Αναστάτωση και ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους της πόλης του Ντάλας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν άρχισαν να ηχούν και οι 156 σειρήνες συναγερμού της πόλης.

Όπως διαπίστωσαν αργότερα οι υπεύθυνοι των δημοτικών αρχών, διερευνώντας το περιστατικό, υπεύθυνος για την ενεργοποίησή τους ήταν κάποιος χάκερ ο οποίος παραβίασε το σύστημα.

 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι σειρήνες τέθηκαν σε λειτουργία από το βράδυ της Παρασκευής στις 23:40 τοπική ώρα, ενώ σίγησαν στις 1:20, δηλαδή σχεδόν δύο ώρες αργότερα. Με δεδομένο πως στόχος του συστήματος είναι να προειδοποιεί τους κατοίκους της πόλης για επικείμενο τυφώνα ή κάποιο άλλο επείγον περιστατικό, πολλοί κάτοικοι θεώρησαν ότι η πόλη είχε δεχθεί επίθεση με εκρηκτικά.

 

Η έρευνα των υπευθύνων κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως η κυβερνοεπίθεση προήλθε από την ευρύτερη περιοχή του Ντάλας. Σε post στη σελίδα του στο Facebook, ο δήμαρχος Mike Rawlings σημείωσε πως το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μία ακόμη κρίσιμη ένδειξη πως η τεχνολογική υποδομή της πόλης χρειάζεται αναβάθμιση και καλύτερη προστασία.

 

Link.png Site: Gizmodo