Crash24 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:45 πμ Η Kia είναι η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης Tesla Superchargers, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών της οχημάτων να συνδέονται σε περισσότερους από 21.500 σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Τα ηλεκτρικά οχήματα της Kia επρόκειτο αρχικά να αποκτήσουν πρόσβαση στους Superchargers τον Ιανουάριο, αλλά αυτό καθυστέρησε μέχρι τον Μάρτιο, και τώρα τελικά πραγματοποιήθηκε. Η είδηση έρχεται καθώς η Kia ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ένα ανανεωμένο μοντέλο Kia EV6 για το 2025, το οποίο θα διαθέτει στάνταρ θύρα NACS τύπου Tesla. Η Kia θα συμπεριλάβει επίσης τη θύρα στο επερχόμενο SUV EV9 του 2026. Οι ιδιοκτήτες των τρεχόντων μοντέλων EV6, EV9 και Niro EV μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν προσαρμογέα CCS1-σε-NACS, ο οποίος μπορεί να αγοραστεί από τους αντιπροσώπους της Kia. Εν τω μεταξύ, η αδελφή εταιρεία της Kia, η Hyundai, απέκτησε πρόσβαση στους Superchargers τον Δεκέμβριο, και στους ιδιοκτήτες των Ioniq 5 και Ioniq 6 προσφέρθηκαν επίσης δωρεάν προσαρμογείς. Οι ιδιοκτήτες της Kia μπορούν να πλοηγηθούν στους σταθμούς φόρτισης Tesla Supercharger και να ελέγξουν την κατάσταση των τοποθεσιών στις οθόνες πληροφοριών των οχημάτων τους. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Kia Access για να ξεκινήσουν μια συνεδρία φόρτισης ή να εγγραφούν στο πρόγραμμα Kia Charge Pass. Ορισμένοι ιδιοκτήτες των Kia EV6 και EV9 είχαν προηγουμένως "ξεγελάσει" τους Superchargers ώστε να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, δηλώνοντας στην εφαρμογή Tesla ότι οδηγούν ένα Hyundai Ioniq 5 (και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων). Όμως τώρα, η Kia μπορεί επίσημα να ενταχθεί στο club πρόσβασης στους Superchargers που περιλαμβάνει τις Ford, GM, Rivian, Hyundai, Mercedes-Benz, Volvo, Polestar, Lucid, και σύντομα, τη Honda. Η πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης της Tesla αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων Kia, καθώς τους παρέχει περισσότερες επιλογές για τη φόρτιση των οχημάτων τους σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Με την προσθήκη της θύρας NACS στα μελλοντικά μοντέλα, η εμπειρία φόρτισης θα γίνει ακόμα πιο απλή, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν θα χρειάζονται πλέον προσαρμογέα για να συνδεθούν με τους σταθμούς φόρτισης Tesla. Η κίνηση αυτή της Kia ακολουθεί μια ευρύτερη τάση στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να υιοθετούν το πρότυπο φόρτισης NACS της Tesla και να αποκτούν πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο Supercharger, προσφέροντας έτσι στους πελάτες τους περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στη φόρτιση των ηλεκτρικών τους οχημάτων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Dr_Pepper Δημοσ. Δευτέρα στις 01:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:03 μμ (επεξεργασμένο) Δεν ασχολούμαι πολύ με αμάξια στα χαρτιά και review πάντως φαίνονται πολύ value for money τα kia, βγαίνουν καλά αμάξια σε βάθος χρόνου όμως; ή αρχίζουν και τρίζουν καθίσματα και χαλάνε γενικά πραγματάκια εδώ και εκει στα πρώτα χρόνια νορμάλ καθημερινής χρήσης μέσα σε πόλη; Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:51 μμ από Dr_Pepper
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 01:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:06 μμ Εγώ έχω την εξής απορία. Αν φορτίσεις στο φορτιστή τέσλα σε κάνει και αυτό φασίστα ή μόνο αν έχεις αυτοκίνητο τέσλα; Πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος officially για να μην παρεξηγηθούμε και δούμε καμιά χαραγμένη σβάστικα στα αυτοκίνητα. 14
chrisxkar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ 2 minutes ago, KostasKri said: Εγώ έχω την εξής απορία. Αν φορτίσεις στο φορτιστή τέσλα σε κάνει και αυτό φασίστα ή μόνο αν έχεις αυτοκίνητο τέσλα; Πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος officially για να μην παρεξηγηθούμε και δούμε καμιά χαραγμένη σβάστικα στα αυτοκίνητα. Αφού ο κόσμος είναι γτπ ρε φίλε επειδη τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι ο ορισμός της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού.Η BYD ας πουμε που της κλείσανε εργοστάσιο για συνθήκες σκλαβιάς είναι καλύτερη ή μήπως η bmw και η mercedes που από τον β παγκόσμιο βγήκαν γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίες( να ναι καλά ο χιτλερ για αυτούς)....Αλλά το τέσλα μας πείραξε ....κοιμισμένα 5 4 1
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 μμ 13 minutes ago, Dr_Pepper said: Δεν ασχολούμαι πολύ με αμάξια στα χαρτιά και review πάντως φαίνονται πολύ value for money τα kia βγαίνουν καλά αμάξια σε βάθους χρόνου όμως ή αρχίζουν και τρίζουν καθίσματα και χαλάνε γενικά πραγματάκια εδώ και εκει στα πρώτα χρόνια νορμάλ καθημερινής χρήσης μέσα σε πόλη; Δεν είναι κακά. Δίνουν πολυ "δωρεάν" και φθηνό εξοπλισμό και ποντάρουν εκεί. Προφανώς ποιότητα καταστευής δεν θα είναι και τοπ αλλά γενικά ισχύει και το ό,τι πληρώνεις, παίρνεις 1
chrisxkar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:28 μμ 17 minutes ago, Dr_Pepper said: Δεν ασχολούμαι πολύ με αμάξια στα χαρτιά και review πάντως φαίνονται πολύ value for money τα kia βγαίνουν καλά αμάξια σε βάθους χρόνου όμως ή αρχίζουν και τρίζουν καθίσματα και χαλάνε γενικά πραγματάκια εδώ και εκει στα πρώτα χρόνια νορμάλ καθημερινής χρήσης μέσα σε πόλη; καποια μοντέλα της είχαν βγει από τα πιο αξιοπιστα βάση consumer reports σχετικά με τα προβλήματα που παρουσίαζαν και καλύτερα είναι να κοιτάς τέτοιες λίστες πριν κοιτάξεις για αυτοκίνητα τι προβλήματα και πόσα έχει βγάλει το κάθε μοντέλο.Και δεν υπάρχει απροβλημάτιστη εταιρεία υπάρχει το χ μοντέλο και ο χ κινητήρας
manolis940 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ 21 λεπτά πριν, KostasKri είπε Εγώ έχω την εξής απορία. Αν φορτίσεις στο φορτιστή τέσλα σε κάνει και αυτό φασίστα ή μόνο αν έχεις αυτοκίνητο τέσλα; Πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος officially για να μην παρεξηγηθούμε και δούμε καμιά χαραγμένη σβάστικα στα αυτοκίνητα. Αν έχεις την επιλογή να πας σε άλλο φορτιστή κάνε το, δεν χρειάζεται να δώσεις χρήματα σε ένα που απροκάλυπτα είναι ναζιάρης. Αν δεν σε νοιάζει πάλι κάνε το και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο whataboutism όπως ο @chrisxkar. Προφανώς για ότι και να κάνεις σε αυτή την ζωή θα κριθείς. Αν σε πειράζει και δεν είσαι εντάξει με τις επιλογές σου, τότε θα έπρεπε να αναθεωρήσεις. Είτε το κάνεις είτε όχι πάλι θα κριθείς. Ελπίζω να σε μπέρδεψα περισσότερο 29 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Δεν ασχολούμαι πολύ με αμάξια στα χαρτιά και review πάντως φαίνονται πολύ value for money τα kia βγαίνουν καλά αμάξια σε βάθους χρόνου όμως ή αρχίζουν και τρίζουν καθίσματα και χαλάνε γενικά πραγματάκια εδώ και εκει στα πρώτα χρόνια νορμάλ καθημερινής χρήσης μέσα σε πόλη; Έχω μπει σε TROK VW Test drive και έτριζε. Το Vitara λόγο κατασκευαστικού τρίζει στο πλαίσιο του κοντέρ και αν του βάλεις κάτι πάνω όχι ιδιαίτερα βαρύ σταματάει. Αν τρίζει σε βάθος χρόνου το αμάξι σήμερα θεωρείται premium 1 1
Chocobo Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 μμ 37 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Δεν ασχολούμαι πολύ με αμάξια στα χαρτιά και review πάντως φαίνονται πολύ value for money τα kia βγαίνουν καλά αμάξια σε βάθους χρόνου όμως ή αρχίζουν και τρίζουν καθίσματα και χαλάνε γενικά πραγματάκια εδώ και εκει στα πρώτα χρόνια νορμάλ καθημερινής χρήσης μέσα σε πόλη; Δεν έχω εμπειρία για τριξίματα κλπ αλλά έχω όσον αφορά αξιοπιστία κινητήρα. Έχοντας δουλέψει 7 χρόνια σε μεγάλη εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα , σπάνια σήκωνα τηλέφωνο πρόβλημα σε ΚΙΑ. Δεν μιλάμε για αναλώσιμα έτσι αλλά για ζημιές. Σε αντίθεση με οτιδήποτε σε group VAG που ήταν σχεδόν τα μισά τηλέφωνα....τα άλλα μισά ήταν Opel μακράν ότι πιο σκουπίδι μπορεί να αγοράσει κάποιος σε αμάξι. 3
cpc464 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Ναι, γιατί στην Ελλάδα έχουμε πολλους σταθμούς με Tesla superchargers.
oldnew Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ 34 minutes ago, Chocobo said: ....τα άλλα μισά ήταν Opel μακράν ότι πιο σκουπίδι μπορεί να αγοράσει κάποιος σε αμάξι. Opel corsa E diesel, 100.000χλ 7 έτη, ακομα δε χάλασε τίποτα.. Είμαι τοσο τυχερός?
Chocobo Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ 3 λεπτά πριν, oldnew είπε Opel corsa E diesel, 100.000χλ 7 έτη, ακομα δε χάλασε τίποτα.. Είμαι τοσο τυχερός? Ναι. 3
hunter2000 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Εγώ έχω την εξής απορία. Αν φορτίσεις στο φορτιστή τέσλα σε κάνει και αυτό φασίστα ή μόνο αν έχεις αυτοκίνητο τέσλα; Πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος officially για να μην παρεξηγηθούμε και δούμε καμιά χαραγμένη σβάστικα στα αυτοκίνητα. Όχι, αλλά να μην το κάνεις, γιατί με το που κουμπώσεις τον φορτιστή στο αμάξι μπορεί να κολλήσεις φασισμό.
somt Δημοσ. Δευτέρα στις 03:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:30 μμ γενικά όσο λιγοτερα πληρώνεις αρχίζουν και γίνονται εκπτώσεις σε υλικά "γερνάνε γρήγορα" το λεω εγω πχ φίλος με kia sportage κάπου 2004 έχει πάθει αρκετά. Έχει κρεμάσει το ύφασμα της οροφής, το πορτμπαγκαζ πρέπει να είσαι τυχερός για να ανοίξει κλπ ελπίζω να έχουν καλυτερέψει τα πραγματα
hyperspaced Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ 2 ώρες πριν, KostasKri είπε Εγώ έχω την εξής απορία. Αν φορτίσεις στο φορτιστή τέσλα σε κάνει και αυτό φασίστα ή μόνο αν έχεις αυτοκίνητο τέσλα; Προσοχή γιατί στους superchargers η φάση του ρεύματος είναι φασιστική τριφασική. Τριφασιστική δηλαδή. Δες αν είσαι compatible . 6
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:52 μμ 2 ώρες πριν, Chocobo είπε Δεν έχω εμπειρία για τριξίματα κλπ αλλά έχω όσον αφορά αξιοπιστία κινητήρα. Έχοντας δουλέψει 7 χρόνια σε μεγάλη εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα , σπάνια σήκωνα τηλέφωνο πρόβλημα σε ΚΙΑ. Δεν μιλάμε για αναλώσιμα έτσι αλλά για ζημιές. Σε αντίθεση με οτιδήποτε σε group VAG που ήταν σχεδόν τα μισά τηλέφωνα....τα άλλα μισά ήταν Opel μακράν ότι πιο σκουπίδι μπορεί να αγοράσει κάποιος σε αμάξι. Ενταξει αφενός ειναι γνωστο οτι τα κορεατικα των τελευταιων ετων ειναι πολυ αξιοπιστα αφετέρου το γκρουπ vag εχει πουλησει 5 φορες περισσοτερα αμαξια. Τα οπελ παντως ηταν καλα αυτοκίνητα μεχρι το 2000-2005. Ζημιες δεν ακουγες συχνα. Αν και εχω γνωστο που μετα την αλφα που περίμενε πολλες ζημιες αλλα δεν εβγαλε τιποτα πηρε οπελ και τον εσκισε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα