KostasKri Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου @MikeKata Επιπλέον, το paper μιλάει για νόμιμους μετανάστες. Δεν μιλάει για παράνομους που είναι το κύριο ζήτημα της κουβέντας αυτής. Επαναμαλβάνω πως κανείς εδώ δεν είπε πως δεν θέλει ξένο κόσμο στην χώρα του όταν αυτοί έρχονται ΝΟΜΙΜΑ. 1
Spyros7 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 hour ago, KostasKri said: @MikeKata Παραδέχομαι ότι δεν διάβασα όλο το paper. Έβαλα όμως το conclusion στο chatgpt και ζήτησα key point. Και αυτό αφού έχουν επενδεθεί δις για να τους ενσωματώσεις. At first, it looks like migrants pay more into the system (like taxes) than natives do. But when the researchers compare people who are the same age, education level, and family size, that difference mostly disappears. This means: migrants aren’t magic—they just tend to be the kinds of people who are more likely to contributebecause of who they are (young, working, fewer kids, etc.). Δηλαδή εσύ είχες καταλάβει ότι ο MikeKata υποστηρίζει ότι οι μετανάστες είναι μαγικοί? 🙄 11 minutes ago, KostasKri said: @MikeKata Επιπλέον, το paper μιλάει για νόμιμους μετανάστες. Δεν μιλάει για παράνομους που είναι το κύριο ζήτημα της κουβέντας αυτής. Επαναμαλβάνω πως κανείς εδώ δεν είπε πως δεν θέλει ξένο κόσμο στην χώρα του όταν αυτοί έρχονται ΝΟΜΙΜΑ. Καθόλου. Ο Τραμπ κάνει απελάσεις μεταναστών με legal status (άσχετα με το πως μπορεί να μπήκαν), με visa ή άσυλο και χωρίς ποινικό μητρώο. Και πάνω απ'όλα χωρίς due process. Με αυτά έχει βουίξει ο τόπος. Οι παράνομοι ήταν παράνομοι και πριν το Νοέμβριο του 2024 και παπαρολογία για δήθεν "open border policy" πριν είναι σανό για κατανάλωση ρατσιστών rednecks ;h ψηφοφόρων με iq επιπέδου Τραμπ.
atropa Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη έχουν υπογεννητικότητα με αποτέλεσμα σε μερικά χρόνια (100/150) να μην έχουν δυνατότητα για ανάπτυξη/επιβίωση. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λεγαμε. Μας αρέσει δε μας αρέσει οι μετακινήσεις πληθυσμού είναι εργαλείο επιβίωσης τον κρατών ποια. Οι ρομαντισμοί και ο εγωκεντρισμός είναι η θανατική καταδίκη τον ανεπτυγμένων κρατών. Όσοι νομίζουν οτι κλειστά σύνορα βοηθάνε την χώρα που βρίσκονται θα βρεθούν προ τον επιλογών τους σε μερικές δεκαετίες. Η ανάπτυξη σε ενα κράτος μαζι με την παιδεία και την υγειά δε σε σπρώχνουν στη φάμπρικα αλλα στο γραφείο και στο πτυχίο που πείρες. για όλα τα άλλα υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες εκτός αν γαλουχήσεις τα παιδιά σου να κάνουν όλες της βρομοδουλειές που οι γονείς σου δεν ήθελαν να κάνεις γιατι ξέρουν.. 1
NT1G Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν ότι οι νέοι δασμοί στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα αυξήσουν τις τιμές και θα μειώσουν τις πωλήσεις. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην επιβάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα μειώσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων και θα αυξήσει τις τιμές, ενώ θα οδηγήσει σε απολύσεις και σε χρεοκοπίες. Περίεργα πράματα. Επεξ/σία 23 Απριλίου από NT1G
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, KostasKri είπε Είναι τρομερά δύσκολο να πιστέψω ότι άνθρωποι που έχουν έρθει παράνομα σε μία χώρα προσφέρουν περισσότερα στην κοινωνία από τον λαό. Γι αυτους που εχουν ερθει νομιμα τι αποψη εχεις? προσφερουν καθολου? τους αποδεχεσαι?
