Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paredwse είπε

Να επέμβεις τώρα, χρειαζόμαστε τα φώτα σου. 

Δεν χρειάζεστε φώτα, τον Fotis13 χρειάζεστε για να γίνει ομοβροντία πυρών από την ομάδα σας.

Ο μόνος που λείπει τώρα, όντως είναι ο Fotis13.
Αλήθεια που έχει χαθεί αυτός ο φιλικά προσκείμενος τύπος;

Όποτε έμπαινε να απαντήσει, γινόταν χαμός.

• Sad 2
  • Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Karnov said:

Δεν χρειάζεστε φώτα, τον Fotis13 χρειάζεστε για να γίνει ομοβροντία πυρών από την ομάδα σας.

Spoiler

:(

• Sad 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

:(

Και έλεγα που είναι , που είναι αυτός ο τύπος που μας έβγαζε εκτός εαυτού, ορισμένες φορές.
Είχα φάει και ban για χάρη του.

Τελικά η ζωή είναι μικρή για τσακωμούς και μικρότητες. Πως την πάτησε έτσι άδικα;  Τέλος πάντων . Θα μπω να γράψω και εκεί!

Αιωνία του η μνήμη και καλό παράδεισο.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sensible είπε

Παπαρομελετες το journal infection το ακουσαμε και αυτο.

Ο Αρβανιτης παραθετει στατιστικα στοιχεια απο το ΝΗS της Αγγλιας .

To γεγονος οτι ασκεις επιλεκτικη λογοκρισια αποδεικνεις το ποσο δικαιο εχω  γιατι σας χαλαω το αφηγημα της κορονοπροπαγανδας.

Σε ενα δημοσιο φορουμ δεν χρειαζομαστε νουθεσιες , πειτε το απο την αρχη για να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε.

ΠαπαροVideos ήταν η λέξη και η φάση είναι take it or leave it. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

ΠαπαροVideos ήταν η λέξη και η φάση είναι take it or leave it. 

Δεν χρειαζεται να διαλεξω κατι , με την πραξη σου απεδειξες οτι εχω δικαιο.

Αυτο μου αρκει..

• Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sensible είπε

Δεν χρειαζεται να διαλεξω κατι , με την πραξη σου απεδειξες οτι εχω δικαιο.

Αυτο μου αρκει..

Για τα υπόλοιπα υπάρχουν και τα σχόλια στο Πρώτο Θέμα. 

• Haha 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Για πότε απο ιλαρά το θέμα πήγε στις χλωρίνες - υπόθετα :D

Εδώ τώρα γεννάμε, στις χλωρίνες είσαι ακόμη; 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Πραγματικα δεν περιμενα οτι θα βλεπα στο συγκεκριμενο νημα αναφορα ακομη και σε εκτρωσεις και εμβρυα! Κατι που ειναι αποκλειστικα αποφαση της μητερας και που επηρεαζει σωματικα μονο αυτην και οχι το κοινωνικο συνολο (σε αντιθεση με τα εμβολια και τους ιους που μεταδιδονται και βλαπτουν το συνολο).
Μην δω παλι βλακειες για το εμβρυο ουτε για αντισυλληψη γιατι ΔΕΝ ειναι τοσο απλο. Η αντισυλληψη δεν ειναι 100% και υπαρχουν πολλα και διαφορετικα σεναρια για την καθε περιπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα μπω στο flame COVID εμβολιαστες-αντιεμβολιαστες, πλέον δεν έχει καμία σημασία όσοι τα κάνανε και πέθαναν είτε από εμβόλιο είτε από κάτι αλλο η όσοι πεθάνουν στο μελλον δεν θα το μάθουμε ποτέ  και όσοι δεν τα κάνανε και επίσης πέθαναν με η από COVID πάλι δεν θα το μάθουμε ποτέ και αν οπότε βγει τελικό συμπέρασμα μετά από 10 ετίες σε κάνα ντοκιμαντέρ εμείς δεν θα ζούμε, πάμε παρακατω.

Αυτό που κρατάω είναι η περιεργη λήξη της πανδημίας, λίγο πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όλα τα ΜΜΕ στα δελτία ειδήσεων με μάσκες οι παρουσιαστές για να πουλήσουν τρόμο στον κοσμο τόσοι θάνατοι από COVID τόσοι διασωληνωμενοι στις ΜΕΘ κ.λ.π.

Μόλις πατάει η μπότα του Πούτιν στην Ουκρανία https://el.m.wikipedia.org/wiki/Εισβολή_της_Ρωσίας_στην_Ουκρανία

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 αυτοματως εξαφανίστηκε στα τηλεοπτικά πάνελ ο COVID, σβήστηκε ο COVID, μέχρι και οι παρουσιαστές των καναλιών πέταξαν τις μάσκες και αυτό σε παγκόσμιο φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό, η αλλαγή του κλίματος λες και έπεσε περονόσπορος από τον Πούτιν, τελείωσε ο COVID  λες και δεν υπήρξε ποτέ κανένα μέσο για τον COVID,  πρώτο θέμα ρωσο-ουκρανικη εισβολή, εδω μετά από λίγους μήνες λήξης τα μέτρα   https://acci.gr/θ-πλεύρης-από-1η-μαΐου-αίρεται-η-υποχρέ/   αυτό κανένας δεν το σχολιάζει και μου κάνει εντυπωση ότι κανένας δεν το βλέπει σαν να υπάρχει κάποιος μαέστρος από πίσω που διευθύνει και αλλάζει την όλη πραγματικότητα και καμία από τις 2 αντίπαλες ομάδες δεν βλέπει το προφανές ότι τρώμε δούλεμα στο ισιωμα από όλες τις πλευρές και εμείς παίζουμε το βιολακι μας που αυτοί μας παίζουν τον μαέστρο.

Δημοσ.
1 hour ago, Karnov said:

Αν χρειαστεί να επέμβω θα επέμβω.

Τι πρέπει να γίνει? Να ξέρουμε να το επισπεύσουμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Karnov είπε

Προχώρα το . Αν χρειαστεί να επέμβω θα επέμβω.

1 ώρα πριν, Karnov είπε

ξες τώρα, καμιά φορά μας λείπει, καμιά φορά τον ζηλεύουμε.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ας παίξουμε τις κουμπάρες:

1. Η κοινή λογική.
  2. Δεν τίθεται θέμα πολυπλοκότητας, είναι θέμα αυτονομίας. Όταν βρεθεί τρόπος να επιβιώνει το έμβρυο εκτός μήτρας, το ξανασυζητάμε.
  3. Ενδεχομένως ναι, με τον ίδιο τρόπο που η νυχού σκοτώνει τα νύχια σου και ο μπαρμπέρης τα μαλλιά σου.
  4. Είναι ένα πράγμα να θες ή να μην θες να κάνεις κάτι στο σώμα σου και ένα εντελώς διαφορετικό να μετατρέπεις το σώμα σου σε κινητή βόμβα.
  5. Αν αυτό κατάλαβες, μια χαρά, ότι σε βολεύει.
  6. Σε παραπέμπω στο δεύτερο bullet.
  7. Άσχετο, είμαστε στην επόμενη πίστα.

Ποτέ μου δεν κατανόησα γιατί φτάσαμε στο 2025 να συζητάμε θέματα που έχουμε λυμένα εδώ και 50 χρόνια, στην Ευρώπη τουλάχιστον.

Το νήμα πάντως γίνεται όλο και καλύτερο.

2. Άρα γιατί δεν υποστηρίζεις την ίδια αυτονομία στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων; Είτε μιλάμε για κορωνοϊό είτε για κάτι πολύ χειρότερο που ο κόσμος θα έκανε ουρά για να κάνει εμβόλια αντί να τον υποχρεώνουν;

4. 

Στο μπολνταρισμένο: Είναι αστείο πάντως το πόσο εύκολα πέφτετε στην παγίδα. Την έκτρωση την ανέφερα σαν παράδειγμα όπου η σωματική αυτονομία θεωρείται σημαντικότερη από τις όποιες επιπτώσεις. Κατά τα άλλα, it's current year, το ξέρουμε.

42 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Απαντώ με κόκκινο, για να μην κάνω 500 multiquote.

Δεν απάντησες. Έκανες μία απέλπιδα προσπάθεια για ad hominem. Πάμε πάλι, λοιπόν.

Απάντησα, αν δεν σε καλύπτει η απάντηση μου, ΔΕΝ είναι πρόβλημα μου.

Είπες κάτι αόριστο, εν γνώσει σου, προκειμένου να έχεις αυτή τη διέξοδο σε περίπτωση που σε "ζορίσουν" και δεν ξέρεις τι να απαντήσεις.

Δεν ζορίζεις κανέναν με τα wall of texts σου, απλά τους κάνεις να βαρεθούν και νομίζεις ότι νίκησες.

Είπες:

Η απάντησή σου ήταν στον billdanos ο οποίος έδειξε τη διαφορά "παπαροVideos" με επιστημονικές έρευνες. Ξαναρωτάω, λοιπόν. Τι εννοείς και πώς συνδέεται με την πρώτη μελέτη που έστειλες; Αν πάλι επιλέξεις να μην απαντήσεις, θα αναγκαστούμε να υποθέσουμε τι ήθελες να πεις και να πούμε ότι μάλλον δε διάβασες την πρώτη μελέτη, καθώς δεν υποστηρίζει αυτό που λες. Αλλά ας σου δώσουμε το benefit of the doubt που λένε και στο χωριό μου. Περιμένω...

Ότι το peer review δεν είναι αλάθητο του πάπα. Τόσο απλό. Μπορεί να υπάρχουν λάθη στην μεθοδολογία ή 1002 άλλα. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις μαζεύεται μια κλίκα 10-15 ατόμων και ο ένας να κάνει peer review στην «έρευνα» του άλλου. 

Αντίστοιχους όχι γιατί το υπόλοιπο κομμάτι της απάντησής μου (που δεν ενδιαφέρθηκες καν να σχολιάσεις και επικεντρώθηκες στο εμβόλιο) σου εξηγεί ότι εκτός από τα εμβόλια, έχουμε και σύγχρονο σύστημα υγείας και καλύτερη κατανόηση της μετάδοσης για τη λήψη μέτρων πρόληψης κλπ. Σίγουρα, όμως, περισσότερους από τώρα. Και η απόδειξη η ισπανική γρίπη, με παρόμοια (ακόμα και μικρότερα) ποσοστά θνησιμότητας, καθώς και το κύμα νεκρών ακριβώς πριν το κύμα εμβολιασμών. Αν θες εύπεπτα στατιστικά και εικονίτσες άμεσης σύγκρισης (γιατί κάτι μου λέει ότι δε διαβάζεις τα άρθρα), ορίστε. Από το 2021 κιόλας:

https://ourworldindata.org/covid-deaths-by-vaccination

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή δηλαδή αν δεν υπήρχε εμβόλιο, θα είχαμε (7/2)*5 = 17,5 εκατομμύρια νεκρούς στα 8 δις. Απέχει πολύ από τα 50 εκατομμύρια στα 1,8 δις. 

Έχεις κάτι για να στηρίξεις το αντίθετο;

Και ακριβώς αυτό εξετάζει η μελέτη, και σου το λέει ξεκάθαρα λίγες σειρές πιο κάτω. Έλα, πες την αλήθεια, δεν τα διαβάζεις, παίρνει το μάτι σου τον τίτλο και τις πρώτες 2 σειρές του abstract, τα πετάς και στο ChatGPT και ζητάς να σου τα εξηγήσει, ε;

Κρίνεις εξ ιδιών τα αλλότρια. Μιλάς με άτομο που θεωρεί τα LLMs το λιγότερο overhyped.

Εν τω μεταξύ καταρρίπτεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Κατά τον πόλεμο, ακριβώς επειδή ζούσαν σε δυσμενείς συνθήκες (και συνήθως οι στρατιώτες ήταν σε barracks, κοντά ο ένας με τον άλλον, ή στα χαρακώματα), ο ιός έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να διαδοθεί. Φυσικά έχουμε και excess mortality λόγω του πολέμου. Αυτό σημαίνει ΑΥΞΗΣΗ του απόλυτου αριθμού θανάτων λόγω του ιού, συγκριτικά με το αν δεν υπήρχε πόλεμος. Ξέρεις, εκείνου του αριθμού που πήρες και έκανες σημαία;

Πότε έκανα σημαία το excess mortality με συγκεκριμένο αριθμό κιόλας; Οι ίδιοι που κατηγορείτε τους άλλους ότι δεν μπορούν να διαβάσουν, μπερδεύετε τους χρήστες... :lol: 

Το multilevel regression ήταν ακριβώς για να ελέγξουν τις συγκεκριμένες μεταβλητές. Σου το λέει κιόλας.

Ε αφού μου το λέει εντάξει, θα θεωρήσω την στατιστική ανάλυση μιας τυχαίας πηγής ευαγγέλιο.

Επί COVID είχαμε τόσους θανάτους ΠΑΡΑ το γεγονός ότι δεν είχαμε πόλεμο, είχαμε νεότερα επιστημονικά εργαλεία και σύστημα υγείας. Το πιάσαμε τώρα πόσο δυνητικά επικίνδυνος ήταν ο ιός. Οι "γριές", διάνοια, είναι ίδια ή παρόμοια μεταβλητή και στις 2 περιπτώσεις;

Αφού είναι παρόμοια μεταβλητή, ας τις αφαιρέσουμε όπως έκανε η έρευνα που πόσταρες.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχεις στηρίξει τα λεγόμενά σου με ούτε μία επιστημονική πηγή, σε όποιο θέμα και να έχουμε "συζητήσει". Πού και πού (όπως εδώ) ποστάρεις ένα paper που διαφωνεί κιόλας με αυτά που θες να ισχυριστείς,

Όποια random πηγή και να googlάρεις η εκτίμηση παραμένει γύρω στους 50 εκατομμύρια θανάτους. Το ότι εσύ σπαμάρεις μία πηγή που θεωρεί ότι δεν θα μπορούσαν οι θάνατοι να είναι πάνω από τα 25 εκατομμύρια, ΔΕΝ το κάνει πραγματικότητα. 

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/21777-spanish-flu

απλά και μόνο γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο να το διαβάσεις.

Λέει το άτομο που σε παλιότερη αντιπαράθεση βαριόταν να δει ένα video 40 λεπτών. Από listening comprehension χωλαίνουμε, ε;

Α, πέταξες και την Γκρέτα. Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Βλέπω, έχεις απόλυτη σύμπνοια με τον πορτοκαλί. Τον έχεις βάλει και κορνίζα στο σαλόνι;

Την Γκρέτα θα στην χτυπάω γιατί παλιότερα προσπαθούσες να αποστασιοποιηθείς έστω για τα τυπικά. Όσο για τον πορτοκαλί προσφέρει άφθονο γέλιο σε εμάς και κλάμα σε εσάς.

• Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, michael92 said:

2. Άρα γιατί δεν υποστηρίζεις την ίδια αυτονομία στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων; Είτε μιλάμε για κορωνοϊό είτε για κάτι πολύ χειρότερο που ο κόσμος θα έκανε ουρά για να κάνει εμβόλια αντί να τον υποχρεώνουν;

Γιατί η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και άλλα τέτοια ρομαντικά. 🥀

Πλιζ, μην αρχίσουμε πάλι τα φιλοσοφικά με τα έμβρυα δεν θα το αντέξω, καθώς το έμβρυο δεν έχει δικαιώματα, μιας και έχει καταπατήσει ήδη την ελευθερία του «ξενιστή» που το τρέφει.

21 minutes ago, michael92 said:

Την έκτρωση την ανέφερα σαν παράδειγμα όπου η σωματική αυτονομία θεωρείται σημαντικότερη από τις όποιες επιπτώσεις. 

Ρε άνθρωπε.

Το κάπνισμα πρέπει να επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους ή όχι; Έχω ή δεν έχω δικαίωμα να κάνω ότι γουστάρω στα πνευμόνια μου;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...