Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;


CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστω για την απαντηση.....συγνωμη -haris_216-....διαβασα ολα τα ποστ απο το 2013 και μετα και καπου μπερδευτικα, καπου κατασταλαξα....σιγουρα βοηθηθηκα ΠΟΛΥ αλλα, εσεις οι -παλοι- δινετε καλη βοηθεια και σας εμπιστευομε...

 

-villasg-, ο nobel clasic kai o sonne ειναι με phaethon συλεκτη η, πρεπει να τον ζητησω απ τον πωλητη??

 

Αν παρω εναν απ τους παραπανω σε  -ινοχ- θα εχω καλητερη αποδοση??

Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια..!!

 

O nobel clasic εχει συλλεκτη Link.png Site: Απολλον ο οποιος εχει και την πιστοποιηση και φτιαχνετε εδω και οχι βουλγαρια και εχει σασι χωρις ενωσεις .

Τον Sonne μπορεις να τον αγορασεις με δυο ειδων συλλεκτες τον Link.png Site: “ATLAS" και τον "PHAETHON" με τον "PHAETHON" να ειναι ο πιο καλος με πιστοποιησεις κλπ κλπ κλπ

 

Το Inox δεν επηρεαζει την αποδωση αλλα την πιθανοτητα διαβρωσης του υλικου του μποιλερ

Οσο για το Inox εαν δεν ζεις σε περιοχη με "περιεργο" - "σκληρο" - "με αλλατα" νερο δεν κανει την διαφορα .

Εαν θες κατι "πραγματικα καλο" θα πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη και να πας σε ΧΑΛΚΙΝΟ ( ο Sonne δινει 50 χρονια εγγυηση στον χαλκινο) που ειναι και το πιο υγειες ( εαν πινεις ή μαγειρευεις με το ζεστο νερο ) γιατι ΣΚΟΤΩΝΕι τα μικροβια και δεν δημιουργει μικροοργανισμους .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πάντως σε αρκετά e-shop πλέον αναγράφεται ότι χώρα προέλευσης είναι η Βουλγαρία 

Χώρα προέλευσης: Βουλγαρία Κατασκευαστής:  Nobel Site Κατασκευαστή:  http://www.nobel.gr/

πχ http://www.apothema.gr/nobel-classic-120lt-2-0m2-glass-epilektikos-diplhs-energeias-taratsas-102983p(καρτέλα: χαρακτηριστικά) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως σε αρκετά e-shop πλέον αναγράφεται ότι χώρα προέλευσης είναι η Βουλγαρία 

Χώρα προέλευσης: Βουλγαρία Κατασκευαστής:  Nobel Site Κατασκευαστή:  http://www.nobel.gr/

πχ http://www.apothema.gr/nobel-classic-120lt-2-0m2-glass-epilektikos-diplhs-energeias-taratsas-102983p(καρτέλα: χαρακτηριστικά)

ο nobel φτιαχνεται εδω οπως και ο αελιος της nobel. Aπλα ο αελιος συναρμολογειται στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φρικη.... Το μονο συναισθημα που μου ερχεται στον νου οταν ακουω οτι ο χαλκος σκοτωνει τα μικροβια αν θες να μαγειρεψεις με ζεστο νερο .... Ο χαλκος δεν ειναι αντιμικροβιακος εν αντιθεσει με το ινοξ που πραματικα ειναι... Αν θες να μαγειρεψεις με ζεστο νερο ηλιακου τι σε ενδιαφερουν τα μικροβια των 60-70 βαθμων του ηλιακου οταν το νερο στην χυτρα θα φτασει τους 200ους βαθμους;;; Αρα δεν σε ενδιαφερουν τα μικροβια αλλα τυχον νιτρικα θεεικα και βαρεα μεταλλα που εχει το νερο στα οποια η βραση δεν κανει τιποτα ... Αρα εμφιαλωμενο.. Ημιμαθεια χειριστη αμαθείας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@tsilitheo1 Ευχαριστω για το κραξιμο .

 

 

Λαβε υποψην ομως και αυτα

Η απουσία ράβδου μαγνησίου (ανοδικής προστασίας) μέσα στο θερμοδοχείο διατηρεί το νερό που χρησιμοποιούμε χωρίς τα ρινίσματα της ράβδου, εξασφαλίζοντας πεντακάθαρο και πόσιμο νερό.

 

http://www.medical-development.gr/chalkos_properties.php

Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού

 

 

Επισης διαβασε μερικα ακομα

ΧΑΛΚΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Έχει αποδειχτεί ότι ο χαλκός αναχαιτίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που αναπτύσσονται στο νερό και ευδοκιμούν στα συστήματα πόσιμου νερού όπως, βακτήρια, ιοί, άλγη, παράσιτα.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί μεταξύ των οποίων, ο ιός της Νόσου των Λεγεωνάριων, το θανατηφόρο βακτήριο E. Coli και ο ιός της πολιομυελίτιδας, εγκυμονούν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι εργαστηριακές έρευνες σε δείγματα νερού από παλαιωμένα δίκτυα χαλκού, μετά από παραμονή του νερού στο δίκτυο 24 ωρών, παρουσιάζουν μείωση του ιού της πολιομυελίτιδας τύπου 1 κατά 97% και του τύπου 2 κατά 96%.

Σε νέες σωληνώσεις από χαλκό, 80% του ιού της πολιομυελίτιδας τύπου 2, εξαλείφθηκε μέσα σε 3 ώρες ενώ ο ιός εξαλείφθηκε εντελώς μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Οι οργανισμοί και οι φορείς υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, στρέφονται στο χαλκό για να κερδίσουν προβάδισμα στη μάχη ενάντια στα ανθεκτικά μικρόβια.
 

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία επικύρωσης των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του χαλκού.

Τα αποτελέσματα, που αναμένονται στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα καταστήσουν το χαλκό το πρώτο υλικό με επίσημη αναγνώριση για αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Κλινικές δοκιμές που εξετάζουν επιφάνειες από χαλκό και κραμάτων του και πόσο αυτές επηρεάζουν την επιβίωση των μικροβίων, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε νοσοκομεία της Μεγ. Βρετανίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Νότιας Αφρικής, της Γερμανίας και της Δανίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κλινική δοκιμή στο νοσοκομείο Selly Oak της Μεγάλης Βρετανίας, όπου σε μία πτέρυγα όλες οι επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν αντικατασταθεί από χαλκό (χερούλια, μπαταρίες βρυσών, κουμπιά σε καζανάκια, βοηθητικές ράβδοι που χρησιμοποιούν οι ασθενείς για να κινηθούν, μέχρι και τα στυλό του προσωπικού).

 

 

Τα βακτήρια τον τρέμουν! Ο χαλκός δεν κάνει μόνο για καλώδια και ηλεκτρομαγνητικές εφαρμογές, αλλά επίσης καταστρέφει (με ασφάλεια και απόλυτη επιτυχία) περισσότερο από το 99,9% όλων των βακτηρίων, ακόμα και τα πιο ανθεκτικά όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά έως 2 ώρες, αρκεί οι ευαίσθητοι, βλαβεροί μικροοργανισμοί να έρθουν σε επαφή με την επιφάνειά του. Άρα υπερέχει και ξεχωρίζει, επειδή κανένα υλικό δεν μπορεί να πλησιάσει την αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητά του. Ίσως γι’ αυτό στις επιδημίας χολέρας στο Παρίσι (1832-1852) οι εργαζόμενοι στον χαλκό είχαν ανοσία στην ασθένεια. Πολλά επίσης έχουν λεχθεί και για την έντονη αντικαρκινική του δράση, παρατηρημένη ήδη από το 1912 σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.

 

Κάνει τα μικρόβια… σουρωτήρι: Το κόκκινο μέταλλο έχει καταπλήξει τους επιστήμονες με τις ιδιότητές του, αφού σαρώνει στην κυριολεξία όποιον μολυσματικό παράγοντα βρεθεί στον δρόμο του. Ο τρόπος που το κάνει είναι εκπληκτικός.

Πρώτα τρυπάει την εξωτερική μεμβράνη των βακτηρίων κάνοντάς την σαν… σουρωτήρι και στη συνέχεια τα εμποδίζει να τραφούν, να αναπνεύσουν, να δημιουργήσουν ενέργεια, να πολλαπλασιαστούν ή έστω να επισκευάσουν τη χαλασμένη μεμβράνη τους. Αυτό σημαίνει ότι ο χαλκός καταστρέφει συνεχώς τα μικρόβια και μάλιστα χωρίς να φθείρεται ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα ασφαλής στην (εξωτερική) χρήση του.

 

Τι λες τωρα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτον δεν σε εκραξα...δευτερον η ραβδος μαγνησιου στον ηλιακο δεν υπαρχει για να καθιστα το νερο ποσιμο αλλα να το αποσκληραινει...τριτον αν εσυ πινεις το 70βαθμων νερο του ηλιακου καλη σου χωνεψη..τεταρτον ο χαλκος οπως λες μπορει να εχει καποιες αντιμικροβιακες ιδιοτητες αλλα σε καμια περιπτωση του ινοξ...συν οτι ο χαλκος για να γινει καταλληλος για χρηση σχετικα με ποση ή βρωση χρειαζεται γανωμα οπως σιγουρα ξερεις (καλαϊ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες για να μη σπαμάρουμε το ήδη επιβαρυμένο θρεντ, ας συμφωνήσουμε ότι όλοι οι θερμοσίφωνες είναι από υλικά που δεν απειλούν την ασφάλεια του νερού. Αλλιώς δε θα επιτρέπονταν η πώλησή τους, ούτε θα ρίσκαρε κανείς κατασκευαστής να βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 Κατι δεν καταλαβες παλι .

2 Η ραβδος μαγνησιου ( ανοδιο )  το καθιστα ΜΗ ποσιμο και δεν το αποσκληραινει αλλα αποτρεπει την ηλεκτρολυτικη διαβρωση .

3 Η παραγωγη αφεψηματων , που κανουν πολλοι και ειδικα μαγαζια , με ζεστο νερο χρησης απο τον ηλιακο δεν ειναι πόση ?

4 Και παλι λαθος το "γανωμα" 'η αλλιως καλατζωμα που αναφερεις , και γινοταν μεχριν μερικα χρονια στο χωριο μου δεν εχει σχεση με την ποση ή την βρωση , αλλα με το γυαλισμα και την τυχον επισκευη χαλκινων σκευων ( γάνωμα < γανώνω απο την αρχαία ελληνική λεξη γανόω [γυαλίζω κάτι χάλκινο] ) το καλαι απο την από την τουρκικη λεξη kalay που σημαίνει κασσίτερος ειναι απλα το βοηθητικο υλικο για να "κλεισουν" οι τρυπες και να κολλησουν τα κομματια του χαλκου .

Το γανωμα που εχεις εσυ στο μυαλο σου ειναι αυτο που εκαναν στα πλεον "φθαρμενα" - χαλασμενα απο την πολυ χρηση σκευη .

Τα παλιά χρόνια, τα περισσότερα σκεύη που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για τις καθημερινές τους δουλειές και ιδιαίτερα στη μαγειρική ήταν σκετα χάλκινα [μπακιρένια] , τωρα ο χαλκος που χρησημοποιειται και στους ηλιακους εχει διαφορες προσμυξεις που αποτρεπουν την οξειδωση αυτη ( πρασιναδα ) .

Αυτά με τον καιρό και με τη μεγάλη χρήση οξειδώνονταν και γινόταν επικίνδυνα για δηλητηριάσεις.

Τότε, ήταν υποχρεωτικό το γάνωμα, δηλαδή έπρεπε να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του σκεύους με ειδικό μέταλλο.

Αυτό ήταν το "καλάι", ο κασσίτερος δηλαδή.

ο γάνωμα γινόταν από τους ειδικούς τεχνίτες, τους γανωτήδες ή καλαϊτζήδες, στην τουρκική γλώσσα. 

Το επάγγελμα του γανωτή είναι από τα πιο παλιά που υπάρχουν.

Λένε ότι καθιερώθηκε στην εποχή του Βυζαντίου και ήταν χρήσιμη η δουλειά τους, γιατί έσωζαν τους ανθρώπους από το θάνατο που προκαλούσαν τα αγάνωτα χάλκινα σκεύη.

Οι περισσότεροι γανωτήδες ήταν αυτοδίδακτοι ή συνέχιζαν τη δουλειά από γενιά σε γενιά.

Γάνωμα χρειαζόταν όλα τα χάλκινα σκεύη [τεντζερέδες, τηγάνια, κουτάλια και πιρούνια, ταψιά και μπρίκια κλπ.]

Το εργαστήριό του γανωτή είχε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. Το καλάι, [κασσίτερος], το σπίρτο [υδροχλωρικό οξύ], το αμόνι, η μασιά με την οποία κρατούσε το σκεύος πάνω από τη φωτιά και ο ταβάς, ένα μεγάλο ταψί, που μέσα έριχνε τα περισσεύματα από το καλάι, για να τα ξαναχρησιμοποιήσει.

Σε μια άκρη είχε τη φουφού, φωτιά δηλαδή που ζέσταινε τα σκεύη.

Ο γανωτής πρώτα καθάριζε καλά τα σκεύη από τις σκουριές και τις πράσινες σκιές.

Το μέσα μέρος το καθάριζε με το σπίρτο [κεζάπι] κι έπειτα το έτριβε με άμμο.

Ύστερα ζέσταινε καλά το χάλκινο σκεύος στη φουφού και έριχνε μέσα το χλωριούχο αμμώνιο για να στρώσει καλύτερα το καλάι.

Στη συνέχεια, το σκούπιζε καλά και μετά άπλωνε το λιωμένο καλάι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους με τη βοήθεια ενός χοντρού βαμβακερού υφάσματος.

Για να παγώσει πιο γρήγορα το καλάι έριχνε κρύο νερό.

 

 

BTW ειμαστε εκτος topik , αλλα διαβασε τι λεει και ενας Ελληνας κατασκευαστης SONNE

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

BTW ειμαστε εκτος topik , αλλα διαβασε τι λεει και ενας Ελληνας κατασκευαστης SONNE

 

άρθρο χωρίς πηγές είναι για τα σκουπίδια

 

ελπίζω η ποιότητα των ηλιακών τους να μήν είναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok i'm speechless. ...εαν εγραψες 40 αραδες απλα για να αναλυσεις αυτα που εγραψα σε 4 αραδες παω πασο...και το προθερμασμενο νερο στις καφετεριες δεν εχει να κανει με ηλιακους....τελος παντων δεν παω κοντρα σε κανεναν ουτε ειμαι εδω για αντιλογους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή όταν ακούω για πόσιμο νερό από τον θερμοσίφωνα (ηλιακό ή ηλεκτρικό) γελάω, άσχετα αν το αναφέρουν πωλητές ή χρήστες να ρωτήσω όλους τους υπέρμαχους του ηλιακού να εκτελεί χρέη...βραστήρα κουζίνας.

Έχετε δει ποτέ το εσωτερικό ενός θερμοσίφωνα μετά από λειτουργία έστω και 6 μηνών; Αν δει κανείς τι έχει μέσα ο θερμοσίφωνας από άλατα όχι δεν θα μιλάει για πόσιμο αλλά ούτε μπάνιο δεν θα θέλει να κάνει.

Σαφώς και τα άλατα δεν είναι κάτι τοξικό ή άλλο μεγάλο κακό αλλά είναι τουλάχιστον...σίχαμα.

Κάποια στιγμή είχα βρει κάπου μια σχετική φωτογραφία στο ιντερνετ αλλά δεν την βρίσκω τώρα. Γι΄αυτό παραθέτω μια κλασσική εικόνα αντίστασης. Ακόμα και το καζάνι να είναι πεντακάθαρο (που αποκλείεται) ποιος θέλει να πιει ή να μαγειρέψει από νερό στο οποίο ήταν εμβαπτισμένο το παρακάτω;;;

 

DSC02328.JPG?template=generic

 

 

Λοιπόν ας αφήσουμε στην άκρη τα επιχειρήματα των πωλητών (την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι) και ας βάλουμε να δουλέψει η κοινή λογική και η λίγη φυσικοχημεία που μάθαμε στο σχολείο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και το καζάνι να είναι πεντακάθαρο (που αποκλείεται) ποιος θέλει να πιει ή να μαγειρέψει από νερό στο οποίο ήταν εμβαπτισμένο το παρακάτω;;;

 

 

Αν στην κουζίνα έχεις μπαταρία και όχι ξεχωριστή βρύση για το ζεστό και το κρύο, φοβάμαι ότι όσο και να μην το θες, πίνεις τέτοιο νερό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ΜΑΛΤΕΖΟ από το 1990 inox μέσα+εξω απλα θέλει αλλαγη κάθε 4χρονια το ανοδιο και περιοδικά συμπλήρωμα νεράκι , εχω αλλάξει μια φορα αντίσταση!!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν στην κουζίνα έχεις μπαταρία και όχι ξεχωριστή βρύση για το ζεστό και το κρύο, φοβάμαι ότι όσο και να μην το θες, πίνεις τέτοιο νερό.

 

Ναι, το ξέρω αυτό. Και προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

Απλά μου φαίνεται αστείο όταν ακούω επιχειρήματα για "μπορείς να το πιεις ή να μαγειρέψεις". Σίγουρα δεν θα πάθεις κάτι αλλά νομίζω ότι πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο θερμοσίφωνάς τους μέσα είναι καθαρός όπως η χύτρα που μαγειρεύουν. Ξεχνάνε ότι ακόμα και ο ταχυβραστήρας τους κάθε λίγο και λιγάκι θέλει καθάρισμα από τα άλατα, αλλιώς...πέταμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...