kage Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) ο ελον ειναι αυτο π λεμε κ**βυσμα εχει μολις 13% κ τα χει κανει τοσο σκα** οσο ποτε αλλος κ παραμενει στην θεση του... Επεξ/σία 24 Απριλίου από kage
KostasKri Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 5 hours ago, fitsoulas2024 said: Γι αυτους που εχουν ερθει νομιμα τι αποψη εχεις? προσφερουν καθολου? τους αποδεχεσαι? Αυτός που έχει έρθει παράνομα και δεν έχει χαρτιά, δεν μπορεί να δουλέψει κιόλας παρά μόνο μαύρα. Αυτός που έχει έρθει παράνομα χωρίς χωρίς χαρτιά καν, δεν ξέρεις τι είναι και αν έφυγε από την χώρα του επειδή σκότωνε ή βίαζε. Γι αυτό και υπάρχουν τα διαβατήρια και οι βίζες για να γίνονται background checks. Αν λοιπόν περνάς την νόμιμη διαδικασία και υπάρχουν άνθρωποι που ΑΚΟΜΑ έχουν πρόβλημα μαζί σου, τότε μιλάμε για φασίστες. Και για να απαντήσω και την μάλλον ειρωνική ερώτησή σου, όχι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω ταξιδέψει όλο τον πλανήτη, ξέρω κόσμο από την Αμερική μέχρι την Ασία. Η γυναίκα μου συγκεκριμένα είναι ξένη και μάλιστα από χώρα που δεν μπορεί να μπει και να βγει στην Ευρώπη ελεύθερα. Θα είναι στην Ελλάδα με βίζα και άδεια παραμονής τον Ιούνιο για να κινήσουμε διαδικασίες να μπορεί να δουλέψει. Την καλημέρα μου.
Shinji ikari Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 7 hours ago, Spyros7 said: Οι παράνομοι ήταν παράνομοι και πριν το Νοέμβριο του 2024 και παπαρολογία για δήθεν "open border policy" πριν είναι σανό για κατανάλωση ρατσιστών rednecks ;h ψηφοφόρων με iq επιπέδου Τραμπ. Εσυ μπορεις να λες οτι θες, το open border policy του τζο ηταν τεραστιο προβλημα για τους Αμερικανους και ενας απο τους λογους που κερδισε συντριπτικα ο τραμπ και βιντεο υπαρχουν και οι δημοσιογραφοι εκαναν ερωτησεις συνεχεια για αυτο και ειναι και ιδεολογικα η φιλελευθερη γραμμη. Και πιστεψε με, αυτοι που λες rednecks εσυ ξερουν πολλα περισσοτερα για τη δικια τους τη χωρα απο εσενα και εμενα. Στο ειπα ηδη οτι οι εθνοφρουρα του Τεξας ηταν ετοιμοι να ανοιξουν πυρ με το στρατο για αυτο το θεμα αλλά οτι θελετε θυμαστε. 7 hours ago, Spyros7 said: Καθόλου. Ο Τραμπ κάνει απελάσεις μεταναστών με legal status (άσχετα με το πως μπορεί να μπήκαν), με visa ή άσυλο και χωρίς ποινικό μητρώο. Και πάνω απ'όλα χωρίς due process. Με αυτά έχει βουίξει ο τόπος Ακολουθειται η due process, οπως ειπαμε ηδη, μονο με ενα τυπο υπαρχει προβλημα, αναξιο λογου μπροστα σε αυτα που εκανε ο τζο. 7 hours ago, atropa said: Όσοι νομίζουν οτι κλειστά σύνορα βοηθάνε την χώρα που βρίσκονται θα βρεθούν προ τον επιλογών τους σε μερικές δεκαετίες. Μονο που κανείς δεν το ειπε αυτο, με συγκεκριμενους εχουν προβλημα ολοι, κανείς δεν εχει πει κακια κουβεντα για ολους τους αλλους, ουτε εχουν δωσει ποτε δικαιωματα ολοι αυτοι οι αλλοι.
KostasKri Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 7 hours ago, Spyros7 said: Δηλαδή εσύ είχες καταλάβει ότι ο MikeKata υποστηρίζει ότι οι μετανάστες είναι μαγικοί? 🙄 Κατάλαβα ότι έλεγε ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι overall net positive για μία χώρα. Και μας παρέθεσε μια έρευνα που εν τέλη μιλούσε για ανθρώπους που είναι νόμιμα σε μια χώρα και δουλεύουν. Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς και θα προσφέρουν ως πολίτες εξίσου με τους γηγενείς. 7 hours ago, Spyros7 said: Καθόλου. Ο Τραμπ κάνει απελάσεις μεταναστών με legal status (άσχετα με το πως μπορεί να μπήκαν), με visa ή άσυλο και χωρίς ποινικό μητρώο. Και πάνω απ'όλα χωρίς due process. Με αυτά έχει βουίξει ο τόπος. Οι παράνομοι ήταν παράνομοι και πριν το Νοέμβριο του 2024 και παπαρολογία για δήθεν "open border policy" πριν είναι σανό για κατανάλωση ρατσιστών rednecks ;h ψηφοφόρων με iq επιπέδου Τραμπ. Αν όντως συμβαίνει αυτό και δεν είναι φήμες για να τον ρίξουν, τότε ναι είναι τέρμα κατακριτέο ξεκάθαρα. Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι γίνεται κάτι τέτοιο; Μηνύσεις για παράδειγμα ανθρώπων που απελάστηκαν άδικα; Γιατί τα media δεν χάνουν ευκαιρία να τον κράξουν και να δημιουργήσουν ένταση.
dtk-386 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 12 ώρες πριν, Spyros7 είπε Tip: ο ολοκληρωτισμός είναι trait του φασισμού αλλά δεν αρκεί για να πεις κάποιον φασίστα. Ο ναζιστικός χαιρετισμός από την άλλη, αρκεί. Μιλάμε για έναν λευκό τύπο (Musk) που στην χώρα που γεννήθηκε το apartheid ήταν καθημερινότητα. Δεν αλλάζουν εύκολα αυτά. 7 ώρες πριν, atropa είπε όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη έχουν υπογεννητικότητα με αποτέλεσμα σε μερικά χρόνια (100/150) να μην έχουν δυνατότητα για ανάπτυξη/επιβίωση. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λεγαμε. Από την άλλη μείωση πληθυσμού και υπογεννητικότητα παρατηρείται και στην Κίνα. (από chatgpt) Επιασε ο kvlos του μαλλί που έλεγε και η γιαγιά μου και οι κινέζες δεν θέλουν να είναι κουνέλες αλλά να ζουν την ζωή τους μάλλον. 3 1
Shinji ikari Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 38 minutes ago, KostasKri said: Αν όντως συμβαίνει αυτό και δεν είναι φήμες για να τον ρίξουν, τότε ναι είναι τέρμα κατακριτέο ξεκάθαρα. Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι γίνεται κάτι τέτοιο; Μηνύσεις για παράδειγμα ανθρώπων που απελάστηκαν άδικα; Γιατί τα media δεν χάνουν ευκαιρία να τον κράξουν και να δημιουργήσουν ένταση. Μονο με ενα τυπο υπαρχει θεμα, ηταν στη συμμορια, καθοταν μαζι τους, δεν πας να κατσεις εκει αμα δεν εισαι, σε σκοτωνουν απλα, τσιλιαδορος ειπε ο ρουφιανος οτι ηταν η ιδιοτητα του, φοραγε τα χρωματα αλλά δεν εχει τα τατουαζ, εκει στραβωσε ο δικαστης. Αυτος δηλωσε πως δεν κινδυνευει αν επιστερψει στη χωρα του, οποτε εχασε την προφαση παραμονης του και εκει εγινε ολο το μπερδεμα.
MikeKata Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, KostasKri said: Παραδέχομαι ότι δεν διάβασα όλο το paper. Έβαλα όμως το conclusion στο chatgpt και ζήτησα key point. Και αυτό αφού έχουν επενδεθεί δις για να τους ενσωματώσεις. At first, it looks like migrants pay more into the system (like taxes) than natives do. But when the researchers compare people who are the same age, education level, and family size, that difference mostly disappears. This means: migrants aren’t magic—they just tend to be the kinds of people who are more likely to contributebecause of who they are (young, working, fewer kids, etc.). Καλημερα. Για να μην κάνω 10 quotes κάνω εδώ. Πρώτον, στο προηγούμενο σχόλιο σου, ποσταρεις πάλι μεμονωμένη χώρα, την Αγγλία (όπως με ρώτησε ο άλλος συμφορουμίτης για τη Δανία) για να γενικοποιήσεις μια κατάσταση. Βέβαια, το paper που δε διάβασες (αλλά έβαλες στο ChatGPT), σου λέει ξεκάθαρα ότι οι μετανάστες προσφέρουν περισσότερο σε μια χώρα από τους γηγενείς κατά μέσο όρο (όχι σε μια μεμονωμένη χώρα). Και συνεχίζει να σου φαίνεται περίεργο. Εδώ, λοιπόν, ίσως σου λυθεί η απορία. https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC121937/fiscal_impact_report_final_online.pdf Quote They show that the average immigrant has net contributions either in line with those of natives for extra EU migrants, or higher than natives for intra-EU migrants Quote As a result, this report shows that, in the near future, the net contribution of the average extra-EU migrant could surpass that of the average native. Yet, in our projections, both groups would be, on average, net recipients of fiscal transfers for the next two decades while the average intra-EU migrant would be a clear net contributor Και οι λόγοι εξηγούνται (γήρανση του πληθυσμού, χαρακτηριστικά του εργατικού δυναμικού κλπ). 11 hours ago, KostasKri said: This means: migrants aren’t magic—they just tend to be the kinds of people who are more likely to contribute because of who they are (young, working, fewer kids, etc.). Νομίζω σου το λέει ξεκάθαρα. Δεν είπε κανένας ότι είναι "μαγικοί". Ότι δεν είναι το βάρος που νομίζεις ότι είναι, σου λέμε, γιατί δεν έρχονται για να στρογγυλοκαθίσουν στα επιδόματα, αλλά για μια καλύτερη ζωή, για την οποια σκίζονται στη δουλειά, ενώ τις περισσότερες φορές έχουν λιγότερες ευκαιρίες πρόσληψης, για την ίδια δουλειά. Τι έχει ως αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι να κάνουν "low skilled jobs" που μειώνει και το fiscal net contribution τους, καθώς το πλεόνασμα εισοδήματος τους δεν είναι τόσο μεγάλο όσο των γηγενών. Παρα το γεγονός αυτό, όμως, τα αποτελέσματα τα είδες. 11 hours ago, KostasKri said: Το point μου είναι πως αν είσαι μετανάστης σε μια χώρα θα πρέπει να σεβαστείς την χώρα και τους κατοίκους της. Και χρησιμοποίησες ως παράδειγμα τα Χριστούγεννα και ότι "ψέλνουν". Άρα, μάλλον σε ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές γιορτές και αυτό σε ενοχλει. Ότι δεν ακολουθούν την ίδια θρησκεία με σενα. Δεν είναι όλες οι χώρες θρησκόπληκτες, μην κρίνεις από τη δική μας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν ψελνεις. Χθες, όταν έκανα την αναζήτηση μου (αλλά δεν είχα χρόνο να ποστάρω) είχα βρει και άλλη, συγκεντρωτική μελέτη για διαφορετικές χώρες (τις είχε και ξεκάθαρα, με πινακάκι), όπου, ναι, η Δανία και το ΗΒ, τύχαινε να είναι outliers, καθώς στις περισσότερες χώρες, οι μετανάστες είχαν θετικό net impact. Που συμφωνεί ακριβώς με τα αποτελέσματα που σου έστειλα (μέσος όρος της EU). Αν την ξαναβρώ, θα σου τη στείλω. 2 hours ago, KostasKri said: Αν όντως συμβαίνει αυτό και δεν είναι φήμες για να τον ρίξουν, τότε ναι είναι τέρμα κατακριτέο ξεκάθαρα. Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι γίνεται κάτι τέτοιο; Μηνύσεις για παράδειγμα ανθρώπων που απελάστηκαν άδικα; Γιατί τα media δεν χάνουν ευκαιρία να τον κράξουν και να δημιουργήσουν ένταση. Κυριολεκτικά, όλη η κουβέντα πάνω σε αυτό εδώ ξεκίνησε όταν σου έστειλα τις απελάσεις φοιτητών (1200+ για αρχή) με ΝΟΜΙΜΗ βίζα, ξεκάθαρα για τις απόψεις τους. Και τα άρθρα μέσα γράφουν ότι έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες. Και μιλάμε τώρα για τις high-profile, έτσι; Ειδικά όταν ξεκίνησε αυτή η "πολιτική", τα social media είχαν κατακλυστεί από σχόλια ανθρώπων που έχαναν τους εργαζόμενους τους κλπ, αλλά δεν το ανέφερα καν γιατί δεν έχουμε ακριβή στοιχεία, οπότε μίλησα για τα σίγουρα. Είναι ξεκάθαρη η πολιτική του, δεν καταλαβαίνω γιατί εθελοτυφλειτε μερικοί. Επεξ/σία 24 Απριλίου από MikeKata 3
Shinji ikari Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 20 minutes ago, MikeKata said: δεν καταλαβαίνω γιατί εθελοτυφλειτε μερικοί. Ελα ντε. Απο ενα σημειο και μετα, οτι γινει ειναι φυσικη επιλογη.
MikeKata Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, Shinji ikari said: Ελα ντε. Απο ενα σημειο και μετα, οτι γινει ειναι φυσικη επιλογη. Κοίτα να δεις που βγαίνω αληθινός... 19 hours ago, MikeKata said: "ασυδοσία" χιμπατζήδων σε σπηλιές 10 hours ago, KostasKri said: Επιπλέον, το paper μιλάει για νόμιμους μετανάστες. Δεν μιλάει για παράνομους που είναι το κύριο ζήτημα της κουβέντας αυτής. Επαναμαλβάνω πως κανείς εδώ δεν είπε πως δεν θέλει ξένο κόσμο στην χώρα του όταν αυτοί έρχονται ΝΟΜΙΜΑ. Έχεις κάποια δεδομένα για τους παράνομους; Ή για όσους γίνονται νόμιμοι από παράνομοι; Κάποια δεδομένα, έστω για να στηρίξεις την άρνησή σου; Βασικά τα papers αναφέρουν τα κόστη διαμονής (καταλύματα κλπ), οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι συμπεριλαμβάνονται και οι παράνομοι μετανάστες. Επεξ/σία 24 Απριλίου από MikeKata 2
KostasKri Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1 hour ago, MikeKata said: Καλημερα. Για να μην κάνω 10 quotes κάνω εδώ. Πρώτον, στο προηγούμενο σχόλιο σου, ποσταρεις πάλι μεμονωμένη χώρα, την Αγγλία (όπως με ρώτησε ο άλλος συμφορουμίτης για τη Δανία) για να γενικοποιήσεις μια κατάσταση. Βέβαια, το paper που δε διάβασες (αλλά έβαλες στο ChatGPT), σου λέει ξεκάθαρα ότι οι μετανάστες προσφέρουν περισσότερο σε μια χώρα από τους γηγενείς κατά μέσο όρο (όχι σε μια μεμονωμένη χώρα). Και συνεχίζει να σου φαίνεται περίεργο. Εδώ, λοιπόν, ίσως σου λυθεί η απορία. https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC121937/fiscal_impact_report_final_online.pdf Πόσταρα την Αγγλία καθώς μιλάμε για μια αρκετά woke χώρα, αρκετα ανεπτυγμένη η οποία έχει πάρει πολλούς παράνομους μετανάστες και όπως φαίνεται ακόμα και αυτοί γονάτισαν και γι αυτό κλείνουν σύνορα. Αν ήταν τόσο beneficial οι παράνομοι σε μια χώρα, δεν νομίζω να σταματούσε καμία χώρα να δέχεται. Κι εγώ θα σου πω και το εξής. Θέλω να μου πεις με το χέρι στην καρδιά, πόσο άνετα θα έβγαινες μετά την δύση του ήλιου στο κέντρο της Αθήνας, στα Πατήσια και γενικά σε περιοχές που έχουν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών. Κυκλοφορείς άνετα γνωρίζοντας ότι μπορεί να σου επιτεθεί κάποιος ο οποίος δεν έχει χαρτιά επομένως η αστυνομία και να τον πιάσει, το πιθανότερο είναι να τον αφήσει γιατί δεν μπορούν να τον κάνουν κάτι ούτε και να τον απελάσουν; 2 hours ago, MikeKata said: Και χρησιμοποίησες ως παράδειγμα τα Χριστούγεννα και ότι "ψέλνουν". Άρα, μάλλον σε ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές γιορτές και αυτό σε ενοχλει. Ότι δεν ακολουθούν την ίδια θρησκεία με σενα. Δεν είναι όλες οι χώρες θρησκόπληκτες, μην κρίνεις από τη δική μας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν ψελνεις. Ναι χρησιμοποιώ τα Χριστούγεννα και γενικά τις χριστιανικές γιορτές γιατί είναι ηχηρό παράδειγμα μη σεβασμού της χώρας που έχεις έρθει και σε έχει δεχτεί και σου προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Ενώ αντίθετα οι περισσότερες χώρες έχουν χτίσει άπειρα τζαμιά για τους ανθρώπους αυτούς. Ναι πολλοί ίσως δεν ενδιαφέρονται όταν ψέλνεις, αλλά ίσως ενδιαφέρονται όταν ψέλνουν και προσεύχονται στην μέση του δρόμου και σταματούν την κυκλοφορία 2 hours ago, MikeKata said: Νομίζω σου το λέει ξεκάθαρα. Δεν είπε κανένας ότι είναι "μαγικοί". Ότι δεν είναι το βάρος που νομίζεις ότι είναι, σου λέμε, γιατί δεν έρχονται για να στρογγυλοκαθίσουν στα επιδόματα, αλλά για μια καλύτερη ζωή, για την οποια σκίζονται στη δουλειά, ενώ τις περισσότερες φορές έχουν λιγότερες ευκαιρίες πρόσληψης, για την ίδια δουλειά. Τι έχει ως αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι να κάνουν "low skilled jobs" που μειώνει και το fiscal net contribution τους, καθώς το πλεόνασμα εισοδήματος τους δεν είναι τόσο μεγάλο όσο των γηγενών. Παρα το γεγονός αυτό, όμως, τα αποτελέσματα τα είδες. Χθες, όταν έκανα την αναζήτηση μου (αλλά δεν είχα χρόνο να ποστάρω) είχα βρει και άλλη, συγκεντρωτική μελέτη για διαφορετικές χώρες (τις είχε και ξεκάθαρα, με πινακάκι), όπου, ναι, η Δανία και το ΗΒ, τύχαινε να είναι outliers, καθώς στις περισσότερες χώρες, οι μετανάστες είχαν θετικό net impact. Που συμφωνεί ακριβώς με τα αποτελέσματα που σου έστειλα (μέσος όρος της EU). Αν την ξαναβρώ, θα σου τη στείλω. Ναι μαγικοί δεν είναι σίγουρα. Αλλά δεν μιλάμε για τους νόμιμους και αυτούς που εργάζονται νόμιμα στην χώρα. Δεν έχω κάποια αντίρρηση ότι ένας 33χρονος Ινδός μπορεί να παράγει το ίδιο έργο με εμένα αν κάνουμε την ίδια δουλειά. Μην σου πω ότι ίσως παράγει και περισσότερο γιατί έχει το κίνητρο να ζήσει μια καλύτερη ζωή από εκεί που ήταν ενώ εγώ έχω γεννηθεί σε πιο προικισμένη χώρα ας πούμε (τρομάρα μας). Αν η έρευνα που βρήκες αναφέρει συγκεκριμένα για τους παράνομους μετανάστες και πως αυτοί συγκεκριμένα είναι net positive για μια χώρα συμπεριλαμβάνοντας πάντα variables όπως οικονομικά, σε σχέση με εγκλήματα και γενικότερα σε ασφάλεια του γηγενή λαού, θα ήθελα πολύ να την δω και να παραδεχτώ πως ναι ήμουν λάθος. 1 hour ago, MikeKata said: Έχεις κάποια δεδομένα για τους παράνομους; Ή για όσους γίνονται νόμιμοι από παράνομοι; Κάποια δεδομένα, έστω για να στηρίξεις την άρνησή σου; Βασικά τα papers αναφέρουν τα κόστη διαμονής (καταλύματα κλπ), οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι συμπεριλαμβάνονται και οι παράνομοι μετανάστες. Τα μόνα δεδομένα που έχω είναι αυτά που αναγγέλει η κάθε χώρα για το πόσο στοιχίζει στην κάθε μία το μεταναστευτικό σαν αυτό που σου έστειλα για την Αγγλία. Απο κει και πέρα, το πώς μπορεί κάποια χώρα όπως η Αγγλία που έλεγε ότι δίνει μερικά δις τον κάθε χρόνο γι αυτό τον σκοπό, να πάρει τα χρήματα αυτά πίσω απλά βάζοντας μερικούς να δουλεύουν μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολο. Και στην τελική, αν όντως ήταν net positive η όλη φάση, δεν νομίζεις ότι θα το πούσαραν οι κυβερνήσεις ως επιχείρημα για να "σκάσει" ο κόσμος που παραπονιέται; Γιατί κατά τα άλλα, εσύ και εγώ πληρώνουμε και το ξέρεις. Νομίζω αν τα κράτη έβαζαν ένα άμεσο φόρο μετανάστευσης στον κάθε ένα από μας(έξτρα από αυτά που έχουμε τώρα) και δεν τα έπαιρναν έμμεσα από "γενικούς φόρους", θα γινόταν χαμός καίσως δεν είχα τόσους υποστηρικτές το κίνημα. Γενικά όλοι είναι φιλάνθρωποι μέχρι να επηρεαστεί η ζωή τους αρνητικά. 2 hours ago, MikeKata said: Κυριολεκτικά, όλη η κουβέντα πάνω σε αυτό εδώ ξεκίνησε όταν σου έστειλα τις απελάσεις φοιτητών (1200+ για αρχή) με ΝΟΜΙΜΗ βίζα, ξεκάθαρα για τις απόψεις τους. Και τα άρθρα μέσα γράφουν ότι έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες. Και μιλάμε τώρα για τις high-profile, έτσι; Ειδικά όταν ξεκίνησε αυτή η "πολιτική", τα social media είχαν κατακλυστεί από σχόλια ανθρώπων που έχαναν τους εργαζόμενους τους κλπ, αλλά δεν το ανέφερα καν γιατί δεν έχουμε ακριβή στοιχεία, οπότε μίλησα για τα σίγουρα. Είναι ξεκάθαρη η πολιτική του, δεν καταλαβαίνω γιατί εθελοτυφλειτε μερικοί. Ναι και σου είπα (νομίζω) πως από τα 1M+ student visas απέλασαν 1700. Έχουμε μάθει αν αυτοί δημιουργούσαν όντως πρόβλημα στο πανεπιστήμιο; 1700 άτομα είναι μικρός αριθμός σε σχέση με το πόσος κόσμος υπάρχει εκεί. Γιατί δεν είναι 3000? Γιατί δεν είναι 10.000 αν μιλάμε απλά για μια ρατσιστική κυβέρνηση που θέλει απλά να τους διώξει όλους; Όσες απελάσεις έχουν γίνει με λάθος ή χωρίς λόγο, θα πω άλλη μια φορά ότι είναι κατακριτέο. Αλλά αν δεν έχουμε την όλη εικόνα, δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε σωστό συμπέρασμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις