Προς το περιεχόμενο

Αναγεμισμενα μελανια προβλημα!


maverickanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...Στην αλλη ακρη ο HP officejet 6210 πριν απο 1 εβδομαδα καθως εβαλα μελανακι απο γνωστη σειρα καταστηματων αναγομωσης ο εκτυπωτης κολλησε αγνωστο για ποιο λογο και τελικα μου εβγαλε καποιο μηνυμα error,πηρα τηλ την αντιπροσωπεια και μου ειπαν για να επισκευαστει κοστιζει 149 ευρω και σε μια εβδομαδα θα τον εχω πισω ανακατασκευασμενο ! Δυστυχως δεν μου εδωσαν αλλη εναλλακτικη λυση!

Σημειωστε καινουργιος εχει 149 ευρω ..... αισχος.

 

 

Ξεκινάω απ' το τέλος,Μαζί σου,λαμόγια ΕΙΝΑΙ μιά ζωή.Πάνε να μας βάλουνε στο γκεζί,τον πετάς και παίρνεις άλλο.Να δω που στον κόρακα θα βάλουμε τα με λογαριθμική άνοδο συσσωρευόμενα σκουπίδια.Και δεν είναι και ανακυκλώσιμα....Έχουν απαξιώσει τελείως τον παράγοντα ανθρώπινη εργατοώρα,με την υπέρμετρη παραγωγή,πράγμα που σημαίνει ότι αν θελήσεις να τον επισκευάσεις,καλύτερα να αγόραζες καινούργιο.

 

Λοιπόν,υπάρχουν ευχάριστα πράγματα για τα "κολλήματα" των H.P.Έχω (μεταξύ άλλων) και 2 Α3.Όταν καμια φορά μαγκώνει το χαρτί,βγάζω το μικρό κουτάκι που έχει από πίσω,καθαρίζω με προσοχή τα υπολείμματα των μικροσκοπικών κοματιών χαρτιού που έχει,ξαναβάζω προσεκτικά το κουτάκι,προσέχοντας την "ασφάλεια" που έχει,δίκην περιστροφικού διακόπτη και αφού τον κλείσω,όσο είναι στο ρεύμα,του κοπανάω μιά μπουνιά στο δεξί πλαϊνό,εκεί που φωλιάζουν τα λαμπάκια.Αν την ακούσει αμέσως,μου κάνει το χατήρι,αλλοιώς προσπαθώ να δω που στο διάλο μπορεί να κοπανηθεί,χωρίς να του κάνω ζημιά...

 

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο,αποδίδει.Έχω ξεμπλοκάρει έτσι πεντέξι φορές και τους δύο εκτυπωτές.Και λέω δύο,γιατί την πάτησα και γω σαν εσένα (όταν μου χάλασε) και ρώτησα την H.P. και εισπράτοντας την ίδια απάντηση πήγα και πήρα δεύτερον.Που όταν έφτιαξε ο πρώτος,τον έχω back-up.:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

έχω ένα hp laserjet που παίρνει το toner Q2612A, δοκίμασα να αγοράσω γραφιτι για να το αναγομοσω, το δοκίμασα 2 φορες, k με το toner της μάνας του k με το επόμενο γνήσιο που αγόρασα, δυστυχώς ο γραφιτις μου λερώνει αρχικά μια μικρή επιφάνεια της κολλας όσο το δουλεύω μεγαλύτερη, ξέρετε γιατί μπορεί να συμβαίνει ? ευχαριστώ.

 

κάποιος κάτι ρε παιδιά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω ένα hp laserjet που παίρνει το toner Q2612A, δοκίμασα να αγοράσω γραφιτι για να το αναγομοσω, το δοκίμασα 2 φορες, k με το toner της μάνας του k με το επόμενο γνήσιο που αγόρασα, δυστυχώς ο γραφιτις μου λερώνει αρχικά μια μικρή επιφάνεια της κολλας όσο το δουλεύω μεγαλύτερη, ξέρετε γιατί μπορεί να συμβαίνει ? ευχαριστώ.

 

Γιατι φιλε μου για να γεμισεις ενα τονερ δεν ειναι τοσο απλο οσο να γεμισεις το δοχειο με σκονη...

