Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά iPhone 15 σε λίγες εβδομάδες, με την κυκλοφορία των μοντέλων να γίνεται λίγο μετά.

Έτσι και φέτος όπως όλα δείχνουν, η Apple θα ακολουθήσει την παράδοσή της, να ανακοινώνει και να κυκλοφορεί νέες συσκευές λίγο μετά την “Ημέρα της Εργασίας” (Labor Day) στις ΗΠΑ.

Ο Gurman υποδηλώνει ότι η Apple θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για το iPhone 15 την Τρίτη 12 ή την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με ημερομηνία κυκλοφορίας την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Πέρυσι, η Apple ανακοίνωσε τη σειρά iPhone 14 στις 7 Σεπτεμβρίου, με τα iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα των χωρών του “πρώτου κύματος” από τις 16 Σεπτεμβρίου. Το iPhone 14 Plus, το νεότερο (τότε) μοντέλο στη σειρά, κυκλοφόρησε με καθυστέρηση στις 7 Οκτωβρίου.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα έχει οθόνη 6,2 ιντσών, ελαφρώς μεγαλύτερη από το σημερινό iPhone 14 των 6,1 ιντσών. Ωστόσο, το μέγεθος του iPhone 15 Pro αναμένεται να παραμείνει στις 6,1 ίντσες. Το ίδιο ισχύει για τα iPhone 15 Plus και iPhone 15 Pro Max τα οποία θα διαθέτουν οθόνη 6,7 ιντσών, όπως ακριβώς και τα τρέχοντα μοντέλα.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έρχονται στα βασικά μοντέλα της σειράς (iPhone 15 και iPhone 15 Plus_ είναι η κατάργηση του notch και η αντικατάστασή του με το νέο σχεδιασμό που διαθέτουν τα Pro μοντέλα και φυσικά το Dynamic Island που το ακολουθεί. Η συγκεκριμένη λειτουργία εμφανίζει περιεχόμενο που εκτελείται στο παρασκήνιο, όπως εργαλεία ελέγχου αναπαραγωγής μουσικής και εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ είναι διαδραστική, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το αγγίξουν για να το επεκτείνουν.

Η συμπερίληψη του Dynamic Island στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα μπορούσε να σημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple κυκλοφορεί μια σειρά iPhone που κάνει παρελθόν την εγκοπή, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone X. Τα entry-level iPhones αναμένεται επίσης να προσφέρουν ταχύτερo επεξεργαστή καθώς και αναβαθμισμένες κάμερες.

Στην πλευρά των Pro, είναι πιθανό να δούμε την ενσωμάτωση του A17 Bionic τσιπ να καταφθάνει μαζί με έναν φακό κάμερας με περισκοπικό ζουμ. Αναμένονται επίσης λεπτότερα πλαίσια (bezel) τόσο στο iPhone 15 Pro όσο και στο iPhone 15 Pro Max.

Ωστόσο, ίσως η πιο σημαντική αλλαγή που έρχεται σε όλα τα μοντέλα iPhone 15 είναι η ενσωμάτωση θύρας USB-C. Αυτή θα αντικαταστήσει την ιδιόκτητη υποδοχή Lightning της Apple, η οποία χρησιμοποιείται σε όλα τα iPhone από το iPhone 5 το οποίο παρουσιάστηκε πριν από μια δεκαετία. Η άφιξη του iPhone 15 έρχεται σε μια κατάλληλη στιγμή για την Apple αφού την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα ύψους 81,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 1% σε ετήσια βάση.

  • Like 2
  • Thanks 2