Προς το περιεχόμενο

Αναγεμισμενα μελανια προβλημα!


maverickanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες ενας φιλος μου εχει εναν εκτυπωτή Lexmark z645 και γεμισε τα μελανακια σε ενα Inkcenter Κ ενω τα εμφανιζει το PC οτι ειναι γεματα δν εκτυπωνει . Τι προβλημα μπορει να παιζει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω τον Ζ617 ο οποίος είναι σχεδόν ο ίδιος με τον Ζ645.Εκτός του οτι αυτή η σειρά εκτυπωτών είναι για τα μπάζα, κάθε φορά που αναγεμίζω τα μελάνια μου για τρία 24ωρα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα και την τέταρτη μέρα ως δια μαγείας εκτυπώνω μια χαρά,και αυτό γίνεται κάθε φορά που αναγεμίζω τα μελάνια μου. Αντε βγάλε άκρη....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Το προβλημα που περιγραφεις ειναι συχνο φαινομενο με τα μελανοδοχεια της Lexmark. Συμβαινει ακομα και σε μελανοδοχεια που χρησιμοποιουνται για παρα πολυ καιρο με πολυ σποραδικες εκτυπωσεις. Εαν πχ εχεις ενα γνησιο Lexmark 16 μαυρο για κανενα 6μηνο, θα παθεις ακριβως το ιδιο πραγμα, ειτε το γεμισεις, ειτε οχι.

Τα δοχεια αυτα της Lexmark ειναι τα πιο φθηνα δοχεια σε κατασκευη που υπαρχουν. Κι ομως ειναι απο τα ακριβοτερα της αγορας...

Απο εκει και περα. Το μελανι που χρησιμοποιει η Lexmark εχει την ταση να αφηνει καταλοιπα τα οποια μοιαζουν με...αργο πετρελαιο. Ειναι δε τοσο πηχτο που φραζει απο μονο του την διοδο του μελανιου προς την κεφαλη, με αποτελεσμα να μην φτανει το μελανι στην κεφαλη ωστε να ψεκασει...

Δεν φταιει το καταστημα γι' αυτο, δεν φταιει ουτε το μελανι τους.

Αυτο που πραγματικα θελει το δοχειο ειναι καθαρισμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Πηγαινε το πισω και ζητα τους να το ανοιξουν και να καθαρισουν το σφουγγαρι απο το μελανι καθως και το φιλτρακι που ειναι πανω απο την κεφαλη, και μετα να το ξαναγεμισουν.

Εαν το κανουν, θα δεις οτι μετα θα τυπωνει μια χαρα.

 

Επισης θελω να προσθεσω οτι εχω ακουσει ΤΙΣ αθλιοτητες εδω περα περι εκτυπωτων, δοχειων, κεφαλων. Πολλοι μιλανε ΧΩΡΙΣ να γνωριζουν.

 

Μυθοι και πραγματικοτητα

 

1. Τα δοχεια που αγοραζετε για γνησια ειναι ΚΑΙ αυτα ξαναγεμισμενα απο τις ιδιες τις εταιριες.

2. Το μελανι που χρησιμοποιουν οι εταιριες ειναι ΚΑΙ αυτο κινεζικο.

3. Τα μελανια που εχουν τα περισσοτερα κεντρα ανακυκλωσης ειναι σαφως καλυτερης ποιοτητας απο των εταιριων, αφου στις περισσοτερες περιπτωσεις, στα επωνυμα καταστηματα αναγομωσης, ειναι ευρωπαικης προελευσης.

4. Οι κεφαλες δεν χαλανε απο το μελανι αλλα απο αλλους λογους. Και επειδη διαβασα σε αλλο θεμα οτι φταιει το μελανι που φραζει τα ακροφυσια, λαθος, οι κεφαλες της Epson (γι' αυτες ηταν το θεμα), δουλευουν με πιεζοηλεκτρικα στοιχεια εσωτερικα, τα οποια εξασθενουν με τον καιρο. Μια αφαιρεση μιας κεφαλης Epson, θα σας πεισει. Εαν σπρωξετε οποιοδηποτε μελανι απο την ειδοσο της κεφαλης, θα ψεκασει απο κατω κανονικα, οταν ομως το βαλετε πανω στον εκτυπωτη, οι πιεζοηλεκτρικες πλακες εχουν φθαρει, δεν λειτουργουν και αρα δεν πιεζουν πια το μελανι προς τα εξω.

5. Τα μελανοδοχεια που στην εξοδο τους εχουν μια μικρη πλατινα, ειναι μελανοδοχεια με ενσωματομενη κεφαλη (

πχ HP21,22,27,28,56,57,336,337,338,339,342,343,344,350,351-Canon 40,41,50,51-Lexmark16,17,26,27,32,33,20,70). Τα μελανια που ειναι μονο δοχεια οπως τα Epson, τα Canon CLI8,BCI21+24,τα HP10,11,88, εχουν ειτε μια κεφαλη, ειτε χωριστες κεφαλες ανα χρωμα.

6. Οι εταιριες αναγομωσης εξελισουν τα μελανια και φτιαχνουν καλυτερα. Στην αγορα θα βρειτε μελανια που στεγνωνουν πιο γρηγορα απο τα γνησια για παραδειγμα. Οι εταιριες που κατασκευαζουν τα γνησια δεν το κανουν αυτο, απλα βγαζουν καινουριες σειρες και τις χρεωνουν ακριβοτερα, δινοντας σας ολοενα και λιγοτερο μελανι.

7. Οι περισσοτερες εταιριες βαζουν περισσοτερα ml απ' οτι ο κατασκευαστης. Τρανο παραδειγμα τα HP21+22 (απο 5ml πανε στα 12ml) και πολλα αλλα που δεν θα κατσω να αναλυσω τωρα.

8. Το ποσες εκτυπωσεις βγαζει ενα δοχειο δεν ειναι θεμα ποσοτητας αλλα θεμα του ΤΙ ακριβως τυπωνεις. Ο ενδεικτικος αριθμος σελιδων του κατασκευαστη ειναι στο 5% καλυψης μιας Α4. Εαν λοιπον καποιος τυπωνει σε Α6 (10χ15cm) και τυπωνει μονο στο μισο μερος του Α6, αυτο προφανως και ειναι κατα ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το 5% της Α4.

Επισης, αν τυπωσετε φωτογραφιες ουρανου και θαλασσας με εντονο μπλε, τοτε το εγρωμο σας μελανι (στα τριχρωμα) θα τελειωσει ΑΡΚΕΤΑ νωριτερα απο τα υπολοιπα, η δε ελλειψη του θα σας βγαζει λαθος ολα τα αλλα χρωματα.

9. Οι σταθμες των εκτυπωτων μετρανε ΑΡΙΘΜΟ εκτυπωσεων και ΟΧΙ μελανι. Σε αυτο εδω το σημειο αναφερομαι στον maverickanos. Για να στο αποδειξω, πηγαινε στο μενου του εκτυπωτη σου, στο tab επιλογες, μετα αντιμετωπιση προβληματων, στο μενου συντηρηση και μετα διαλεξε "εγκατασταση νεας κασετας εκτυπωσης". Οταν περασεις τα μηνυματα που σου λενε πως να βαλεις τα μελανια, εκει που δινεις πιο δοχειο εχεις εγκαταστησει, βαλε το νουμερο του δοχειου σου και απο κατω επελεξε απο το drop down το "οχι ειναι καινουρια". Θα δεις οτι η σταθμη αυτοματα θα παει στο φουλ, ενω αν αμεσως μετα επιλεξεις οτι "ειναι παλια" θα σου δειξει την ιδια σταθμη που εβλεπες πριν, δηλαδη αδειο...

Αυτο επιβεβαιωνει αυτα που λεω.

10. Τα μελανια σας να τα αλλαζετε-γεμιζετε οταν δεν βγαζουν πια μελανι, οχι οταν σας λεει η σταθμη οτι εχει αδειασει. Αυτο για τα μελανια χωρις microchip-smartchip.

11. Σε αυτα με smartchip εισαστε καταδικασμενοι να τα αλλαζετε πριν την ωρα τους. Ειδικα στα μελανοδοχεια της Epson με smartchip τα μελανοδοχεια σας εχουν ακομα γυρω στο 25% μελανι οταν τα πετατε. Οσοι εχετε τα 452-453-454, 611-612-613, οταν σας δειξουν αδεια, βγαλτε τα και κουνηστε τα διπλα στο αυτι σας ωστε να ακουσετε οτι μεσα υπαρχει μελανι. Ακομα, μπορειτε να καταλαβετε το σκεπτικο των εταιριων με αυτο που θα σας πω. Εχετε ενα Epson με 4-7 μελανοδοχεια, χωριστα χρωματα. Οταν ενα δειξει αδειο, ΔΕΝ μπορειτε να τυπωσετε. Αυτο ειναι εξαναγκασμος αγορας νεου, ακομα και αν δεν το χρειαζεστε. Γιατι αν υποθεσουμε οτι σας τελειωνει το κιτρινο, ενω εσεις θελετε να τυπωσετε κειμενο, αν δεν αλλαξετε το κιτρινο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, παρ' ολο που το μαυρο σας μπορει να ειναι εντελως γεματο.

Τα smartchips τα βαζουν οι εταιριες για να δυσκολευουν την αναγομωση, αλλα ταυτοχρονα θα παρατηρησετε οτι το κοστος των μελανοδοχειων με smartchip εχει μεγαλυτερο κοστος απο ενα παλιοτερο χωρις. Αρα, το smartchip το χρεωνεστε στην ουσια εσεις. Δειτε για παραδειγμα τα παλιοτερα δοχεια της Canon, τα 6αρια, τα εβρισκες κατω απο 10 ευρω γνησια, ενω τα σημερινα 8αρια με smartchip ειναι λιγο ακριβοτερα.

12. Στα μελανακια με smartchip, ΠΑΝΤΑ θα πετατε αχρησιμοποιητο μελανι. Δυστυχως ΕΤΣΙ εχει η κατασταση.

13. Επισης υπαρχει η παρανοηση οτι τα δοχεια εχουν κιτρινο, μπλε και κοκκινο. Λαθος. Εχουν κιτρινο, magenta και cyan. Οταν τυπωνετε κοκκινο και μπλε, γινεται ενας συνδυασμος ΟΛΩΝ των χρωματων για να βγει το επιθυμητο χρωμα. Αυτο παει για το θεμα του οτι τα μελανια απο αναγομωση τελειωνουν γρηγοροτερα. Ο μονος τροπος να το δειτε αυτο, ειναι να τυπωσετε 50 φωτογραφιες (ενδεικτικο νουμερο) και τις ΙΔΙΕΣ ακριβως 50, με τις ΙΔΙΕΣ ρυθμισεις εκτυπωτη με τα αναγομωμενα. Τοτε το αποτελεσμα θα ειναι αξιοπιστο.

14. Οι καθαρισμοι κεφαλων, τρωνε ΑΡΚΕΤΟ μελανι. Μην το κανετε ασκοπα, εκτος και αν γουσταρετε να πληρωνετε μελανι.

 

15. και καλυτερο...αν τα μελανια απο αναγομωσεις σας φραζουν τις κεφαλες, τοτε γιατι απο τη μανα τους οι εκτυπωτες εχουν καθαρισμο κεφαλων; Εγω νομιζα οτι τα γνησια δεν φραζουν, γιατι αραγε να χρειαζονται καθαρισμο οι κεφαλες, και προπαντως απο ΤΙ;

 

Δεν γραφω αλλα, οποιος θελει αποδειξεις για τα πιο πανω, ας απαντησει με τις αποριες του και θα του απαντησω με στοιχεια.

 

Χαιρετω!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

candlebox71:

 

Ξέρεις ποια μελάνια εχουν smartchip? Τα HP27, HP28 έχουν?

Μου έχει τύχει 1-2 φορές να μην πιασει η αναγέμιση σε αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

candlebox71:

 

Ξέρεις ποια μελάνια εχουν smartchip? Τα HP27, HP28 έχουν?

Μου έχει τύχει 1-2 φορές να μην πιασει η αναγέμιση σε αυτά.

 

Δεν εχουν smartchip τα 27 και 28, καθως και τα υπολοιπα της ιδιας σειρας 21,22,56,57.

Εαν τα βλεπεις αδεια, ειναι φυσιολογικο. Επειδη λοιπον δεν εχουν smartchip αυτη η σειρα εκτυπωτων που δεχονται τα παραπανω, εχουν το εξης συστημα. Ο εκτυπωτης διατηρει εσωτερικη μνημη, οπου καταγραφει το καθε μελανοδοχειο (πιθανος απο τον σειριακο αριθμο του). Η εσωτερικη μνημη εχει χωρο για 3 μελανοδοχεια, ας τα ονομασουμε slots. Εαν λοιπον υπαρχουν διαθεσιμα 4 διαφορετικα μελανοδοχεια, πχ 4 27αρια, βαζοντας διαδοχικα το ενα μετα το αλλο και αφηνοντας τον εκτυπωτη να τα "διαβασει", οταν πια φτασετε στο 4ο δοχειο, θα δειτε παλι σταθμη. Αυτο συμβαινει γιατι ο εκτυπωτης ειναι αναγκασμενος να παει να σβησει ενα slot ωστε να καταχωρησει το καινουριο serial, αφου μπορει να κρατησει μονο 3. Στο τεταρτο λοιπον διαφορετικο serial, καταγραφει στη μνημη του το νεο serial, δεν το βρισκει προηγουμενα καταχωρημενο, αρα θεωρει οτι ειναι καινουριο.

Εαν εχετε 3 27αρια, τοτε καθε φορα που θα τα τοποθετειτε ο εκτυπωτης θα βλεπει οτι το serial εχει καταγραφει και θα το θεωρει ηδη χρησιμοποιημενο, αρα η σταθμη θα ειναι χαμηλη αν οχι πατος.