Στη δικη σου περιπτωση εχει γεμισει το waste με αχρηστο γραφιτη και δεν εχει που να τον βαλει πια και στον πεταει στο χαρτι.

Υπαρχει μια λεπιδα που ξυνει το τυμπανο βγαζοντας τη σκονη (αυτο στην ουσια φθειρει το τυμπανο σιγα-σιγα), αυτη η σκονη παει μεσα σε δοχειο για να μη σου παει στη σελιδα. Αυτο λοιπον θελει αδειασμα, εαν δεν το εκανες, δεν μπορεις να περιμενεις αποτελεσματα.

Υπαρχουν επαγγελματιες στο χωρο που θα σου κανουν αυτη τη δουλεια, ειναι η δουλεια τους αλλωστε. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι για να γλυτωσεις καποια ευρω, εχεις αγορασει σκονη και ενα καινουριο δοχειο, εχεις καταναλωσει και κατι...ωρες σπαζοντας το κεφαλι σου, αν ειχες απευθυνθει σε καποιο καταστημα να στην κανουν τη δουλεια, θα σου ειχε τελικως κοστισει σαφως λιγοτερο και δεν θα σου ειχαν σπασει και τα νευρα.

Βεβαια το παραπανω συνεβει απο την αγνοια σου για το τροπο λειτουργιας ενος hp τονερ, σε αυτο δεν φταις εσυ, αλλα φταις που νομιζεις οτι απλα βαζεις σκονη και ολα καλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψαχνωντας, εστω και καθυστερημενα, κατεληξα να διαβασω ολο το thread, και μπορω να πω οτι επαθα "πολιτισμικο σοκ". Λογω ασχετοσυνης κυριως, και λογω γνωσεων ορισμενων (δεν λεω ονοματα :-) ). Απο οτι καταλαβα ειμαι πολυ τυχερος που εχω τον EPSON RX585, που περνει 6 μελανια, που κανουν 10Ε το καθενα,

που εχουν τσιπακι για να τελειωνουν πριν την ωρα τους, και που ειναι μια σειρα T0801-7 που δεν ειναι και πολυ δημοφιλης ή παλια ή δεν ξερω τι, και που τα συμβατα της μελανια κανουν το λιγοτερο 5Ε αν τα βρω στο Ηρακλειο (30Ε το σετ ..., ελεος). Για κιτ γεμισματος μαλλον ουτε λογος. Να τον πεταξω? Μου φαινεται η καλυτερη λυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανέρχομαι στο θέμα για να βοηθήσω όσους έχουν EPSON με μελάνια την σειρά Τ711 Τ712 Τ713 Τ714. Αγόρασα μία σειρά από http://www.foreverprint.gr/ (το κατάστημα της Ηλιούπολης) και τα μελάνια μπούκωναν συνέχεια (δεν κατάφερα να τα χρησιμοποιήσω μέχρι το τέλος).

 

Στην συνέχεια αγόρασα http://www.byron-shops.com/. Μία χαρά καμία σχέση με τα πρώτα.

Ποτε πηγες τελευταια φορα στο Byron-shops?γιατι νομιζω εκλεισαν...τηλ δεν σηκωναν κ το μαγαζι κλειστο.

εχω Epson dx4400 με τσιπακι σε καθε μελανι ,ε ακομη δεν εχω βρει αλλα συμβατα εκτος απο εκεινο το μαγαζι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδια ..

 

με τονερ εχει ασχοληθει κανεις ;;;

εχω τον laser εκτυπωτη της samsung ml 1640 και πηγα σε ενα μαγαζι στην πατρα και μου ειπαν δεν κανουν αναγομωση αλλα ανακατασκευη !!!!!! μου φαινεται οτι κοστιζει ακριβα ...... ξερετε αν ισχυει ;;;; δηλαδη , δεν μπορω να κανω αναγομωση χωρις αντικατασταση του τσιπ κλπ κλπ ;;;

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
εχω τον laser εκτυπωτη της samsung ml 1640 και πηγα σε ενα μαγαζι στην πατρα και μου ειπαν δεν κανουν αναγομωση αλλα ανακατασκευη !!!!!! μου φαινεται οτι κοστιζει ακριβα ...... ξερετε αν ισχυει ;;;; δηλαδη , δεν μπορω να κανω αναγομωση χωρις αντικατασταση του τσιπ κλπ κλπ ;;;

