alejsalonica Δημοσ. Τρίτη στις 11:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:55 μμ “…αγορά υγειονομικής περίθαλψης” Δεν είναι αγορά! Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε ασθενείς γμτ!
alexpap Δημοσ. Τρίτη στις 11:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:55 μμ 1 ώρα πριν, Errik είπε ΚΑΤΑ ΦΩΝΗ κοιτα να δεις Το ανέκδοτο απο τα βαθιά 90s έγινε πραγματικότητα 😄 Μια απορία. Τα ρέστα τα έδωσε σε δολλάρια ή σε δραχμές. Μια δεύτερη απορία τη διάγνωση την έκανε στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Σημείωση: Μα τρίτη απορία. Αφού έδωσε απόδειξη το μηχάνημα ήταν συνδεδεμένο με το gov το ελληνικό ή το IRS της ΗΠΑ. Η εφορία της Ελλάδος το 90 δεν έχει ηλεκτρονικό σύστημα εφορίας ή συνταγογράφησης. Το Αμερικάνικο σύστημα έχει ; 1
freegr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:54 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:54 πμ Ουσιαστικά αυτό που καταλήγει το άρθρο είναι ότι το σύστημα είναι στο ξεκίνημα και θα είναι ολοκληρωμένο περίπου σε μια 10ετια. Δηλαδή το αργότερο ως το 35.
blacckvodka Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 πμ 2 ώρες πριν, kotronas είπε Έλεγχο προστάτη θα κάνουνε; Έλα πες την αλήθεια... 2
dinos101 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 πμ (επεξεργασμένο) Υπάρχει ένα διήγημα απο το 1951 , The Marching Morons. Το είχα διαβάσει στα ελληνικά αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ εκδόσεις. Ηταν πολύ μπροστά απο την εποχή του και τώρα βλέπουμε η ανθρωπότητα να μπαίνει σε τέτοια πορεία. Σε έναν μελλοντικό κόσμο, η ανθρωπότητα έχει χωριστεί σε μια τεράστια πλειοψηφία "μέτριων" ή χαμηλής ευφυΐας ανθρώπων, οι οποίοι λόγω της προόδου της ιατρικής και της τεχνολογίας ζουν και αναπαράγονται χωρίς περιορισμούς. Υπάρχει μια πολύ μικρή ελίτ έξυπνων ανθρώπων που συντηρεί και διαχειρίζεται όλη την τεχνολογία, τα συστήματα, και κρατά τον πολιτισμό σε λειτουργία χωρίς οι πολλοί να το γνωρίζουν. Ένα βασικό μοτίβο στο διήγημα είναι ότι πολλοί «ειδικοί» (όπως γιατροί, μηχανικοί, κλπ) δεν έχουν πραγματικές γνώσεις· χρησιμοποιούν "εργαλεία" που κάνουν τα πάντα αυτόματα, δίνοντάς τους την ψευδαίσθηση ότι είναι ικανοί επαγγελματίες. Δεν θα πω για την πλοκή, γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να το διαβάσει (αυτό είναι απλά το setup), αλλά σύντομα θα ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο. Πάντως αυτό με τους γιατρούς δεν μου φαίνεται τόσο κακό. Οσοι είχανε στην οικογένεια τους ασυνήθιστα θέματα υγείας και έπρεπε να πάνε απο τον έναν γιατρό στον άλλον, με κάθε νέο γιατρό και μια νέα διαφορετική διάγνωση, ξέρουν γιατί πράγμα μιλάω. Για το αν θα κάνει την δουλειά που κάνουν πολλοί γιατροί σήμερα, ναι θα το κάνει. Αλλά δεν νομίζω να μειώσει τις θέσεις των γιατρών, απλά θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:29 πμ από dinos101 1
The_Judas Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, georgiosmix είπε Φακελάκι θα δεχεται ;;; μόνο το δημόσιο Ai 😂 γιατί θα είναι ασυντήρητο και παρατημένο σε σχέση με τα ιδιωτικά, οπότε θα θέλει να κάνει μόνο του service. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:19 πμ από The_Judas 4
Doubt Δημοσ. Τετάρτη στις 09:55 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:55 πμ Το άρθρο όπως είναι γραμμένο σχεδόν δεν διαβάζεται. Επί της ουσίας τώρα και σε πρώτη φάση, υπάρχουν (παρα) πολλές εξετάσεις που γίνονται χωρίς οι εξεταζόμενοι να έχουν πρόβλημα που τους οδήγησε στο γιατρό. Είναι οι λεγόμενες ιατρονομικές πχ για βιβλιάρια υγείας, πιστοποιητικά, προσλήψεις κλπ. Αν αναλάβει εκεί κάποιο ΑΙ σύστημα την διεκπεραίωση τους και τα πάει καλά (δεν βλέπω γιατί όχι) θα μπορέσει και να προχωρήσει και σε πιο εξειδικευμένες αποστολές. Δύσκολο το βλέπω να το πάνε απευθείας στα "βαθειά".
Odyss3us Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 πμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, Doubt said: Το άρθρο όπως είναι γραμμένο σχεδόν δεν διαβάζεται. Επί της ουσίας τώρα και σε πρώτη φάση, υπάρχουν (παρα) πολλές εξετάσεις που γίνονται χωρίς οι εξεταζόμενοι να έχουν πρόβλημα που τους οδήγησε στο γιατρό. Είναι οι λεγόμενες ιατρονομικές πχ για βιβλιάρια υγείας, πιστοποιητικά, προσλήψεις κλπ. Αν αναλάβει εκεί κάποιο ΑΙ σύστημα την διεκπεραίωση τους και τα πάει καλά (δεν βλέπω γιατί όχι) θα μπορέσει και να προχωρήσει και σε πιο εξειδικευμένες αποστολές. Δύσκολο το βλέπω να το πάνε απευθείας στα "βαθειά". βασικα οι περισσοτεροι νομιζουν οτι το ΑΙ θα αντικαταστησει τον παθολογο που σου γραφει τις γενικες εξετασεις αιματος, ουρων κλπ. που τις κανεις forward με ενα email και σου γραφει την αντιβιωση υπαρχουν ασθενειες οπως ρευματοπαθειες που οι ασθενεις κανουν εξειδικευμενα MRI Scan και τα αποτελεσματα εξεταζονται απο εξειδικευμενους γιατρους που ειναι οι μονοι που εχουν την εμπειρια πανω στα συγκεκριμενα μηχανηματα για να τα διαβασουν και παλι δεν ειναι 100% απολυτοι, το ιδιο ισχυει και για βιοψιες, εξειδικευμενες βιοχημικες εξετασεις, κλπ. η ΑΙ μπορει να συγκρινει αυτοματα αυτα τα data με χιλιαδες βασεις δεδομενων και να βγαλει σωστοτερα αποτελεσμα, αυτο ισχυει για πληθος παρομοιων εξετασεων που ειναι δυσκολες να διαγνωστουν και πρεπει να συγκριθουν με χιλιαδες βασεις δεδομενων για να γινει σωστη διαγνωση παντα κατ ατομο.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:16 πμ από Odyss3us
kage Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ (επεξεργασμένο) Ολα αυτα Μετα την πετυχημενη πορεια 100billions του meta vr 😛 Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:33 πμ από kage
hyperspaced Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη "νοημοσύνη" για να ξεπεράσει το 80% των γιατρών....
Eloy Δημοσ. Τετάρτη στις 03:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:08 μμ Εν τω μεταξύ, όλες οι αποφάνσεις της ΑΙ σε άλλες επαγγελματικές ειδικότητες, θα είναι δικαστικά αποδεκτές και αδιαμφισβήτητες... Για ιατρικά θέματα, αν η ΑΙ έρθει σε αντίθεση με γιατρούς, μαντέψτε ποιός θα χάσει...
harisn Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ (επεξεργασμένο) εγώ τον Νοέμβρη είχα ένα ατύχημα στο σπίτι με το γόνατο που μου κλείδωσε στις 90μοιρες με απίστευτο πόνο. αντί να πάω επείγοντα έφτιαξα ένα ai agent ο οποιος με βαση την περογραφη μου διεγνωσε ολικη ρηξη μηνισκου και στην συνεχεια το εβαλα και διαβασε ολο το pubmed τα papers και να μου πει αν αξιζει να παω για εγχειρηση η μπορω να το παλεψω με φυσικοθεραπεια. εν τελη μου ειπε οτι σε διαστημα 6 μηνων η κλινικη εικονα θα ειναι το ιδιο και με τις 2 οδους. εκανα φυσιοθεραπεια καθε μερα 5 μηνες και περπαταω κανονικα προς το παρων. εννοείται 2 ορθοπεδικοί που μίλησα μου είπαν να πάω κατευεθειαν από εκεί για εχειρηση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:43 μμ από harisn 1
atypicalcoder Δημοσ. Τετάρτη στις 06:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:27 μμ Για να σας δω λίγο ρε μάγκες. Όλοι εσεις που είστε υπερ, αν χρειαζόταν για ένα δικό σας θέμα υγείας θα πηγαίνατε σε ΑΙ ή σε κανονικό γιατρό? αφήστε μην απαντήσετε, ξέρω. Όπως έχω πει και σε αλλο τοπικ άσχετο με το ΑΙ "για τους αλλους ειμαστε λαρτζ και δινουμε συμβουλες χωρις σκεψη".
Xdanger Δημοσ. Τετάρτη στις 09:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:20 μμ 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Για να σας δω λίγο ρε μάγκες. Όλοι εσεις που είστε υπερ, αν χρειαζόταν για ένα δικό σας θέμα υγείας θα πηγαίνατε σε ΑΙ ή σε κανονικό γιατρό? αφήστε μην απαντήσετε, ξέρω. Όπως έχω πει και σε αλλο τοπικ άσχετο με το ΑΙ "για τους αλλους ειμαστε λαρτζ και δινουμε συμβουλες χωρις σκεψη". Σε ai γιατί ο κανονικός θα πάρει τα μαύρα 60+, θα σου κάνει 2-3 ερωτήσεις της πλάκας για να σε ξεπετάξει στα γρήγορα γιατί περιμένει και το άλλο πορτοφόλι απέξω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα