραμοσκεπή, που στηρίζεται σε ξύλινα δοκάρια και διάφορα τοιχεία, κλείνει 100% το χώρο πάνω από την πλάκα, σχηματίζωντας μια σοφίτα χωρίς επαφή με τον έξω χώρο.

Η ερώτησή μου είναι αν χρειάζεται να περάσω κάποιο υλικό για να κολλήσω τα fibran στην πλάκα ή μπορώ απλά να τα ακουμπήσω στο πάτωμα, καλύπτωντας με ένα παζλ όλο το χώρο.

Έκανα την ίδια δουλειά που θέλεις να κάνεις στο σπίτι μου απλά εγώ έβαλα knauf ορυκτοβάμβακα για πιο εύκολα, δεν τον κόλλησα, η διαφορά πέρσι το καλοκαίρι και φέτος τον χειμώνα ήταν τεράστια. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipprin είπε

Ενα καλο επαλειφομενο καθαριζεις με πιεστικο πολυ καλα αν έχεις καμια ρωγμη μεγαλη την σφραγίζεις με καμια ρυτινη μετα ασταρι μετα το υλικο δυο χερια σταυρωτα και μετα αν θες ενα ασταρι UV για αντοχη και θα εισαι περδίκι για 6-7 χρονια.Δες κανα βιντεακι. Πριν το κανεις ομως άστο να πιασουνε οι ζεστες να βρασει η ταρατσα να βγει ολη η υγρασια απο πανω για να μη στη βγαλει στο ταβανι μετα

Ρωγμές δεν έχει. Το πιεστικό το έχω και ήταν ηδη στο πρόγραμμα. Λέγοντας καλό επαλειφομενο ποιό έχεις στο νου σου; Ναι θα το αφήσω για τέλος Μαίου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάγκος κουζίνας σαν βάση για νιπτήρα μπάνιου; 

Το έχω κάνει εγώ στο μπάνιο. Μια καλή στεγανοποίηση μόνο στις κοπές και δεν θα έχει πρόβλημα

image.jpeg.23c8ca2ef7df8af9df0910e1d9e3b044.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lexotamilf είπε

Ρωγμές δεν έχει. Το πιεστικό το έχω και ήταν ηδη στο πρόγραμμα. Λέγοντας καλό επαλειφομενο ποιό έχεις στο νου σου; Ναι θα το αφήσω για τέλος Μαίου.

HYPERDESMO

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
12 ώρες πριν, majunior είπε

Βάλτο ακουμπιστά. Ορυκτοβάμβακα/πετροβάμβακα καλύτερα όπως ειπώθηκε, όσο πάχος αντέχει η τσέπη σου, θα δεις σοβαρή διαφορά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω στο σπίτι μου μια μάντρα από μπετόν και θα ήθελα να βάλω από πάνω γυαλί ύψους ενός μέτρου περίπου (όπως βλέπω τελευταία σε αρκετά σπίτια)

Έχει κανείς ιδέα πού μπορώ να απευθυνθώ, πιθανό κόστος, αν χρειάζεται μάρμαρο για να κάτσει πάνω το γυαλί κτλ;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...