 

Τα cartridge του εκτυπωτή αυτού είναι πολύ καινούρια, αλλά από τα πολύ εύκολα στο γέμισμά τους. Έτσι, ειδικά για αυτά συστήνω να τα γεμίζεις μόνος σου. Ο λόγος κύρια γιατί είναι μικρής (χωρητικότητας 1.500 σελ. @ 5%) και όπως καταλαβαίνεις ισχύει ότι το κόστος (για γέμισμα, ανακατασκευή ή ότι άλλο θες) για ένα των 1.500 σελίδων και για ένα των 3.000 σελίδων θα είναι σχεδόν παραπλήσιο σε ένα μαγαζί, αφού κοστίζει κύρια ο κόπος/chip και όχι η σκόνη τόνερ.

 

Tώρα, αν σε ενδιαφέρει έχω τόνερ (σκόνη) και οδηγίες για να τα γεμίζεις ο ίδιος. Ενδεικτικά σου λέω ότι θα σου κοστίζει περίπου 5 ευρώ ανά γέμισμα!!

Εδώ http://inkline.gr/ θα με βρεις, αλλά στο site δεν θα βρεις κάτι γι' αυτό το μοντέλο.

 

Και τέλος να πω ότι στους περισσότερους εκτυπωτές, το κύριο πρόβλημα είναι τα chip που κοστίζουν σχετικά ακριβά, είναι πάρα πολλά σε αριθμό, ενώ δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν προβλήματα.

 

 

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 06 : 15 : 51-----

 

 

Εχω samsung clp 510 color lazer κανει καταπληκτικη εκτυπωση εχει 4 ανεξαρτητα τονερ 1 μαυρο και 3 με χρωμα τον ειχα αγορασει 450 ευρω, δυστυχως ομως τον συνοδευουν κατα την πωληση του δυο μεγαλα λαθη (απο την εταιρεια)

1-το ανταλακτικο τονερ κοστιζει 135 ευρω με ΦΠΑ το καθε ενα δηλ μετα απο αλλαγη και των τεσσαρων χρειαζεσαι 540 ευρω !!! και ο πιο καινουργιο samsung clp 300 κοστιζει 300 ευρω !

Eίναι λογικό αυτό γιατί τα τόνερ του είναι μεγάλης χωρητικότητας (5.000 σελ), ενώ του clp 300 1.000 σελ. Και να σου πω, ακριβώς γι' αυτό το λόγο είναι οικονομικός(!) στις εκτυπώσεις σε σχέση με άλλα μοντέλα (και σε σχέση με τον clp 300). Tόσο οικονομικός και αν θες τον ανταλλάσω με έναν καινούριο clp 300!

 

2-μετα απο τυπωμα καποιων σελιδων ,περιπου 300-500 εξαρτατε παντα απο το τι θελεις να τυπωσει , βγαζει το γνωστο μηνυμα αλλαξε το τονερ ,εξετασα το τονερ και ηταν περιπου στο 70 τις εκατο το κιτρινο , αλλα επεμενε να δειχνει το μηνυμα, μετα απο ερευνα ,δυστυχως καθε τονερ,χρωμα εχει και το δικο του τσιπακι που συμπεριλαμβανετε μαζι στην αγορα του τονερ.

με λιγα λογια ανθρακας ο θησαυρος.

 

Γενικά οι εκτυπωτές βγάζουν μήνυμα αλλαγής των τόνερ όταν φτάσουν σε στάθμη 10% ως 30% περίπου. Μου κάνει εντύπωση που βγάζει μήνυμα για το yellow που λες ότι είναι στο 70%. Μήπως τυχαίνει να δείχνει πόσο έχει τελειώσει, δηλαδή το 70% να σημαίνει έχει καταναλωθεί το 70%, συνεπώς έχει ακόμα 30%? (δεν θυμάμαι πώς δείχνει ο clp 510 την ένδειξη της στάθμη των τόνερ).

 

 

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 06 : 32 : 11-----

 

 

Με δοχειο λοιπον των 3,5 ml ποσο περιμενες να τυπωνες? Οι 7-8 Α4 που λεω ειναι πολλες...Εν τω μεταξυ, επειδη η HP μικραινει τα δοχεια με τον καιρο, σταματησε να αναγραφει ml γιατι ηταν πια αστειο...Τωρα πια στα νεα κουτια αναγραφει αριθμο σελιδων με τη λογικη του 5%, φυσικα για λογους marketing. Οταν βλεπει καποιος που ειχε παλιοτερους εκτυπωτες των 20 και 40 ml μαυρο, τα 4,5 ml, γελαει...Οταν ομως δει 220 σελιδες, δεν γνωριζει ή δεν παρατηρει ή ακομα ξεχνα οτι αυτο αναφερεται στο 5% καλυψης...

Θα πρεπει να πας σε 350XL των 25ml και σε 351XL των 15ml (5ml ανα χρωμα).

Κατ' αρχήν να πω ότι βλέπω να ξέρεις πολλά πράγματα σε σχέση με τα μελάνια εκτυπωτών inkjet και laser. Έτσι να σε ρωτήσω έχεις κάποια επαγγελματική σχέση με αναγόμωση?

Επειδή αναφέρθηκε και αλλού, να πω για το θέμα: 5% κάλυψης της σελίδας. Είναι ευτυχώς ένας αξιόπιστος τρόπος μέτρησης, και ειδικά αφού χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες με τον ίδιο τρόπο, είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης.

Ξεκίνησε από τις σελίδες α/μ κειμένου. Μέτρησα και βρήκα ότι μια μέση σελίδα κειμένου έχει κάλυψη περίπου 7%. 5% είναι η κάλυψη μιας σχετικά όχι γεμάτης (αραιής) σελίδας. Έτσι ο αριθμός σελίδων με 5% κάλυψη είναι ένας λογικός τρόπος μετρησης. Και αναφέρεται σε μέγεθος σελίδας Α4.

 

Στο έγχρωμο βέβαια δυσκολεύουν τα πράγματα. Μια φωτογραφία έχει κατά μέσο όρο κάλυψη χρώματος 80%. Δηλαδή αν το μοιράσουμε στα τρία χρώματα (cyan, magenta, yellow) προκύπτει περίπου 25% και αν το μοιράσουμε στα 4 χρώματα (συμπεριλαμβανομένου του μαύρου) προκύπτει 20% κάλυψη από κάθε χρώμα. Έτσι αν ένα έγχρωμο μελάνι δίνεται για 200 σελίδες με 5% κάλυψη σε κάθε χρώμα, θα διαρκέσει 5 φορές λιγότερο (25% είναι 5 φορές περισσότερο από το 5%). Δηλαδή θα τυπώσει κάποιος 40 σελίδες με φωτογραφίες Α4, ή αλλιώς περίπου 160 φωτογραφίες 10x15cm.

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαθα και εγω με το συγκεκριμενο θεμα. ειναι απο τα λιγα που εχω διαβασει ολοκληρωτικα. να ανοιγουν λιγο τα ματακια μας.

 

Εχει να προτεινει κανεις κανενα καλο κιτ για αναγόμωση των CLI-8?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομαι να αγορασω τον HP 1006.

Καταρχην εχω ενα PC με 448MB RΑΜ (256+128+64). Αναρωτιεμαι εαν θα συνεργαζεται ο εκτυπωτης με τον Η/Υ (εχει WINXP). Το τονερ λεει η ΗΡ οτι ειναι "επαναστατικο". Αυτο που με ενδιαφερει ειναι εαν ξαναγεμιζει..παρεπιπτοντως στο Πλαισιο δινουν τον εν λογω εκτυπωτη με ενα τονερ δωρο στα 119 ευρω. Σαν τιμη ακουγεται special.

george7407

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Σκεφτομαι να αγορασω τον HP 1006.

Καταρχην εχω ενα PC με 448MB RΑΜ (256+128+64). Αναρωτιεμαι εαν θα συνεργαζεται ο εκτυπωτης με τον Η/Υ (εχει WINXP). Το τονερ λεει η ΗΡ οτι ειναι "επαναστατικο". Αυτο που με ενδιαφερει ειναι εαν ξαναγεμιζει..παρεπιπτοντως στο Πλαισιο δινουν τον εν λογω εκτυπωτη με ενα τονερ δωρο στα 119 ευρω. Σαν τιμη ακουγεται special.

george7407

 

Μικρο δοχειο φιλε για τα χρηματα που κανει οταν πας να το αγορασεις. Γιατι θα το αγορασεις, επειδη μετα απο 2-3 αναγομωσεις θα θες τυμπανο 100%, δυστυχως η HP τα φτιαχνει (τωρα πια) ετσι ωστε να μη σηκωνουν περισσοτερες αναγομωσεις...

