Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 Επίσης η εξωτερική μονάδα πρέπει να έχει υψομετρική διαφορά με την εσωτερική ; Το είδα σε 2 manual αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά

Αν λες για ενα σχεδιάγραμμα που χει δεξιά στις σελίδες αυτό αναφέρει ότι το μέγιστο μήκος σωλήνας πρέπει να ναι 15 μετρα και  η μέγιστη υψομετρική διαφορά στα 10 μέτρα.

 

Γιατί το ψάχνεις τόσο πολύ απο πλευράς εγκατάστασης; Αυτό είναι θέμα του ψυκτικού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • liakjim

    5364

  • Dare-Devil

    2162

  • banned_acc

    1683

  • Rnd1978

    1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λόγω του παρακάτω ποστ που ξετρύπωσα από ένα φόρουμ...

 

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.
Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.
Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τεχνικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τεχνικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξής:

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προτέρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.
1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.
2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.
3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.
4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.
5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.
6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.
7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.
8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.
9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και
10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.
Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Ακούω."
Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.
Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται οτι ο ψυκτικός πρέπει να κάνει σωστά την εγκατάσταση την σύνδεση και όλα τα σχετικά ώστε να μην υπάρξουν διαρροές στο φρέον και οτιδήποτε άλλο, αυτά είναι αυτονόητα είτε πάρεις το καλύτερο είτε το χειρότερο κλιματιστικό, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει βελτίωση τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της κλιματιστικής μονάδας εφόσον γίνει σωστά η εγκατάστασή της. Ισχύουν όσα γράφουν οι οδηγίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι . Έχει δίκιο σε όσα λέει. Το να βρείς όμως σωστό επαγγελματία είναι δύσκολο . Εντάξει εσύ το ψάχνεις το θέμα οπότε δεν θα σου κάνουν εύκολα βλακεία .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

Μιση ωρα??? και τα καναλια θα τα εχει ο μαστορας? και δεχτηκε ο μαστορας! μπραβο του! Ηρωας..!!!!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

 

απορίασε προεγκατεστημενες  σωληνωσεις Γραμμή Υγρού / Γραμμή Αερίου 1/4" / 1/2" υπαρχει δυνατοτητα εγκαταστασης  κλιματιστικου 24000 btu η ολατα 24αρια  εχουν  Γραμμή Υγρού / Γραμμή Αερίου 3/8" / 5/8".Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα! θελω να καλυψω εναν ενιαιο χωρο 30τμ (δωμα, χαμηλοταβανο 2,3μ υψος).
το δωμα βρισκεται σε ταρατσα (6ος οροφος) σε οικοδομη του 2006, εχει τζαμια αλουμινιου, αλλα πασχει στην μονωση.
Σκεφτομουν κατι σε 18000btu εκτος και αν με καλυπτει και μικροτερο. υπαρχει καποια προταση αυστηρα μεχρι τα 650€?
εχω δει αυτο
Toyotomi zen tzn/tzg-18v3 18.000 btu inverter
http://aairceg.skroutzstore.gr/p.Toyotomi-zen-tzn-tzg-18v3-18-000-btu-inverter.835141.html
γνωμες?
επισης θα ηθελα να ρωτησω ποσα watt τραβαει στο περιπου ενα 18αρι στο peak του
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
 

 

επισης μηπως μου φτανει και μικροτερο? στα 16000 btu?
ειδα και αυτο
Sanyo KRV-16TDAA
http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Sanyo-KRV-16TDAA-inverter-klimatistiko-toichou-16-000-btu-h-ME-24-ATOKES-DOSEIS.996342.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγω του παρακάτω ποστ που ξετρύπωσα από ένα φόρουμ...

 

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τεχνικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τεχνικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξής:

 

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προτέρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.

1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.

2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.

3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.

4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.

5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.

6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και

10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.

Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ακούω."

Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.

Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

Σεβαστά όλα αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω.... :)

 

edit, ερώτηση. 70€ σου πήρανε 2 άτομα για 5 ώρες δουλειά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Πολλά ζητάς εδω μέσα. Δεν είμαστε και forum ψυκτικών ή μηχανολόγων :P Πές την απορία σου σε αυτο : www.michanikos.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Ενδιαφέρομαι για ένα 9άρι και ένα 18άρι με 1500€ και τα 2. Κατέληξα σε αυτά...... είναι καλά??

 

9άρι

https://www.skroutz.gr/s/6340356/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-528ZR.html

 

18άρι

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Ενδιαφέρομαι για ένα 9άρι και ένα 18άρι με 1500€ και τα 2. Κατέληξα σε αυτά...... είναι καλά??

 

9άρι

https://www.skroutz.gr/s/6340356/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-528ZR.html

 

18άρι

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Fujitsu Ecolandia ASYG25LLCR https://www.skroutz.gr/s/4944738/Fujitsu-Ecolandia-ASYG25LLCR.html11900 θερμανση αντι 9560. εγγυηση 3 χρονια εσω αντι 2.

Inventor / P2MVI-18WFR / P2MVO-18 http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/p2mvi-18wfr-p2mvo-18-seira-passion-wifi-readyγιατι ειναι το value for money της αγορας και εχει καλυτερο συντελεστη στην θερμανση scop 5,1 αντι 4

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18άρι

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

 

Ενδιαφερομαι για το Toyotomi / TRN/TRG 56ZR (οχι eco)

http://www.skroutz.gr/s/4905333/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-56ZR.html

 

Ξερει κανεις αν παιζει ρολο πλεον το made in (Japan/China) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφερομαι για το Toyotomi / TRN/TRG 56ZR (οχι eco)

http://www.skroutz.gr/s/4905333/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-56ZR.html

 

Ξερει κανεις αν παιζει ρολο πλεον το made in (Japan/China) ?

Κανένα ρόλο δεν παίζει . Τι σημασία έχει η χώρα κατασκευής; Σημασία εχει ποιος το κατασκευάζει και με τί διαδικασίες και με τί ελέγχους ποιότητας. Με την ίδια λογική το iphone είναι μη αξιόπιστο επειδή φτιάχνεται στην Κίνα πολλά λάπτοπ lenovo sony acer hp επίσης αναξιόπιστα επειδή φτιάχνονται στην Κίνα .. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...