Υπαρχει επισης και τροπος μεσω των επαφων να απομονωσετε καποιες επαφες, οταν δεν θα πατησουν αυτες στον εκτυπωτη, τα μελανια θα δειξουν γεματα.

 

Το παραπανω ειναι αχρειαστο ουσιαστικα. Εαν πατε με τη σταθμη, τα μελανια σας θα εχουν μεσα μελανι που ειτε θα πεταξετε, ειτε θα πατε να σας το γεμισουν. Συμβουλη μου να τυπωνετε μεχρι να μη βγαζει μελανι πια στο χαρτι.

Επισης μπορω να πω οτι πολλες φορες τα ml που εμφανιζονται να εχουν τα μελανοδοχεια απο τον κατασκευαστη, ειναι πλασματικα! Αν παρετε ενα HP78 των 38ml (υπαρχει και σε 19ml) και το ανοιξετε, θα δειτε οτι τα σφουγγαρακια του ειναι βαμμενα μεχρι τη μεση. Εαν παρετε ενα καινουριο, το αδειασετε και μετα τυπωσετε μεχρι να μη μεινει μεσα μελανι και κατοπιν το γεμισετε με την ιδια ποσοτητα (38ml), και μετα το ανοιξετε, θα δειτε οτι τα σφουγγαρια ειναι κατα πολυ πιο ψηλα βαμμενα απο αυτα του εργοστασιου, πραγμα που δεν εχει λογικη εξηγηση.

Το πλεονεκτημα (για τις εταιριες) των μελανοδοχειων που δεν ειναι διαφανη, ειναι οτι κανενας δεν προκειται να ελεγξει ποση ποσοτητα μελανης εχουν μεσα. Προσωπικα εχω ενα Canon Pixma iP5200, τα δοχεια του ειναι διαφανα και ΤΑΠΕΣ δεν μπορω να φαω. Εκανα 4 μηνες να τυπωσω καποια στιγμη και η κεφαλη εφραξε, και με γνησια να το εκανα, παλι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε. Επειδη ομως η κεφαλη του Canon βγαινει απο τον εκτυπωτη ανασηκωνοντας ενα clip και δεν ειναι η βλακεια της Epson, καθαριζει σχετικα ευκολα, αρκει καποιος να γνωριζει τι κανει και να μη ρισκαρει να χαλασει τη κεφαλη απο αγνοια τροπου λειτουργιας της.

Επειδη λοιπον πριν απο αυτον τον εκτυπωτη ειχα παλι ενα Canon i865 και οταν η κεφαλη κλαταρε χωρις να εχω ποτε χρησιμοποιησει αλλα δοχεια εκτος απο τα γνησια, και επειδη τον ειχα πληρωσει τοτε 180 ευρω και μου ειπαν οτι η κεφαλη εκανε 120 και τον πεταξα αφου με 115 ευρω πηρα 3-4 χρονια μετα τον iP5200, ΕΜΑΘΑ!

Απο τοτε γεμιζω τα μελανια μου, και αν κεφαλη φραξει, το θεωρω φυσιολογικο, την καθαριζω μονος μου ή παω σε καποιο καταστημα αναγομωσης που θα ενδιαφερθει να την καθαρισει και γραφω εντελως τις εταιριες ή τα καταστηματα πωλησης που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τι ΠΟΣΟΤΗΤΑ θα πουλησουν και σου λενε αμεσως οτι πρεπει να αγορασεις καινουρια κεφαλη ή μελανοδοχειο ή εκτυπωτη.

Γενικως προτιμω εκτυπωτες με χωριστα δοχεια ανα χρωμα. Θεωρω ηλιθιο να εχω ενα τριχρωμο, να τυπωνω αρκετο cyan και να καταληγω να πεταω το δοχειο μαζι με το μισο ή περισσοτερο κιτρινο ή magenta, ΕΝΩ ΤΟ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!! Οι εκτυπωτες με τα χωριστα μελανοδοχεια μπορει να κοστιζουν περισσοτερο, ειναι ομως ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΙ και σε βαθος χρονου, κερδιζω, ειτε αγοραζω γνησια, είτε γεμιζω, μιας και ΣΙΓΟΥΡΑ χρησιμοποιω ΟΛΟ το μελανι που πληρωνω.

Θεωρω δεδομενο οτι ΟΛΑ φραζουν, ανεξαρτητως του τι μελανι χρησιμοποιεις. Και επισης θεωρω οτι ΟΛΑ ξεφραζουν, αρκει να βρεις καλο μαστορα.

Αν μαλιστα θα ψαξετε στο internet για ανεξαρτητα τεστς μελανιων, θα δειτε οτι πολλες εταιριες που παραγουν δικα τους μελανια για αναγομωση, διαθετουν ισαξια, αν οχι καλυτερα αρκετες φορες μελανια απο τους κατασκευαστες.

 

Παραξενο, περιμενα να υπαρξει αμφισβητηση και δεν εχει εμφανιστει κανενας, οχι τιποτα αλλο δηλαδη, θα ηθελα παρα πολυ να παραθεσω τα οσα στοιχεια εχω στα χερια μου.... ;)

 

Αναλογα πραγματα γινονται και με τους laser εκτυπωτες, οποιος θελει να μαθει, μπορει να ρωτησει για συγκεκριμενο εκτυπωτη ή εντελως γενικα.

Θα απαντησω σιγουρα.

 

Χαιρετω και παλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Candlebox71 απλά έγραψες...

Έχω το πολυμηχάνημα PSC 1110 της HP.Οι κεφαλές είναι πάνω στα μελάνια.Έχω ένα set αναγόμωσης αλλά δεν θυμάμαι την μάρκα.Διαπίστωσα τα εξής.Όταν έχω τα γνήσια, ακόμα και 3 μήνες να μην εκτυπώσω δεν φράζουν(χωρίς υπερβολές).Αν τα ξαναγεμίσω και τον αφήσω για κανα 2 βδομάδες δεν λένε να ξεφράξουν με τίποτα.Και όταν ξαναγεμίζω η στάθμη παραμένει ίδια υπάρχει τρόπος να το κάνω reset και να δείχνει full?Tα μελανάκια που έχω αυτή την στιγμή είναι τα 57,56 γνήσια.Έχουν smartchip?Kαι πόσες αναγομόσεις αντέχουν.Επίσης αν έχεις κάποιο guide αναγόμωσης για τα συγκεκριμένα δώσε μας φώς !Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

divo...

Αν δεν ειχες προβλημα με το HP Laserjet 1018 μεχρι σημερα, σου εχω κακα νεα. Η HP πηρε πρεφα οτι το συγκεκριμενο αντεχει 8-10 γεμισματα με το τυμπανο που εχει και προσφατα το αλλαξε...Τα νεα 12Α εχουν το νεο τυμπανο, παει μαξιμουμ 2 γεμισματα...

56,57,27,28,21,22 ΔΕΝ εχουν smartchip.

 

de@th lord

To set που εχεις τι προελευσης ειναι;

Αν ειναι καποιο generic μελανι, πιθανο να σου φραζει τη κεφαλη.

Τα generic ειναι μελανια που βγαινουν για μια συγκεκριμενη μαρκα και καλυπτουν ολη τη γκαμα της συγκεκριμενης εταιριας. Αυτα, δημιουργουν προβληματα. Τετοια ειχε βγαλει το LIDL πριν μερικους μηνες. Εβλεπες πχ ενα σετ αναγομωσης για HP και γεμιζε ολα τα μελανια της HP. Αυτο ειναι προβλημα.

Αλλο μελανι παιρνουν τα 56,57 και αλλο τα 338,343. Τα τελευταια παιρνουν vivera μελανι, εαν χρησιμοποιησεις το μελανι των πρωτων στα δευτερα και το αντιστροφο, θα εχεις προβληματα. Απ' οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω, οι περισσοτερες αλυσιδες αναγομωσης εχουν διαφορετικα μελανια για καθε τυπο μελανιου που παραγει η καθε εταιρια. Δεν γεμιζουν ολα απο ενα μπουκαλι μαυρο ΗP αλλα απο πολλα διαφορετικα της HP.

Και παλι ομως ειπα κατι διαφορετικο και επιμενω. Ειτε γνησια, ειτε αναγομωμενα, θα φραξουν. Δεν συμφωνω μαζι σου.

Σε ενημερωνω για να καταλαβεις και κατι αλλο. Σε ΚΑΘΕ power on εκτυπωτη, γινεται αυτοματα κυκλος καθαρισμου, ειτε το θελεις, ειτε οχι. Παρε για παραδειγμα τον 1100 που εχεις. Πισω απο τη δεξια πλευρα του, εκει που κρυβονται τα μελανοδοχεια, υπαρχει το συστημα καθαρισμου. Πληροφοριακα, αν δεν υπηρχε και δεν γινοταν ο καθαρισμος σε καθε εκτυπωση, ισως να μην μπορουσες να τυπωσεις.

Το συστημα αποτελειται απο 2 βουρτσακια και 2 ΛΑΣΤΙΧΑ. Τα λαστιχα τριβονται πανω στις κεφαλες, βγαζουν το ξερο μελανι, και τα βουρτσακια μαζευουν τα απομειναρια. Σε HP5740 ή 5940 ειναι ευκολο να το δεις. Ανοιξε το καπακι, τα μελανια ειναι αριστερα, κοψε το ρευμα του εκτυπωτη απο την πριζα ΠΡΙΝ πανε τα μελανια και παρκαρουν δεξια. Θα δεις ενα συρταρακι με κατι λαστιχακια καθετα προς τις κεφαλες, τραβα το εξω με το δακτυλο σου. Ακριβως απο κατω θα δεις σε σφουγγαρι συσσωρευμενο μελανι σε πολυ πηχτη μαζα. Αυτο ειναι το μελανι που μενει πανω στις κεφαλες και εκεινο ειναι το σημειο που σταζει (γι' αυτο και το σφουγγαρι απο κατω, η HP μαλιστα λεει οτι καθε 6 μηνες πρεπει να αλλαζει, ενω σε συχνη χρηση καθε 3...). Αν καταφερεις να φτασεις εκει (δυσκολο στο μηχανημα σου), θα δεις οτι τα λαστιχακια εχουν πανω τους παρα πολυ πηχτο μελανι. Βαλε τα δακτυλα σου πανω να δεις για ποσο πηχτο μιλαμε. Το συρταρακι μαζευει το μελανι και παει και τριβει τα λαστιχακια σε κατι πλαστικα, σαν χτενια, προσπαθωντας να τα καθαρισει. Και τα χτενια μαζευουν πηχτο μελανι.

Το αποτελεσμα ειναι οτι μετα απο κανενα 9μηνο, υπαρχει τοσο πηχτο μελανι που δεν φευγει και το οποιο φτανει πανω στις κεφαλες, οτι και να κανεις, γιατι καθε ξεκινημα του εκτυπωτη κανει κυκλο καθαρισμου. Ετσι λοιπον, και καθαρο μελανι να του βαλεις, ο εκτυπωτης που εχει στα λαστιχακια πηχτο μελανι, θα το περασει στις κεφαλες. Δεν μπορεις να το αποφυγεις, παρα μονο εαν τα καθαρισεις, λαστιχακια και χτενια.

Για να επιβεβαιωσεις το παραπανω, βαλε 2 καθαρα δοχεια σε ενα εκτυπωτη, αστον να τρεξει τα μελανια, να κανει τις κινησεις του carrier με τα μελανια, και μολις σταθεροποιηθει, βγαλε τα μελανοδοχεια ΧΩΡΙΣ να δωσεις εκτυπωση. Θα ειναι ηδη βρωμικα...χωρις να εχεις τυπωσει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπών candlebox71 μια που βρήκαμε παπά... έχω 2 απορίες.

 

1)Στα Bci 21 σε canon 4550 τι είδους μελάνι να αγοράσω?Δεν μπόρεσα να βρώ πουθενα τον ακριβή τύπο που πέρνει .

2) Στον HP Lazerjet 3500 στο μαγαζί είχαμε αρχίσει να αναγωμόνουμε τα τονερ. Μετά την τρίτη αναγόμωση όμως άρχισαν τα περίεργα. Δηλαδή ενώ τα τονερ ήταν στην μέση, ο εκτυπωτής άφηνε γραμμές στα χαρτια.Κάπου εκεί σταματήσαμε την αναγόμωση και επιστρέψαμε στα original αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο.Εχεις ιδέα τι μπορεί να φταίει?

 

Αυτά και thanks in advance!Το κείμενο σου είναι εξερετικό!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικα στοιχεια...

 

http://www.lexmark.com/lexmark/sequentialem/home/0,6959,204816596_659906197_676633516_en,00.html

 

Εδω ειναι το FAQ της Lexmark...Αντιγραφω πιστα!

 

Ερωτηση Νο7.

Are Lexmark Return Program Cartridges new cartridges or are they remanufactured/refilled cartridges?

Απαντηση...

Lexmark Return Program Cartridges are newly manufactured and contain 100 percent new parts.

 

Προτελευταια ερωτηση...

Q. What happens to the empties I return?

Απαντηση...

Lexmark remanufactures and/or recycles the cartridges.

 

Οταν αποφασισει και η Lexmark να πει την αληθεια, να μας το πει κι εμας να το ξερουμε. Απο τη μια ειναι καινουριας κατασκευης και εχουν 100% νεα μερη, και απο την αλλη τα αδεια τα...ανακατασκευαζει ή τα ανακυκλωνει;

 

Ωραια. Την επομενη φορα που θα αγοραζετε γνησιο μελανοδοχειο, δοκιμαστε να ζητησετε πιστοποιητικο οτι δεν εχει ξαναχρησιμοποιηθει απο κανενα...

 

Οσοι εχετε δοχεια Lexmark απο laser, δειτε αυτα που λενε Lexmark Return program toner cartridge. Στις γωνιες της λεπιδας που ακουμπα πανω στο τυμπανο θα δειτε κομματακια χοντρης αυτοκολλητης ταινιας διπλης οψης. Ακριβως απο πανω τους θα δειτε αυτοκολλητη ταινια που κραταει τη λεπιδα στη θεση της. Πολυ εμφανες στους Lexmark E120. Τα δοχεια που δεν ειναι απο return program δεν τις εχουν. Γυρνατε λοιπον το δοχειο μεσω return program στη Lexmark, και η Lexmark αντι να κανει σωστη δουλεια, αφαιρει ΜΟΝΟ τη λεπιδα και το τυμπανο, το αλλαζει, και κολλα την λεπιδα με...ταινια. Στο κανονικο δοχειο, η λεπιδα ειναι κολλημενη με κολλα απ' ακρη σ' ακρη.

 

Μια αλλη αποδειξη περι ΑΠΑΤΗΣ ειναι και η καταμετρηση των σελιδων στο 5% καλυψης μιας Α4.

 

Η Lexmark λεει...

 

Up to this # of standard pages. Average continuous black declared cartridge yield in accordance with ISO/IEC 19752. Page yields based on ISO testing may not reflect what a customer will experience in everyday use.

 

Εξηγηση του ISO εδω. Απ' οτι θα δειτε, αυτα ισχυουν σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες, παραπανω ή παρακατω, σημαινει λιγοτερες εκτυπωσεις!

http://www.lexmark.com/lexmark/sequentialem/home/0,6959,204816596_976594224_0_en,00.html

 

Η HP λεει

 

The HP method generally tests more printers and cartridges than required by the ISO standard. The HP method uses a test page based on 5% coverage.

 

 

HP Color LaserJet 1600 Printer series

http://h10060.www1.hp.com/pageyield/us/en/1600/index.html

 

Based on approximately 5% coverage per color. See examples. Actual yield depends on specific use.

 

Μαλιστα ολες οι εταιριες λενε οτι το 5% ειναι ο μεσος ορος εκτυπωσης ολων των κατοχων εκτυπωτων.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!

Ποιος τυπωνει στο 5%. Κανενας. Εκτος απο αυτο, το 5% ειναι και αλογιστη σπαταλη χαρτιου!

 

Γιατι λοιπον υπαρχει το 5%; Γιατι βλεπει ο καθενας Χ χιλιαδες σελιδες και νομιζει οτι αξιζει και οτι θα του βγαινει φθηνοτερα! Ελα ομως που στην πραξη αυτο δεν γινεται...

 

Επισης για οσους laser εχουν χωριστα τυμπανα. Αυτα στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πανακριβα, αν εχεις και εγχρωμο με 4 τυμπανα, αστα να πανε...

Αν παρατηρησετε τις υποσημειωσεις, λενε οτι οι Χ χιλιαδες εκτυπωσεις που μπορει να κανει ενα τυμπανο, αφορουν ΜΙΑ εκτυπωση. Δηλαδη αν εχετε ενα τυμπανο που η διαρκεια ζωης του ειναι 15.000 σελιδες, αυτες αφορουν ΜΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ 15.000 σελιδων και ΟΧΙ 5.000 εκτυπωσεις των 3 σελιδων.

Αυτο σημαινει οτι αν εχετε για παραδειγμα να τυπωσετε 15.000 διαφημιστικα, θα τα βγαλει. Αν ομως τυπωνετε τιμολογια, τοτε ισα που θα ξεπερασετε τα ΜΙΣΑ φυλλα. Και αυτο γιατι το φωτοαγωγιμο υλικο που εχει το τυμπανο πανω του, φθειρεται καθε φορα που το φορτιζει θετικα το laser του εκτυπωτη, με αποτελεσμα καθε φορα που δινετε νεα εκτυπωση, να χανει χρονο ζωης.

Υπαρχουν βεβαια και χωριστα τυμπανα που κλειδωνουν με smartchip και ζητουν αλλαγη οταν φτασουν ενα συγκεκριμενο αριθμο σελιδων. Τετοια εχει ο ΟΚΙ 5200-5300. Ο εκτυπωτης κλειδωνει και δεν μπορειτε να τυπωσετε. Αποτελεσμα, αλλαγη τυμπανου γυρω στα 130 ευρω εκαστο. Υπαρχει ομως τροπος να προσπερασετε το κλειδωμα, να φτασετε αντι 15.000 σε πανω απο τις διπλασιες χωρις καμια απωλεια στην εκτυπωση και να γλυτωσετε τα 130 σας ευρω.