 

Και για τον προηγουμενο φιλο, δεν εχω επαγγελματικη σχεση με αναγομωση. Μηπως θα επρεπε να το σκεφτω, χεχεχε! Παντως, το να εχει ψαξει καποιος συγκεκριμενο θεμα και να εχει αποκτησει μια αρκετα μεγαλη εμπειρια δεν σημαινει οτι ειναι και επαγγελματιας του χωρου, δεν νομιζεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω αν θα δουλεύει με ΧΡ και 448ΜΒ, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην δουλεύει. Στα χαρακτηριστικά http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/18972-18972-3328059-14638-3328066-3435682.html δεν αναφέρει ποσότητα μνήμης, αλλά σε Mac που αναφέρει ελάχιστη είναι 128ΜΒ. Πάντως σε XP που δούλευαν ως τώρα με 512ΜΒ δεν είδα κανένα περιορισμό σε κάποιο πρόγραμμα.

Δεν είναι κακή λύση αυτός ο εκτυπωτής για σχετικά μικρή κατανάλωση. Έχει τόνερ των 1.500 σελίδων @5%. Αυτό σημαίνει περίπου 1.200 πραγματικές σελίδες. Με μια κατανάλωση των 100 σελ. το μήνα το τόνερ θα διαρκέσει ένα χρόνο. Πάντα εξαρτάται από τη χρήση που το θέλει κάποιος. Αν π.χ. κανείς τυπώνει 1000 σελ. το μήνα προφανώς δεν είναι προτεινόμενο μοντέλο!

 

Και για τον προηγουμενο φιλο, δεν εχω επαγγελματικη σχεση με αναγομωση. Μηπως θα επρεπε να το σκεφτω, χεχεχε!
Γιατί όχι? !!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους.

 

Εγώ έχω έναν Canon ip 4200 ο οποίος παίρνει 1 μεγάλο μαύρο τύπου pigment, 1 ένα μικρό φωτογραφικό τύπου dye καθώς και τα 3 χρώματα επίσης τύπου dye.

 

Ο εκτυπωτής μετά από αρκετές μέρες χωρίς χρήση σταμάτησε να εκτυπώνει καλά το κόκκινο. Τι καλά δηλαδή, στον έλεγχο ακροφυσίων εμφανίζονταν 3-4 γραμμές Έχω ξανά αντιμετωπίσει βουλώματα κεφαλής αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!Δοκίμασα τα εξής με αυτή την κεφαλή:

 

1) Ξέπλυμα για μερικά λεπτά σε ζεστό απιονισμένο νερό. Καμία βελτίωση.

 

2) Πήρα ένα σωληνάκι από τα μικρά που χρησιμοποιούνται σε αντλίες ενυδρείων, το προσάρμοσα στην άκρη μιας σύριγγας κι έστειλα μέσα στην αντίστοιχη οπή από την οποία μπαίνει το μελάνι, ζεστό απιονισμένο νερό. Αυτό το έκανα επανειλημμένα. Να σημειώσω ότι το νερό περνούσε από αρκετά ακροφύσια αλλά ακόμη κι από αυτά με δυσκολία σε σχέση με τα άλλα χρώματα που δοκίμασα και που λειτουργούν σωστά. Επέμεινα πολύ, τόσο που η κεφαλή δεν έβγαζε άλλο χρώμα αλλά σχεδόν καθαρό νερό. Ελάχιστη η βελτίωση.

 

3) Έβαλα την κεφαλή για μια ώρα σε πολύ ζεστό (μισό λίτρο ζεσταμένο 4 λεπτά στο μικροκυμάτων, όχι βραστό αλλά αχνιστό θα το έλεγα) απιονισμένο νερό. Στο μισάωρο την έβγαλα από το ζεστό νερό που είχε αρχίσει να γίνεται χλιαρό, ξαναζέστανα το ελαφρώς μαυρισμένο νεράκι και όσο περίμενα να ζεσταθεί, έκανα το κόλπο με το σωληνάκι και τη σύριγγα. Έπειτα ξαναέβαλα την κεφαλή στο ξαναζεσταμένο νερό για ακόμη μισή ώρα.

 

Έφαγα ένα μπετονάκι απιονισμένο νερό (χαλάλι του, πάμφθηνο είναι) αλλά τα κόκκινα ακροφύσια δε κατάφερα να τα ξεβουλώσω. Είναι λίγο καλύτερα από πριν αλλά σε καμία περίπτωση καλά. Τουλάχιστον τα μισά και παραπάνω είναι βουλωμένα.

 

Επίσης, το φωτογραφικό μαύρο δε θα έλεγα ότι εκτυπώνει άψογα στον έλεγχο ακροφυσίων αλλά αυτό θα μπορούσα να το ανεχτώ.

 

Ορίστε και μια φωτογραφία της τωρινής κατάστασης...

 

oz4qmfxcldhfwil0xlvh_thumb.jpg

 

Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω που ίσως βοηθήσει; Υπάρχουν καθαριστικά διαλύματα που μπορώ να δοκιμάσω; Αν ναι, γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που να πουλάει τέτοια διαλύματα στη Θεσσαλονίκη; Ακόμη καλύτερα, υπάρχει κάποιος με κατάστημα που καθαρίζει κεφαλές; Θα ρωτήσω σε ένα κατάστημα που κάνει αναγομώσεις μελανιών αύριο αλλά δε ξέρω που αλλού να ψάξω!

 

 

Υ.Γ.:

candlebox71, δε γνωρίζω αν το έχεις υπόψιν σου αλλά χρησιμοποιώ αυτό:

 

hxxp://www.armor-group.com/en/categories/office-supplies/right-menu/news-armor/for-canon-pixma.html

 

Στο παρελθόν χρησιμοποιούσα συμβατά και ξήλωνα να τσιπάκια από τα γνήσια μελάνια. Κάποια στιγμή 1-2 τσιπάκια σταμάτησαν να λειτουργούν και έτσι έπρεπε να τα αντικαταστήσω. Τότε βρήκα την παραπάνω λύση που είναι μελάνια και μαζί βάση με τσιπ που μπαίνει μπροστά από την κεφαλή και επικοινωνεί με τον εκτυπωτή όπως θα έκαναν τα γνήσια. Τα cartridge της armor έχουν παρόμοιο σύστημα με τσιπ με αυτό της canon αλλά είναι πιο φτηνά και νομίζω ότι αναγομώνονται. Πάντως δε μου φάνηκε να πετάω τα λεφτά μου αφού πήρα 8 μελάνια (τα 2 μαύρα και από 2 για κάθε έγχρωμο) στην τιμή των 40 ευρώ μαζί με την πατέντα με το τσιπάκι όταν τα γνήσια έχουν 13 ευρώ το ένα. Ακόμη κι αν δε τα χρησιμοποιούσα και το πετούσα όλο το σετ όταν θα τελείωναν τα μελάνια πάλι με συνέφερε περισσότερο οικονομικά. Δεν ξέρω αν μου την έκαναν αυτά τα μελάνια τη ζημιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο εκτυπωτής μετά από αρκετές μέρες χωρίς χρήση σταμάτησε να εκτυπώνει καλά το κόκκινο. Τι καλά δηλαδή, στον έλεγχο ακροφυσίων εμφανίζονταν 3-4 γραμμές Έχω ξανά αντιμετωπίσει βουλώματα κεφαλής αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!
Tο πρόβλημα που αναφέρεις δεν νομίζω ότι οφείλεται σε στέγνωμα μελανιού. Αν ήταν μόνο από στέγνωμα θα είχε λυθεί...! Έχεις κάνει όλες τις διαδικασίες, τόσο έντονα που οριακά άντεξε η κεφαλή. Το πρόβλημα που έχεις οφείλεται σε απαράδεκτης (όχι κακής, ακόμα χειρότερα) ποιότητας μελανιού. Έχω υγρό αλλά δεν νομίζω οτι θα βοηθήσει.

Έχεις μόνο μια τελευταία επιλογή πριν την αλλαγή κεφαλής. Ανοίγεις την κεφαλή (εσωτερικά χωρίζοντάς το κομμάτι με τα φίλτρα από το υπόλοιπο σώμα) και την καθαρίζεις με νερό. Αν μπορείς εφαρμόζεις και ροή από τα ακροφύσια προς τα μέσα (αντίστροφα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tο πρόβλημα που αναφέρεις δεν νομίζω ότι οφείλεται σε στέγνωμα μελανιού. Αν ήταν μόνο από στέγνωμα θα είχε λυθεί...! Έχεις κάνει όλες τις διαδικασίες, τόσο έντονα που οριακά άντεξε η κεφαλή. Το πρόβλημα που έχεις οφείλεται σε απαράδεκτης (όχι κακής, ακόμα χειρότερα) ποιότητας μελανιού. Έχω υγρό αλλά δεν νομίζω οτι θα βοηθήσει.

Έχεις μόνο μια τελευταία επιλογή πριν την αλλαγή κεφαλής. Ανοίγεις την κεφαλή (εσωτερικά χωρίζοντάς το κομμάτι με τα φίλτρα από το υπόλοιπο σώμα) και την καθαρίζεις με νερό. Αν μπορείς εφαρμόζεις και ροή από τα ακροφύσια προς τα μέσα (αντίστροφα).

 

Αυτό που προτείνεις, δηλαδή η εφαρμογή πίεσης από τα ακροφύσια προς τα μέσα είναι καλή ιδέα αλλά δεν έχω τα κατάλληλα εργαλία για να το κάνω. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο εργαλείο με μορφή βεντούζας για να στείλω νερό προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Μου φαίνεται παράξενο αυτό που λες για τα μελάνια! Κατ' αρχάς τα μελάνια που χρησιμοποίησα από τη στιγμή που τα ακροφύσια δούλευαν καλά μέχρι τώρα είναι τα armor που αναφέρω και παραπάνω. Από τα λίγα που διάβασα είναι χρόνια στο χόρο και τα μελάνια της δεν είναι ούτε απαράδεκτα αλλά ούτε καν φτηνά! Βέβαια δε ξέρω τι ισχύει στην πραγματικότητα.

 

Πέρα από αυτό, τι μπορεί να έκανε στην κεφαλή μου το οποιοδήποτε μελάνι εκτός από ένα βούλωμα; Μπορεί ένα μελάνι όχι μόνο να βουλώσει αλλά και να καταστρέψει ακροφύσια; Παρατηρώντας τι δυσκολία με την οποία περνάει το μελάνι από τα ακροφύσια το μυαλό μου πάει αλλού: υπάρχει ξεραμένη ποσότητα μελανιού πίσω από τα ακροφύσια δηλαδή μέσα στην κεφαλή.

 

Θα δοκιμάσω να την ανοίξω αν και στο παρελθόν που δοκίμασα να ξεβιδώσω τις βίδες που έχει κεφαλή canon στην κάτω πλευρά στάθηκε αδύνατον!

 

Ευχαριστώ για την απάντηση κι αν μπορείς διευκρίνισέ μου το θέμα των κακών μελανιών και του πως αυτά μπορούν όχι απλά να βουλώσουν αλλά να προκαλέσουν βλάβη στην κεφαλή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδερφια ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος ενος officejet l7480 εδω κ 2μηνες.

 

Υπολογιζα πως το πρωτο μαυρο μελανι (88) θα με εβγαζε ~500 σελιδες παρολο που αναφερει ~850 σελιδες, λογο οτι απο οτι ειδα μενει αρκετο μελανι μεσα στις σωληνωσεις μεχρι την κεφαλη εκτυπωσης.

Μεχρι σημερα που εμφανισε "χαμηλη σταθμη" εχω εκτυπωσει 1126 σελιδες (κυριως σε ποιοτητα draft) και συμφωνα με την ενδειξη πρεπει να εχω αλλες ~250 ακομα μεσα!!

 

Το ερωτημα μου ειναι:

 

Να ψαχτω σε λυσεις "συμβατων"?

 

Η θα ηταν προτιμοτερο το γνησιο (88xl) ~30ευρω για 2450 σελιδες μιας και το κοστος ειναι αναλογικα ηδη μικρο ?

 

Eιδικοτερα αν καποιος απο εσας εχει προβει σε αναλογη λυση,ας μας πει την εμπειρια του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...