Γιατι αραγε οι εταιριες σας επιβαλουν την αλλαγη οταν δεν χρειαζεται? Γιατι καθοριζουν τις τιμες αναλογα με το καθε ποτε εσεις θα αγοραζετε αναλωσιμα! Αποδεκτο να αλλαζετε τυμπανο στις 15.000 σελιδες. Αν εσεις ομως αλλαζετε καθε 35.000 τοτε προφανως δεν συμφερει τις εταιριες να σας εχουν πελατες μια φορα το χρονο, αλλα προτιμουν 2, οριστε και ο λογος υπαρξης του smartchip. Σας αναγκαζουν να πετατε τυμπανα (photoconductors) που εχουν υλικο για αλλες τοσες εκτυπωσεις...

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

 

Επειδη ομως ολες αυτες οι εταιριες τροφοδοτουν κυβερνησεις, με χρημα και ειδος, κανενας δεν επεμβαινει. Την λυπητερη την τρωμε παντα εμεις, μεχρι νεωτερας...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπών candlebox71 μια που βρήκαμε παπά... έχω 2 απορίες.

 

1)Στα Bci 21 σε canon 4550 τι είδους μελάνι να αγοράσω?Δεν μπόρεσα να βρώ πουθενα τον ακριβή τύπο που πέρνει .

2) Στον HP Lazerjet 3500 στο μαγαζί είχαμε αρχίσει να αναγωμόνουμε τα τονερ. Μετά την τρίτη αναγόμωση όμως άρχισαν τα περίεργα. Δηλαδή ενώ τα τονερ ήταν στην μέση, ο εκτυπωτής άφηνε γραμμές στα χαρτια.Κάπου εκεί σταματήσαμε την αναγόμωση και επιστρέψαμε στα original αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο.Εχεις ιδέα τι μπορεί να φταίει?

 

Αυτά και thanks in advance!Το κείμενο σου είναι εξερετικό!!

 

Υπαρχει μελανι ειδικα για τα BCI21 και αλλο για τα BCI24. Αν ψαξεις θα βρεις, στις αλυσιδες αναγομωσης. InkCenter εχει σιγουρα και Cartridge World πρεπει να εχει. Ειναι ειδικα sets για το καθενα. Αλλο για το μαυρο και αλλο για το εγχρωμο. Πηγαινε να τα δεις απο κοντα.

 

Τα τυμπανα του 3500 δεν σηκωνουν πανω απο 2 αναγομωσεις. Συμβουλη μου ειναι να γεμιζεις 2 φορες και μετα να πηγαινεις σε αγορα γνησιων και ξανα γεμισμα 2 φορες, μονο ετσι. Δηλαδη μετα τη δευτερη αναγομωση να τα πετας και να πηγαινεις σε καινουρια. Μειωση του κοστους θα εχεις ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Δεν φταινε παντως οι σκονες, τα τυμπανα ειναι περιορισμενης χρησης, οι γραμμες βγαινουν γιατι εχει κατεβει το υψος του φωτοαγωγιμου υλικου πανω στο τυμπανο σε συγκεκριμενο σημειο και αφηνει τη σκονη να περνα η λεπιδα.

Παντως να γνωριζεις οτι στα 3500, οπως και στα 3600, οπως και στα 1600-2500, σε καθε δοχειο που αγοραζεις, πετας το 1/4 του γραφιτη!!!

Το δοχειο εχει waste toner δοχειο, εκει βαζει τον εξτρα γραφιτη που καιει αλλα δεν χρησιμοποιει. Αν μπορουσες να βαλεις το γραφιτη που εχει οταν ειναι καινουριο σε ενα μπουκαλι, και μετα τη συνολικη χρηση του ανοιγες το waste toner θα εβγαζες 1/4 του μπουκαλιου αχρηστο γραφιτη. Αμαρτια να πληρωνεις και να πηγαινει χαμενος...

Στα Lexmark E220-320 το χωριστο τυμπανο εχει waste. Οταν αρχισει το μηχανημα να βγαζει γραμμες ή "συννεφακια" τοτε εχει γεμισει το waste. Σε καταστημα θα σας πουν οτι εξαντληθηκε το οριο ζωης του τυμπανου και οτι πρεπει να αγορασετε καινουριο. Αν βγαλετε το τυμπανο και αδειασετε το waste του, το τυμπανο και ο εκτυπωτης θα συνεχισει να τυπωνει ΑΨΟΓΑ. Μη τα πετατε επειδη σας το λενε τα καταστηματα. Ψαξτε ειδικο να βρειτε την ακρη!

Καποιες αλυσιδες εχουν συμβατα τυμπανα για τις περιπτωσεις που καποιο τυμπανο τα φτυσει. Ειναι αρκετα κατω του μισου της αγορας ενος νεου τυμπανου. Ψαξτε τα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...